Menfaatçi komşu !!! Ve aptal olan ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yaa bırakın arkadaşlar

Dr'm diyor böyle yazım tarzı olmaz araştırdım eski mesajlarında Dr önlüğü sendromu varmış üyenin :) kolpa hikaye

1709026691370.png

Konusmuyorum artık ama arada yazıyo çocuk için sessiz kalamıyorum :KK43: çünki çok bilinçsiz bi anne mesela çocukta hemaanjiyom var büyüyor usg yapılması lazım karaciğer enzimlerine bakılması lazım aöylemezsem kendimi vebal almış gibi hissediyorum söylediğimdede hastane ve doktoruda ayarlamak bana kalıyo
Sizin ettiğiniz bir tıp yemini var. Bu nedenle konu ile ilgili mesafeli bir şekilde bilgi verin bence. Ama o mesafeyi lütfen hissettirin. Çocuğa çok üzüldüm. Yavrum benim....

Çok ders çalışıp doktor olmayı başarmış insan en azından nasıl yazması gerektiğini bilir. Önceki konunuzu açın bakın ne noktalama işareti var, ne paragraf var. Doğal olarak insanın inanası gelmiyor. 🤷🏻‍♀️
:) Konu çok sallantılı katılıyorum. Ama doktorların hepsi mükemmel yazamıyor.
Erkek arkadaşım doktor. İki senedir bir kere bile imlası tam bir cümle kurduğunu görmedim. Şaka gibi olacak ama ben de Türkçe öğretmeniyim. "Napion" yazıyor, ben de aşkla cevap veriyorum. :KK70:

Konuya yorumuma gelirsek de biri doktor biri emniyet müdürü bir çift neden bu profildeki insanlarla uğraşır ki? Vay efendim çaya kahveye çağırmamış, davet etmemiş. Çağırsa ne olacak ki? Ne gibi bir ortak noktanız var? Ne paylaşacaksınız, ne katacak bu insanlar size? Herkesin ait olduğu bir sosyal çevre var bence. Küçümsemek değil amacım ama mesela benim de ait olduğum bir sosyal çevrem var. Müge Anlı'ya falan çıkan türdeki insanlarla(gözünüzde canlansın diye örnek verdim) ya da benim bir şey katamayacağım yüksek konumda olan biri ile görüşmek vakit kaybı bence.

:) Konu çok sallantılı katılıyorum. Ama doktorların hepsi mükemmel yazamıyor.
Erkek arkadaşım doktor. İki senedir bir kere bile imlası tam bir cümle kurduğunu görmedim. Şaka gibi olacak ama ben de Türkçe öğretmeniyim. "Napion" yazıyor, ben de aşkla cevap veriyorum. :KK70:

Mümkündür. Ama benim demek istediğim sayısalda başarılı olup sözeli ihmal eden bir profilden ziyade konu sahibinin üslubunun bir doktora kıyasla çok avam kalması, Önceki konusunun başlığı bile "kv kurban olsun benim anneme!!!"

Önceki mesajda sadece noktalama ve paragraftan bahsettiğim için böyle algılamakta haklısınız. Neyse, zaten hekim kartı paylaşımı ile ilgili verdiğim önerileri de görmezden geldi konu sahibi :KK53:

Mümkündür. Ama benim bahsettiğim sayısalda başarılı olup sözeli ihmal eden bir profilden ziyade konu sahibinin üslubunun bir doktora kıyasla çok avam kalması. Önceki konusunun başlığı bile "kv kurban olsun benim anneme!!!"

zaten hekim kartı paylaşımı ile ilgili verdiğim önerileri de görmezden geldi 🤗
Bana da biraz garip geldi orası.

Vay be konu komşudan öğrendiği tıp terimlerini de kullanıyor beyaz önlük sendromlu çocuk doktoru :)
ay yazarken bile komik ama bunu kendi yazmış

Araştırın demiş, ben araştırdım ve kendisinin bahsettiği tarzda bir şey bulamadım.

Beyaz önlük hipertansiyonu diye bir şey buldum. O da normal zamanlarda kan basıncı normal olan bazı insanların hastaneye gittiklerinde, doktor gördüklerinde tansiyonlarının yükselmesi durumuymuş.
Bahsettiği şey buysa kendisi bütün gün fırlamış tansiyonla geziyor olmalı hastanede.

