Mesleğiniz ne, memnun musunuz? Şimdiki aklınız olsa ne olurdunuz?

Mühendisim. Çok bi şikayetim yok ama şimdi 18 olsam bilim alanında çalışırdım, çok ilgim varmış. Biyoloji ya da tıp ama araştırma alanında gibi. Zamanında derece yaptığım için hiçbir şekilde mühendislik dışında bir şeyi değerlendirmedim tabi şimdi geriye gitsem yine kıyamam belki puanima
 
Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Bir matematik öğretmeni olarak asla tavsiye etmiyorum. Okuması zor ataması zor. İş bulması da zor artık çünkü herşey İnternette var. Alanında iyi hocalar youtube kanalı açmış öğrenciler ordan konuyu öğreniyor artık. Kitaplarda artık hepsi video çözümlü. Yani itibarını kaybetti artık matematik
 
Mühendisim
On kere yeniden doğsam yine mühendis olurum. Alanım tekstil. 3 tane anadil seviyesinde yabancı dil biliyorum. Halimden memnunum çok şükür.
Türkiyede kumaş olarak en kaliteli marka nedir ipekyol twist nocture galiba yerli ama kumaşları çok iyi değil gibi
 
Okuyun, okumanın yaşı yok.
Ben kimya mezunuyum; kendimi bildim bileli Güzel Sanatlar Resim bölümünü istedim ancak vaktinde bizimkiler resim işlerini meslekten saymadılar. Hatta bizimkilere ters köşe yapmak ve mecbur bırakmak için üniversite sınavlarına bilerek çalışmadım, sınavı da sallamadım. "Barajı geçeyim, mezuna kalmama katlanamaz mecbur yetenek sınavlarına izin verirler" dedim. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı, okul başarı puanları vb eklenince benim puan kimya anadal okumaya yetti. Ailem istiyor diye okudum ama mesleğimi yapamadım. Sevemedim, laboratuvar ortamları, kapalı yerler... Ruhuma pek uygun değilmiş. Okurken fark ettim.

40 yaşına geldim sayılır; resim kurslarında da gittim kendimi geliştirdim, resimle ilgili şeyler yapıyorum ama kalmış içimde Güzel Sanatlar ki bu sene yeniden gündeme geldi "Çocuğu da az büyüttüm, üniversiteli mi olsam tekrar?" diye. Bakalım, kısmet. Yetenek sınavlarına hazırlanmayı düşünüyorum. Başka planlarım da var tabii. Çocuk üni. sınavına girerken bir de psikoloji denerim diyorum, birlikte gireriz. (Psikoloji de ilgimi çekiyor ama sadece okumak için, meslek olarak değil).
 
Fizyoterapistim. İşimi aslında seviyorum, insanlara şifa olmak hoşuma gidiyor ama gerçekten çok yorucu bir iş. Çok yüksek puanla tercih etmeme rağmen şu an çok değersiz görülen bir meslek. Şimdiki aklım olsa gider başka şehirde tıp ya da itüde mühendislik okurdum. Kimseye tavsiye edebileceğim bir meslek değil yurtdışına gitmeyeceksiniz.
 
Türkiyede kumaş olarak en kaliteli marka nedir ipekyol twist nocture galiba yerli ama kumaşları çok iyi değil gibi
Çoğunun kumaşı bize ait değil, ithal. Genel olarak Avrupanın fasoncusu olduğumuz için. Bize ait en değerli kumaşları da İsko ve Yünsa yapıyor,onlar da denim ve yünlü kaliteler. Biz de yurt dışına satıyoruz bunları,kendimiz için kullanmıyoruz
 
Yani türkiyede kaliteli bir kumaş bulmak hayal o halde öyle mi bi arkadaşım da hugo boss lacoste levis massimo vs üreten fabrikada çalışıyordu o da ihraç fazlası diye bir şey yok kalıpları küçük atolyeler çalıyor bizde hatalı ürün hatası bulunur düzeltilir yoksa yine Markaya 2. Kalite gider pazara butiğe düşmez diyordu böyle mi peki? Pazardan aldığım bazı ürünler kaliteli çıkıyor çünkü.
 
Ben yeniden bölüm okumaya karar verdim. Aklımda matematik öğretmenliği var. Siz olsanız ne okurdunuz şimdiki aklınızla
Çevirmenlik ve Çocuk gelişimi okudum. Ama çalışmıyorum. Lise zamanında ingilizce öğretmeni olmayı hayal ederdim üniversite zamanında ise veterinerlik en sevdiğim meslek oldu. Sokak hayvanları için veterinerleri arıyorum sürekli,onlara hayranım Okuduğum bölümler ile hayallerim arasında uçurum var :)
 
Hugoya lacosta ben de çalıştım bir dönem ama o firmalar kendi modellerinin kumaşlarını kendileri yolluyordu genelde. Bazen de bizden alıyorlardı. Genelde saf pamuklu ve düşük gramajlı kumaşları severler o tarz firmalar. Pazara butiğe zor,çünkü fason firmalarda çalışan işçilere satılıyor. Öyle daha kolay paraya çeviriyorlardı. Bizim maaşları ödemek için firma içindeki satış mağazası açılırdı her ay sonunda. Çünkü ayın 1i de maaş günümüzdü bizden para toplayıp geri bize verirlerdi. Pazara vermeye kalksalar depolara gidecek de,alacak kişiyi bulacaklar da,adam nakit verir mi vermez mi belli değil,kim uğraşacak? Zor ihtimal. Belki çok kuvvetli nakiti olan birilerini buluyorlardır o da piyasada anca 3-4 kişi falan. Tüm Türkiye pazarına zaten o 3-4 kişi hakimdir. Belki denk gelir.
 
Hukuk okudum

Simdiki aklim olsa hic okumazdim siyaset bilimi okumak istedim odtu de ailem hukuk yazdirmisti o bolumu veya mezuna kalip odtu de uluslararasi iliskiler okumak isterdim
 
Yani o pazarda butiklerde olan zara massimo vs ürünler birebir görünüyorlar arkadaşımın dediği gibi küçük atolye üretimi o halde Arkadaşımın çalıştığı yerde de öyle mağaza olurdu bana çoook pantolon ceket almıştı hala giyerim. Yani ben hep zara mango massimo twist vs alıyorum biraz daha verip kaliteli kumaş almak istiyorum ama hayal galiba. Şaşırtıcı şekilde pazardan aldığım kıyafetim 10 seneden beri giyiyorum bir şey olmuyor bi tezgah var spor için sweatshirt tayt oradan alıyorum markası yok kaliteli geliyor. Çok anlamam gerçi. Sinir oluyorum polyester gördükçe. Kaliteli bi kaban bulamadım mesela
 
Hemşireyim. Öğretmenlik veya iki yıllık bir kaç iyi bölüm okumak isterdim. Arkeolojiye de ilgim var. Hemşireşik okumak çok keyifliydi ancak çalışmak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…