Kafayı yemek üzereyim

Bu berduş nasıl nişanlanmiş o zaman? 🙄
Tamamen veremiyorsa da mutlaka yollasin cocuklari orda kalsinlar arada ama haftasonu icini degil atiyorum bir kac ayligina gibi iste 1-2 ay en azindan.
Bir de cirilla bu çocuklar okullu çocuklar ,keşke insan gibi davransa çocuklarına sahip çıksa ama hiç sanmıyorum , Hele yeni karisiylaa ...

Konu sahibi gibi saf birini bulmuştur,malum bosanmis adamlara "sen niye boşandın,3 çocuğun nerde" demeden atliyorlar. Sürekli işsiz olduğunu yazmis kadından sonra duzeldiyse de yazmamış . Konu sahibi de nisanlandiktan sonra dank etmiş gibi duruyor.
2 ay iş bulmadı 3. ay buldu yazmış
+ ilk 2 yıl destek bile vermedi yazdığına göre adam memleketine gidip çalışmaya başlayalı en azından 2 sene olmuş

yani 2 senedir ayrı yaşıyorlar ve bu süreçte de boşanmışlar

Az uyanık olun yaaa, adamın ne b..k oldugu o kadar barizken asla doğru düzgün korunmamışsınız simdi de sizi 3 çocukla yüz üstü bırakmış şerefsiz herif , bu saatten sonra çocukları bırak diyemem ama bence tek başına sorumluluk alma çocuklara belli zamanlarda babaları da baksın, haftanın belli günleri babada kalsınlar siz de acilen iş bulun , çocukları tek bakmayı kabul etmeyin eşinize de paslayın, ihtiyaçları için arayın aksi takdirde çocukları göstermeyin bile , çocuklara nafaka veriyor mu bu hanzo ?
o nasıl olacak?
kadın çocuklarıyla kendi ailesinin memleketinde
adam başka memlekette
yani bu memleketler ordu giresun gibi 30 dakika mesafede değilse o dediğiniz zor.

ayrıca kadın kahve içmeye çıkamıyor
yani parası yok, belli ki ailesi de altına araç filan vermiyor.
adam gelip almazsa -ki almadığı ortada- o çocular nasıl gidecek babaya?

+ ilk 2 yıl destek bile vermedi yazdığına göre adam memleketine gidip çalışmaya başlayalı en azından 2 sene olmuş

o nasıl olacak?
adam başka memlekette
yani bu memleketler ordu giresun gibi 30 dakika mesafede değilse o dediğiniz zor.

Açıkçası detayları tam bilmiyorum, maalesef olan kadınlara ve çocuklara oluyor bu durumlarda , uyanık olup iyi korunmak lazım önceden...

Ben asıl kocanızla nişanlanan kadına şaşırdım. Bir insan daha boşanmamış 3 çocuk babası adamla nasıl evlilik sürecine girer anlamak mümkün değil. Ya akli dengesi mi yerinde değil yada eşiniz ondan gerçekleri saklıyor
ya bu "3.ayda çalışmaya başladı ve boşanalim dedi sonuç 3 çocukla tek başıma savaş veriyorum ilk 2 yıl hiç destek bile vermedi "
dediği yerde arada boşanma olmuş bence

Açıkçası detayları tam bilmiyorum, maalesef olan kadınlara ve çocuklara oluyor bu durumlarda , uyanık olup iyi korunmak lazım önceden...
yani ailemin memeketine taşındık yazmış
kocasının ise kendi memleketine gidip iş aradığını sonra boşanalım dediğini de yazmış

hadi boşanma net yazmamışsa bile (ki bence arada o da olmuş) net olarak bunlar başka şehirlerde yaşıyorlar. ki zaten öyle komşu ilçeler filan olsa onun memleketi benim memleketim diye ayrı ayrı yazmazdı herhalde.

o nasıl olacak?
adam başka memlekette

Evliliğinin başında da işsiz kaldı yazmış, ben de kaçırmış olabilirim. Ama çocuğuna bakmayan adamdan hayır da beklenmez. 9-5 yaş arasinda korunabilen kadın ne hikmetse 3. Çocukta kaza yaşamış üstelik hamilelik süreci boyunca bir gün oh dememisken.. ben buna kiziyorum.

Bir de adam nisanlaninca çocuklarını veresi tutmuş. Senin de dediğin gibi hepsi okul çağında çocuk 4 yaş bile alan anaokullar var en fazla yarıyıl ya da yaz tatilinde alacak çocuğu ki onu da almaz.

