- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 42
-
- Konu Sahibi panic_attack
Kızlar bu kuru inciri zeytinyagına batırmadan yesem olmazmı
Sürekli bebek istememize ragmen bebegimiz olmuyordu gezmedigim doktor icmedigim ilaç yapmadıgım kocakarı ilacı kalmamıstı hatta annem artık seda sayana gidecem diyordu üstelik cevrenin olmuyormu sizmi itemiyorsunuz falancanın kızı ilk geceden hamile kalmıs hocayamı gitsen allahım artık cıldırmıstım hamile görünce aglıyordum birinin bebegi olsa kucagıma alsam aman nazar degdirecegimi mi düsünürler almasan kıskandı mı diyecekler artık psikolojim bozuldu üstelik hangi doktora gittiysem sebepsiz infertilite diyordu yani esimde bende sorun yok ama kafaya taktıgım ıicin olmuyormus neyse esimin is sebebiyle sehir degistirdik ben gezdim tozdum artık tamamen olmayacagını kabullendim ümidimi kestim sonra bir alıverıs merkezine gitmistik bebek kıyafetlerını görünce bir aktara gittim durumu anlattım oda mecit efendi hayıt suyu diye bir sisenin icinde aromatık bı su gösterdi ayrıyeten yanında arısütü poleni kapsülü kullanacakmısım bunu kullananların ikizi oldu dedi inanmadim esnaf iste dedim cıktım ama bide bana sorun aklım sisede kaldı ertesi gün dayanamadım aman neler icmedinki onuda al dedim tabi ümidim yoktu o arada fulsac diye cok hafıf bir rahatlatıcı antideprasan alıyomum size yemin ederim sise yarıya gelmeden hamile kaldım üc ay iceceksin demisti aynı sekılde iki kiseye daha önerdim onlarda hamile kaldı rabbime sükürler olsun melek gibi bir kızım oldu 2 yasında arastırdım hayıt kadınlara özel bir bitki simdi nezaman cocugu olmayan birini görsem hemen kgıt kalem yazıyorum veriyorum doktor oldum sanki recete yazar gibi tık tık sasırıyorlar allahım kimsenin kucagını bos koymasın bunun acısını ben bılırım daha coook recetelerım var simdilik bunu deneyin derim insallah olur bide olacak olmayacak diye düsünmeyin rahat olun bakın piti piti nasıl gelir size kuzucuklar tabiki veren allhım onlar vesile
Beğen Alıntı Cevapla
Şikayet Et
Reactions:Dumanikara, yasemn2014, geminiwoman ve 26 diğer üyeler
- (alintidir) hayiti denemek istiyorum cok cikio karsima
Datlim biliyosun bu yaban ellerde dur seni iyice bi inceleyelim neden kaynaklandi bu gecikme, bi check-up yapalim diyen doktor bulmak zor. :) Komple bi check up yapicam dedi.
Beta alfa ne varsa artik. Bakalim niye geciktim
Amanin gızlar yüreğim sızlar. :))
Yumurtlama akıntım ve ağrım başladı. Bu ay hem sağda hem solda iki seçilmiş yumurtam varmış. Kendiliğinden en doğalından iki yumurtam var ama aylardan ne? Nisan. Nisan ne? Oğlak burcunun temel atılma ayı. Şansıma .. Kızam!!
Hadi ben "emaan tutmaz zaten" diyip deneyelim diyorum peki benden daha manyak kocam ne diyo? "Hayır bu ay korunalım. Tutar mutar pişman oluruz bak, Mayıs'ta tüp kozumuzu kova şansımızı kullanalım."
Sen 10 ay uğraş, 3 ayında tedavi gör ve sadece o aylarda iki yumurtan oluşsun, tutmasın, tüpe karar ver, Nisan'ı boş geçcez de, aksi gibi Nisan'da doğal iki yumurta oluşsun! La havle ve la guvveten!
