- 10 Şubat 2024
- 232
- 182
- 32
-
- Konu Sahibi mavinin her tonu
Açılıyor açıldıkçada üzülüyoraynen doktor hanımüzülme ama hayatımız tecrübe dediğimiz kazıklardan oluşuyor insan böyle böyle olgunlaşıyor gözü açılıyor
Ama işte sohbet etmeseniz kayınvalidenizle alakalı durumları bilemezdi. Demekki sizde az da olsa sohbet etmişsiniz,o da yememiş icmemis yetiştirmiş. Bunu kastettim sohbet derken.Zaten sohbet etmiyoruz canım ben şöyle oturup bi düşündümde hep ağlamış bana duygu sömürü hep hani insan komşusuyla bi kahve içer sohbet falan o bizde yanlış olmuş
önce nikahlı yaşıyorlardı sonradan düğün oldu
Çok tşk ederim değerli yorumunuz için inanın paylaşmak sizlerden bunları duymak çok rahatlattı beniÜzülmeyin atalarımız ne demiş "İyilik yap denize at;balık bilmezse, Halik bilir." Allah bilsin
Çok önemli değil onların ne düşündüğü, zaten sizin dış dünyanızda gelip geçici kişiler.
Bir şey olduğunda geçiştirip laf olsun diye dönüş yapınca veya etkileşime geçince onlar sizden dönüş alamayınca anlarlar zaten. Negatif gitmeye lüzum yok huzursuzluk çıkarmaya fırsat bulmasınlar:)
O gider başkası gelir, bunlar hayat tecrübesi. Bir daha dikkatli olursunuz.
Evinizin huzurunu bozmaya gerek yok, kafanıza takmayın vicdani duygularımızı kullanıp bizleri kötü hissettiren pek çok ruh emici dünyada karşımıza çıkacak, kendinizi kötü ve öfkeli hissetmeniz çok doğal, haksızlığa veya vefasızlığa uğradığınızı kullanıldığınızı düşünüyorsunuz. Hayat işte böyle tecrübe olmuş. Güzelce bebişinize bakın , işiniz eviniz kendi çevreniz size yeter. Arada böyle yanlış seçimler oluyor. Bunu siz iyi niyetli yapmışsınız.
Aa onu yaptım hamilelikte çok kötü bir dönemdi benim içinAma işte sohbet etmeseniz kayınvalidenizle alakalı durumları bilemezdi. Demekki sizde az da olsa sohbet etmişsiniz,o da yememiş icmemis yetiştirmiş. Bunu kastettim sohbet derken.
Yanlıl anlamada dar bi görüşle yazmadım düğünlerinde nasıl yankarında yer aldığımızı belirmek amaçlı yani daha önceden tanıyorduk ondan sonra düğün oldu anlamındabunu belirtmekteki amacınız nedir?
Haklısınızda başkarda böyle tatlı bir kızdı ee bide komşu bide ben şeyden çekinirim şu burnu kaf dağında kasıntı kişilikten apartmandakiler bile çok sonra öğrendi bizim mesleklerimiziSiz doktorsunuz ve boyle alt seviye insanların ( maddi, karakter, kariyer) arkadaslıgına ihtiyacınız yok ki
İhtiyacınız olsa bile arkadas olmayın hatta
Herkes dengiyle takılsın bu ne
Kusura bakmayın ben kendimi haklı çıkarma çabasına girmedim girmem de..kız kopuk bi ailede büyümüş çocukta bu yüzden farklılar düşüncesiz ve bencil bunun özetiydiAma bu durumun yaptığı ile alakası yok. Kendiniz haklı çıkarmak için bu kadarına gerek yok. Zaten onların yaptıklarının haklı bir tarafı yok
Daha önceki yorumlarımda da belirttim onlar dayısı sayesinde oturuyo kirayı aileleri toplayıp ödüyo.. bulunduğumuz şehirde kira fiyatları genel olarak yüksek zaten bizim oturduğumuz semt hem emiyete kayın hem hastenye diye tercih ettik ultra pahalı bi semt değil normal yaniÇocuğuna biberon alamayan insan evine gelen misafire ikram da çıkaramıyordur. Bebek için gelenler yiyecekleri kendileri getirdiyse çekinip çağıramamış olabilir sizi.
Konu komşuyla bu kadar iç içe olmak hiç anlamadığım bir şey ama illa bir açıklama istiyorsanız sebep bu olabilir.
Benim anlamadığım şey, siz doktorsunuz, eşiniz emniyet müdürü, çocuğuna biberon battaniye bile alamayan insanlarla nasıl aynı binada oturabiliyorsunuz?
Herkesin zor zamanları ve paraya ihtiyacı olabilir ama bu insanlar başından beri böyle yaşıyormuş. Maddi durumları arasında bu kadar uçurum olan iki ailenin aynı yerde oturabilmesi garip geldi bana.
Yaa gercekten herkesin buraya takılmış olması çok üzdü beniüst komşu yardıma muhtaç, doğalgazı kesik, çocuğu eski püskü giyiniyor;
alt komşu doktor-emniyet müdürü çifti. nasıl bir bina burası, hangi muhit?
size inanmadığım için demedim bu arada. ama ülkede sınıflar iyice ayrıldı, siz nasıl denk geldiniz?
aynı yorumu başkası da yazmış, cevabınızı şimdi gördüm :)Yaa gercekten herkesin buraya takılmış olması çok üzdü beni( bakın onlar dayısı sayesinde yerleşmiş oraya kiralarını aileleri toplayıp ödüyor biz ise hem eniyete hem hastaneye yakın diye tuttuk
Ama işte sizin kariyeriniz altında baskaları hep eziklik hissedip hıc bı zaman dostunuz olmuyorlarHaklısınızda başkarda böyle tatlı bir kızdı ee bide komşu bide ben şeyden çekinirim şu burnu kaf dağında kasıntı kişilikten apartmandakiler bile çok sonra öğrendi bizim mesleklerimizi
Bence konuyu okuyanlar bunların annesi babası yok mu veya akrabaları niye yardım etmiyor da siz yardım ediyorsunuz gibisinden soran olur diye önceden belirtmek istemiş olabilir konu sahibi Ben öyle anladımŞu bölümün konunuza katkısı ne çok merak ettim. İnsanların özel durumunu açıkça anlatmanıza gerek var mı?
Mesafenizi koyun geçin
Haklısınızda başkarda böyle tatlı bir kızdı ee bide komşu bide ben şeyden çekinirim şu burnu kaf dağında kasıntı kişilikten apartmandakiler bile çok sonra öğrendi bizim mesleklerimizi