• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla evlenen var mı ?

Maddi açıdan hiç bir sıkıntımız yok kendi şirketleri var bir kaç tane seneye başına geçecek okulu bırakmayı zaten bende düşünmüyorum ama dediğim gibi çok durumdayız aşka kapılmaktan öte bir durum bu ailede geri kalan herkes arkamızda eğer bu yolu seçmezsek babam benim yüzümden kendi ailesini dağıtacak annemle boşanma durumuna gelecekler
Neden evlilikten başka çözüm yokmuş, bir süre mesafeli yürütseniz ilişkinizi, madem okuyacağım diyosun okuluna odaklan, baban da siz mesafe koyunca durulur, ilk başta isteyen adam sonradan değişmişse damarına basılmıştır, Yaşınız da buna müsait ama doğru kararlar vermeye pek müsait değil. Evlilik düşüncesini bir 6-7 sene erteleyin, okulunuza odaklanın, ayrılın demiyorum ama babanızın gözüne soka soka da görüşmeyin. daha askerliğini yapmamış cocuk bir kere. Hayatını mahvedersin, hem babanın rızası olmadan evlenirseniz babanla annenin evliliğini daha cok tehlikeye sokarsınız.

Neden evlilikten başka çözüm yokmuş, bir süre mesafeli yürütseniz ilişkinizi, madem okuyacağım diyosun okuluna odaklan, baban da siz mesafe koyunca durulur, ilk başta isteyen adam sonradan değişmişse damarına basılmıştır, Yaşınız da buna müsait ama doğru kararlar vermeye pek müsait değil. Evlilik düşüncesini bir 6-7 sene erteleyin, okulunuza odaklanın, ayrılın demiyorum ama babanızın gözüne soka soka da görüşmeyin. daha askerliğini yapmamış cocuk bir kere. Hayatını mahvedersin, hem babanın rızası olmadan evlenirseniz babanla annenin evliliğini daha cok tehlikeye sokarsınız.
" Yaşınız da buna müsait ama doğru kararlar vermeye pek müsait değil " derken yani şuan evlenebilirmiyiz ?.

1 senedir koydugu sınırlar içerisinde görüşüyoruz zaten biz her türlü çözüm yolunu denedik babam hiç bir şekilde bir adım atmıyor

hayır çok ciddiyim istersen seninle telefonda konuşabilirim annemde konuşabilir gayet modern ailelerin evlatlarıyız babam kıskançlık krizlerinden delirene kadar tabiki , benim ve sevgilimin aileside okumuş yüksek tahsilli insanlar bu konuda ne yapabiliriz yardımcı olurmusun acaba ben artık bu evde kalmak istemiyorum yasal olarak hiçbir hakkım yok ona karşı evlenmeyide bu yüzden istiyorum normaldeki planımız 24 25 yaşlarında evlenmekti ama şuanki durumumuz ve işlerin bu hale gelmesi bu düşüncelere ve aşamaya taşıdı durumu. Rica ediyorum yardımcı olurmusun bir bilgin varsa.

Baban tamam deyip ne kıskançlığı yapacak? Ben inanmadım.

Ayrıca tek çıkış evlilik değil.Madem çok modern eğitimli aile seni özel yurda versin annen ordan okula git gel.Sonrada üniversiteye git.Tek kurtuluş evlilik mantığındasın nasıl bu işi uzatır hem okurum hem evlenirim düşüncen yok

Aileler o kadar yüksek tahsilliyse zaten az çok prosedürü bilirler.Ya da avukata giderlerdi sizinle,bu çocuklar için ne yapabiliriz diye. Emin ol ben prosedür ü okula başlamadan önce de biliyordum yani eğitimi yüksek düzey olan kişilerin bilmeme imkanı yok. Detaylı olmasa da az çok gerekeni bilirler.

Ve sen hiç inandırıcı değilsin,ailenden destek değil olsa araştırırlardı.Sende evlilik dışında her seçeneği reddediyorsun.Evlende gör.

Öyle aşk dolu giden bir evlilik yok.

