Mart ayında transferi olup gün sayanlar ....

Valla ne yalan soyliim türkiyedeki hastanelerle yaptığım goruşmelerde oha oldum. İlaçlar dahil paket fiyat vermeye kalktılar, 15 gün sürer merak etmeyin dediler. Ben protokole gore ilaç miktarı çok değişir, benim protokolumu belirlemeden nasıl fiyat ve süre veriyorsunuz deyince gak guk ilaçsız fiyat verelim hık mık oldular telefonda...

Hollandada 15 mayısta başladım tedaviye, protokol belirlemeleri eylülü buldu, ateş olcumleri testler falan

Yani dakka bir gol bir, beni iyi bir müsabaka bekliyo.. Allahtan ıncık cıncık herşeyini oğrendim bu işlerin, doktorlar yandı türkiyede, gıcık hasta geliyor anacıımmmm

15 gun mu?? valla bravo

kiz benimde gozumu korkuttun he benim savasimda pazartesi basliyor. bu sabah aradim hastaneyi benim korkularim var beni nasil bi tedavi bekliyor ilk randevuda bilmiyorum dedim. hemen tlfon numarami aldilar biz asistana not birakalim sizi arasinlar dediler inan yarim saat gecmedi asistan aradi bi guzel acikladi valla cok memmun kaldim ne yalan soyleyim. insallah hep boyle gider

Oh maşallah maşallah, gozuk korkmasın canım benim, sen bilerek gidiyosun, kendini kollarsın boyle bir güzel. biz gozu açılmamış kedi yavrusu gibi atıldık onlerine, başımıza gelmeyen kalmadı :) Ama tüp bebek derlerse, yumurta topama işlemine dikkat, uyutsunlar seni... gerisi acımıyo zaten... Kürtaj için de genel anestezi kullandıklarını ogrendik hastanede, bilgmiz olsun, kenarda dursun

kurtajda genel anestezinden haberim var benim de yumurta toplama isine gelince soyledigin cok ama cok iyi oldu. gerci biz daha yolun basindayiz o gune gelene kadar daha burda bayagi bi tecrube sahibi olucaz. senin kotu deneyimlerin tecrubelerin benimde gozumu acti. hayat ne tuhaf degil mi?

Ay evet aynen ben de senden psikolojik destek demeyi oğrendim, şimdi hangi doktora psikoljik destek için ailem lazım desem hemen aa tabi diye hak veriyo, sinerji oluşuyo aramızda... Bütün tedavi evraklarımı yolladılar türkiyedeki tedaviye yardımcı olsun diye hemencik şıpıdanak valla... Hatta son doktor tüm sürecin bir yorumunu yaptı bize doktorumuza anlatalım diye...

Ik hou van internet

:)) birimiz hepimiz hepimiz birimiz icin

bende simdi netten arastiriyordum bu yumurta toplama isini de vajina agzini uyusturuyorlarmis sende hic mi bisey yapmadilar kuzum ya?

bak ne ogrendim elifcim Amsterdam VU asla uyutmuyormus ama diger bazi hastanelerde eger istersen uyutuyorlarmis benim VU'ye gitmemem icin bi sebeb daha.

Son düzenleme:

tokalaşırken avucunun içine raptiye saklasaydın kuzum yaaa

aman amannn çok şükür. temiz çıkmış patoloji raporun...
dediğin gibi bizde bazı ileri görüşlü doktorlar var...taaaa buralardan gördüler...
dilerim buraya geldiğinde de o ileri görüşleri devam eder kuzumm..

sen haklarından gel kuzum bu doktorlarınn... sonra senin taktiği ben de takip edeceğim.
ne durumuna yaşına bakacaklar..nasılsa çocuk istiyorsun. hassas konu.. hemen biniverirler dalına valla...
sonra bir olumsuzluk, bir dahakine olur derler... ooooo... ama dur sennn.. az kaldııı.. peşindeyim elfjemm

miyavvvvv miyavvvvvvv ( kedi yavrusu sesi ... gözü açılmamış )
hıııııııııııııırrrrrrrrrrrrrrr hırrrrrrrrrrrrr hııırrrrrrrrrrrrr ( sinirlenmiş , gözleri faltaşı gibi açık breezey sesi )

gel türkiyeye seni komple uyutsunlar selcanım , derdine bak..
her türlü uyuturlar hemdeee

Canım bana on gorusmede doktor uyutuyoruz dedi, ama işte o dil sorunu var, uyutuyoruz derken sakinleştirici bir hap veriyoruz demek istemiş, ben burda okuduklarımdan da yola çıkarak heh genel anestezi diye lay lay lom gittim..