Merhabalar arkadaşlar :) sizlerle dertleşmek istedim çünki aptallığımı anlatcak daha uygun bi platform yok 😂
Konuya gireyim ; benim bir üst kat komsum var gecen sene evlendiler (önce nikahlı yaşıyorlardı sonradan düğün oldu ).Aile yapıları iki tarafında çok karmaşık anne anne babaları ne kardeşleri kimse destek olmadı görğntüde varlardı zaten hepsi başkaşarıyla evli( üvey anneler babalar kardeşler ) ben bile başlarda kim kimşe evli kim gerçek anne baba falan diye şaşırmıştım…Bu süreçte bende eşimde maddi manevi yanlarında durduk genç insanlar en mutlu günleri rezil olmasın ( benim aptallık silsilesi tam olarak buralarda başlıyor)
Neyse bunlar evlendi maddi anlamda çok kötüler ikiside işsiz iş arıyolar kız sürekli bende ağlıyo açız da açız diye ee bende üzülüyorum eşime diyorum markete gidelim alışveriş yapalım onlara falan bu böyle devam ediyor aylarca sonra kız hamile kaldı geldi ağlıyo folik asit alamadım diye biz bu defa balafık kızın hamilelik sponsoru olduk resmen…
Daha önce açtığım kv sorunumu okuyanlar bilir işte o dönemde kv kavgadan sonra bu kızın evine cıktı ve kız benim dedikodumu yapıp durmuş ( nerden öğrendiğimide söyliyim kvnin temizlik yapmadından rahatsız olduğumu söylemiş ve kv bunu bana dedi buna benzer şeyler ) kvde benimle yeniden barışabilmek in anlattı dikkat et bu kıza diye.
Sonra ben bu kızla küstüm.aradan aylar geçti bun bebeği doğmuş falan bi gün bağırtılar koptu üst kattan eşim noldu diye eşini arayınca oğlanın babasının öldüğünü öğrendim mecbur aksamında taziyeye gittik kız geldi konustu sarıldı ağladı falan.
O ara çocugu gördüm perişan halde ( kıyafetleri eski ve büyük,battaniyesi incecik biberonu sararmıs artık eskiler… bir sürü şey )
Benimde 9aylık kızım var aralarında 7ay öyle olunca çok üzüldüm tabiki eşi le hemen alışverişe ihtiyaç neyse aldık verdik.. buraya kadar bizim açımızdan sorun yok Rabbim bize verdi bizide veren ellerden eyledi şükürler olsun ama geçen gün kullanıldığımızı anladım.
Doğalgazları kesilmiş bize gel bebek üşümesin dedim ağlama atakları var ya sonra geleyim dedi birkez olsun o beni evine davet etmedi bu arada hep bendeyizdir.
Neyse bende zorlamadım atnı gün arkadaslarıyla cafeden story attı gece onlarda kalmış dans edip hikayeler attı ben şok.
bebeğin kırkını çıkardılar masalar donatılmış ben alt kattayım davet etmedi.
Bana sadece işi düştüğünde yazar eşimede öyleler..
Daha önce bahsetmiştim ben çocuk doktoruyum bebekle alakalı birşey olduğunda yazar bu normal mi bu şöylrmi böylemi eşide eşime işi düşünce yazar..
Benim eşim emniyet müdürü ne zaman vakai bi durum olsa ararmış çöz diye bide borç istemek için.
Eşimle konustuk ve artık muhattap olmamaya karar verdik.
Sessiz sedasız uzaklastım kızdan görünce başka yöne döner oldum geçenlerde balkondayken napıyon dedi iyiyim dedim içeri geçtim sizce kıza açık açık demelimiyim bizi arkadas oalrak değil yolunacak kaz olarak gördüğünüzden sizinle muhattap olmak istemiyoruz diye yoksa böyle sessiz mi kalayım ??
Bence sessiz kalın çirkef bir modele benziyor.

Vay be konu komşudan öğrendiği tıp terimlerini de kullanıyor beyaz önlük sendromlu çocuk doktoru :)
ay yazarken bile komik ama bunu kendi yazmış
Düzgün konusun sizin cahilliğinizi yüzğnüze vurmak istemezdim ama bu terim sağlıkçılar arasında NE GELİRSE SAĞLIKÇIYA GELİR NE GELİRSE SAĞLIKÇI YAKINANA GELİR BEYAZ ÖNLÜK SENDROMU deriz bunu doktor tanıdıklarınız varsa sorun zor değil öğrenmek ayrıca ordan burdan duydupum tıbbı terimlermi sağlık konularına cebap verebiliyorum ??

