- 9 Nisan 2018
- 19.088
- 51.057
- 45
- Konu Sahibi panic_attack
Zeytinli değil gıııı zeytinyağında incirBen hiç bilmiyorum ama doğrusu hayal de edemiyorum zeytinli kuru incir yediğimi :) damak tadıma en uzak tat sanırım.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Zeytinli değil gıııı zeytinyağında incirBen hiç bilmiyorum ama doğrusu hayal de edemiyorum zeytinli kuru incir yediğimi :) damak tadıma en uzak tat sanırım.
Senin test zamanın mı geldi.. ben bu ay ne zaman yumurtladım ne zaman değerlendirdim hiç birisini hatırlamıyorum :) yoğunluktan ovulasyon testi de alamadım. Haftaya Regl olurum diye tahmin ediyorum. Umarım tarihlerde yanılmam. Daha ilaçları almadım bir anda olursam elimde ilk gün vuracağım ilaçlar yok. Çok tırsıyorum :)Sabah yaptım negatifti canım.. :)
masaallah canim rabbim hepimize saglikli hayırlı evlatlar nasip etsin super hazirlanmissin getci 1sene olmus bi durumu yazali insaallah gebe kalabilmissindir hakkinda hakkimzda hayirlisini diliyorumMerhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
Doğal akış olamadı bende. Bu aralar yoğunluktan ne yaptığımı bile bilmiyorum ama direk kafa tüp bebek kafası bendeki . Çok fenayım ya garip garip ağrılarım var bu ay. Hasta değilim ama fiziksel olarak da hiç iyi değilim. Belki mevsim geçişindendir bilmiyorumBen de iyiyim kuzu çalıştık bitti şükür regl geldi ağrım var işte..
İyi sende iki hafta dinlenirsin. sende haberler ne doğal akış var mı
Ay ben hiç iyi değilim :) zeytinli incir diye bir şey uydurdum kafadan. Yarın başlarmışım zeytinlerle incirleri aynı kapta bekletmeye :)Zeytinli değil gıııı zeytinyağında incir
caneeee sende mi burdasin gii napiosun canim yokmu biseyler sende ben asilama oldum pazartesi kan vericem varmi yokmu diyeBen de iyiyim kuzu çalıştık bitti şükür regl geldi ağrım var işte..
İyi sende iki hafta dinlenirsin. sende haberler ne doğal akış var mı
Moralin haklı olarak bozulmuştur canım.yeni ve daha güçlü ümitlerle bir sonraki aya başlamalısın. sonunda da güzel haberi alırsın umarım.Benkartı yedim maalesef. Moralim bozuk bu ay ayrı bi ümidim vardı niyeyse.
Değerlerinde sıkıntı yoksa muhtemelen hava değişimidir.. psikolojini bir kontrol et ondan da ağrıların olabilir. Hakkımızda hayırlısı kuzu.Doğal akış olamadı bende. Bu aralar yoğunluktan ne yaptığımı bile bilmiyorum ama direk kafa tüp bebek kafası bendeki . Çok fenayım ya garip garip ağrılarım var bu ay. Hasta değilim ama fiziksel olarak da hiç iyi değilim. Belki mevsim geçişindendir bilmiyorum
Siz delisiniz.. ama size de bir oğlak bebesi yakışır :) bu ay çalışıp elmanızı kızartırsanız gelsin oğlak :)Amanin gızlar yüreğim sızlar. :))
Yumurtlama akıntım ve ağrım başladı. Bu ay hem sağda hem solda iki seçilmiş yumurtam varmış. Kendiliğinden en doğalından iki yumurtam var ama aylardan ne? Nisan. Nisan ne? Oğlak burcunun temel atılma ayı. Şansıma .. Kızam!!
Hadi ben "emaan tutmaz zaten" diyip deneyelim diyorum peki benden daha manyak kocam ne diyo? "Hayır bu ay korunalım. Tutar mutar pişman oluruz bak, Mayıs'ta tüp kozumuzu kova şansımızı kullanalım."
Sen 10 ay uğraş, 3 ayında tedavi gör ve sadece o aylarda iki yumurtan oluşsun, tutmasın, tüpe karar ver, Nisan'ı boş geçcez de, aksi gibi Nisan'da doğal iki yumurta oluşsun! La havle ve la guvveten!
Burdayım gııı bir günle regl geldi canım.. inşallah senin aşı tutmuştur. Güzel haberle inşallah.. görmediysen ben haber vereyim cnm mavi rapunzel hamileymiiş❤ darısı başımızacaneeee sende mi burdasin gii napiosun canim yokmu biseyler sende ben asilama oldum pazartesi kan vericem varmi yokmu diye
Psikolojim berbat. Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. Kursa sanki Fransızca öğrenmeye değil savaşa gidiyorum :) bu dönem çok zor, kaçmak istiyorum.her gün mızmızlanıyorum :) dün hastanedeydik eşim için, işimiz bitti, ders başlayacak ben hala bir kahve mi içsek, şuraya mı gitsek. Adamdan yüz bulsam kursu ekeceğim. Resmen kocam velim oldu bu dönem :)Tebeşir suyu içeceğim ya bildiğin o kafadayım :)Değerlerinde sıkıntı yoksa muhtemelen hava değişimidir.. psikolojini bir kontrol et ondan da ağrıların olabilir. Hakkımızda hayırlısı kuzu.