Daha geçen gün bir kadını sığınma evine yerleştirdik 15 inde evlendirilip nelere maruz kalmış bilsen aklın çıkardı. Kendine macera arama.
Çözüm üret biraz uzaklaş ve okula devam et,evlencem. Yerine de üniversiteye giricem de.

Neden biraz aklını kullanmiyorsun ki? Babana ayrildiginizi söyle. istedigin oldu iste muhabbeti yap. 1 sene gizli sakli görüşün. O da seni gercekten seviyorsa bekler zaten. 18 ine girince konuyu tekrar gündeme getirirsin. Baktin yine ayni gider evlenirsiniz.
Ama ben meslegini eline almadan evlenme derim yine de. Neler olacagini bilemezsin. Bu arada fotoğraftaki sizseniz yakışmışsınız.

Baban tamam deyip ne kıskançlığı yapacak? Ben inanmadım.

Ayrıca tek çıkış evlilik değil.Madem çok modern eğitimli aile seni özel yurda versin annen ordan okula git gel.Sonrada üniversiteye git.Tek kurtuluş evlilik mantığındasın nasıl bu işi uzatır hem okurum hem evlenirim düşüncen yok

Aileler o kadar yüksek tahsilliyse zaten az çok prosedürü bilirler.Ya da avukata giderlerdi sizinle,bu çocuklar için ne yapabiliriz diye. Emin ol ben prosedür ü okula başlamadan önce de biliyordum yani eğitimi yüksek düzey olan kişilerin bilmeme imkanı yok. Detaylı olmasa da az çok gerekeni bilirler.

Ve sen hiç inandırıcı değilsin,ailenden destek değil olsa araştırırlardı.Sende evlilik dışında her seçeneği reddediyorsun.Evlende gör.

Öyle aşk dolu giden bir evlilik yok.

Daha geçen gün bir kadını sığınma evine yerleştirdik 15 inde evlendirilip nelere maruz kalmış bilsen aklın çıkardı. Kendine macera arama.
Çözüm üret biraz uzaklaş ve okula devam et,evlencem. Yerine de üniversiteye giricem de.
Bana sadece nasıl olabiliceğini açıklarmısın ???

Neden biraz aklını kullanmiyorsun ki? Babana ayrildiginizi söyle. istedigin oldu iste muhabbeti yap. 1 sene gizli sakli görüşün. O da seni gercekten seviyorsa bekler zaten. 18 ine girince konuyu tekrar gündeme getirirsin. Baktin yine ayni gider evlenirsiniz.
Ama ben meslegini eline almadan evlenme derim yine de. Neler olacagini bilemezsin. Bu arada fotoğraftaki sizseniz yakışmışsınız.
Teşekkür ederim iltifatın için fotoğraftaki biziz :) , şuanda evlenmemizin bir yolu varmı varsa nasıl biliyormusun lütfen bari sen bir yol göster.

Ben size bir soru sordum . Neden gereksiz eleştri ve nasihat peşindesiniz ki büyüklerim olarak , varsa deneyimli yaşamış görmüş insanlar olarak sizden bu konu hakkında bilgi istedim yoksa bu şekilde yardım edebilicek eleştri veya nasihat istemiyorum lütfen yardım edebilicek varsa buyursun.
Neden? İşine mi gelmedi. Ara verin bir süre, en azındam reşit olana kadar, senin işine gelen cevaplar bekliyorsun ama burada herkes baban gibi konuşuyor değil mi? Hiç düşündün mü bu kadar insan ve baban neden böyle diyor. Tecrübeli ablalardan bilgi almak istedim diyosun, tecrübesiz olduğunu kabul ediyosun yani, küçüksün daha, çok çok çok pişman olursın. Ara vermek yerine neden tek çare evlilik?

