- 4 Eylül 2009
- 25
- 12
-
- Konu Sahibi PassioneLore
- #1.401
Normal detaylı ultrasondan ne farkı var kİ?
Son İkİ kontrollerİmde detaylı ultrasona gİrdİm.herhangĞİ bİr fark almadılar.
Kanal d nİn doktorum dİye proframı var İzledİnİzmİ arkadaslar orda kİ dr melek sen bİlİrsİn gokmen bey mİydİ yanında yardımcı dr bmenİm eskİ dr um can beydİ tv de gordum :) obur dr gokmen beye ebenzettİm at kuyruklu bİr dr du emİn deİlİm an be an dogumu goruntuledİler tv de banttan verdİler tabİ medİkal park goztepede yapılmıs dogum İzledİnİzmİ ?
Merhabala rmedical park göztepede normal doğum yapan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
mesela gece yarısı doğum için hastaneye gittiğinizde kendi doktorunuz mu geliyor yoksa o anda hangi doktor varsa o mu giriyor doğuma?
Odaları falan nasıl yanınızda kalan oldu mu ? Normal doğumda doğumdan ne kadar sonra çıkıyorsunuz hastaneden?
Birde kendiniz ve bebek için neler götürdünüz yani ıvır zıvır şeyleri hastane veriyormu??
Çok soru sordum kusura bakmayın ama vakit yaklaştı sayılır. merak ediyorum...
Saol canım cevabın için
Birde doğumdan ne kadar süre sonra çıktın hastaneden?
Ben akşam 6 Şubat da saat 6 da suyum geldiği için hastaneye yatış yaptım. Sabaha karşı oğlum geldi. Normal şartlarda 24 saat içinde tekrar çıkışını yapıyorlar. Yani doktorum öğleden sonra 4 gibi çıkış yapabilirsin aslında ama dedi seni bu gece de kontrol altında tutmak istiyorum dedi.
Çünkü benim erken doğum riskim vardı 6.aydan beri ve oğlum 8.ayda geldi.
Bu zaman zarfında ciğer geliştirici iğne kasılma önleyici haplar falan kullandım. Onların yan etkisi olarak doğumdan sonra odaya çıktığında kanamam oldu aşırı derece. tansiyonum falan düştü. O gece kaldım kan verildi.
Ve ne kana ne de artı bır gece daha kalmama fiyat farkı ödemedim.
1 milyar ödedim çıktım
Arkadaşlar merhaba,
Ben Medicalpark-Göztepe'de gebeliği planladığım tarihten itibaren Banu Çiftçi'ye gidiyorum. Şuan 16 haftalık hamileyim. Medicalpark Göztepe gerçekten mükemmel bir hastane ve Dr.ları mükemmel.. Çünkü hekim hastanesi ve ne kadar kalifiye dr. varsa hepsini transfer ettiler.. Medipol'den veya birçok başka hastaneden en iyi Dr.ları bünyelerinde barındırıyorlar. Hastane yeni olduğu için cihazları da çok güvenli.. Ancakkk!!! Arkadaşlar Pahalı(( Muayene ücretleri SSK'lıya 50 TL.. Birde test ve tahlillerde ssk neredeyse etkilemiyor bile fiyatları.. Normal doğum 1400 TL / Sezeryen 2200 TL.. epidural farkı ise 650 TL.. Bunlar SSK lı fiyatları.. Eğer maddi anlamda beni kasmaz derseniz MedicalPark'tan şaşmayın ama ben başka bir Dr.denemeyi düşünüyorum.. Bilmiyorum ki' MedicalPark ve Dr. Banu Çiftçi'den vazgeçebilecek miyim?
Çok geçmiş olsun canım umarım şimdi sende bebeğinde iyisinizdir. Daha vakiat var ama insan ister istemez takılıyor bazı konulara...
Peki seninle berabar eşim yada başka biri girdimi doğumhaneye? Ben eşiminde yanımda olmasını istiyorum. Bazı hastaneler almıyorlarmış medicalde durum nasıl yani enb azından sordularmı eşinizi de alalım mı falan diye??
Melek81.. arkadaşım yazında birşey dikkatimi çekti.. 1 milyar ödedim çıktım dedin ya! MedicalPark ben fiyatları sorduğumda bana SSK lıya normal 1400 / sezeryen 2200TL + epidural farkı ise 650 TL. dedi.. Sen bir indirim mi talep ettin? nasıl oldu bu iş.. Hastaneyi çok beğenmeme rağmen doğum fiyatları çok pahalı geldi bana
7 Şubatta Gökmen bey ile normal doğum yapan biri olarak (epiduralsiz yaptım bu arada) cvp vereyım
Doktorunun gece yarısı gelıp gelmeyecegı kesınlıkle senın doktorun ıle alakalı bır durum. Gelen doktor var gelmeyen var. Dogum oncesı doktorun ıle konus. Nerede oturdugunu falan ogren.