Zevk alarak öğrenmen gerek bence bir dil bir insan 2 dil iki insann ben de ing.ilerletmeye çalışıyorumm ama zorr iş güç kk den fırsat kalmıyor.Psikolojim berbat. Kendimi gerizekalı gibi hissediyorum. Kursa sanki Fransızca öğrenmeye değil savaşa gidiyorum :) bu dönem çok zor, kaçmak istiyorum.her gün mızmızlanıyorum :) dün hastanedeydik eşim için, işimiz bitti, ders başlayacak ben hala bir kahve mi içsek, şuraya mı gitsek. Adamdan yüz bulsam kursu ekeceğim. Resmen kocam velim oldu bu dönem :)Tebeşir suyu içeceğim ya bildiğin o kafadayım :)
masaallah canim rabbim hepimize saglikli hayırlı evlatlar nasip etsin super hazirlanmissin getci 1sene olmus bi durumu yazali insaallah gebe kalabilmissindir hakkinda hakkimzda hayirlisini diliyorum
Benimde hiç damak tadıma uymuyorda hamile kalmayı kolaylastırıyormus. Yumurtayı büyütüyormus onun için aldim. Yesilini çok severim recelinide. Kurusun hiç sevmem bide zeytinyagında bekletip yiyeymemde. Öyle yıkayıp yesem diyorum. Kaynatıp suyunu içince Prolaktini yükseltiyormus.Ben hiç bilmiyorum ama doğrusu hayal de edemiyorum zeytinli kuru incir yediğimi :) damak tadıma en uzak tat sanırım.
Bahsetmiştim kayınvalidem koymuştu kavanoza 5 6 çeyrek yedim ben öyle kötü değil tadı falan zeytinyağını da çok severim çünkü incirle pek aram olmasa da. Ama devamını getiremedim ceviz suyunu duymuştum kolesterole de iyi geliyormuş zaten onu yapıyım diyorum bugün cevizleri kırabilirsek..Benimde hiç damak tadıma uymuyorda hamile kalmayı kolaylastırıyormus. Yumurtayı büyütüyormus onun için aldim. Yesilini çok severim recelinide. Kurusun hiç sevmem bide zeytinyagında bekletip yiyeymemde. Öyle yıkayıp yesem diyorum. Kaynatıp suyunu içince Prolaktini yükseltiyormus.
Sağol canım inşallah hepimiz o güzel günleri görürüz inşallah.Moralin haklı olarak bozulmuştur canım.yeni ve daha güçlü ümitlerle bir sonraki aya başlamalısın. sonunda da güzel haberi alırsın umarım.
aaaaa canim yaaa kismet canim cok sevindimBurdayım gııı bir günle regl geldi canım.. inşallah senin aşı tutmuştur. Güzel haberle inşallah.. görmediysen ben haber vereyim cnm mavi rapunzel hamileymiiş❤ darısı başımıza
Bi sevemedin biz keçi grubunuAmanin gızlar yüreğim sızlar. :))
Yumurtlama akıntım ve ağrım başladı. Bu ay hem sağda hem solda iki seçilmiş yumurtam varmış. Kendiliğinden en doğalından iki yumurtam var ama aylardan ne? Nisan. Nisan ne? Oğlak burcunun temel atılma ayı. Şansıma .. Kızam!!
Hadi ben "emaan tutmaz zaten" diyip deneyelim diyorum peki benden daha manyak kocam ne diyo? "Hayır bu ay korunalım. Tutar mutar pişman oluruz bak, Mayıs'ta tüp kozumuzu kova şansımızı kullanalım."
Sen 10 ay uğraş, 3 ayında tedavi gör ve sadece o aylarda iki yumurtan oluşsun, tutmasın, tüpe karar ver, Nisan'ı boş geçcez de, aksi gibi Nisan'da doğal iki yumurta oluşsun! La havle ve la guvveten!
ahhh canim ya rabbim hayirlisini nasip etsin hepimize bende 6senedir ugrasiyorum bi dusuk yasadim asilama oldum onun sonucuna bakicaz pazartrsi insaallahKalamadım. :))
20 gün sonra tüp bebek tedavisine başlıyorum. Bu Mayıs'ı kaçırmamam lazım. :)
Yani zeytinyağında bekleyince bir etken maddesi mi ortaya çıkıyor acaba. Hiç bilemedim ama kolay gelsin diyorum sana canım. Bebek için çiğ tavuk yiyecek kıvamdayız :) ben de bir arkadaşımın önerisi ile arı sütü bal polen kullanıyorum ama her şikayetimi ondan biliyorum.öneren kızın başının etini yedim bana önerdiğine kesin pişmandır :)Benimde hiç damak tadıma uymuyorda hamile kalmayı kolaylastırıyormus. Yumurtayı büyütüyormus onun için aldim. Yesilini çok severim recelinide. Kurusun hiç sevmem bide zeytinyagında bekletip yiyeymemde. Öyle yıkayıp yesem diyorum. Kaynatıp suyunu içince Prolaktini yükseltiyormus.