Kocam ve para meselesi

Ahh konu sahibi eşin sana geri donmen için yalvarsa sözler verse yine birşey demeyeceğim de onun öyle bir talebi yokken ailen istiyor diye donmen seni hakliyken haksız duruma düşürmüş
Bensiz yapamadı suçlu olduğunu anladı geri döndü vs vs
Üstteki üye o kadar haklı tespitlerde bulunmuş ki hadi sen ongoremedin ailen de mi ongoremedi
Bari bundan sonrası için çok uyanık ol bosanma ihtimaline karşı para biriktir

Biraz da gerçekçi olmak lazim.
Türkiye de az aile vardır bu sebebten gel geri dön diyen ki konu sahibinin şuan duzenli geliri olan bir işi de yok.
Şuan tek başına karar almak istiyorsa bir an önce iş hayatına girmesi lazim.

Inşallah olumlu sonuç alırsın eşine karşı temkinli olun ve hesapları ayrı tutun
Evlilikte senin benim param olmamalı ama taraflardan biri aileci olunca insan mecbur kaliyor
İnşallah, öyle yapacağım. Kendi kazandığım parayı biriktireceğim. Temkinliyim zaten, hiçbir şey eskisi gibi olamaz da o lafları duyduktan sonra. Eşim evliliği ev arkadaşlığı sanıyor , bizim bir aile olduğumu idrak edebilmiş değil. Deli gibi para harcıyorum normalde almayacağım , erteleyeceğim şeyleri aldırıyorum. Eşim gizli gizli faizsiz kredi felan diye aramış. Sıkıstıgımızın farkında , sıkıştıysan git babandan iste nasıl olsa senin paran onun parası diye bir şey yokmuş ya dedim. Lafımı hala ara ara söylüyorum. Bu şekilde ilerliyorum. İnşallah ise de gireceğim bekliyorum sonuç gelmedi

İnşallah, öyle yapacağım. Kendi kazandığım parayı biriktireceğim. Temkinliyim zaten, hiçbir şey eskisi gibi olamaz da o lafları duyduktan sonra. Eşim evliliği ev arkadaşlığı sanıyor , bizim bir aile olduğumu idrak edebilmiş değil. Deli gibi para harcıyorum normalde almayacağım , erteleyeceğim şeyleri aldırıyorum. Eşim gizli gizli faizsiz kredi felan diye aramış. Sıkıstıgımızın farkında , sıkıştıysan git babandan iste nasıl olsa senin paran onun parası diye bir şey yokmuş ya dedim. Lafımı hala ara ara söylüyorum. Bu şekilde ilerliyorum. İnşallah ise de gireceğim bekliyorum sonuç gelmedi
Aileci erkekler çok çok zor duzeliyor nerdeyse imkansız ekonomik açıdan güçlendir kendini ki olası durumda ona mecbur kalma

İş bulabildiniz mi? Eşiniz birazda olsa hatasını kabul etti mi konu sahibi?

İş bulabildiniz mi? Eşiniz birazda olsa hatasını kabul etti mi konu sahibi?
İş başvurularımdan hala bi yanıt gelmedi ama umutluyum henüz başlamadı çünkü sezonu da . Eşimle bu konuları konuşmuyoruz bilmiyorum yani suan ne düşünüyor ama umarım anlamıştır. Henüz para meselesi ile karşı karşıya gelmedik , bu yüzden kestiremiyorum. Ama hala aynı düşüncelerdeyim ve fikirlerim sabit. Görümcelerim onlarlık bir mesele olmamasına rağmen tavır almış durumdalar:) Ailesiyle iletişimim olmadı kayınvalidemle konuştum ama öyle havadan sudan, onun dışında eşim üstüme düşüyor suan ama ben ailesi konusunda olacak meselelerde güvenmiyorum eşime o yüzden temkinliyim.

