maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.

Arkadaşım öncelikle işe girip atanmanı tavsiye ederim. Düşünsene 1 seneye bebeğiniz olsa, Allah bilir hangi şehire atanacaksın. İlla ki orada bir süre çalışman gerekecek. Kim bakacak bebeğine? Hadi onu geçtim eşin seninle gelebilecek mi? Atansan en azından tekrar eşinin yanına gelene kadar bir süre geçer, sonra hamile kalırsın, hamileliğini de bebeğinin ilk zamanlarını da eşinle geçirirsin. Maddi sıkıntıdan daha çok kariyerini etkiler. Hem yaşında genç daha. Sizin yine ne güzel aileler az da olsa yardım etmiş, benim ailem herşeyi aldı ama eşimin alması gerekenleri eşim hep kredi çekti. Ve şuanda ben de kpss ye hazırlanıyorum. Önce kendimiz bir düzlüğe çıkalım, sonra bebekte olur ev de araba da...

önce bu psikolojiden kurtul. atanamıyorsan özelde öğretmenlik yap. ben 950TL kira ödüyorum, yaşım 29 çocuk yok. intihar edeyim mi?
ne bu öfke ya? herkesin farklı beklentisi var. azarlar gibi yazmayın. üslubunuza dikkat edin.

Arkadaş demiş 100 lira masrafı var diye. Bunu karşılayabilirsiniz diye düşünüyorum. Eğer maddi olarak eşinizle aranızda bir tatsızlık yoksa sizin çalışmıyor olmanız engel değil kesinlikle. Ha beni tek düşündüren şey; hem çocuğuma bakıp hem de kpssye hazırlanamam derseniz bunu anlarım. Ama ben olsam ben de parayı dert etmem. El kadar bebeğin ne masrafı olacak. Ben de bekliyorum bebek. Benim öyle marka takıntım yoktur. Bebek için yumuşak penye olsun başka bir şey aramam. 5 liraya bir sürü pijama takımı aldım ben. 2,5 liraya zıbınlar, alt pijamalar aldım. Şimdiye kadar 300-350 liralık alışveriş yapmışımdır maksimum. Ama nerdeyse bebeğimin 6. ayına kadar tüm kıyafetleri fazlasıyla hazır. Bi de beşik alırsanız tamam. Aylık bez masrafı kalıyor geriye. Hamile kaldığınızda her ay azar azar alırsanız, dokunmaz size. Kpss için sorun olmayacaksa, eşiniz de istiyorsa hiç ertelemeyin :)) Benim de mesela doktoram bitmedi ama evlenir evlenmez istedim çocuk. Gerçi benim yaş 31 oldu, onun da etkisi var. Allah hakkınızda hayırlısını versin. Güzel haberlerinizi alırız inşallah :))
yorularınız için çok teşekkürler. şu an değişik durumlar var. inşallah atama bekliyorum bu aralar.

valla maddi imkansızlıktan sebep bebek ertelenir
bebek rızkı ile gelir kabul tabi Allah hepimizin rızkını verir dünyada yiyecek rızkı bitenin dünyada günü de bitermiş
ama bebek işi masraflı altından kalkabilecekmisiniz
hamilelik ile birlikte masraf başlıyor ve artıyor
valla her ay düzenli kontrol hastane ücreti 112,00 tl her ay
ilk tahlillerden 785,00 tl aldılar sonra
2 li tarama testi 382,00 tl şükür sorun çıkmadı 3lü-4lü taramaya amniyo senteze gerek kalmadı
omurga testi 52,00 tl
şeker yüklemesi 50 cc. 52,00 tl gibi
4 boyutlu ultrason görüntüleme merkezinde 260,00 tl
sürekli test tahlil ücretleri var tetanoz aşısını ve bazı tahlilleri de sağlık ocağı kontrolünde yaptılar bu sefer doktorumuz var diye gerekli görmedi
doğum normal 2.850,00 epidural 3.100,00 tl sezeryan 3.250,00 tl+kdv bu doğuma kadar olan süreç ki aksi bir şey olmadı çok şükür herşey yolunda
bebek için oda lazım 3.500,00-4.000,00 tl'den aşağı yok birde ilk zamanlar için beşik-sepet gibi bişi lazım 250-500 tl arasında
hastane çıkışları-bezi-temizlik bakım ürünleri-nevresimleri kılık kıyafetleri-arabası-taşıma seti-araba koltuğu felan bayaaa maliyetli
eeee bebek olduktan sonra doktor kontrolleri test-tahlilleri felan
Allah korusun bebişte hasta doğar ise astım--bronşit gibi(ALAH HEPİMİZİN EVLATLARINI SAĞLIKLA KUCAĞIMIZA ALMAYI NASİP ETSİN) hani hastane-doktor-ilaç parasına yetişmek zor
gözünüzü korkutmak için yazmadım ama eşinizin 2.000,00 tl maaşı tüm bunları karşılayacak mı
sizde çalışıp biraz birikim yapsanız yada atandıktan sonra düşünseniz bence iyi olur
teşekkürler çok ayrıntılı yazmanızaçok sevindim çünkü çocukluğum ssklarda sürünmekle geçti. tabi kısmet ama hiç sıcak bakmıyorum hamileliğimi devlette geçirme konusuna

farkında mısınız, artık eskisi gibi 5-6 çocuk doğuran kadınlar yok...
bir tanesini bile bulamayan, tüp bebek tedavisi gören, kapı kapı doktor arayan, bir evladım olsun diye çabalayan kadınlar var...

