Menfaatçi komşu !!! Ve aptal olan ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaaa konu sahibi, insan kendi degerini hep kendi belirler. Bu konu size ders olsun, her anlamda. Gereksiz tevazu gostermissiniz hep

Eskiden ben de farklı bakardım da şimdi yapmıyorum bunu. Gerçekten kendi kaleminde insanlarla arkadaş olmalı insanlar. Senle ben gibi

Komşusu açken tok yatan bizden değildir… bu sözün sıcaklığına güvendim hep ama hata ettik işte
valla komşu demek benim için artık çok farklı anlamlar taşıyor
gürültü, kavga, huzursuzluk
eskidenmiş o gerçek komşuluklar
komşuluk aslında değerli bişi ama insanların bu konuyla ilgili tavrı uzun zaman önce çok değişti
o yüzden komşum ölse umurumda olmaz .

Benim eşim de uzman doktor ama esnafa hep sağlık çalışanıyım/sağlık memuruyum der, doktor olduğunu söylemez.
Yaa gercekten çok tşk ederim yaa anlayana denk gelmek çok güzel lütfen söylermisiniz eşinizin sosyal medyasında dr yazıyormu ??

Evet arkadaş seçerken dengimiz olmalı.
Ben oturup düzgün sohbet edemeyeceğim insanla arkadaşlık kurmam.
Bir doktor bahsettiğiniz tipte bir insanla arkadaşlık kurmamalı.
Şartları benzer olmayan insanların arkadaşlıklarında böyle sorunlar yaşanır işte.
Maddi durum bire bir aynı olmaz tabii ama siz çok zenginsinizdir o orta üst seviyedir görüşülür. Yada ikinizde üniversite mezunu değilsinizdir ama karşınızda ortak hobiler vardır devam edilir.
Kendi denginiz insanla arkadaşlık kurmazsanız böyle sorunlar olur işte

Ben eski komşuculuğu arayanlardanım sanırım

Size alternatif sunmuştum görmezden geldiniz. Neyse inanan inansın, bizim de inanmama hakkımız var neticede.

Ben hiç denk mi değil mi bakmadım dediğim gibi başlarda çok tatlı bir kızdı sonra değişti ..

Ben eski komşuculuğu arayanlardanım sanırım
Diğer komşular da asgari ücretli diyorsunuz. Demek ki düşük seviyeli bir semtte yaşıyorsunuz. Bu da çok saçma kusura bakmayın. Çocuğunuz var, çocuğunuzun muhattap olduğu insanlar, gidecek okul bile etkileniyor semtle.
Çok ilginç bir insansınız

Ben hiç denk mi değil mi bakmadım dediğim gibi başlarda çok tatlı bir kızdı sonra değişti ..
vallahi çok ilginç ya.
Bir doktorun bu kadar komşuculuktan zevk alması. Vaktiniz azken zamanınızı kendi arkadaşlarınız yerine neden konu komşuyla harcıyorsunuz?
Okul arkadaşınız, işyeri arkadaşınız yok mu meselen
Denkten kasıt budur.
Benim şu an görüştüğüm arkadaşlarım ya okuldan arkadaşım ya oğlumun okulundan arkadaşının ailesi. Genel olarak zamanımı konu komşuya değil gerçel arkadaşlıklarıma ayırırım.

Yine de ilginç geldi bana.
Aileleri kira öderken bir biberon alamamışlar mı mesela? Düğünü de onlar yapmış çünkü belli ki. İki çalışmayan insan düğün yapamayacağına göre...

Ultra pahalı bir semt olmayabilir ama iki aile arasında birkaç on bin liralık bir gelir farkı yok. Çocuğuna biberon alamayan, doğalgaz faturasını ödeyemeyen insanlar var konuda.
Gelirleri arasında bu derece uçurum olan insanlar nasıl komşu olabilir bilemedim.

Siz bu kadar mütevazi takılmak yerine biraz kendinizin farkında olsanız kayınvalide de size, ailenize sizin evinizde istediği gibi davranamazdi.
Komşuluk,insan ilişkilerinde durum aynı.
Her şeyin fazlası zarar.
Konu bu değil diyorsunız ama tamamen bu.
Bu kız gider başkası gelir. Yaşadığınız sorun değişmez.

Bir kere muhabbet ederken bile aradaki fark belli oluyor. Nasıl anlaşıp arkadaşlık yapabilmiş ben buna takıldım. Acaba birinin ona muhtaç olması onu tatmin mi ediyor

annesi orada yaşadığı için oradadır belki :)

yani genelde en azından alt sınır, alım düzeyi veya sosyokültürel seviye bellidir; çok zengin bir muhit değildir ama nezihtir veya hepsi zengindir ama bazıları daha zengindir.

Ben 46 yaşına girmek üzereyim ve vasıfsız sayılırım buna rağmen çalışmaya karar verdim ve bebek bakıcılığı/ hasta bakıcılığı/ 3 harfli markette elemanlik ya da farklı işletmelerde yemek çay temizlik o kadar çok iş fırsatı oldu ki

Size Gelelim bir doktor ve bir emniyet mensubu nasıl olurda gencecik insanların aylarca iş bulamadığı gibi bir düşünceye kapılır buna inanır gercekten aklım almadı

Diğer yandan ameller niyetlere göredir elinizle yaptığınızı dilinizle ziyan etmeyin Allah hayrinizi kabul etsin dile getirmeyin ve mesafe koyun derim ben
Bunu da anlayabiliriyorum kuzenimle aynı yastayız hemcinsim ve üst düzey emniyet personeli kendisi gerçekten iş kimliğini iş yerinde bırakır çıkar kendisi altin kalpli harika bir insan yapısı bu diye düşünüyorum yani var sizin gibi insanlar

Arkadaslar komsularımı tabiki severim iş dışında vaktimiz evde geçiyor sonuçta …
Tabi iş yerinde çok fazla arkadaşımız var süreklide görüşürüz ama herşeyin ve herkesin yeri ayrıdır..

Bir kere muhabbet ederken bile aradaki fark belli oluyor. Nasıl anlaşıp arkadaşlık yapabilmiş ben buna takıldım. Acaba birinin ona muhtaç olması onu tatmin mi ediyor
Yada kompleksleri var kendi seviyesinde insanlarla arkadaşlık kuramıyor. Ama normal değil
Doktorlar çünkü çok yoğunlar. Bu kadar dengi olmayan insanla görüşmek için dar zamanını vermez kimse.
Eski oda arkadaşım eczacı kocası doktor, vakitleri yok böyle şeylere. Çocuklarına zor zaman ayırıyorlar

Çok tşk ederim ama nedense şuan kendimi anlatamıyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…