Mesleğiniz ne, memnun musunuz? Şimdiki aklınız olsa ne olurdunuz?

Zara mango iyi değil artık. Eskiden İtalyan kumaş kullanırlarken iyilerdi. Artık bozuldu. Massimo bir tık daha iyi yine İnditex grubundan. Twist tasarımcıları çok kendini tekrar etmeye başladı,kumaşları iyi bile olsa sıkıcı hale geldi ama zevk meselesi tabi. Mesela bir yıldız kreasyonudur gidiyor 10 yıldır her şeye yıldız koydular,yıldızlı elbise,yıldızlı triko gına geldi artık.

Daha kaliteli markalar hep Beymende satılıyor. Zegna,weber, karl gibi gibi. Onlara da çoğu insanın gücü yetecek gibi değil. Belki bir Beymen Blender indirimde falan alınabilir durumda. Diğerleri ateş pahası.

Evet o kadar bütçem yok bi kabana 15 veremem mesela 6 max

Öğretmenim,13 yıllık:)
Bir daha seçme şansım olsa illa öğretmen olmak istesem rehber öğretmeni olmak isterdim.
Bu zamanda bu nesil ve velilere öğretmenlik yapmak çok zor,mümkünse başka meslek seçin.
Bir daha dünyaya gelsem sadece çocuklarıma anne olmak evimin hanımı olmak isterdim,allahım bundan 15 yıl önce nasıl farklı düşünüyordum oysa..bigün bunları yazabileceğim aklımın ucından geçmezdi,ama çok zor,hem annelik,hem iş hayatı hem ev sorumluluğu..
Ama tabi geleceğin ne göstereceği belli olmaz çalışmak iyi ama yoruldum mental olarak .
çalışma saatlerim iyi olsada sürekli gürültüye maruz kalmak çökertti artık,kesinlikle başka meslek seçerdim

Diş hekimiyim. Bir daha seçme şansım olsa evden minimum insanla muhatap olacağım bir iş yapmak isterdim
Belki bana fikir verecek bir şey çıkar diye şuraya ilişeyim hemen
Full-remote çalışan bir şirkette yazılımcılık. 2 yıl 1 tane takım arkadaşımı canlıda görmeden bu şekilde çalıştım.

İşletme mezunu memurum tekrar bir meslek seçmek durumunda kalsam zanaat olan herhangi bir meslek seçerdim aşçı tamirci resim öğretmeni vs. el yeteneğim var elimi attığım her şeyi yapabiliyorum ve çok seviyorum masa başı işi bana göre değil

Mühendisim ama spesifik bir alanda okudum . Hani şu son on yıldır meşhur olan bölümlerden biri . Pişman olduğum nokta şu ki mühendisliğin daha genel dallarından birini okumamak mesela Makine ,Elektrik-Elektronik veya Bilgisayar mühendisliği . Şu an sektör değiştirdim yazılım yapıyorum. Seviyorum da yapmayı birkaç freelance aldım iş fakat geçmişe dönsem saha da olacağım bir iş isterdim ya da akademik olarak kariyer yapmak .

Okuyan insanlara tavsiyem genel alanlardan vazgeçmeleri

Paramediğim, mesleğimi çok seviyorum. Ayrıca umkeciyim, dağ bayır eğitimdeyiz Meslek zor ama tutkuyla yaparsan manevi tatmini çok yüksek, uzun yıllar aktif yapılamaz, yıpratıcı bi iş.
Fiziksel güç istiyor kesinlikle, mental sağlığı saymıyorum bile.
Allah güç kuvvet verdiği müddetçe mesleğimi yapmak isterim

Öğretmenim ve öğretmenliği çok seviyorum.sanki dünyaya gelme amacım buymuş gibi hissediyorum.zorlandigim anlar oluyo yinede her sabah o sınıfa mutlu bı şekilde giriyorum.bu mesleği gerçekten severek yaparsanız dünyanın en güzel mesleği.ozellikle çocuklara bişey ogrettigimde bunu öğrendiklerini görmek beni acayip mutlu ediyor.

