maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

bir hafta olmamış ben başlığı açalı, en büyük sorun benim atanamayışımdı.
bu akşam atama olabilir haberi geldi nisanda.
dua ediyorum ağustosa bırakılmasın da gidebiliyim diye önümde 450 kişi kaldı sadece...
aah ah...

düğünü yapmışlar, mobilyanı almışlar daha aileden ne bekliyorsun? 25 yaşında gibi değil çocuk gibi konuşuyorsun. 25 yaşındasın, evlendin artık aileden nasıplenmeyi bırak. 25 yaşındasın ne biyolojik saati? durumunu olduğunda çok abartıyorsun. mağduru oynuyorsun.
önce bu psikolojiden kurtul. atanamıyorsan özelde öğretmenlik yap. ben 950TL kira ödüyorum, yaşım 29 çocuk yok. intihar edeyim mi?

o maddi sıkıntı bitmiyorr geçmiyor.. bebişler bereketi kısmetiyle geliyor..çok geciktirme derim.. ama aile planlaması diye bişey var .bende bi çok şeyi ölçtüm tarttım. tatilim, alacağım zam falan hepsini olgunlaşınca düşündüm bebişi..bu bencillik değil. Bilinçli bireyve şunu da hiç unutma sen isteyip bismillah desende Allah en uygun zamanı görür ve doğru zamanda verir. üzme böyle şeyler için kendini.

Hadi bakalım inşallah.

ya eğer işsizlik psikolojini çok etkiliyorsa önce sınavını hallet derim.
çocuk doğunca insan birçok sendromu bir arada yaşıyor çünkü.
albette çocuklarımızı çok seviyoruz. Rabbim onlara sağlıklı güzel ömürler versin inş. ama sıkıntılarda olmuyor değil hani.
çocuk masrafına gelirsek ayda 100 lira ancak gidiyor benim oğluma. o kadar masraflı olduğunu sanmıyorum.
millet asgari ücrele 3 çocuk büyütüyor. siz de 1 taneyi pekala büyütürsünüz.
zaten çocuklara çok çok fazla imkan vermekte onları mutsuz ediyor. artık çocuklarımıza eski sokak oyunlarını öğretir olduk. ip atlama taşlarla oynama. kreşe geç yollamak ya da hiç yollamamak istiyoruz ev aile ortamını yaşasın diye.
o yüzden maddiyatı çok düşünmeyin. hazırsanız olabilir. zaten evde baba çalışıyormuş ne güzel..

Arkadaş demiş 100 lira masrafı var diye. Bunu karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer maddi olarak eşinizle aranızda bir tatsızlık yoksa sizin çalışmıyor olmanız engel değil kesinlikle. Ha beni tek düşündüren şey; hem çocuğuma bakıp hem de kpssye hazırlanamam derseniz bunu anlarım. Ama ben olsam ben de parayı dert etmem. El kadar bebeğin ne masrafı olacak. Ben de bekliyorum bebek. Benim öyle marka takıntım yoktur. Bebek için yumuşak penye olsun başka bir şey aramam. 5 liraya bir sürü pijama takımı aldım ben. 2,5 liraya zıbınlar, alt pijamalar aldım. Şimdiye kadar 300-350 liralık alışveriş yapmışımdır maksimum. Ama nerdeyse bebeğimin 6. ayına kadar tüm kıyafetleri fazlasıyla hazır. Bi de beşik alırsanız tamam. Aylık bez masrafı kalıyor geriye. Hamile kaldığınızda her ay azar azar alırsanız, dokunmaz size. Kpss için sorun olmayacaksa, eşiniz de istiyorsa hiç ertelemeyin :)) Benim de mesela doktoram bitmedi ama evlenir evlenmez istedim çocuk. Gerçi benim yaş 31 oldu, onun da etkisi var. Allah hakkınızda hayırlısını versin. Güzel haberlerinizi alırız inşallah :))

sen her şeyden önce aileler destek olsun sonra bir bebeşimiz olsun istiyorsun. Ama ailelerin böyle bir zorunluluğu kesinlikle yok. Arkadaşının ailesiyle kendini kıyaslayacağına kendine zengin koca bulsaydın madem.

keşke ilk evlendiğim zaman kızım yapsaymışım .Şimdi 18 yaşında olacaktı .Kimseye ihtiyaç duymazdım .Şimdi de kızımla arkadaş gibiyim ama ilk evlendiğimde onu dünyaya getirmediğime eşekler gibi pişmanım .Geçen zaman geri gelmiyor .

