Ordan da randevu aldım işte hem de tepesineki kişiden Semra hanımdan, Hayır merkez için fabrika gibi hiç gitme diye çok uyarı aldım sağolsun arkadaşlardan ama, bu yontemden de bahseden bi burası var...
Bu microarrayla 40 yaş üstü kadınlarda canlı doğum oranı %75 Farka bakarmısın, peşine düşmezmisin ...
*** oranlar şurdan alınmıştır Tüp Bebekte Başarı Oranları - Dr. Celalettin Örnek
Canım bana on gorusmede doktor uyutuyoruz dedi, ama işte o dil sorunu var, uyutuyoruz derken sakinleştirici bir hap veriyoruz demek istemiş, ben burda okuduklarımdan da yola çıkarak heh genel anestezi diye lay lay lom gittim..
Aldılar beni içeriye, bir hemşire yarım kırılmış bir mavi hap verdi, içtim hafif bi sersemledim boyle mayıştım.
Yatağa aldılar, bekliyom ben damar yolu açılacak diyeannem sağ elimi hemşire tuttu koluma girdi doğum yaptırır gibi nefes al nefes ver üflemeye başladık, solumda da eşim oturuyo elini tut dediler
ultrason cihazını vajinadan verdiler, üstten de karından yumurtalıkları bakıyolar, orda boyle 15,20 cm uzunluğunda bir iğneyi ultrason cihazına iliştirdiler.
Sonra parti başladı, dayadı cihazı rahim ağzına nasıl ağrıyo acıtıyo anlatamam, sonra o koca iğneyi batırdı vajina duvarından ucu gorundu ultrasonda, tam yumurtalıkların dibinde, batırıyo yumurtaya pısst pompayla çekiyo, tek tek bütün yumurtalara batırdılar, yetmedi sol taraftaki yumurtalık için gene deldi vajina duvarını, fakat benim sol yumurtalık geride, ulaşamıyo iğneyle eviriyo çeviriyo ben bas bas bağırıyom, neyse boşalttılar sol yumurtalığıda bu süreçte hemşireyle üflüyoz biz, yazık kocam yanımda ne yapacağını şaşırdı...
Yani vajina ağzını uyuştumak falan bişeye çocum değil, zaten ultrason cihazı rahim ağzına deyince zıplıyosun acıdan....
Sen benim yolladığım videoyu izlemedin ama, o video bir animasyon, bahçeci kliniği tarafından hazırlanmış, oyle ajite bişey değil, izlesen bi gidip uyutun beni diye ortalığı yıkarsın...
Yoksa benim acı eşiğim yüksektir, 4 tane ağır ameliyat geçirdim, kolay kolay acıtıyo bu aman yaptırmayın demem
elbette bende düşerimm canım benimm , haklısın sende..
bir nokta var.. tabii bu benim kişisel görüşüm...
Celalettin Örnek , Hospitalium tüp bebek merkezi ile anlaşma yapmış. onun diploması ve ismi altında merkez çalışmalarını yürütüyor ama tedaviyi başka doktor uyguluyor. ( ben gayet iyi biliyorum. )
hatta öğrendiğimde tüp bebek merkezine bayağı kızdım.kulaktan kulağa tüp bebek tedavisi mi olur dedim.
ben oracikta ellerinde kalirim yemin ederim imkansiz yaptiramam geberir kalirim. ama gulum hollanda da cok az yerde uyutuyorlarmis Allahim insallah tupbebege gerek kalmadan verir bebegimiz cok fena korktum ben canim ya cok fena
ben oracikta ellerinde kalirim yemin ederim imkansiz yaptiramam geberir kalirim. ama gulum hollanda da cok az yerde uyutuyorlarmis Allahim insallah tupbebege gerek kalmadan verir bebegimiz cok fena korktum ben canim ya cok fena
Ha yok adamı tanımam etmem, sitede bilgi gorunce sana soyleleyim dedim.
Ya zaten ben de sekreter kızlar bilmiyodur diye gidiyom sorucam doktorlara, bi anlatsınlar bakalım, belki vazgeçirecekler beni ama eminim bi 5 sene sonra herkes bu yontemle yaptırıyo olacak, bak gorurusunuz, şimdi daha pek duyulmadı...
sor kuzum sor... o sekreter kızlar gerçekten pek bir şey bilmiyorlar.ki en kızdığım konudur... çalıştığın işin abecesini öğreneceksin yahuu.
bakalım araştırmaların bizi nerelere götürecek...
yaşasınnn topik kardeşliğii
İvit bu kardeşliği rakı masasına taşıyıp orda tüp bebeği kurtaralım, bir büyüğe danışalım
Sonrada alkolun bize verdiği yetkiye dayanarak kendimizi pilot ilan ederiz forumdaaa
Gecikme oldu cnm evet 2 gun gecikme var suan ama olmamasi gereken bir durum bakalimgecikme mi oldu sende ? kaç gün ?
ben de devam ediyor ama sanırım biter bir kaç güne. 5.gündeyim bugün.sadece 1 gün sarktı o kadar .o da sayılmaz yani.
kültürde çıkan bakteri yüzünden antibiyotik kullanıyorum o etkilemezse tabii .
amann buna da şükür kuzum yaaa... napalım...
Şimdi bahçeci umuttan randevu aldım ya, bir goruseyim, bakayım teknolojileri nedir? Telefondaki müşteri ilişkileri danışmanı olan hanım Microarrayi bilemedi PGD mi dedi, eğer klinikte yoksa zaten benim için bir manası kalmıyor bahçecinin... Benim kromozomlarda sorun varsa doktor ağzıyla kuş tutsa gene düşük olacak gene aynı hüsran
Maslak Acıbadem'in başındaki Dr Cihan Halıcıgil için iyi bir embriyolog diye haber geldi yeni. İstanbuldaki arakadaşların kolu accık uzundur bu konularda, sana onun bakması ayarlanır dediler ama sayfalarına baktım PGD yi ovmuşler, ama ben onu istemiyorum zaten.