Full-remote çalışan bir şirkette yazılımcılık. 2 yıl 1 tane takım arkadaşımı canlıda görmeden bu şekilde çalıştım.
Yaa resmen hayallerimdeki iş
Eşim de aynı şeyi öneriyor ama ben bu saatten sonra yapamazsam diye çekiniyorum nedense. Daha doğrusu yeterince iyi olamamaktan korkuyorum

Hukuk aslında cok gözde bir bölüm avukatlıkta mı ilerliyorsunuz
Birkaç sene avukatlık yaptım. Özel sektörde bağlı çalışan olarak çalışma koşulları çok ağır maaşlar ise asla o çalışmaya değmeyecek kadar düşük. Okuduğunuz okul epey iyi olsa da ingilizceniz iyi seviye olsa da bu durum değişmiyor çünkü yığınla mezun var siz kabul etmeseniz bile düşük maaşla çok çalışmayı başka biri mutlaka kabul ediyor. Bağlı çalışan olmayı istemiyorsanız ise bu sefer büro açıp idare etmek için ciddi çevre gerekiyor. Bir de avukatlık yurt dışında geçerliliği olan veya home office yürütülecek bir iş asla değil hem türkiye içinde sınırlısın hem evden de çalışamıyorsun günün sürekli adliyelerde icra dairelerinde karakollarda noterlerde geçiyor üstüne ofise gelip dilekçe üstüne dilekçe yazıyorsun. Yorgun argın eve geliyosun yine iş yaptırıyolar. Dizilerde çok havalı bir meslekmiş gibi görünüyor o yüzden çoğu insan heves ediyor ama gerçekte rezillik çekmekten başka bir şey değil. Mesela duruşmalar dizilerde çok cool görünüyor laf sokmalar lügat parçalamalar havada uçuşuyor oysa gerçekte her şey evrak üzerinden ilerliyor duruşmaya sıf katılmış olmak için katılıyosun devamlı sıra bekleyip bir sonraki duruşmaya yetişmeye çalışıyosun. Ve emeğinin karşılığını kimse görmüyor şöyle meslekte 10-15 sene falan tecrübe edinmediysen maaşın adam akıllı artmıyor neredeyse kiranı ödeyemiyorsun. Ben en son dayanamayıp kpss yds kastım kurum sınavlarına hazırlandım ve bakanlığa kariyer uzmanı olarak atandım öyle rahata kavuştum. Şimdi dünya varmış diyorum. Gerçekten şu anki aklım olsa bu kadar mezun vermeyen, sayısaldan alım yapan, yurt dışı ve home office çalışmaya müsait mesleklere yönelirdim.

Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Dünyaya bir daha gelsem yine doktor olur yine psikiyatri seçerdim.

Size verebileceğim tek tavsiye, gerçekten emin olarak, severek yapacağınız bir meslek seçin. Her zorluğuna değiyor / katlanılıyor bu şekilde çünkü. Hatta sadece bu şekilde katlanmak mümkün oluyor

Gerçekten mi yahu gelin bir günlüğüne yer değiştirelim

Neden hukuk okusaydım dediniz gerçekten merak ettim ben sayısal mesleklere çok imreniyorum mesela hem yurt dışı geçerliliği var hem evden çalışma imkanı var hem daha çok kapasite istiyor bence. Ben çevreme bakıyorum da önüne gelen hukuk okuyor herkesin akrabasında eşinde dostunda mutlaka 3-5 hukukçu var öyle olunca işveren için de elini sallasan ellisi gibi bir durum oluştu maaşlar çoook düşükk çalışma saatleri sınırsız gibi bir şey

Belki internette görmüşsünüzdür Çağla Tuğaltay cinayetini. Davayı sahiplenen bir avukat var Ümit Altay, ona insan olarak çok saygı ve yaptığı işe (25 sene önceki faili meçhul cinayeti neticelendirme çabası) minnet duyduğumdan.

Yaa resmen hayallerimdeki iş
Eşim de aynı şeyi öneriyor ama ben bu saatten sonra yapamazsam diye çekiniyorum nedense. Daha doğrusu yeterince iyi olamamaktan korkuyorum
Evet, artık çok fazla yapay zeka uygulaması olduğundan kolay/kolay-orta işleri direk yapay zeka yazılımcı için hallediyor. Ama ilgilenirseniz ya da ilgilenecek olursanız nereden başlamak, nereye yönelmek konularında fikir verebilirim. İstediğiniz zaman özelden sorabilirisniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…