Ay ben hiç iyi değilim :) zeytinli incir diye bir şey uydurdum kafadan. Yarın başlarmışım zeytinlerle incirleri aynı kapta bekletmeye :)
Psikolojim berbat. Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. Kursa sanki Fransızca öğrenmeye değil savaşa gidiyorum :) bu dönem çok zor, kaçmak istiyorum.her gün mızmızlanıyorum :) dün hastanedeydik eşim için, işimiz bitti, ders başlayacak ben hala bir kahve mi içsek, şuraya mı gitsek. Adamdan yüz bulsam kursu ekeceğim. Resmen kocam velim oldu bu dönem :)Tebeşir suyu içeceğim ya bildiğin o kafadayım :)
Günaydın kızlar iyi haftasonları :)
Günaydınlaarr iyi mutlu haftasonu diliyorum❤
Bi sevemedin biz keçi grubunu
Orda iki tane koççç gibi yumular duracak ve oglak olmasindan korkup korunacan, oglak olmasin diye diger ay para verecen ha pessss
Ay düşündüm de bir an, onu ben de yiyemiyorum ki herhalde bu nedenle hamile kalamıyorum :) ama hamile kalacağımızı bilsek gözümüzü karartır onu da yeriz :)bir de bunu ilk denediğin ay hamile kalırmışsın, hadi bakalım bize de denemek için bir işkence daha çıkarmış kuzum
Ahaha hayal ettim bir an kurstan kaçmak için içtiğim tebeşir suyu sonucu hamile kalıyormuşum :) düşünsene neler yaptın hamile kalmak için önce bir kurs buldum acı çekercesine dil öğrenmeye çalıştım sonra kaytarmak için tebeşir suyu içtim :)yumurtayı geliştirip, amh ı yükseltiyosa tebeşir suyu da içeriz hocammm (ve flx77 nin beyin koşarak uzaklaşırrrrrr...)
Günaydın Kızlar, güzel bir haftasonu olsun. Ben hala daha ıyilesmedim. Antibiyotikler bitti ilaçlar bitti çok azcık ilerlemem var. Inşallah bir an önce düzelirim. Çocuk mocuk geçtim en önemlisi sağlık kızlar. Belki de olana şükretmeyi unutuyoruz. Hatirlatiliyor bize.
Hiiiç yani belki en kaliteli yumurtası şu an bu aydakiler. Tüp yapılacak aydaki kaliteli olmazsa ne yapacakCanım ciğerim panik atakcim tüp olunca garanti olmuyor hiçbir şey, bedava dururken para vermek niye.
Canım eşin mutlaka spermlerine baktırsın. Şayet kötüyse boşa zaman kaybı oluyor ben iki yıl herşeyi kontrol ettirdim baktırdım sonunda sorun ondaymış anca iki sene sonra öğrendik. Aynı hataya düşmeyinMerhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
Bir sene önceki mesajınızı yeni gördüm ve ona cevap yazmışım kusura bakmayın :)Günaydın cemaat.
Dün akşamdan beri acayip yumurtalık ağrım var. Özellikle sol tarafım yardırıyo. O yüzden lambada yapamadım. Bugün çatlar heralde. Erken coştu gibi bu ay. Bi önceki ayın iğne etkisi devam ediyo zaar.
Bir sene önceki mesajınızı yeni gördüm ve ona cevap yazmışım kusura bakmayın :)
Tüp bebek nedeninizi öğrenebilir miyim
Ben de eşimden kaynaklanan sebepten dolayı yaptırdım sonuç bekliyoruz
Günaydınn işte tam da o yüzden lambada yapacağdın gııı.. ağrıyı kesiveriyor tecrübe ile sabiiitt
İstanbul’da görüyorum yaşım 25. Erken evlendim eşim 12 yaş büyük. Başta sıkıntı yoktur dedik ama azospermi çıktı 3. Denmemizi yaptık şimdi sonuç bekliyoruz:) Rica ederim.
Teşhis sebepsiz infertilite. Ama bu teşhis için bile 10 ay aslında yeterli uzunlukta bi süre değil dedi tüp bebek doktorum. Bu süreçte iki ay iğneli yumurta takibi ve 1 aşılama denedik. Sonuç negatif olunca, yaş 38 olunca ve Mayıs'ı kaçırmak istemeyince tüp bebek denemeye karar verdik. 30'ların başında olsam 2-3 sene daha beklerdim ama geç evlenince acele etmek gerekti.
Siz nerde görüyorsunuz tedaviyi? Yaş kaç?