Neden? İşine mi gelmedi. Ara verin birsüfe, en azındam reşit olana kadar, senin işine gelen cevapşar bekliyorsun ama burada herkes babam gibi konuiuyor değil mi? Hiç düşündün mü bu kadar insan ve baban neden böyle diyor. Tecrübeli ablalardan bilgi almak istedim diyosun, tecrübesiz olduğunu kabuş ediyosun yani, küçüksün daha, çok çok çok pişmam olursın. Ara vermek yerine neden tek çare evlilik?
Kıza otuz tane cevap yazdım birine cevap vermedi işine gelmiyor çünkü
Takılmış kalmış evlilik de evlilik
en son insanın git evlen de gör gününü diyesi geliyor artık

Neden? İşine mi gelmedi. Ara verin bir süre, en azındam reşit olana kadar, senin işine gelen cevaplar bekliyorsun ama burada herkes baban gibi konuşuyor değil mi? Hiç düşündün mü bu kadar insan ve baban neden böyle diyor. Tecrübeli ablalardan bilgi almak istedim diyosun, tecrübesiz olduğunu kabul ediyosun yani, küçüksün daha, çok çok çok pişman olursın. Ara vermek yerine neden tek çare evlilik?
Pek temiz bir hayatım olmadı zaten ben doğru seçimi yaptım tabiki oda yaptı benimle biz eminiz ya sorun yok sadece nasıl olucağını anlatın evlenmek için ne yapmamız lazım evlenebilirmiyiz şuan lütfeen.

16 yaşını doldurmuş ayırt etme gücüne sahip kimseler olağanüstü durumların varlığı halinde hakim kararıyla evlenebilir. Olağanüstü bir durum olup olmadığına hakim karar verir, bunu yaparken de velilerinizi dinler. Anne babanızın haberi olmadan mahkeme kararıyla da evlenemezsiniz.

Kıza otuz tane cevap yazdım birine cevap vermedi işine gelmiyor çünkü
Takılmış kalmış evlilik de evlilik
en son insanın git evlen de gör gününü diyesi geliyor artık
Yeterki nasıl evleniceğimi söyleyin ben başka istemiyorum ciddiyim fikrim değişmiyicek

Pek temiz bir hayatım olmadı zaten ben doğru seçimi yaptım tabiki oda yaptı benimle biz eminiz ya sorun yok sadece nasıl olucağını anlatın evlenmek için ne yapmamız lazım evlenebilirmiyiz şuan lütfeen.
Neden evlenme dışında bir seçenek düşünmüyorsun açıklar mısın? Yoksa reşit olmadığınız halde evlenmeye mecbur kılacak eylemlere mi giriştiniz? Bunun sevgiliniz açısından suç teşkil ettiğini biliyorsunuzdur umarım!

Bana sadece nasıl olabiliceğini açıklarmısın ???

küçücük çocuksun burda yalanlarınla oyalama milleti.Geç bunları çok destek olan annene sor o halde.

Evlilik delisi olmuşsun bu yaşta böyle nesil mi olur ya,bari düzgün bir şey uydursaydın 30-40 yaşlarında aklı başında herkes şu yazdığını sorgular anası niye yardım etmiyor o zaman diye.

Valla uğraşsam seni bulur ana babana da okumaz bu der zorla okutun dizinizin dibinden ayırmayın derdim.

Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye. şu konuyu kapatın lütfen bu yaşta evlenmek için can atan bir küçüğümüze yol gösterecek zihniyette kimse.yoktur diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim iltifatın için fotoğraftaki biziz :) , şuanda evlenmemizin bir yolu varmı varsa nasıl biliyormusun lütfen bari sen bir yol göster.

Pek bi bilgim yok ama bildigim kadariyla söylim. 17 de evlenmek için ya ailenin onayı olacak ya da olağanüstü bi durum olacak. Hakim karar verir o durumun olağanüstü olup olmadığına da.
Ama babanin yaptiklarini olağanüstü durum sayıp izin vereceğini sanmam çünkü baban hakime "sadece küçük yasta evlenmesini istemediğim icin böyle yaptım, tehditlerim ise korkutma amacliydi" dese, hakim babandan yana olabilir yani bu olağanüstü bi durum sayilmaz bence.

Bir de eğer iki kişinin de rizasiyla bir birliktelik yasanmissa ve hamile kalmissan bunu hakim olağanüstü bi durum olarak görüp izin verebilir. Ama tabi öyle bi durumda baban seni asla rahat birakmaz. Şunun şurasında sadece 1 sene kalmis 18 ine. Bence bekle basiniz agrimasin.

Back