• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mahkeme kararıyla evlenen var mı ?

Babanın dövmesini haklı görmüyorum. 16 17 yaslar saglıklı düşünülen yaslar degil. Bizimde o yaslarda yanlışlarımız olmustur.Baban haklı olabilir. Cok küçüksün. Karsıdaki kisiyi ne kadardır tanıyorsun? Yapma böyle hatalar.Su an tam deli cagındasın.
10 senedir birlikteyiz keyfi bir muhabbet değil ne yazık ki.

Aslinda 17sinde evlenen hemen boşanmiyor hata yapmis olmuyor 30nda evlenip boşananda var ama burdaki arkadaşlarda seni kız kardesi kizi gibi gördükleri için bunları söylüyorlar en once yapabilcegin tüm seyleri yap imkanlari zorla en son bu olsun aklında mesela okul hayatinda baska bi sehri yaz kafan rahat olur erkek arkadasindanda ayrildigini söyle baban konusunda seni anlayabiliyorum en iyisi uzaklaşman hem ailenden hem sevgilinden ozman derslerine yogunlasip olgunlasip saglikli dusunebilirsin
Okumaya zaten devam edeceğim asla bırakmayı düşünmüyorum çok küçük bir yerde yaşıyoruz ve ikimizin aileside çok tanınmış insalar yalan söylemek gibi bir durmumuz olamaz ki babam dışında ki herkes bizim birlikte olmamızı çok istiyor

Gerçek aşk birbirini yıllarca bekleyebilmektir.
Deli gibi seviyorsanız önce yaşınızın gelmesini hayatınızın düzene girmesini bekleyin hele sen bir kız olarak önce kendi ayaklarının üstünde dursan da keşke sonra evlilik desen

Ben size bir soru sordum . Neden gereksiz eleştri ve nasihat peşindesiniz ki büyüklerim olarak , varsa deneyimli yaşamış görmüş insanlar olarak sizden bu konu hakkında bilgi istedim yoksa bu şekilde yardım edebilicek eleştri veya nasihat istemiyorum lütfen yardım edebilicek varsa buyursun.

Ben anlamadım, baban seni evlenmediğin için mi dövüp tehdit ediyor? Senin babanın ve senin evinin sorunuyla senin evlenmenin alakası ne? Evlenmezsen ne olacak? Annen boşanacaksa boşansın. Bunun senin evlenmenle ne alakası var? Takmışsın evlenmeye, bunlar da bahane bence.

Ben size bir soru sordum . Neden gereksiz eleştri ve nasihat peşindesiniz ki büyüklerim olarak , varsa deneyimli yaşamış görmüş insanlar olarak sizden bu konu hakkında bilgi istedim yoksa bu şekilde yardım edebilicek eleştri veya nasihat istemiyorum lütfen yardım edebilicek varsa buyursun.
Akıllı mantıklı kişiler olarak kimse sana kalk git evlen demez canım daha evlilik ehliyetin yok 18 i geçmemişsin...baban evliliğe izin vermeme kpnusunda haklı sonuna kadar ama dayak konusunda haksız ikinizinde psikiyatriste gitmesi lazım ...

10 senedir birlikteyiz keyfi bir muhabbet değil ne yazık ki.
Arkadaşım 7 yaşında mı başladın sevgililik muhabbetine? 7 yaşından 17 yaşına kadar ilişki yaşamak ciddilik, olgunluk göstergesi filan mı sanıyorsun? Şaka gibi yazdıkların.

Okumaya zaten devam edeceğim asla bırakmayı düşünmüyorum çok küçük bir yerde yaşıyoruz ve ikimizin aileside çok tanınmış insalar yalan söylemek gibi bir durmumuz olamaz ki babam dışında ki herkes bizim birlikte olmamızı çok istiyor
O zaman kusura bakma ama annen ve o herkes içine dahil herkes kafayı yemiş!

