- 21 Şubat 2025
- 22
- 30
- 3
- 33
- Konu Sahibi SaviorAngel1
-
Şu 4+4+4 saçmalığı yüzünden. Herkes imam hatiplere gitsin diye. Gerçekten üzücü1 sene hazirlikli anadolu lisesi, süper lise gibi harika bir şeyi nasıl kaldırdılar, nasil bir vizyon böyle bir kararı aldi hiç anlayamiyorum. Hala aklima geldikçe söverim :)
Merhaba bana özelden bu konuyla ilgili bilgi vermeniz mümkün mü? Teşekkür ederim.Evet, artık çok fazla yapay zeka uygulaması olduğundan kolay/kolay-orta işleri direk yapay zeka yazılımcı için hallediyor. Ama ilgilenirseniz ya da ilgilenecek olursanız nereden başlamak, nereye yönelmek konularında fikir verebilirim. İstediğiniz zaman özelden sorabilirisniz
Okul öncesi öğretmeniyim. Seviyorum ama şimdiki aklım olsa edebiyat isterdim, öğretmenlik ya da işte başka bir alan..ya da işte bambaşka bir alan sürekli kendimi geliştirmek zorunda olduğum, ilerlemeye daha açık.Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Atanmadı baya zor ve yeni atama ücretleri çok düşük bilginize. Araştırın öncelikle ama aklınızda kalmasınBen yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Aklımda cevirmenlik ve yazılım eğitimi almak da var ama meslek değiştirmek için değil de sevdiğim için sürekli bişi öğrenmek istiyorum haftasonları çocuklar büyüse de Fransızca İspanyolca kurslarına gitsem diye içim gidiyorAtanmadı baya zor ve yeni atama ücretleri çok düşük bilginize. Araştırın öncelikle ama aklınızda kalmasın
Ben fizik öğretmeniyim ama aklımda kalmıştı hep şu an hukuk son sınıfım avukatlık yapar mıyım emin değilim çünkü para kazanmak için serbest çalışmak lazım gecesi gündüzü yok. Öğretmen olarak mendeyim onun da çalışma saatleri cazip maaşı düşük ama ikisini de seviyorum bir dönem belediyede çalışmıştım o işi de seviyordum zabıta idim. Ben genel olarak çalışmayı seviyorum sanırım ama en sevdiğim öğretmenlik çok yorucu ama gençlerle yaşlanmadan yaşamak da güzel biraz da sistem ve ücretler düzelse güzel. Özel ders de avantaj tabi
Çok yıpratıcı akademisyenlik arkadaşlarımın hep tutam tutam saçları döküldü doktora savunma dönemlerinde Allah kolaylık versinDiyetisyenim, beslenme ve diyetetik lisans, yüksek lisans ve doktora bitirdim. 13 yıldır akademide çalışıyorum. Araştırma görevlisiyim kısmetse artık dr öğretim üyeliğine atanmayı bekliyorum. Tam bir araştırma insanıyım, diyet yazıp birinin eline tutuşturmak hiçbir zaman bana göre olmadı o yüzden klasik diyetisyenlik yapmaya hiç yanaşmadım. Laboratuvarlarda besinlerle, kliniklerde hastalarla araştırma yapmak güzel bence. Aslında akademiyi sevmiyorum diyemem ama açık yüreklilikle de öneremiyorum kimseye. Çünkü bu yaşıma kadar (35) o kadar çok sınava, mulakata, değerlendirmeye, jurilere girdim ki tükendim. Akşamları bile çalışmak, ailene ve kendine zaman ayıramamak, kafanın sürekli dolu olması, çok yorucu. Aniden hocalardan bir geri bildirim alırım diye tatillerde bile bilgisayarımla gezmek. Anı yaşayamamak. Fakat en sevdiğim şey uluslararası alanda yazdığım bir makalenin prestijli bir dergi tarafından kabul alması, yıllarca süren emeğin bir karşılığı. İşte o zaman kalıcı bir şey bırakmış hissediyorum bu dünyaya.
Bizim apartmanda vardı bir demirci. Maşallah yok böyle bir gelir. Biz yüksek lisans vs diye kıçımızı yırttık. Kendisi lise mezunu, eşi ev hanımı. 3 tane lüks arabaları var, çevirip çevirip kullanıyorlar. Zaten arabaların bir tanesi bizim evi satın alıyor doğrudan. Sonradan herhalde burda ne işimiz var deyip lüks bir yere taşındılarTamirci olurdum. Şimdiki aklım olsa elektrik, su,doğalgaz tamircisi olurdum. Yada kaynakçı olurdum.
Hepsi çok para hepsi iş beğenmeme lüksüne sahip.
Mümkün tabi ama eskiye nazaran çok daha zor. Yapay zeka yeni mezun öğrenciden, 1-2 yıllık deneyimli yazılımcıdan daha iyi kodu saniyeler içinde yazıyor. Hata buluyor, test yazıyor. O yüzden baya sivrilmeniz ve ciddi emek vermeniz lazım. Deneyimli kişiler için bile artık piyasa rekabetçi.Yazılım mühendisliği bölümü mezunu olmadan sonradan alınan eğitimlerle yazılımcı olarak bu tür işlerde çalışmak mümkün mü
Ağız ve diş sağlığı teknikeriyim mesleğimi severek yapıyorum diyemem şimdi ki aklım olsa İngilizce öğretmeni olurdum.Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Bize gelenler ya hindistandan yada cinden dandik dandik kumaslar geliyor :’) bu yüzden yunanistana her gittiğimde alıyorum kıyafet alışverişleriÇoğunun kumaşı bize ait değil, ithal. Genel olarak Avrupanın fasoncusu olduğumuz için. Bize ait en değerli kumaşları da İsko ve Yünsa yapıyor,onlar da denim ve yünlü kaliteler. Biz de yurt dışına satıyoruz bunları,kendimiz için kullanmıyoruz
KesinlikleBize gelenler ya hindistandan yada cinden dandik dandik kumaslar geliyor :’) bu yüzden yunanistana her gittiğimde alıyorum kıyafet alışverişleri
Bizim apartmanda vardı bir demirci. Maşallah yok böyle bir gelir. Biz yüksek lisans vs diye kıçımızı yırttık. Kendisi lise mezunu, eşi ev hanımı. 3 tane lüks arabaları var, çevirip çevirip kullanıyorlar. Zaten arabaların bir tanesi bizim evi satın alıyor doğrudan. Sonradan herhalde burda ne işimiz var deyip lüks bir yere taşındılar
Finansciyim, iyi bir kurumda çalışıyorum. Simdiki aklım olsa lisede Anadolu teknik lisesi kazanmıştım, oraya giderdim. Endüstriyel otomasyon bölümü okurdum. Eminim şu anda aldığım paranın 3 katı kazanirdim hem de işin ehli olurdum.Mühendisim. Çok bi şikayetim yok ama şimdi 18 olsam bilim alanında çalışırdım, çok ilgim varmış. Biyoloji ya da tıp ama araştırma alanında gibi. Zamanında derece yaptığım için hiçbir şekilde mühendislik dışında bir şeyi değerlendirmedim tabi şimdi geriye gitsem yine kıyamam belki puanima
Resim öğretmeni ,ingilizce öğretmeni ya da sözel bölüm öğretmeni olmak isterdim.Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?