Çocukların sorumlulugu elbette sadece annede olmamalı ama bu adamda o vizyon yok malesef.

yani ailemin memeketine taşındık yazmış
kocasının ise kendi memleketine gidip iş aradığını sonra boşanalım dediğini de yazmış

hadi boşanma net yazmamışsa bile (ki bence arada o da olmuş) net olarak bunlar başka şehirlerde yaşıyorlar. ki zaten öyle komşu ilçeler filan olsa onun memleketi benim memleketim diye ayrı ayrı yazmazdı herhalde.
İşte net yazmamış, böyle bir adamdan 3 çocuk yapması yapması en büyük hata , ne desek boş...

Ben asıl kocanızla nişanlanan kadına şaşırdım. Bir insan daha boşanmamış 3 çocuk babası adamla nasıl evlilik sürecine girer anlamak mümkün değil. Ya akli dengesi yerinde değil yada eşiniz ondan gerçekleri saklıyor
Çocuklar annesinde demiştir, karısını da bir güzel kotulemistir iki üç pahalı hediye de aldıysa akılsız çok..

ya bu "3.ayda çalışmaya başladı ve boşanalim dedi sonuç 3 çocukla tek başıma savaş veriyorum ilk 2 yıl hiç destek bile vermedi "
dediği yerde arada boşanma olmuş bence

Yanlış mı anladım bilmiyorum fakat sanki Kocasıyla hüznüz boşanmamış konu sahibi. Hade boşandı diyelim neden 2 sene boyunca nafaka almadı?
Ben konu sahibinin yerinde olsam büyük olan 2 çocuğu ona gönderidim, nişanlısıyla baksın bakalım ne oluyor.

Evliliğinin başında da işsiz kaldı yazmış, ben de kaçırmış olabilirim. Ama çocuğuna bakmayan adamdan hayır da beklenmez. 9-5 yaş arasinda korunabilen kadın ne hikmetse 3. Çocukta kaza yaşamış üstelik hamilelik süreci boyunca bir gün oh dememisken.. ben buna kiziyorum.

Bir de adam nisanlaninca çocuklarını veresi tutmuş. Senin de dediğin gibi hepsi okul çağında çocuk 4 yaş bile alan anaokullar var en fazla yarıyıl ya da yaz tatilinde alacak çocuğu ki onu da almaz.

Çocukların sorumlulugu elbette sadece annede olmamalı ama bu adamda o vizyon yok malesef.
ya belli ki boş beleş bi bölüm okuyomuş
okurken gebe kalmış
aldırmamış evlenmiş

hadi evlendin cocuğu da yaptın, adamın ne mal olduğu baştan belli. boşan işte 1 tane çocukla. o oğlan 9 yaşında yani artık anneye engel olacak yaşta değil. okulu da bitirir iş de bulur düzen de kurardı. 8 sene önce boşanaydı. hatta 2. kez bile evlenirdi

tüm kapıları kapatıp tüm yolları tıkıyorlar sonra kafayı yemek üzereyim.
höfff.

3 tane oğlum var 9 5 4 yaşların da bende 29 yaşındayım üniversite birinci sınıfta hamile kaldim okulu bırakıp evlendik ilk başlarda herşey iyiydi sonra yarıya çalışmamaya başladı buna da katlandim sonra ailemin memleketine taşındık ikinciye hamile olduğumu öğrendim hamilelik süreci boyunca ağzıma sıçtı acillik oldum eve geldim yemek yokmu dedi bunun gibi niceleri ikinciye hamileyken 4 gün iş için gidiyorum dedi gitti telefonu falan kapattı 4 gün üzerine geldi doğurdum babam konuştu bosanin diye istemedi ortancam 4 aylıkken hamile kaldım korunuyordum regl üzerine denk geldi bunun için linç yemek istemiyorum pandemi bebeği oldu en küçüğü ve doğumdan 20 gün sonra kendi memeletine iş için gitmek istedi gitti üzerinden 2 ay geçti çalışmadı 3.ayda çalışmaya başladı ve boşanalim dedi sonuç 3 çocukla tek başıma savaş veriyorum ilk 2 yıl hiç destek bile vermedi şimdi nişanlı gayet mutlu bense hergun ağlıyorum dışarıya çıkıp tek bir bardak kahve içmekten aciz kaldım artık dayanamıyorum çocukları babaya vermek yada kaçıp gitmek istiyorum çok yoruldum hemde çok napmam gerekiyor kafayı yicem artık
Daha boşanmadan nasıl nişanlanıyor bu herif? Yazık günahtır ya, 3 çocuğunuz var. Korunurken nasıl bebek oldu anlamadım, eşiniz prezervatif mi kullandı siz hap mi kullandınız? Son çocuk reglken korunmaniza rağmen olmuş. İnsan eşinin yanına doğum zamanı gitmez , merak etmez mi ya , sizi ve çocukları hep yalnız bırakmış, ihmal etmiş ilgisiz davranmış. Sizin ve çocuklarınızın adına üzüldüm