Aldılar beni içeriye, bir hemşire yarım kırılmış bir mavi hap verdi, içtim hafif bi sersemledim boyle mayıştım.

Yatağa aldılar, bekliyom ben damar yolu açılacak diye annem sağ elimi hemşire tuttu koluma girdi doğum yaptırır gibi nefes al nefes ver üflemeye başladık, solumda da eşim oturuyo elini tut dediler

ultrason cihazını vajinadan verdiler, üstten de karından yumurtalıkları bakıyolar, orda boyle 15,20 cm uzunluğunda bir iğneyi ultrason cihazına iliştirdiler.

Sonra parti başladı, dayadı cihazı rahim ağzına nasıl ağrıyo acıtıyo anlatamam, sonra o koca iğneyi batırdı vajina duvarından ucu gorundu ultrasonda, tam yumurtalıkların dibinde, batırıyo yumurtaya pısst pompayla çekiyo, tek tek bütün yumurtalara batırdılar, yetmedi sol taraftaki yumurtalık için gene deldi vajina duvarını, fakat benim sol yumurtalık geride, ulaşamıyo iğneyle eviriyo çeviriyo ben bas bas bağırıyom, neyse boşalttılar sol yumurtalığıda bu süreçte hemşireyle üflüyoz biz, yazık kocam yanımda ne yapacağını şaşırdı...

Yani vajina ağzını uyuştumak falan bişeye çocum değil, zaten ultrason cihazı rahim ağzına deyince zıplıyosun acıdan....

Sen benim yolladığım videoyu izlemedin ama, o video bir animasyon, bahçeci kliniği tarafından hazırlanmış, oyle ajite bişey değil, izlesen bi gidip uyutun beni diye ortalığı yıkarsın...

Yoksa benim acı eşiğim yüksektir, 4 tane ağır ameliyat geçirdim, kolay kolay acıtıyo bu aman yaptırmayın demem

Canım benim, gelince buluşucaz inşallah, bütün detayları aktarırırım ben sana, bi beyin fırtınası yapar, hangi doktor ne dedi ne onerdi anlatırım ben sana.
Türkyeden bir kaç klinik onerisi daha geldi, aklıma yatan her klinikle goruşucem, burdaki tecrubelerimle yorumlayıp bir sonuca varıcam inşallah...

Kendime bir tedavi dosyası hazırladım bu arada, word dokumanı, istersen bir template olur, yollarım sana, sen de eski tedavini dolurur, sonraki tedavilerde rapor olarak verirsin doktorlarına...

Epimiz birimiz birimiz epmiz için

olur olur kuzumm süper olurrr
özel mesac yazdım sana...

sloganı da tuttum hani...
Epimiz birimiz birimiz epimiz için

olur olur kuzumm süper olurrr
özel mesac yazdım sana...

sloganı da tuttum hani...
Epimiz birimiz birimiz epimiz için

Hihihihihi ben türkiyeyi de beğenmiim, soyle Floridadan bir klinik ayarliim, sen de beni takiple, gideris plajlarda salınırız accık

Hihihihihi ben türkiyeyi de beğenmiim, soyle Floridadan bir klinik ayarliim, sen de beni takiple, gideris plajlarda salınırız accık

kız sen hiç hawai 5-0 izlemiyormusun...:26:ne floridasııı...
hawaiden beğen...

hatta miami vice vardı hatırlar mısın , orası da olur...

hee dersen ki ,en iyi doktor seyşellerde falan o başka tabii...

panama derdimde , survivor çekiliyor orda... kaliteyi bozdular

hahahaaha gün bizim günümüz, denedik işte ne hollanda da oldu ne türkiyede, yollasınlar bizi amerikaya

Hihihihih Survivor Tupbebek... Çookk yakındaaa

güllü mirandammm

nasılsınn bakimmm
Iyi diyelim iyi olsun kuzum adeti bekliyom bugun 30. Gun hala tik yok bakalim.sen nasilsin
Ayyy mutlaka goruselim valla cnm süper olur.dr okarak fulya bahceciden erbil beyede bir mail atsan fikir olur sana ben o adama cok guveniyorum.
Cok sevindim
20 gunde birmi adet oluyorsun?

hahahaaha gün bizim günümüz, denedik işte ne hollanda da oldu ne türkiyede, yollasınlar bizi amerikaya

