Menfaatçi komşu !!! Ve aptal olan ben

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
aynen doktor hanım üzülme ama hayatımız tecrübe dediğimiz kazıklardan oluşuyor insan böyle böyle olgunlaşıyor gözü açılıyor
Açılıyor açıldıkçada üzülüyor ben ailemden hep böyle gördüm Rahmetli dedim hep derdi ki sende fazla olanı ver yeteri kadarını böl ama kimseyi geri çevirme ailemde böyledir yakınında gariban varsa yardım et derler ama bunlar çizmeyi aştı

Zaten sohbet etmiyoruz canım ben şöyle oturup bi düşündümde hep ağlamış bana duygu sömürü hep hani insan komşusuyla bi kahve içer sohbet falan o bizde yanlış olmuş
Ama işte sohbet etmeseniz kayınvalidenizle alakalı durumları bilemezdi. Demekki sizde az da olsa sohbet etmişsiniz,o da yememiş icmemis yetiştirmiş. Bunu kastettim sohbet derken.

Çok tşk ederim değerli yorumunuz için inanın paylaşmak sizlerden bunları duymak çok rahatlattı beni

Çocuğuna biberon alamayan insan evine gelen misafire ikram da çıkaramıyordur. Bebek için gelenler yiyecekleri kendileri getirdiyse çekinip çağıramamış olabilir sizi.
Konu komşuyla bu kadar iç içe olmak hiç anlamadığım bir şey ama illa bir açıklama istiyorsanız sebep bu olabilir.

Benim anlamadığım şey, siz doktorsunuz, eşiniz emniyet müdürü, çocuğuna biberon battaniye bile alamayan insanlarla nasıl aynı binada oturabiliyorsunuz?
Herkesin zor zamanları ve paraya ihtiyacı olabilir ama bu insanlar başından beri böyle yaşıyormuş. Maddi durumları arasında bu kadar uçurum olan iki ailenin aynı yerde oturabilmesi garip geldi bana.

Ama işte sohbet etmeseniz kayınvalidenizle alakalı durumları bilemezdi. Demekki sizde az da olsa sohbet etmişsiniz,o da yememiş icmemis yetiştirmiş. Bunu kastettim sohbet derken.
Aa onu yaptım hamilelikte çok kötü bir dönemdi benim için paylaştığım bi o konuydu onuda yumurtladı

Siz doktorsunuz ve boyle alt seviye insanların ( maddi, karakter, kariyer) arkadaslıgına ihtiyacınız yok ki

İhtiyacınız olsa bile arkadas olmayın hatta
Herkes dengiyle takılsın bu ne
Haklısınızda başkarda böyle tatlı bir kızdı ee bide komşu bide ben şeyden çekinirim şu burnu kaf dağında kasıntı kişilikten apartmandakiler bile çok sonra öğrendi bizim mesleklerimizi

Ama bu durumun yaptığı ile alakası yok. Kendiniz haklı çıkarmak için bu kadarına gerek yok. Zaten onların yaptıklarının haklı bir tarafı yok
Kusura bakmayın ben kendimi haklı çıkarma çabasına girmedim girmem de..kız kopuk bi ailede büyümüş çocukta bu yüzden farklılar düşüncesiz ve bencil bunun özetiydi

Daha önceki yorumlarımda da belirttim onlar dayısı sayesinde oturuyo kirayı aileleri toplayıp ödüyo.. bulunduğumuz şehirde kira fiyatları genel olarak yüksek zaten bizim oturduğumuz semt hem emiyete kayın hem hastenye diye tercih ettik ultra pahalı bi semt değil normal yani

Yaa gercekten herkesin buraya takılmış olması çok üzdü beni ( bakın onlar dayısı sayesinde yerleşmiş oraya kiralarını aileleri toplayıp ödüyor biz ise hem eniyete hem hastaneye yakın diye tuttuk

Yaa gercekten herkesin buraya takılmış olması çok üzdü beni ( bakın onlar dayısı sayesinde yerleşmiş oraya kiralarını aileleri toplayıp ödüyor biz ise hem eniyete hem hastaneye yakın diye tuttuk
aynı yorumu başkası da yazmış, cevabınızı şimdi gördüm :)
üzücü maalesef ama bir yandan da anlamsız değil.

Arkadaslar şunu açıklamak isterim ki biz bu evi tutarken hangi katta kim oturuyor diye arastırmadık ki bizene zaten…
Konum itibariyle hem emniyete yakın hem hastaneye ve bulunduğumuz şehir akdeniz bölgesinde evin geneli gün ısı ısıtma ve klima bizde doğalgazlı ev arayışındaydık sınırlı olduğundan hemen tuttuk bu evi

Haklısınızda başkarda böyle tatlı bir kızdı ee bide komşu bide ben şeyden çekinirim şu burnu kaf dağında kasıntı kişilikten apartmandakiler bile çok sonra öğrendi bizim mesleklerimizi
Ama işte sizin kariyeriniz altında baskaları hep eziklik hissedip hıc bı zaman dostunuz olmuyorlar
Kendilerinden üstün birileriyle aynı ortamda olmak bısey Paylasmak zor geliyor cogu ınsana

Iste biyere davet edılmemenız bundan, dedikodunuzun yapılması bundan

Üzülmemeniz için biraz kasıntı olmak ' ben doktorum' edasında olmak iyidir inanın

Şu bölümün konunuza katkısı ne çok merak ettim. İnsanların özel durumunu açıkça anlatmanıza gerek var mı?

Mesafenizi koyun geçin
Bence konuyu okuyanlar bunların annesi babası yok mu veya akrabaları niye yardım etmiyor da siz yardım ediyorsunuz gibisinden soran olur diye önceden belirtmek istemiş olabilir konu sahibi Ben öyle anladım

Önce kayinvalideli konu sonra bu, ben sizin mesleğe inanamadım açıkçası.
Yardıma ihtiyacı varsa yardım edersiniz ama bahsettiğiniz tarzda insanlarla bu kadar içli dışlı olmaya gerek yokmuş başından beri.
Bir şey söylemeyin, muhatap olmayın, evin içine girecek insanlar belli olmalıdır. Yardıma ihtiyaçları var diye hayatınıza bu kadar dahil etmenin ne anlamı var ki? Kendi tercihlerini yaşıyorlar tamamiyle.

Yardımda bulunabilirsiniz de arkadaşlık konusunda bence herkes kendi kaleminden insanlarla arkadaşlık yapmalı. Çünkü hayata bakış açınız farklıysa bir yerde bitiyor arkadaşlık ve kendinize kızıyorsunuz. Ben böyle bir arkadaşlık nasıl kurdum diye.

ailen değil akraban değil, çok can ciğer çocukluk dostun falan değil
neden tanımadığın etmediğin insanlara maddi yardım yaparsınız ki ?
çocuk doktoruyum çocukla ilgili bi durum olursa yaz kısmını anlayabiliyorum aşırıya kaçmadığı sürece yazılabilir ara sıra
ama en fazla bu olur yani
hatta sırf bu bile gayet ciddi bi destektir benim gözümde
siz bi de işin maddi boyutlarına girmişsiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…