Magniyle sahura dogru

İlk mesajınızı güncelleyin isterseniz, ilk mesajdan anlamsızca trip atan biri olduğunuz sonucuna varılıyor.

Ramazanda kayınvalidede yemek ne alaka ki, git-gel-orada işin ucundan tut derken evde yemek yapardınız.
Eşiniz saçmalamış orda.
Bu kadar laftan sonra eşiniz de gidip durmasın öyle sık sık.

Bebisin için seni strese sokan yıpratan yerlerden uzak dur. Hamileyken ağır geçirmememe rağmen beni mutfağa sokmazlardı ayağa kalkınca hemen oturturdu bilhassa kayınpederim. Kayinvalideye yardım eder sofra kurar kaldırır ben yapmayayım diye kayinvalide bu duruma uyuz oluyor gelinine kıyamıyor diye oğlunun çocuğunu taşıyorsun senin hatırın yok diyelim bu insanlar çocuklarını da sevmiyor demek ki onun hatrına seni hoş tutmaları gerek..

gozunden bisey kacmiyor he
iki haftaya randevum var doktor soyleyince acikliycaktim
çok sevindim maşallah diyeyimm zıkkım yesinler diyeceğim valla .erken gelip yemeklerini yapacakmışsın ha bir de.yarın iyice yaşlanınca ya da hastalanınca sen de aynılarını onlara yap.vicdansızlar ailecek kaynına dek.

Ben seyi anlamadim neden hep oraya iftara gidiliyor eviniz var 1 2 gidilir ama o kadar
Yok bir ay ses etmesem oraya gider ha arada annemler de var tabi
Ama anlamiyorum ilk basta evlendik babasi cagiriyor diye mecbur hissediyordu 4 senedir bu durumu cekiyorum her sene bir ay olmasa da iki haftaya indiriyorduk

Risk durumunu kendi evinizde yemek yapıp yapmadığınızı öğrenmek için sordum. Öyle bir durumda eşinizde birşeyler yapabilir zaten ama illa tümü Ramanazan orada yemek yiyelim demesinin altında mantıklı bir sebep aradım ama yokmuş. :)

Bu durumda eşiniz oturacak sizinle yiyecek yemeğini. Ailesinin yanına da gider tabi ama bunu sürekli orada yemek haline getirmeye çalışmasına gerek yok.

Eş ailesi de biraz idare, halden anlama yok belli ki. Ama bu kadar ağlayıp, kendini harap edecek birşey göremedim yine de. Gerektiği yerde dememiz gerekeni söyleyip, keyfinize bakın.

Şimdi bazı erkeklerin "Eşime laf çakıyorlar!" alarmları, aile evine gittiklerinde devre dışı kalıyor, hani çok şiddetli bi şey olmadığı sürece de "Tamam amma uzattınız, ancak geldik" deyiveremiyorlar. İşte abi, baba hürmetindendir belki bilemeyeceğim, ciddi hale gelmeden önünü göremiyorlar. Benim beyin alarmları evlendiğimizin ilk senesi devre dışı kalmayı bırak, öyle bi alarm sistemi yoktu. Sonradan işte biraz kurduk ettik de çok gerek de kalmadı, benim dil pat pat oluverdiğinden, kv de "Deliye ellenmez" dediğinden herhalde nihayet, şeker gibi olduk ahsh
Eşin seni sakinleştirme yöntemine gitmiş sanırım, araya girmemiş pek (Konuda kafam karıştı, girdiyse de helal olsun), o yönden de ağlıyorsan ağlama yani, bazı erkeklerde yok guzum bu. :)

Hamilesin ve sanırım çok enerjik hissedemediğin, daha çok dinlenme sürelerine ihtiyacın olan bir hamilelik yaşamaktasın (Bilmiyorum, biliyorsunuz demişsin ama hani belki seneler sonrasında gelmekte olan bir bebektir daha dikkat etmeye çalışıyorsundur vs.), olabilir. Bu anlayışı görmeyi beklemek de hakkın. Ancak o anlayış herkeste olmuyor ya da idrak edemiyorlar diyeyim, şöyle ki kv de hamilelik yaşadı elbette, belki halı filan silkeliyordu hamileliğinde o tarzdır ve seni anlayamıyordur "Naz" görüyordur, büyükler bunu çok yapıyor "Biz sırtımızda şunu taşırdık, tarlada doğurup göbek bağını ısırır koparırdık, orucu 30 değil 60 gün tutardık!!!" filan ahshs neyse işte. Benzer şeyleri bekliyorlar. Onlardan yana anlayış bekleyip ağlamaman için de yazıyorum, işitmeyecekler işte. :)

Sen kendi bebeni düşün, ağlayıp gereksiz üzülüp güzelim hamileliğini zehir etme-ettirme.
Gitmeyiver, böyle bir seçeneğin de var, gitme yani.