Gokmen bey Leventte oturuyor ama gece sabaha karsı 4,25 gibi haber verildi açılma oldu diye doktorum 15 dk.da geldı .4.40-45 gibi doğumhaneye girdi ve 4.51 de oglum oldu.
Ama gece boyunca da arayıp durumumu ogrendı.
Zaten nobetcı ebe ve hemsıre durumu kontrol edıyor(acılma, sancı,bebegın kalp atıslarını falan) doktor sadece dogum esnasında gelıyor.
Hastane medela gogus ucu kremı verdı bıze.
Ped verıyor orda kullanman ıcın. Hasta ve refekatcısıne yemek (kı ben begenmedım ve porsıyonları kucuk buldum)
Baska da bırsey yok.
Su ve benzerı seylerı goturmeyı unutmayın.
Zaten gelen refekatcıde gece boyunca uyumayacagı ıcın cok da rahat bı yer olmasına gerekyok ama bence yeterlı uzanıp uyuması ıcın acılan koltuk.
Hastane cıkısı ve yedek battanıye mutlaka gotur. Ilk zamanlar sutun gelmeyebılır her ıhtımale karsı pompan var ıse gotur. Hastaneden de verıyorlar gercı
saol güzelim iyiyiz.
Tabiki takılıyor insan ama en önemlisi çok takılmamak kafan rahat olması.
Sezeryanda eş alınmıyor normal doğumda alınıyor ama benim eşim girmek istemedi. Bende istemezdim sanırım :)
İnanki eşin olursa daha çok kasılırsın. Rahat ol normal düşünüyorsan.
Aslında haklısın ama benim eşime göre herşey çok kolay. Hamilelikte kolay doğurmakta kolay. O yüzden gelsin nasıl oluyormuş görsün isitoyrum.. Zaten 8 aydır ben taşıyorum hiç naz yapmadım Allah var. Bu kadar kolay olmadığını anlasın. Kapının önünde bir iki saat bekleyip baba olmak kolay tabi..
o dakika gelince fikrim değişirm ibilmiyorum ama şimdilik gelsin istiyorum...
evet kızlar fiyatlar benım de canımı sıkıo ama sıkıla sıkıla gidiyorum,hastane tertemiz,doktorum da ii,bu saatten sonra doktor değiştirmek de zor olur,,,her gittiğimde doktorm nst istio,36.haftadayım sizden de istenio mu??* merak edıyorum...muayene ve nst ye iki haftada bir 100 tl verip cıkıyorum ve cok sinir oluyorum((
Merhabala rmedical park göztepede normal doğum yapan arkadaşlara bir kaç sorum olacak.
mesela gece yarısı doğum için hastaneye gittiğinizde kendi doktorunuz mu geliyor yoksa o anda hangi doktor varsa o mu giriyor doğuma?
Odaları falan nasıl yanınızda kalan oldu mu ? Normal doğumda doğumdan ne kadar sonra çıkıyorsunuz hastaneden?
Birde kendiniz ve bebek için neler götürdünüz yani ıvır zıvır şeyleri hastane veriyormu??
Çok soru sordum kusura bakmayın ama vakit yaklaştı sayılır. merak ediyorum...
slm, bende haziranda medicalde normal doğum için gittim açılma falan olmadığı için sezeryan oldum zaten mecbur sezeryan olucakmışım çünkü iç kanama gecirmişim ve bebeğime kordon dolanmış. gökmen beyin hastasıydım sabah 5 gibi gittik hemen doktorumuzla telefonda konustuk gerekli saatte hastanedeydi. doktorun geliyor normalde ama yine de konuşmak da fayda var öncesinde.
hastanede bebek için bol bol bez , numune şampuan verdiler. annelere de istediğin zaman ped veriyorlar. ben bebek hemşirelerinin ve ebelerin ilgisinden cok memnun kaldım daha sonra özel olarak görmeye bile gittim. bebeğimi ağladığına odaya götürdüklerinde bile içim çok rahattı. odaları falan herseyi gayet güzeldi yanında kimi istersen o kalıyo bende 2 kişi kalmıştı sadece eksik olan yemeklerdi ki oda çok önemli değil bence. benim cevabımda fazla uzun oldu.. kolay bi doğum yaşarsın inşallah
Öncelikle çok geçmiş olsun, bebeğin çok güzel Allah bağışlasın...
hastane ile ilgili çok olumsuz görüş okudum ama tabi yaşayanlardan duymak çok çok daha iyi ben şimdiye kadar memnunum hem doktorumdan hem hastaneden hemde hastane çalışanlarından. inşallah bizde hayırlısıyla atlatırız doğumu...