Öncelikle herkese merhaba , 1 senelik evliyim. Kendim çalışmıyorum , hem kendi ailemden hem eşimin ailesinden uzaktayız eşim memur. Eşimin ailesi de ortalama yaşayan bir aile diyeyim, evleri var, arabaları var ve kayınpeder yeni emekli oldu emekli maaşı var, biz evlendikten sonra 8 ay boyunca her ay eşimin ailesin aynı miktarda para yolladık ve faturalarını ödedik. Babası emekli olduğu için eşim bu şekilde geçinemeyeklerini söyledi ve biz de yolladık. Her neyse şimdi babası ise girdi ve eşim sürekli içim hiç rahat değil babamık çalışmasını istemiyorum modunda. Ne demek istiyorsun sen dediğimde resmen esimdekş düşünce su babam çalışmasın ben ona bakayım, ömür boyu ben ona maas yollayım o yeter ki çalışmasın. İste faturalarını ödeyim vs vs. İyi benim ailem eşek basımı da benim babam da emekli olmasına rağmen çalışıyor? Eşimle baya tartıştık babasının işini beğenmeyip burun kıvırtıyor sanıyordum ama aslında olay adamın çalışması veya zor durumda olmalarını düşünmesi de değil. Kaldı ki gerçekten zor durumda olsalar önce eşimden evvel ben söylerdim yardım edelim diye. Eşimin derdi babam artık yorulmasın. Babası 50li yaşlarda , hastalığı yok şükür bi şeyi yok. Ben anlamıyorum, madem böyle bir düşüncen vardı bana neden söylemedin dedim nişanlıyken. Bana diyor ki benim babamla aramızda senim benim param diye bir şey yok. Benim param babamım parası da . Öyle bir şey mi var ya? Arkadaşlar gerçekten bu konular beni zaman zaman zaten geriyordu, ama iki gündür ben artık ciddi ciddi boşanmayı düşünmeye başladım . Diyeceksiniz ki para meselesinden mi boşanıyorsun? Daha çok kazanmayı istemesinin tek nedeni ailesine para yollamakmıiş bu adamın. Ayrıca bizim kesemiz nasıl olur da babasının kesesi olur ya? Nerede yazıyor böyle şeyler, ben gerçekten çok bunaldım.

Güncelleme: Kızlar sabah geldi, orta yolu bulalım diye tekrar bi konuşma yaptım. Ama eşim kesinlikle yanaşmadı hala aynı şeyleri düşünüyorum fikrim de bu dedi. Ben de artık ozaman annemin evine gidiyorum dedim. Eşyalarımı topladım yarına bilet aldım. Gidiyorum. O da kendi ailesine anlatmış ve ailesinden benimle konuşan da olmadı, arayan soran vs. Bana umduğun kişi ben değilmişim, Allah karşına umduğunu çıkarsın dedi. Ne valizimi toplarken gitme dedi, ne de tatlıya bağlanması için bir adım attı. Sorsan tüm suçlar benim 1 senedir çektiğim yeter, bugün bunu sorun ettin yarın başka bir şeyi sorun edeceksin hep ailemle ilgili dedi. Dediğim gibi ailemin evine dönüyorum. Gerisine zaman içinde bakacağım. Belki bu şehire tekrar dönüp, kendime iş bakıp 1+1 bi ev tutup yüksek lisansıma devam ederim. Suanda her şey gözümde büyüyor, bunca eşya nasıl gidecek, bir yandan evliliğim bitiyor 1 buçuk senedir de beraberiz. Zor anlar yaşıyorum.
Çok ama çok haklısınız. Siz çekirdek ailesiniz artık. Keseniz ayrı düzeniniz hayatınız ayrı olmalı zaten. Hakkınızda hayırlısı olsun. Yeni evlisiniz şimdiden böyleyse bebeğiniz olunca daha cok sinir olacaksınız ayrıca sizi durdurmuyor kalmanız için. Demek ki birşeyler yıpranmış veya zaten oluşmamış.

İş başvurularımdan hala bi yanıt gelmedi ama umutluyum henüz başlamadı çünkü sezonu da . Eşimle bu konuları konuşmuyoruz bilmiyorum yani suan ne düşünüyor ama umarım anlamıştır. Henüz para meselesi ile karşı karşıya gelmedik , bu yüzden kestiremiyorum. Ama hala aynı düşüncelerdeyim ve fikirlerim sabit. Görümcelerim onlarlık bir mesele olmamasına rağmen tavır almış durumdalar:) Ailesiyle iletişimim olmadı kayınvalidemle konuştum ama öyle havadan sudan, onun dışında eşim üstüme düşüyor suan ama ben ailesi konusunda olacak meselelerde güvenmiyorum eşime o yüzden temkinli
Eşiniz üzerinize düşüyorsa o da pabucun pahalı olduğunu anlamış bence hakkınızda hayırlısı olsun görümceleri de bosverin zaten

X