Maddi durumlarının gerçek kötü olduğununa emin misiniz belkide kendilerini öyle gösteriyorlar.

Bizde de vardı böyle bir komşu,eşi çalışıyordu tabi ne kadar maaş alıyor bilmiyoruz neyse bu kadın abartmıyorum herkesten birşeyler ister hergun sampuan, sabun, deterjan, kiyafet zeytinyaği, salça, meyve,evde ki pişen yemeklerden tutunda çaya kadar,hatta nevresim takımı,bir komşu koltuk takımı alsa diğerini bana ver durumumuz kötü vs neyse aradan zaman geçti kiraciyiz diyordu ev onların çıktı,bulunduğumuz sehirden başka evleride varmış,memlekette evler,bag-bahce,köyde evi kendi söyledi yada ağzından kaçırdı bilemiyorum bir Kac kişi onu taniyanlarda söyledi tabi sonra yardımlar kesildi komşular tarafından.

Konuyla alakalı yorum yapanlara çok tşk ederim..
Ama konu dışında mesleğimi eleştiren hakarette bulunanları Allaha havale ediyorum çok acımasızsınız…
Çok ayıp gerçekten ne yalancılığım kaldı ne statümüz kaldı…
Maaşımızı araştıranımı dersiniz …
Rica ediyorum yok mu burda bir hekim yada hekim tanıdığı olan biri açıklasın ya hekimlerde insan dertleri olur bunları yaşar yazım yanlışlıkları imşa hataları olur illa dr yazmak zorunda değiliz her yere yada ego kasmak zorundamıyız ??
Hatta biri yorumda ezik ondan alt sınıfla takılıyor gibi birşey yazmış hakkımı helal etmiyorum bu insanlara…
Beni tanımadan bilmeden sadece kendi egonuzu tatmin etmek adına yorum yapıyorsunuz…
Ama karşıdakş insan kırılır mı diye düşünmüyorsunuz…
Şu her yorumumu inceleyen arkadas benim diğer konulara yazdıklarımıda okumuş mu acaba yada yorumlara yaklaşımımıda sorgulamış mı ??
Evet maddi durumumuz iyi ama bunu biz başardık gökten inmedi size maaşımı sorgulamak düşmez …

Düzgün konusun sizin cahilliğinizi yüzğnüze vurmak istemezdim ama bu terim sağlıkçılar arasında NE GELİRSE SAĞLIKÇIYA GELİR NE GELİRSE SAĞLIKÇI YAKINANA GELİR BEYAZ ÖNLÜK SENDROMU deriz bunu doktor tanıdıklarınız varsa sorun zor değil öğrenmek ayrıca ordan burdan duydupum tıbbı terimlermi sağlık konularına cebap verebiliyorum ??

küçük bir araştırma ile beyaz önlük sendromunun ne olduğunu bulabilirdiniz.
alıntı yapıyorum:
White coat syndrome, or white coat hypertension, is the term for when you get a high blood pressure reading in a doctor’s office and a normal reading at home. The anxiety of being around doctors in white coats can make your blood pressure rise. Most people don’t need treatment if their blood pressure is normal at home.

burada ifade edilenle asla alakası yok. artık dramatize etmeyi bırakıp bize gerçekte kim olduğunla ilgili bilgi verseniz daha iyi olur.

şu kendini ifade etme tarzındaki ihtişam, açıkçası beni de kuşkulandırdı. kimsenin hekimleri toplumda üst sınıf gördüğünden değil; hekimlerin eğitimli bireyler olması ve insan etkileşimin yüksek olmasından ötürü hem iletişim becerileri yüksektir hem de iletişim kurarkan seçtikleri kelimeler kendilerini belli eder.

Siz hep dr.Levent Atahanlı gibilere mi denk geliyorsunuz ben anlamadım. Ben Türk olup kendini Türkçe ifade edemeyen doktora da denk geldim mesela.

Olmaz mı? Çok sevdiğimiz bir Ayşenaz doktorumuz vardı sitede. Benim tek tanıdığım o, sizden iyi olmasın çok iyidir.
Peki rica etsem ona beyaz önlük senrdomunu siz sağlıkçılar ne amaçla kullanıyorsunuz diye sorarmısınız ?? Bi dr bu amaçla kullandığını yazmış diye teyit ettirir misiniz ?( ne gelirse sağlıkçının başına gelir ne gelirse sağlıkçı yakının başına gelir ) çünki ben şuan arkadaslara yazsam buraya atsam bunada inanmayacaklar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X