Haklisiniz ilk konuyu guncelleyim
Ay biktim yeminle hamile degilken bir sekilde idare ediyordum ki ama artik dayanamiyorum sorun su esimle onlar yuzunden kavga etmekten yoruldum o yuzden gitme demek istemiyorum artik
Giderse gitsin kocan hiç de bi şey deme sen sadece canın ne istiyosa onu yap.
Demi yarin arkadaslarimla cikim bende giciklik olsun
Ay masallah valla gerci onlar oglunu dahi sevmiyor bence buyuk ogullarina gelinlerine davranis sekli cok farkli esim anlamiyor bunu sadece

ben kıl oldum eş ailesine gece gece.hele kaynı bile hesap soruyor neden geç geldiğini yemeklere yardım etmediğini.2 canlı kadın bir tabak yiyecek altı üstü onu bile çok görüyorlar.gelinleri gelmese de o yemekleri yapmayacaklarmıydı iftar için kendilerine?bildiğin psikolojik şiddet bu.

Esinizin de yemege gitmemesi lazım. Sizi zorlamiyir olabilir ama neden yalniz bırakiyor bu kadar bogazına duskun olacak bisey yok. Siz cevaplarini verin ama esiniz de esim suna kililmis desin yani. Ben asiri sinir olurdum esim birakip kendi gitse. Kotu olmasin ama hicbişey olmamis gibi davranmasına da gerek yok.

Cok tesekkur ederim Allah razi olsun cok zor sahip oldum insallah kucagima alirim
Yaslaninca buyuk gelinleri baksin onu kizi gibi goruyor zaten
Yaaaa ciddi misin bende gördüm de yanlış yazdın sandım
Sweetim hatirlarmisin acile gitmistim agrilarim icinde kalbi durmus birinin demisti o uyuz adam yanlis gormus sonradan anlasildi
Ama bu bende korku oldu o yuzden esime soz verdirdim soylemeyelim diye oda sen soylersin soyleme demisti o yuzden iki hafta sonra aciklayacaktim insallah iyilerfir ya

Size tek söylemek istediğim takmayın gerçekten ben hamileliği onlar yüzünden zehir ettim ben çok stresli olunca çocukta içerde az hareketliydi sonra içerde ayaklarınk içeri doğru kendine çekmiş ayakları eğikti bir sürü alçıyla uğraştık belki diyorum onların yüzünden beni strese soktular çocukta böyle oldu yine ben çektim. Hiç canınızı sıkmayın gerçekten rahat geçirmeye bakın hamileliğinizi

Eveeet hatırladım kuzum yaaa. İnşallah sağlıkla devam eder kucağına alırsın

Bebek sahibi olmak icin cok cabaladik bir dusuk yaptim sonra hamile kaldim 4 sene sonunda sukurler olsun
O yuzden psikolojik olarak da korkarak hamilelik yasiyorum buda etkiliyor saniirm ama cok haklisin onlardan anlayis beklemek imkansiz
Kvde surekli kendini anlatiyor bize bisey olmadi seklin de eltimi anlatiyor
Konu acmadigim icin ilk seferinde karisti hata benim
Esim kpder konustugunda duymadi sonra soyledigimde ise saka yapmistir diye tepki gosterdi
Cunki ayni dedigin gibi biz laflari birbirimize saka yoluyla sokuyoruz
Suan laf sokmak dursun direk birsey duysam aglamamak icin zor tuttugum icin esimden destek bekliyorum ama bunu gormeyince cildirdim acikcasi
Ondan magni gelmiyorsa bende gelmem bekledim ama olmadi haklisin galiba ailesine karsi gelmesi imkansiz onun icin

Arkalarından da lafı ediliyor demek ki. Kayın bile mesele ettiyse bunu kendine.
Kayinpederin lafları da açık itici geldi bana.

Kabahatin başı da, hergün ailemin yanında yemek yiyelim diye ısrar eden este.

Torun Torun diye beynimizi yediler 2 yıl boyunca tek erkek eşim Çok şükür esim herseyin farkında hic bir konuda kararımıza karıştırmaz ama ailesi bir yerden sonra elden bir sey gelmiyor aile ile de evlenmiş olunuyormuş Hamile insandan iş beklemek çok günah ya elinizden bir bardak su icseler helallik almaları gerek bunlar yiyeceğiniz bir tas yemegi laflarla boğazınıza diziyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…