Mart ayında transferi olup gün sayanlar ....

geçen cuma günü pıtırcıklarımı görmeye gitmiştim hani neyse gittim ..kan vermiştik bir dolu cumartesi gün onların sonuçları çıktı doktorunda orada olduğunu duyunca sonuçları yüzyüze inceletelim dedik ..neyse ama bu benim tüp bebek doktorum değil ikiz gebeliklerde her zaman risk olduğu için riskli gebelik doktoru bulduk birtane ..neyse lafın kısası sonuçları gösterirken doktorun suratı düştü ben hemen anladım kötü birşeyler olduğunu birşeylerin ters gittiğini ..neyse konuşmaya başladı bizde kan uyuşmazlığı vardı zaten ilk baştan beri biliyorduk ama daha önceden yapılan sonuçlarda hep negatif çıkmıştı indirekt coombs tedavimiz bu bizim için sevindiriciydi ..ama bu son yapılanda malesef pozitif çıktı ve doktor olabilecekleri söyledi bebeklerimi karnımda kaybedebileceğimi doğdukları zaman kan değişimi olabileceğini ve daha bi sürü şey bunlar benim için en kötüleri .. şuan için bir şey yapılamayacağını söyledi doktorumuz zaten eğerki bu riskler varsa 18 haftada kendini göstermeye başlayacakmış şimdi ne yapacağımı inanın bilmiyorum doktorum 12 haftada yeniden çağırdı yeniden testler ıvırlar zıvırlar yapılacak en kötü seçenekte amniyosentez yapılacak olması bu benim için zor bir karar olacak ne olur bana dua edin o kadar kötüyümki anlatamam ...peki kan uyuşmazlığının bu kadar kötü sonuçları vardı neden tüp bebek yapan doktorum benim bişey olmaz diye geçiştirdi hala anlayamıyorum cuma günde onunla randevum var bakalım cevabı ne olacak neden bunu ihmal etti bunların hepsi kafamı kurcalıyor çok kötüyüm ya bebeklerime bişey olsun istemiyorum çok zor buldum zaten onları kaybetmek çok kötü yapar beni dualarınızı eksik etmeyin lütfen umarım biran önce sağ salim alırım bebeklerimi kucağıma

pişşştttt....
nirdesinizzzzzzz

ben yarın iş toplantısına gidiyorum...
İtalyanlar gelmişler , ille beni görmek istiyorlarmış.
sakın beni merak etmeyinnn...

burdayık ayyy ben o italyanların moralim bozuk ablam bende burda az içimi dökeyim dediydim

Canim miamayacim ilk once allahtan senin ve evlatlarinin sagligini diliyorum sonrasinda kan uysmazliklarinin sorun olacagini bende duymustum peki bu adi pis dr sana neden kesin olarak bisi soylemedide simdi seni boyle uZuyorlar kardesim veren allah allan allah en iyisini o bilir sen bunlari kafana takma Avrupa yakasinda 2 li teste bakan cok. Cok iyi bir prof var istersen sana yardimci olurum bir goruste anlayan prof biraz pahali ama deger. Rabbim insallahh mucizeni daim ettirir jnan sen uzuldunya ben inan Kahroldum dualarim seninlee

eeeeee..ama kuzummm...senin tüp bebek doktorun bu durumla ilgili ne yorum yapacak onu bekleyeyim de be, küfür edicem ama ne kadar okkalı olacağına karar veremedim bir an.
kan uyuşmazlığında benim bildiğim , anneye bir aşı yapılıyor ve bu durum olumluya çevriliyor. ama hamileliğin hangi haftasında nasıl uygulanıyor bilmiyorum.
Rabbim korur kollar o minnakları üzülme sen.ben bir bakayı neler bulabileceğim ama mutlaka bir yolu vardır.
yoksa tüp bebek doktoru nasıl böyle bir konuda yapılması gereken yada olacaklarla ilgili sana önceden bilgi vermez ki hem de kan uyuşmazlığı olduğunu bile bile...

dilerim pozitif çıkan test sonucunuz yanlış olan sonuçtur.
ne olursun fazla üzülme canım..Rabbim korur kollar onları biliyorum ben...