Hihihihih Survivor Tupbebek... Çookk yakındaaa

o değil dee hani şu banka reklamı var...Cuma-deniz falan , Beyaz oynuyor reklamında.. izledin mi bilmem kuzum....
oralara gitsek var ya, nüfus patlaması olur yahu

hem zaten , tüp bebek maliyetleri ile oralara da rahatça gidilir yanii

Iyi diyelim iyi olsun kuzum adeti bekliyom bugun 30. Gun hala tik yok bakalim.sen nasilsin

gecikme mi oldu sende ? kaç gün ?

ben de devam ediyor ama sanırım biter bir kaç güne. 5.gündeyim bugün.sadece 1 gün sarktı o kadar .o da sayılmaz yani.
kültürde çıkan bakteri yüzünden antibiyotik kullanıyorum o etkilemezse tabii .

amann buna da şükür kuzum yaaa... napalım...

Ayyy mutlaka goruselim valla cnm süper olur.dr okarak fulya bahceciden erbil beyede bir mail atsan fikir olur sana ben o adama cok guveniyorum.

Şimdi bahçeci umuttan randevu aldım ya, bir goruseyim, bakayım teknolojileri nedir? Telefondaki müşteri ilişkileri danışmanı olan hanım Microarrayi bilemedi PGD mi dedi, eğer klinikte yoksa zaten benim için bir manası kalmıyor bahçecinin... Benim kromozomlarda sorun varsa doktor ağzıyla kuş tutsa gene düşük olacak gene aynı hüsran

Maslak Acıbadem'in başındaki Dr Cihan Halıcıgil için iyi bir embriyolog diye haber geldi yeni. İstanbuldaki arakadaşların kolu accık uzundur bu konularda, sana onun bakması ayarlanır dediler ama sayfalarına baktım PGD yi ovmuşler, ama ben onu istemiyorum zaten.

Yani benim derdim yaşım ileri olduğu için yumurtalarımda kromozom problemi olması ihtimalini ortadan kaldırmak... Yoksa ilk tedavimdeki embryo sayısı ve kalitesi iyiydi, nerde denesem tutma ihtimali yüksek...

Ama ben hamile kalıp gene düşük mü down sendromlu mu diye kasılmamak için bir tedavi peşindeyim...

Hani madem türkiyeye git gel bir zahmete bir maliyete giriyoruz, değsin bari istiyorum... Ha olur olmaz, orası allahın bileceği şey, ama tüm kromozomlar incelenebilyorken, ona kasıcam canım...

Mikroarray Yöntemi | Memorial Şişli Tüp Bebek Merkezi

bak bunlar yapıyormuş kuzum...

bahçeci koşuyolu daha mini tüp - naturel siklus ne onu bilmiyor...yani en azından sekreter bana öyle dedi...

Mikroarray Yöntemi | Memorial Şişli Tüp Bebek Merkezi

bak bunlar yapıyormuş kuzum...

bahçeci koşuyolu daha mini tüp - naturel siklus ne onu bilmiyor...yani en azından sekreter bana öyle dedi...

Ordan da randevu aldım işte hem de tepesineki kişiden Semra hanımdan, Hayır merkez için fabrika gibi hiç gitme diye çok uyarı aldım sağolsun arkadaşlardan ama, bu yontemden de bahseden bi burası var...

Dur bakalım, Bu yontem için bir video koymuştum, ankaradan bir prof HT Sağlık programında anlatıyodu izledin mi sen onu?

Hayır diyeceksiniz manyak gibi bu yonteme niye takıldın diye sebebi şu:
Tüp bebekte:
35 yaşın altındakadınlarda, siklus başına canlı doğum oranı 39.6%.
35 to 37 yaş kadınlarda, siklus başına canlı doğum oranı 30.5%.
38 to 40 yaş kadınlarda, siklus başına canlı doğum oranı 20.9%.
41 to 42 yaş kadınlarda, siklus başına canlı doğum oranı 11.5%
43 yaş kadınlarda, siklus başına canlı doğum oranı 6.2%.
44 ten sonraki yaşlarda, siklus başına canlı doğum oranı 1% den biraz fazla olarak tespit edilmiştir.

Bu microarrayla 40 yaş üstü kadınlarda canlı doğum oranı %75 Farka bakarmısın, peşine düşmezmisin ...

*** oranlar şurdan alınmıştır Tüp Bebekte Başarı Oranları - Dr. Celalettin Örnek

Ay şimdi gordum bu sitede Mini IVF falan diyo kız, sen burayı incelemişmiydin ? Tesadüfen açtım siteyi valla bak bakiim bi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…