Kesinlikle katılıyorum. Bebeğin maddi ihtiyaçlarını düşünüyoruz ama hevesli, genç bir annenin vereceği ilgiyi de hesaba katmak lazım. En büyük yeğenime inanın annesi kadar baktım. Eğitici bir sürü çalışma yaptık birlikte. Evde geçen tüm vaktimi ona ayırırdım. Çocuğun kendisiyle ilgilenildiği belli oluyor gerçekten. Şimdi düşünüyorum kendi çocuğuma o kadar vakit ayırabilir miyim diye? 20'li yaşlardaki enerji, çocukluk, heves şu an ne yazık ki kalmadı. Örneğin ikinci yeğenimle bile ilkiyle olduğu kadar ilgilenemedim. Kendi çocuğumla ne yaparım bilmiyorum. Para her şey değil. Karnını doyurursunuz ama zekasını, gönlünü doyuramazsanız bu para açlığından daha kötüdür. Forumlarda, haberlerde, çevremizde hep denilmiyor mu keşke aç olsaydık da sevilseydik diye. O hesap, ilerleyen yaşlarda nasıl ilgileneceğinizi de düşünmeniz lazım. Ben kendi adıma üzülüyorum çünkü.

Her çocuk kendi rızkıyla gelir. :)
Bunu doğum yaptıktan sonra daha iyi anladım.

Yinede biraz birikim yapın arkadaşım, yeni de evlisiniz.
2-3 yıl verin kendinize, daha iyi olur..

valla maddi imkansızlıktan sebep bebek ertelenir
bebek rızkı ile gelir kabul tabi Allah hepimizin rızkını verir dünyada yiyecek rızkı bitenin dünyada günü de bitermiş
ama bebek işi masraflı altından kalkabilecekmisiniz
hamilelik ile birlikte masraf başlıyor ve artıyor
valla her ay düzenli kontrol hastane ücreti 112,00 tl her ay
ilk tahlillerden 785,00 tl aldılar sonra
2 li tarama testi 382,00 tl şükür sorun çıkmadı 3lü-4lü taramaya amniyo senteze gerek kalmadı
omurga testi 52,00 tl
şeker yüklemesi 50 cc. 52,00 tl gibi
4 boyutlu ultrason görüntüleme merkezinde 260,00 tl
sürekli test tahlil ücretleri var tetanoz aşısını ve bazı tahlilleri de sağlık ocağı kontrolünde yaptılar bu sefer doktorumuz var diye gerekli görmedi
doğum normal 2.850,00 epidural 3.100,00 tl sezeryan 3.250,00 tl+kdv bu doğuma kadar olan süreç ki aksi bir şey olmadı çok şükür herşey yolunda
bebek için oda lazım 3.500,00-4.000,00 tl'den aşağı yok birde ilk zamanlar için beşik-sepet gibi bişi lazım 250-500 tl arasında
hastane çıkışları-bezi-temizlik bakım ürünleri-nevresimleri kılık kıyafetleri-arabası-taşıma seti-araba koltuğu felan bayaaa maliyetli
eeee bebek olduktan sonra doktor kontrolleri test-tahlilleri felan
Allah korusun bebişte hasta doğar ise astım--bronşit gibi(ALAH HEPİMİZİN EVLATLARINI SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN) hani hastane-doktor-ilaç parasına yetişmek zor
gözünüzü korkutmak için yazmadım ama eşinizin 2.000,00 tl maaşı tüm bunları karşılayacak mı
sizde çalışıp biraz birikim yapsanız yada atandıktan sonra düşünseniz bence iyi olur

Cocuklarin gelecegini garanti altina almadan yapmayin derim. Gunluk bakim masraflari bir sekilde yapilir ancak gelecek cok onemlidir en azindan benim icin. Kucuk bir hesapla 1 cocuk icin 50bin universitesi, en az 50bin evliligi, 50binde is guc kurana kadar desteginiz olacak arkasinda duracaksiniz. Diger masraflari saymadan 1cocuk icin bugunun parasiyla200 bin liraniz yoksa yada karsiligi mal mulk ypksa sadece 1cocuktan fazla yapmayin. Yok tek cocuk olmaz psikojisi bozulur hersey parami demeyin. Turkiye iyiye gitmiyor cocuklarinizi hayatin zorluklari karsisinda perisan etmeyin derim.cok paraci bakiyorsun diyenler olabilir. Kaliteli gelecek diyorsaniz Benim dusuncem bu. İki cocuk isteyenin en az en az 300bin liralik para altin mal mulku olmali.