ya belli ki boş beleş bi bölüm okuyomuş
okurken gebe kalmış
aldırmamış evlenmiş

hadi evlendin cocuğu da yaptın, adamın ne mal olduğu baştan belli. boşan işte 1 tane çocukla. o oğlan 9 yaşında yani artık anneye engel olacak yaşta değil. okulu da bitirir iş de bulur düzen de kurardı. 8 sene önce boşanaydı. hatta 2. kez bile evlenirdi

tüm kapıları kapatıp tüm yolları tıkıyorlar sonra kafayı yemek üzereyim.
höfff.
Aynı şeyleri düşünüyorum, bosanmayacaksa da korunacaksin kendinle beraber 3 çocuğu niye yakiyorsun ! O 3 çocuğu topluma kazandır hadi bakalım. Babası istemiyor, anne bunalımda ,sığıntı gibi dede evinde (el üstünde de tutulsan bu böyle.) bir üye vardı geçen yıl yazmıştı, annesi boşanıyor dedeyle evinde yaşıyor, zeytini çok seviyormuş yediği zeytine bile laf soyluyorlarmis bilmem kaç yaşına geldim maaşım yüksek ama o zeytini unutamiyorum diyordu.

Konunu sahibi özgün olduğu için moral bozan yorumlar yapmak istemiyorum yoksa kendisi de normal değil.

Yanlış mı anladım bilmiyorum fakat sanki Kocasıyla hüznüz boşanmamış konu sahibi. Hade boşandı diyelim neden 2 sene boyunca nafaka almadı?
Ben konu sahibinin yerinde olsam büyük olan 2 çocuğu ona gönderidim, nişanlısıyla baksın bakalım ne oluyor.
Bu bakış açısında da çocuklar maşa oluyor gibi geliyor bana. Yazık değil mi o çocuklara...onların gözünden baksana olaya,9 yaşındaki çocuk bunu anlar yani.

Konunu sahibi özgün olduğu için moral bozan yorumlar yapmak istemiyorum yoksa kendisi de normal değil.
Valla sevişirken üzgün degilmis ,geecekleri duyunca da üzülmesin. Allah o çocukların ömrüne bereket versin yolları hep açık olsun tırnakları taşa degmesin ,akılsız evebeynlerinin cezasını cekmesin.baska da üzülecek kimse yok konuda.

bence de vermeli
nafaka alamıyorsa -ki nafakalar kuş kadar, ya da boşanma olmadığı için bir umut diye ayrı yaşama katlanıyorduysa bile bitmiş artık işte. adam silmiş bunu. ortada. zaten şu anda kafayı yeme sebebi o herhalde.

babaya versin. en azından bir süreliğine.
şu anda da zaten çocuklar zor durumda değil mi?
biliyorum burada hep linç ediliyor, eminim de zor olur, dengesi şaşar çocukların ama
kafayı yemiş anneyle kalacağına sorumsuz babayla da kalabilir herhalde, biri diğerinden çoook mu daha iyi?
şu meseleyi çözmek lazım toplumda:
"erkekler boşanınca/ayrılınca çocukları unutuyor" deniyor ya. e kadın asssla ama assssla çocuları vermiyor. ve hep bir umut kocası döner diye bekliyor yeni biriyle filan da olmuyor. çocukları tamamen üzerine alıyor ve çocuklarla beraber kendi kök ailesinin evinde sığıntı gibi yaşıyor. sürekli ağlıyor vs vs. yani kadınlar da biraz erkeklere çanak tutuyor burada. kadın bunları yapmasa erkek eşek gibi mecbur alacak çocuklarını. sonra anlatsın yeni kadına buu (tani babaanne filan hayatta olup çocukları o alacaksa o zaman başka)

hani en azından kadın bir iş bulup düzen kursun, tabi umarım böyle bir niyeti varsa.

X