• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Mart ve Nisan Ayı Tüp bebek 👶 Topiği Şans 🍀 getirsin bizlere inşallah hadi Kızlar toplaşalım ❤️🫠

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Baya da pahalıymış , benim kalan embriyolara genetik test önerdiler genetiğinde mi sorun var diye . Ama ne yapacağımı bilemedim
Ben pgt yaptırmadan dondurmuştum ilk transferimde kalbi durdu biyopsiye yolladık trizomi hastalığı geldi, bende garanti olsun diye kalan iyi embriyoları yolladım, çünkü sürecin psikolojik yönü maddi yönü kolay değil maalesef 😞 aynı şeyleri tekrar yaşamaktan korktum, en azından olmasada her şeyi yaptım demek istedim, siz hangi hastanede tedavi oluyorsunuz? Sizinde olumsuz oldumu?

Canım ultrasonla bakarak yerleştirecekler, mecburen sıkışık olmalısın. Bir sıkıntı olmaz merak etme. Hastanede içersin bir kaç bardak ameliyathane vs hazır olana kadar, bunu dert etme kendine. İşlem sonrasında çok sıkışırsan sürgü teklif ediyorlar ya da yarım saat yattıktan sonra lavaboya gidebiliyorsun. Bunun da hiçbir sakıncası yok, rahat ol. Transferinin kolayca geçmesini ve güzel haberler almanı diliyorum 🤲🏻💕
Teşekkür ederim canım amin inşallah dualarınızı bekliyorum🤲🏻

Intralipid olarak Clinoleic ve Olivia, IVIG olarak Octagam kullandım, bu ilaçların prospektüslerinde farklı şeyler yazıyor, Octagam’ın fiyatı öbürlerinin 20 katı filan…Eki Görüntüle 3558923 Eki Görüntüle 3558924 Eki Görüntüle 3558925
Ben şunu anlamadım bu intralipid ve ivig ayni yöntem değil mi ? Yani ikiside bağışıklığı destekleyici embriyonun tutunmasi için uygulanan serum tedavisi değil mi ? Kafam karıştı? Ayni değilse ben şimdi tam olarak hangi tedaviyi görücem 🤔🤔🤔

Ben şunu anlamadım bu intralipid ve ivig ayni yöntem değil mi ? Yani ikiside bağışıklığı destekleyici embriyonun tutunmasi için uygulanan serum tedavisi değil mi ? Kafam karıştı? Ayni değilse ben şimdi tam olarak hangi tedaviyi görücem 🤔🤔🤔
Yani ikisi de embriyonun tutunması için, ikisi de serum şeklinde veriliyor ama kullanılan ilaçlar ve bunların çalışma prensibi farklı… IVIG bağışıklık sistemini baskılıyor vücut embriyoyu yabancı madde olarak görüp onunla savaşmasın diye, intralipid vücudun iyi beslenerek bağışıklığının güçlenmesini sağlıyor diye anladım doktorun anlattığından. IVIG için kullandığım Octagam’ın tanesi 52 bin lira, üç tane kullanılacaksa epey bir yekun ediyor. Ondan yazacaklarsa fiyat konusunda uyarmışlardır

Yani ikisi de embriyonun tutunması için, ikisi de serum şeklinde veriliyor ama kullanılan ilaçlar ve bunların çalışma prensibi farklı… IVIG bağışıklık sistemini baskılıyor vücut embriyoyu yabancı madde olarak görüp onunla savaşmasın diye, intralipid vücudun iyi beslenerek bağışıklığının güçlenmesini sağlıyor diye anladım doktorun anlattığından. IVIG için kullandığım Octagam’ın tanesi 52 bin lira, üç tane kullanılacaksa epey bir yekun ediyor. Ondan yazacaklarsa fiyat konusunda uyarmışlardır
Bana intralipid yada Olivia diye birşey dedi sanirim. Çünkü benim hocam bende otoimmun hastalik var biliyorsunuz öncesinde de serum tedavisi oldum diyince tamam sana yapalim dedi de hangisini dedi hatırlıyorum 😪 ama ilk tedavimde omegaven serum tedavisi görmüştüm. Bunda bakalim hangisini dicek