Yani benim derdim yaşım ileri olduğu için yumurtalarımda kromozom problemi olması ihtimalini ortadan kaldırmak... Yoksa ilk tedavimdeki embryo sayısı ve kalitesi iyiydi, nerde denesem tutma ihtimali yüksek...
Ama ben hamile kalıp gene düşük mü down sendromlu mu diye kasılmamak için bir tedavi peşindeyim...
Hani madem türkiyeye git gel bir zahmete bir maliyete giriyoruz, değsin bari istiyorum... Ha olur olmaz, orası allahın bileceği şey, ama tüm kromozomlar incelenebilyorken, ona kasıcam canım...
Gunaydin bacilar gununuz aydin gulec huzurlu olsun
Gecikme oldu cnm evet 2 gun gecikme var suan ama olmamasi gereken bir durum bakalim
Sen bilirsin cnm ama ven direkt dr la gorusmeni tavsiye ederim.gecen hafta ankaradan bir arkadas geldi erbil bey kendisibden kromozom testlerini istedi ama yapilacak yontemi bilmiyorum tabiki ve bu dr un kisiye özel tedavi uygulamasi var diger merkezlerdeki gibi al ilaci kullan gel yapmio bu adama gidip hamile kalan 3 arkadasim var biri 5. Denemesini burada yaptirdi simdiye kadar gorundugu dr larin bulamadigi bir sorunun teşhisi ni buldu erbil bey suan hamile 3.5 aylik.diger arkadasim 6. Denemesi idi yine bu adam bir rahatsizligini buldu arkadasim dun bebegini kucagina aldi.digerinin 4. Denemesi idi sebebsiz tutmuodu kizin tiroid antikorundaki sirunu teşhis etti ki dr lar sadece tsh bakar gonderirler bu adamin teknikleri farkli arkadasim.ikizlere gebe 10 gun sonra dogumu var oyuzden istedim gorusmeni madem ekinde hazir word dökümanları n var bir mail at derim ulun beyin olduğu yeri bilmiyorum bisey diyemiyorum.acibademe gelince arkadasim 2 deneme yapti orada bu ikizlere hamile kalan arkadasim kendisine yumurtasinda bir hucre tespit ettiklerini ve tup bebekle bile zor hamile kalacagini soylemislerdi ne hikmetse bahcecide 21 yumyrtasi toplandi ve 18 blasti oluştu 2 blast konuldu 16 donduruldu anlayacagin acibademdeki embriyolog amca fos cikti :)
Gunaydin bacilar gununuz aydin gulec huzurlu olsun
merhaba arkadaşlar ben biraz ayıp bişey sorucam :) tüp bebekte cinsel ilişki hakkında neler biliyorsunuz doktorlarınız ne diyor. ben 8. haftamdayım. acaba bana yasak mı? pazartesi sorucam doktora ama merak ettim çeşitli doktorların görüşünü?
bir de şu resim efektlerini o küçük resimleri nasıl yapıyorsunuz ben bulamadım :)))
Günaydınnnn :)
Bugün bizde dini bir bayram sebebiyle tatil, birasdan çıkıp gezmeye gidices, ortalarda yokum yani, hepinize iyi günler diliyorumm...
Bugün bizde dini bir bayram sebebiyle tatil, birasdan çıkıp gezmeye gidices, ortalarda yokum yani, hepinize iyi günler diliyorumm...
gunaydin sekerler,
aynen bende yokum sakin merak edip panige neyin kapilmayin
Ulun bey bahçecide gene ama anadolu yakasında olan şubesinde, senin bahsettiğin doktor gibi bahsediliyor ondan da, acıbademi ben de düşünmüyorum zaten ama, arkadaşın hangi acıbademde yaptırmış bilmiyorum, bana gelen tavsiye, maslak acıbadem oldu, aynı embriyolgmudur bilemedim...
Ben daha once de dediğim gibi şu microarray yapan cihazın peşindeyim, baktım türkiyede doktorlar microarrayin sandığım gibi birşey olmadığnı soyledi, gelip hollandada bile devam etme kararı alabilrim. Hem burda sigortamız oduyor, hem de git gel hertürlü zor olacak, zaten uçmaktan nefret ederim.
İnşallah doktorların araştırması gereken ozel bir durumuz yoktur, allaha emanetiz yani anlattıklarını okuyunca, çok zor ve kafa karıştırıcı bir süreç:44:
Cok sukur baci bende iyiyim sende iyi ol insallahGünaydınnn kuzummm sana ve diğer tüm kuzulara
dilerim başta sen olmak üzere herkeşler iyi ve sağlıklıdır...mutludur...
bennn... her zamanki gibi
Canim kesinlikle ilski 4 ve 5 ay yasak buayalara kadar bebek risk tasir sen ve esin biraz sabirli olun allah benim esmden razi olsun beni 12 ay bekledi Biraz sabir kardesim riske atmayin yavrunuzu benim prof dr iliskiyi yasaklamisti bizde bebegi zor bulmustuk ve o daha onemliydimerhaba arkadaşlar ben biraz ayıp bişey sorucam :) tüp bebekte cinsel ilişki hakkında neler biliyorsunuz doktorlarınız ne diyor. ben 8. haftamdayım. acaba bana yasak mı? pazartesi sorucam doktora ama merak ettim çeşitli doktorların görüşünü?
bir de şu resim efektlerini o küçük resimleri nasıl yapıyorsunuz ben bulamadım :)))