maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

ne öfkesi?? seni silkeliyorum ki kendine gel diye bu psikolojiden kurtul diye. sen böyle beklentilerin oldukça asla mutlu olamazsın. hayatını kendi eline al. böyle devam edersen hayatın hep şöyle geçcecek:

çocuğuma annem sadece 1 takım aldı, kaynanam yarım yerine çeyrek altın takdı vs. vs.

daha yaşın geç, hayatını böyle saçıp savurma. kendi kararını al, kimseye minnet etme, cefasını da vefasını da sen çek
öğütünüzü anlayabiliyorum. ama benim için doğrular var sizin için doğrular var. hiç bir şey gelmese bile beklentim olacaktır. çünkü ölene kadar çoluğuma çocuğuma elimden gelenin fazlasını yapacak bir insanım ben,ve yapmam gerektiğini de düşünüyorum. bu bir lüks değil. anne babalık ömür boyu sürer. aksi benim için ters. böyle düşündüğüm için de böyle beklentilerim olur.
yine de tavsiyeniz için teşekkürler

kavga arıyorsan başka başlıklara yönelmeni öneririm. böyle gergin ve ters cevap yazanları ciddiye almıyorum. o yüzden de kavga çıkmıyor. kusura bakma artık stresini başka biyerde boşaltmak zorunda kalacaksın
kavga cıkarmak isteseydim cıkarırdım.

Ben de 30 yasinda yim evlendi gim 1.5 sene oldu benim esim 2200 alio ogretmen hemde kolejde cok korkuyor atarlar die hakli olarak ve 800 kira veriyoruz y.lisans odemesi var ydil kurs odemesi vr bozukluklara kaliyoruz cogu zaman okudum 2yil önlisans bitirdim üstüne aof okudum 4yillik okudum ylisans tezdeim akademisyen olma hayalim vardı alesti ydsydi cok vkt harcadim biraz at gözlüğü takmis gibi bir şeye odaklandim yalniz yarim sene lisansa hazırlandim bastan umitsiz inancim yoktu bide evlilik asmasinda annem cok strese sokar issizsin evlenme dedi iycene beter oldum stress stress annemin psikolojik sorunlari derken sinav aksami acillik oldum surune surune gittim sinava 73 aldim benim gibi duz memurun tabiki isine yaramaz evlendim annemin okadar dirdir etmesine ragmen hersey toz pembe deildi ama cok sukur stressim azaldi ama sinavlara calisicak ne motivasyon kaldi ne guc ne inanc esimde daha fazlasi icin gayretli deil yani cok uzattim ama cocuk bu yasima ragmen zor daha kendim alak bullagim ne zmn duzelir bilmiyorum ya sonra olmazsa die korkuyorum kisir bi dongudeyim Inşallah herkes ummdugundan huzurlu ve sukur dolu hayat yasar

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.

Daha gençsiniz. Bence bu yıl bir işe girin ve çıkmayın. İkiniz birden en az bir sene çalışın. Şu an idare edebiliyorsanız sizin maaşınızı birikim olarak kullanın.

Ben de 30 yasinda yim evlendi gim 1.5 sene oldu benim esim 2200 alio ogretmen hemde kolejde cok korkuyor atarlar die hakli olarak ve 800 kira veriyoruz y.lisans odemesi var ydil kurs odemesi vr bozukluklara kaliyoruz cogu zaman okudum 2yil önlisans bitirdim üstüne aof okudum 4yillik okudum ylisans tezdeim akademisyen olma hayalim vardı alesti ydsydi cok vkt harcadim biraz at gözlüğü takmis gibi bir şeye odaklandim yalniz yarim sene lisansa hazırlandim bastan umitsiz inancim yoktu bide evlilik asmasinda annem cok strese sokar issizsin evlenme dedi iycene beter oldum stress stress annemin psikolojik sorunlari derken sinav aksami acillik oldum surune surune gittim sinava 73 aldim benim gibi duz memurun tabiki isine yaramaz evlendim annemin okadar dirdir etmesine ragmen hersey toz pembe deildi ama cok sukur stressim azaldi ama sinavlara calisicak ne motivasyon kaldi ne guc ne inanc esimde daha fazlasi icin gayretli deil yani cok uzattim ama cocuk bu yasima ragmen zor daha kendim alak bullagim ne zmn duzelir bilmiyorum ya sonra olmazsa die korkuyorum kisir bi dongudeyim Inşallah herkes ummdugundan huzurlu ve sukur dolu hayat yasar

Eee:KK51:

X