kuzum bir profla konuştum 12 haftada gel dedi ...umarım herşey yolunda gider yeni bulduğum doktor 34 haftaya kadar inşallah herşey çok güzel gider ve daha fazla riske atmadan alırız bebekleri dedi o zamana kadar sürekli gözetim altında olmam gerekiyormuş ..ben hiç bu kadar sorunlu olacağını tahmin etmemiştim iyiki yeni bir doktor bulmuşum ve iyiki gitmişim ikiz gebeliklerde 2 li test yapılamıyormuş malesef sonuç hatalı çıkıyormuş en iyi sonucu amniyosentez verir diyorlar ama buda bebeklerin hayatı için büyük risk bu konuda en iyi doktorun riza madazlı olduğunu duydum 12 haftama girince gideceğim biraz tuzlu ama olsun bebeklerim iyi olsunda gerisi hiç önemli değil canım benim sen üzme kendini inan yapacak bişey olsada yapsak sende üzülme boşuna umarım rabbim benim ve evlatlarım için en hayırlısı neyse onu verir

abla inan bilmiyorum zaten kafamı kurcalayan başka detaylarda var bu doktorla ilgili hayatımda hiç ikiz gebelik yaşayan bir tanıdığım olmadı hep kulaktan dolma bilgiler olduğu için ben tüp bebek doktoruma sordum 2li ve 3lü testler ne zaman yapılmalı diye ..bilmiyorum ikizlerde yapılmadığını ve hatalı sonuşlar verdiğini bana cevabı şu oldu ikizlerde zaten yapılmıyor ama ben normalde tek gebeliklerdede yapmıyorum bu testleri dini bakımdan dedi kafam çok karıştı sonuçta kimse benim adıma karar veremez bu benim verebileceğim bir karar ki ben bebeklerimle ilgili sorunları önceden görebilme hakkına sahipsem kimse buna engel olamaz ..tabikide tevekkül edeceğim bundan sonrası için ama inan bu şekilde nasıl rahat bir hamilelik geçireceğimi bilmiyorum çok kötü hissediyorum kendimi ne bitmez çilem varmış yarabbim ya

ya bak şimdi bir şey diyicem de nasıl efendice diyeyim onu düşünüyorumm..
ikili testi dini sakıncası ne...kanda bakılmıyor mu ? cinsiyette daha belli olmuyor yahu.
ya bek sinirlendimmm yine... ben hiç bir şeyin fazlasını sevmiyorum biliyor musun kuzum. gereksi fazlalıkları , abartıyı da hiç sevmiyorum.

o ikili testleri bulsun diye insanlara akıl veren , ufuklarını açan Rabbimiz değil mi ? sakıncası olsa , o çok bilmiş doktordan daha önce bir engel koymazmıydı. sinirden en yazdığımı da bilmiyorum şu an ama aşağı yukarı böyle işte.
kimse senin adına karar veremez. hasta olarak senin bir sürü hakların var.
doktorunu seçme - tedavini kabul etme yada etmeme gibi hakların.
sen aklının gerektirdiğini yap , yapabileceğini yap ondan sonra tevekkülle Rabbimden iste...Rabbimiz de böyle yapın diyor.
Körü körüne , elinde imkan var , ulaşabileceğin tedaviler yöntemler varken , bu çağda , kullanmamak olur mu.

Allahın verdiği aklı kullanmamak bence dini yönden sakıncalı...

Sen kalbini Rabbime yönelt , sıkılma bunalma sakın isyan etme... göreceksin , her şey su gibi akacak , yoluna girecek kuzumm..

hadii hadiiii

ovalansın göbüşler , mutlu olsun bebişler

sabah çok erken kalkacağım , herkeşe ama en çok sana huzurlu geceler kuzum...
yine görüşmek üzere nasipse

ben sana detaylı yazıcam ablam hadi yat dinlen sen bakalım ..faceden yazar atarım bende yataım çok yorgunum beynim allak bullak rabbim kolayık versin yarın sana allaha emanet ol görüşürüz yazarım mutlaka :)

İnş cnım hakkımızda hayırlısı olsun. Doktora güvenmekten başka çare yok.inş ilk seferde tuttururuz...
İnan çook üzüldüm canım bu kadar yol aldıktan sona,o stresli aşamaları gecip hamiş kaldıktan sona bunları yaşamak feci olmalı ama dua et rabbimden yardım iste inş kuzularına bişey olmaz seninle olurlar

miamaya kan uyuşmazlığı o kadar abartılacak bı durum değil benım ıkızım negatif eşi pozitif...onlardada var uyuşmazlık ama maşallah 7 aylık hamıle...o da vaktı gelınce indirekt baktırıyo ve aşı vuruluyo...aşıyla kontrol altına alabılıyolar sakın uzme kendını...

Canin benim bende sana Riza marazli yi onerecektim kizim hastanesinde gorevli kizimin ikili testini o yapmisti ve inan ozaman bile 12 haftalikken kizin olacak dedi isinin ehli inan hersey guzel olacak kuzum dualarimiz seninle cok uzulme bugun hastaneye gidiyorum riza marazli nin yanina benim dr mun hem nisangasida ofis arkadasi her konuda rica edebiliriz soylememn yeter

Canin ikili geste dini sakinca yokki ikili testye dr alttan ve ustten muayne ediliyor bebegin ense kalinliklari vucut orangisina kollar bacak cikintilarina bakiliyor daha sonra ayni gun kan vrriyorsun bu baska ne dini sakincasi olabilir bazen oyle doktorlar varki isini hic iyi yapamiyorlar

kuzum okuyunca cok ama cok uzuldum dualarim senin canim. insallah korktugun gibi degildir ve doktor yaniliyordur.
bide benim anlamadigim doktorun dini niye karistiriyor ya Allahin askina bunun dinle ne alakasi var benim aklim ermedi buna.