O zaman kusura bakma ama annen ve o herkes içine dahil herkes kafayı yemiş!
Vallahi o nasıl bir çevreymiş ya. Pedofili, çocuk gelin vakalarının çok olduğu bölgeler sanırım. Marifet gibi yazmış herkes destekliyor, 10 yıl oldu diye. Orada çocuklar kadın olarak mı doğuyor anlamadım ki, daha okula başlama yaşında evlilik odaklı ilişkiler . Saçmalıklar yumağı. Yemin ediyorum ya biri dalga geçiyor, ya da konu sahibi ve çevresi ağır psikolojik sorunlu. Konuda bir tane elle tutulur, mantıklı insan da olay da yok. Yazık.

Kendini ateşe atıyorsun çocuk. Bugün evlensen yarın " ah babam döveydi söveydi de evlendirmeyeydi" diye başını duvarlara vurur, bu günlerini mumla ararsın. Sen çocuk oyuncağı mı sanıyorsun bunu? Çocuk gelin olmak kime ne hayır getirmiş? Sen eminim kendini dünyanın en masum, en büyük aşkını yaşıyor, evlenince de mutlu huzurlu yaşayacaksın sanıyorsun. Öyle dünya yok. Kır dizini otur evinde, okulunu oku adam gibi. Büyüyünce evlenirsin. Baban da ne yaptığının farkına vardıysa, sana engel olmak için çıldırması normal. Benim çocuğum 17sinde evlencem diye diretse kafayı yerim. Siz çok kolay sanıyorsunuz her şeyi. Çocuk kafasındasın belli. Sana bir tavsiye vereyim, okulunu bitirip ekmeğini eline almadan sakın evlenme. Hayatının en büyük hatasını yaparsın.
Biz şuana kadar gayet normal şartlar altında sınırlarmızı bilerek görüşen iki gençtik olayları babam kıskançlık krizlerimden dolayı bu noktaya getirdi adam herkesi vurmakla tehdit ediyor benden nefret ettiğini ve kızı olarak görmediğini söylüyor bizim evlilik planlarımız zaten yapılmıştı ben liseyi bitirince nişan universıteyı bitirince düğün yapılacaktı ama babam böyle yaparak bizi bu duruma zorluyor yeni bir ilişki değil bu sürüklenip gittiğim 10 senedir olan bir şey

Resimdekkmli siz misinnnix??
Evlilik gerçekte güzel birşey DEİl yasında daha küöücük çocukluğunu yaaasa

Nedense ben pek inanmadım. 17 yaşında nasıl evlenebileceğini araştırıyorsun, çünkü ailen müsade etmediği halde bu yaşta evlenmek istiyorsun. Ve biz sana yol gösterelim bi şey demeyelim diye de böyle abartılı bi hikaye uydurmuşsun.

Ha yok eğer gerçekse de, babanın yaptıklarını onaylamasam da okulunu okuyacağına derslerine odaklanacağına daha bu yaşta bi erkeğin peşinden sürüklenmiş gidiyorsun. Umarım bi an önce aklın başına gelir de babanı daha fazla çıldırtmazsın. Yoksa kendin edip kendin bulacaksın.
Tabikide gerçekleri konuşuyorum babam en başlarda karşı değildi ama ben sevgilimi ondan daha fazla sevdigim için kıskanclık krizlerine girip bizi ayırmaya çalıştı halada çalışıyor ama ben babamın ben mi o mu sorusuna sürekli o cevabını verdiğim için sonunda dayanamayıp çıldırdı ve işleri bu aşamaya getirdi annem ve anneannem olmasa büyük ihtimal beni öldürmüştü bile çünkü silahını aldı sonrada önce beni ve sevgilimi öldürmeye kalktı ben sizlerden yardım istiyorum lütfen eleştri ve nasihatı bir kenara bırakabilirmisiniz.

Bak ben yasal olarak imkanı var mı yok mu çok çok iyi biliyorum hukukçuyum zaten.

Öncelikle ben bu konuya inanmadım hangi anne kocası çocuğunu ölümle tehdit etse susar?Parçalar o adamı kadın.

Ya da diyelim ki gerçek henüz reşit değilsin niçin polise sığınıp şiddet gördüğünü söyleyip yurda geçmiyorsun.