Eşin isteksizse ertele bence,sadece kadının istemesiyle olmuyor.

Herkes özel özel hastanede kontrole gitmek zorunda değil bunu da unutmamak lazım. Herkes hamilelikte bu kadar para ödemez ve ödeyemez. Kişisel tercih tercihi biraz da. Özel hastane bana daha yakın olduğu için gidiyorum ben. Değilse devletten aman aman bi farkı olduğuna asla inanmıyorum. Hatta geçenlerde kadın doğum acile gitmem gerekti, inanın özel hastanedeki doktorlardan bin kat daha ilgili davrandı. Ki ben iki farklı hastane ve doktor tanıdığım halde. Ben misal rutin kontrole sadece 40 lira ödüyorum. Hastaneden hastaneye de değişiyor sanırım ücret. Dediğiniz oda takımı vs hepsini almasına da gerek yok. Ben de taşınma ihtimaline karşı oda takımı almayı düşünmüyorum mesela, beşik olacak yalnızca. Ayrıca internette istikbal, bellona da 2500-3000 civarı. Pazarlığa tutuşulsa illa ki daha da iner. Biraz fazla göz korkutmuşsun :)

haklısın ama eskilerde öyleydi
şimdi doğumdan başlayan süreç çok masraflı
çocuk büyüdükçede masraf katlanarak artıyor

yooo göz korkutmak için yazmadım sadece gerçekleri yazdım
Allah izin eder ise mayısta bebeğimi kucağıma alacağım şimdiye kadar karşımıza çıkan masrafları yazdım sadece
özel hastane tabi tercih meselesidir ama ama işte neyse bişi demeyeyim
bu sadece hamilelik sürecindeki masraflar
konu sahibi arkadaşımızın yaşı henüz genç
eşinin maaşı bence yeterli değil (2000 maaş-550 kira düşülünce kalan 1.450,00 yetersiz bence)
kendisi henüz atanmamış atanmayı bekliyor yani inşallah önleri açık
göz korkutmak maksadı ile değil ama biraz erteleyebileceği anlamında detaylı yazdım
yani ben anne babama sorardım madem bakamayacaktınız neden beni doğurdunuz diye
bence şartlar biraz daha olgunlaşmalı konu sahibi arkadaşım sonuçta önünüz açık
atanamasan bile başka bir iş bulur çalışır biraz birikim yaparsın

Birazda elinizdeki imkanları düzeltmek sizin elinizde.
iyi bir çalışmayla sizde atanıp öğretmen olabilirsiniz.
Şuana kadar 3 kez sınava girip atanamadıysanız çocuktan sonra
çalışmanız biraz daha zor olur.
hani yaşınız biraz ileri olsa bişey diyemem ama
önce işimi sağlamlaştırıp sonra çocuk yapmayı tercih ederdim.

Çocuğun olmaması için çokta zor şartlarınız yokmuş. Neden olmasın ki ? Ona yeteri kadar sevgi ve ahlak aşılayabileceğiniz bir ortamınız varsa maddiyatınızda yeterli bence.
Ancak burada sorun olan eşinizin istememesi. Bu ilerde sorun olabilir.

bebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?

bence oda şart
ilk 3 ay bilemedin 4 ay yanımızda olucak o yüzden sepet aldık ama
bebeğimizin gelişimi açısından oda şart
çok kitap okuyorum uzmanları dinliyorum
bilmiyorum ben takıntılıyımdır biraz olmazsa olmazlarım vardır belki ondan bence şart ama

Siz bilirsiniz. Ben "Allah çocuğun rızkını verir"cilerden değilim. Maddi manevi hazır olmak sizi daha iyi bir anne eşinizi daha iyi bir baba yapar. Birşey görüp çocuğunuza alamamanız çok kötü. Çocuğu da etkiliyor. Benim size tavsiyem eşinizin de sizin de beraber istediğiniz ve maddi manevi hazır olduğunuz zaman çocuk yapmanız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…