Menfaatçi komşu !!! Ve aptal olan ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Gercekten sınav yaa

Tamam iste halledemem deyin, bebegin sorumlulugu size ait degil. Siz insani olarak uzerinize duseni soylemissiniz, usg cektir, hastaneye gotur vs vs, gerisi sizin isiniz ya da sizin sorumlulugunuz degil

Hayrini baskasina yapsin bence, bu kadar kotu kalplilere yardim yapmaya gerek var mi? Her anlamda kotuler cunku
onun bileceği iş kendini nasıl hissediyorsa öyle yapsın dışardan yaşlı bir amcaya ettiğin yardım aslında çoçuklarını dilendiren bi amca bile çıkabiliyor işin iç yüzeyinde Allah bilir herkesin içi farklı dışı farklı. Ben ekmeği bakkala vermesin geri diye kırdım ,dilenci etmediği küfür kalmadı bana

Muhatap olmadan, merhaba - merhaba mevzusuna dönmek lazım :) ister istemez alt üst oturuyorsunuz. Mesafe iyidir :) Düşman olmaya gerek yok, sizden uzak olsunlar sonra bir de onla uğraşacaksınız gerek yok
Yaklasık 2-3haftadıe mesafeliyiz eşimde bende ama farkında değiller sanki yada işlerine gelmiyo bilmiyorum canım

Tamam kimsenin icini bilemeyiz de, bu saklamiyor bile, bariz kotu yani

Tamam iste halledemem deyin, bebegin sorumlulugu size ait degil. Siz insani olarak uzerinize duseni soylemissiniz, usg cektir, hastaneye gotur vs vs, gerisi sizin isiniz ya da sizin sorumlulugunuz degil
Eşimde böyle diyo anne baba olmayı göze aldılarsa sorumluluğuda alacakalr diyo ama ben hem anne hem hekim olarak bakınca işte aptallığa devam

Eşimde böyle diyo anne baba olmayı göze aldılarsa sorumluluğuda alacakalr diyo ama ben hem anne hem hekim olarak bakınca işte aptallığa devam
Yapmayin, sizin sorumlulugunuz degil. Surekli birilerinin yardimiyla yasarlarsa zaten kendileri sorumluluk almazlar ve ilerde daha kotu olur. Aslinda uzun vadede kotuluk de etmis oluyorsunuz

Yerinizde olsam çocuk için yaptım başımın gözümün sadakası olsun der geçerdim.
Mesafemi de korurdum eşimde aynısını yapardı ki zaten konuşmuşsunuz aranızda,ikinizin ortak kararı böyleymiş.
Birşey sorar yada söylerse o zaman görüşmek istemediğinizi açıkça söylersiniz. Çocukla ilgili konularda da görüş belirtmek isterseniz belirtin, kendi karar versin ne yapacağına. Doktor olduğunuz için söyledim bunu da açıkçası yoksa muhattap olmaya da gerek yok.
Dedikodu olayı yüzünden ben asla sohbet edilecek bir ortamda bulunmazdım,diğer konuları boşversemde.
Dedikodu yapacak kadar keyfi yerindeyse başının çaresine baksın yani.

O nasil bir apartman ki bir katında doktor ve emniyet müdür çift bir katında işsiz karı koca oturuyor
Haa valla buna güldüm kiracıyız seçimi ev sahibine sormak lazım onlar eş dost vasıtasıyla tutmuş evi ama öyle biliyorum dayısı bizim ev sahibinin işlerini yapıyormuş öyle yerleşmişler

Siz doktora gitmesini söyleyin ya da yapılması gerekenleri söyleyip çekileceksiniz.
Evet yavruya yazık ama yapacak bir şey yok kendi annesi düşünecek bazı şeyleri.
Her ihtiyacına koşamazsınız ki. Davet de etmesin ettiğinde de gitmeyin görmemek için köşe bucak kaçın.

Merak ettim siz karı-koca güzel işi olan bir çiftsiniz oturduğunuz evde yine orta-üst sınıftır diye tahmin ediyorum. O evde nasıl yaşıyorlar o zaman bir gelirleri var ki oturabiliyorlar.

Zaten sohbet etmiyoruz canım ben şöyle oturup bi düşündümde hep ağlamış bana duygu sömürü hep hani insan komşusuyla bi kahve içer sohbet falan o bizde yanlış olmuş

Haa valla buna güldüm kiracıyız seçimi ev sahibine sormak lazım onlar eş dost vasıtasıyla tutmuş evi ama öyle biliyorum dayısı bizim ev sahibinin işlerini yapıyormuş öyle yerleşmişler
Ya ne bileyim kiraları yüksektir nasıl ödüyorlar diye düşündüm ya bence bunların maddi durumu da o kadar kötü değil. Gerçekten kötü niyetle size sokulup yalandan ağlıyorlar

Tşk ederim biz kiracıyız onlarda aynı ev sahibimiz..bunları dayısı yerleştirmiş ev sahibimizin işlerini yapıyor adam o kefil olmuş kirayıda aileler toplayıp ödüyor

Yaklasık 2-3haftadıe mesafeliyiz eşimde bende ama farkında değiller sanki yada işlerine gelmiyo bilmiyorum canım
Üzülmeyin atalarımız ne demiş "İyilik yap denize at;balık bilmezse, Halik bilir." Allah bilsin

Çok önemli değil onların ne düşündüğü, zaten sizin dış dünyanızda gelip geçici kişiler.
Bir şey olduğunda geçiştirip laf olsun diye dönüş yapınca veya etkileşime geçince onlar sizden dönüş alamayınca anlarlar zaten. Negatif gitmeye lüzum yok huzursuzluk çıkarmaya fırsat bulmasınlar:)
O gider başkası gelir, bunlar hayat tecrübesi. Bir daha dikkatli olursunuz.
Evinizin huzurunu bozmaya gerek yok, kafanıza takmayın vicdani duygularımızı kullanıp bizleri kötü hissettiren pek çok ruh emici dünyada karşımıza çıkacak, kendinizi kötü ve öfkeli hissetmeniz çok doğal, haksızlığa veya vefasızlığa uğradığınızı kullanıldığınızı düşünüyorsunuz. Hayat işte böyle tecrübe olmuş. Güzelce bebişinize bakın , işiniz eviniz kendi çevreniz size yeter. Arada böyle yanlış seçimler oluyor. Bunu siz iyi niyetli yapmışsınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…