Hadi bunu da yapmıyorsun o kadar şiddete maruz kaldığın halde anne ve anneannen hala nasıl o çocukla olmanı destekler.Bunları asla yapmaz bir aile,önce canımız mantığındayız çünkü.

Ayrıca baban gerçekten istiyordu da sonra nasıl bir yanlış görüp vazgeçti?

Cidden böyle durumun varsa git şiddet görüyorum diye şikayet et,yurda sığın, bu yaşta hiç bir ekonomik özgürlüğün olmadan evlenme yollarını arama.

Hem ev işi yapıp,hem okuyup hem çalışabilecek üstüne çocuk bakabilecek gayretin olmayacak senin,oturup Kocam baksın deyip bu yaşta kendini ezdireceksin.
Bir insanı evlenmeden aynı eve girmeden tanımıyorsun.Çok pişman olursun.
Ben çok gördüm 15_-16 yaşında evi terketmiş kız çocuğu. Sakın düşme bu hayata.

Şiddet varsa git yasal yollara başvur sosyal hizmetler hızlı bu konuda ama evlilik için bir yorumda bulunmuyorum konun inandırıcı değil.
Bizde saf değiliz bu yaşta şunu şöyle yap izin çıkar şuraya başvur diye akıl vermez aklı selim kimse.

Burdan sana kimse nasıl evlenirsin diye yol göstermez, gösteremez. Bunun mantığı yok çünkü. Babandan şiddet görüyorsan şiddet için polise sığınırsın. Çocuğun biriyle evlenene kadar... Sizi çok destekleyen çevrene sor o zaman yani, madem herkes arkanızda. Açsınlar kapılarını size madem. Burada istediğin şeyleri duyamazsın. Boşa bekleme.

Bak ben yasal olarak imkanı var mı yok mu çok çok iyi biliyorum hukukçuyum zaten.

Öncelikle ben bu konuya inanmadım hangi anne kocası çocuğunu ölümle tehdit etse susar?Parçalar o adamı kadın.

Ya da diyelim ki gerçek henüz reşit değilsin niçin polise sığınıp şiddet gördüğünü söyleyip yurda geçmiyorsun.

Hadi bunu da yapmıyorsun o kadar şiddete maruz kaldığın halde anne ve anneannen hala nasıl o çocukla olmanı destekler.Bunları asla yapmaz bir aile,önce canımız mantığındayız çünkü.

Ayrıca baban gerçekten istiyordu da sonra nasıl bir yanlış görüp vazgeçti?

Cidden böyle durumun varsa git şiddet görüyorum diye şikayet et,yurda sığın, bu yaşta hiç bir ekonomik özgürlüğün olmadan evlenme yollarını arama.

Hem ev işi yapıp,hem okuyup hem çalışabilecek üstüne çocuk bakabilecek gayretin olmayacak senin,oturup Kocam baksın deyip bu yaşta kendini ezdireceksin.
Bir insanı evlenmeden aynı eve girmeden tanımıyorsun.Çok pişman olursun.
Ben çok gördüm 15_-16 yaşında evi terketmiş kız çocuğu. Sakın düşme bu hayata.

Şiddet varsa git yasal yollara başvur sosyal hizmetler hızlı bu konuda ama evlilik için bir yorumda bulunmuyorum konun inandırıcı değil.
Bizde saf değiliz bu yaşta şunu şöyle yap izin çıkar şuraya başvur diye akıl vermez aklı selim kimse.

hayır çok ciddiyim istersen seninle telefonda konuşabilirim annemde konuşabilir gayet modern ailelerin evlatlarıyız babam kıskançlık krizlerinden delirene kadar tabiki , benim ve sevgilimin aileside okumuş yüksek tahsilli insanlar bu konuda ne yapabiliriz yardımcı olurmusun acaba ben artık bu evde kalmak istemiyorum yasal olarak hiçbir hakkım yok ona karşı evlenmeyide bu yüzden istiyorum normaldeki planımız 24 25 yaşlarında evlenmekti ama şuanki durumumuz ve işlerin bu hale gelmesi bu düşüncelere ve aşamaya taşıdı durumu. Rica ediyorum yardımcı olurmusun bir bilgin varsa.

Back