Canım çok uzuldum haberlere diyemiycem çünkü ortada kotu bir haber yok sacma sapan doktor zırvalıkları var, o dini açıdan diyen doktordan biranevvel uzaklaş, dini açıdan test yapmıyosa, dini açıdan tüp bebeğe de hiç sıcak bakmıyodur allah bilir, sana işkence etmiş aklınca...

Tıp çok ilerledi, kan uyuşmazlığı mı halledilmeyecekmiş allah allah, hep en kotu senaryoyu koyuyorlar goz onune, sanki hastaya faydası olacak, hayret bişey...

Aşırı sinirlendim mesajları okuyunca canım, elim ayağım titredi, ne kadar manyak doktor varsa bizi mi buluyor yarabbim...

Çok çok geçmiş olsun tekrar, lütfen içini ferah tut, hemen iyi bir doktor bul, sana riskleri teker teker anlatsın, durumu kavratsın sen de ona gore hareket et canım benim...

canım benim ne kadar üzüldüğünü tahmin edebiliyorum ama hemen bir doktoru dinleyip kafanı karıştırma. Benim bebeklerim de ikiz ve doktorum en son gittiğimde ikii testten falan bahsetti. Demek ki yapılıyor. Bu cumartesi tekrar gideceğim doktoruma. o zaman ayrıntılı bir öğreneyim istersen. İnşallah canım her şey yoluna girer çok zor biliyorum sakin olmaya çalış böyle bebeklerine daha çok zarar verirsin.

kızlar olay şöyleki ikili üçlü testler zeka testi olarak geçtiği için amaç şu oluyor ..hani bir problem çıkarsa eğer bu testlerde biz aldırırız falan diye korkuluyor sonuçta onlarda testi yaptıkları için günaha ortak olduklarınımı düşünüyorlar napıyorlar bilmiyorum yapmamalarının nedeni buymuş sonuçta bu benim ve bebeğimin gelecğiyle ilgili bir karar kimse buna engel olamaz ikiz gebeliklerde yapılmamasının nedeni ise her zaman doğru sonuçlar vermiyormuş ..ama yapan doktorlarda var kan uyuşmazlığında benim kafamı karıştıran şu oldu daha önce hamilelik düşündüğümüzde kan uyuşmazlığını bildiğim için test yapılmıştı onlarda negatif çıkmıştı ki ben cuma gün verdiğim kandada negatif çıkacağını düşünerek ..kafam çok rahattı cumartesi gün pozitifi görünce beynimden vurulmuşa döndüm ..şimdi inanın ne yapacağımı bilmiyorum eşimde başka bir hastaneye daha gidelim pozitif veya negatif çıktığını söylemeyelim yeniden yaptıralım bu testi dedi ..bakalım ondan sonrası için neler yapılabiliyormuş ondan sonra karar verelim dedi zaten önümüzde daha 2 hafta var..yeniden doktora gitmek için eşimin söylediğide mantıklı geliyor aslında ..şuan hiç bişey düşünemiyorum ne kadar zor bu benim için ya umarım onlara hiç bişey olmaz ve sağ salim kucağıma alırım miniklerimi

Evet canim esin dogru soyluyor baska bir yere daha yaptir ben olsam inan baska yere daha yaptirirdin uzulme kardesim yaradan buyuk bak hersey guzel olacak uzuldugunle kalacaksin ama
Bence kalma bebisleride uzersin cunku annesi

kuzumm miacım mayacımmm ,
üzülme , endişe etme... eşinin dediğini yap. başka bir hastaneye daha gidin. onlardan da test yapmalarını isteyin.
bakalım onlar ne diyecekler.

çok sevdiğim bir arkadaşımın da önem verdiği bir şeydir bu... önemli konularda ikinci hatta gerekirse 3. uzman görüşü almak.
kaldı ki elifciminde dediği gibi , artık bu tür şeylerin tedavisi yapılıyor , tıp bu konuda çok gelişti.
sen yeter ki moralini bozma.endişe etme. Rabbime emanet ol.hayırlısı neyse onu verecektir .

üzülme kuzumm ne olursunn

canım haklısın o din min diyen doktora hiç takılma, allaha have edelim onu, sen bu uyuşmazlık için bir doktora yonel. Kocan çok mantıklı düşünmüş, riskli gebeliklerde uzman bir başka doktora sıfırdan gitmek çak daha iyi olur...
Pazartesi tv de doktorum programında Prof. Dr. SEZAİ ŞAHMAY ı gordum... Sorunlu gebeliklerde oldukça bilgili duruyordu, bi onu googla içine sinerse git istersen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…