🌸 Ben transferi bekliyorum canim nisan basi gidecegim

Sen ne durumdasin
Hayırlı olsun canım dilerim su gibi geçsin inşallah güzel haberlerini bekliyorum inşallah 🤲🥰 bende adetlerimi bekliyorum yeniden Opu olacağım inşallah Allah’ın izniyle dilerim bu sefer çok güzel geçer Amin 🤲🥹 Şafak 12 🙈😁

Ya anestezili daha bı sinir bozucu geceden içiyorsun sulari sonra işeme diyorlar ☺️ ben ilk transferde dinledim onları bilmiyorum tabi cahillik mesanem patlicakmis hastaneye gittiğimde sonra hemşire dediki kasma bu kadar öyle uyandım o kadar sıkışık olmaya gerek yokmuş. Sonrada hep yaptım gittim😅 zaten tamamen bosaltsan bile serum veririz idrarın gelir strese girme demişti sağolsun☺️
Geceden mi :KK17: ay nasil olur ki o ? Bir iki saate dayanilmiyor. Şuan ilk transferimi hiç hatırlamıyorum nasildi nasil geçti ne zaman ictim gitti. Bunlari okuyunca hepsi yok Şuan sanki sifirdan gidicem bir tirsmadim degil. Ben hayatta fazla tutamam çünkü 🤭🤭🤭

Yaaa Mayalam bana da olmuştu böyle 😂😂 Hemşire dedi böyle olmaz çok dolusun 1-2 bardak kadar boşalt. Dedim ben onu nasıl ayarlayayım koyveririm gider 😅 Hayatımın en stresli lavabo ihtiyacı giderme süreciydi 😂😂
Yaaa senin anlattiklarinda hep kendimi görmem normal mi 🤭🤭 bende ayni sen gibi çok sıkışıktım artık duramıyorum. Hemşire Allah'tan anlayışlı çıktı geldi sen hiç yerinde duramiyorsun istersen biraz yap dedi. Gittim biraz yaptim ama dünyalar benim oldu sanki 🤣🤣 benim transfer birde anestezili oluyor. Çünkü o takilan aparattan çok korkuyorum. Neyse transfer oldu bitti çıktım aneztesi etkisiyle ilk dediğim tuvaletim geldi lütfen gideyim olmuş 🤣🤣🤣🤣
Ya canım kızlar ne zorlu süreçler yahu idrara kadar sıkıntılı 🤭😂 ama hepsi anı kaldı bize bakalım 🤔 bu sefer ne maceralar bekliyor olacak bizleri 🤷‍♀️🫣

Dr aradı canım şimdi 🥹 donmuş embriyolarımı çözdürüp ngs yollamıştım hepsi sağlıklı gelmiş çok şükür 🙏🩶 pazartesi regl olacam, çarşamba hazırlıklarla başlanır İnşAllah
Çok şükür hamdu Senalar olsun inşallah maşallah 🧿 canım dilerim annesine sıkı sıkı tutunurlar 🤲🥹💕

Dr aradı canım şimdi 🥹 donmuş embriyolarımı çözdürüp ngs yollamıştım hepsi sağlıklı gelmiş çok şükür 🙏🩶 pazartesi regl olacam, çarşamba hazırlıklarla başlanır İnşAllah
Canim tedavi sürecin hayırlı olsun Rabbim güzel sonuçlar almani nasip etsin inşallah 🤲 şey sorcaktim hamilelik takvimi açmışsın 1 haftalik diyor nasil oluyor iki transfer mi yapılacak sana

İlk hamilelik olduğu için 10 yıl sonra gelen bir umut istern istemez tereddüt ediyorum korkuyorum keseyi kalp atışlarını duymadan inanamıyorum bile fazla heveslenmek istemiyorum erkenden hayal kırıklığına uğramak istemiyorum çok karışık duygular içerisindeyim
Allah’ın izniyle inşallah hepsini duyarsın görürsün Rabbim sağlıcakla ilerlemesini sağlıcakla kucağına almayı nasip etsin inşallah hiç korkma rahat ol kötü şeyler düşünme iyi düşün iyi olsun inşallah 🤲🥰

Back
X