zaman değişti.. ha değince çocuk sahibi olunmaya biliyor...

şimdi şartlar oluşsun diye ertelersiniz, yarın bir gün yaşınız geciktiği için çocuğunuz olmuyor olabilir vs vs ...

bence çocuk gibi güzel bir şeyi ertelemek manasız.. olur ya da olmaz orasını Allah bilir ama yok atanayım yok birikim yapalım falan derken dünyada ki en güzel şeyden çocuktan neden mahrum kalasınız?
değmeyecek kariyer planları uğruna...

ne zaman 1. çocuk olacak büyüyecek de 2. ye sıra gelecek..?
tabi niyetiniz kaç çocuk bilemem ama belli ki çocuk seven bir kadınsınız, öyleyse ertelemeyin...
yaşınız da oldukça müsait...

Her cocuk rizkiyla geliyorsa, hadi afrikaya kadar gitmeyelim, istanbulun gobeginde sokakta arabalarin ustune atlayip dilenen suriyeli cocuklarin rizki nerde? Samsunda acliktan ölen 2.5 aylik kubra nin rizki nerde? Ben bu iletiyi yazarken gecen 5 dakikada dunyada 1 cocuk acliktan ve bakimsizliktan öldü, nerdeydi rizki?

Konu Sahibi sizin icin soylemiyorum, 2000 lirayla cocugunuz ac da kalmaz acikta da, ama siz cok sıkıntı cekersiniz, ben de kisitli bir butceyle cocuk buyutuyorum, ne yasadigimi bir ben bilirim... herkesin hayattan ve cocuk bakimindan anladigi farkli, ben de marka giysiler alayim, evi oyuncak dukkanina cevireyim derdinde degilim ama cocuguma bebekken bezin sampuanin biraz buyudugunde sutun yumurtanin peynirin en iyisini alamayacaksam, saglik giderlerini karsilamakta bile zorlanacaksam neden cocuk yapayim? Eskidenmis oyle cayin icine cicibebe ezerek cocuk buyutmek, simdi beslenmesinden kozmetigine her seyin en iyisini vermek istiyoruz cocuklarimiza. Veremezsek hayat hic tozpembe olmuyor inanin.

değmeyecek kariyer planları uğruna...

ne zaman 1. çocuk olacak büyüyecek de 2. ye sıra gelecek..?
tabi niyetiniz kaç çocuk bilemem ama belli ki çocuk seven bir kadınsınız, öyleyse ertelemeyin...
yaşınız da oldukça müsait...
inanın kariyer peşinde koşmuyorum. sadece evladımın gelecekte sıkıntı yaşamaması için sabit bir iş istiyorum. diğer konularda size katılıyorum. böyle giderse 2.çocuk hayal olacak.

ne bu öfke ya? herkesin farklı beklentisi var. azarlar gibi yazmayın. üslubunuza dikkat edin.

ne öfkesi?? seni silkeliyorum ki kendine gel diye bu psikolojiden kurtul diye. sen böyle beklentilerin oldukça asla mutlu olamazsın. hayatını kendi eline al. böyle devam edersen hayatın hep şöyle geçcecek:

çocuğuma annem sadece 1 takım aldı, kaynanam yarım yerine çeyrek altın takdı vs. vs.

daha yaşın geç, hayatını böyle saçıp savurma. kendi kararını al, kimseye minnet etme, cefasını da vefasını da sen çek

teşekkürler çok ayrıntılı yazmanızaçok sevindim çünkü çocukluğum ssklarda sürünmekle geçti. tabi kısmet ama hiç sıcak bakmıyorum hamileliğimi devlette geçirme konusuna

rica ederim arkadaşım
bende devlet hastanelerinde yaşanan rezil durumdan sebep kimsenin mecbur olmadıkça devlet hastanesi tercih edeceğini düşünmüyorum açıkçası
insana insan gibi muamele yok tvlerde görüyoruz işte bir yatağı 2 hasta paylaşıyor
yoğun bakım servislerinde kebap partileri yapılıyor istisnalar kaideyi bozmaz ama genelde böyle
o yüzden özel hastane şart parana nazın geçer
abartmadım yemin ederim
seninde yaşın henüz genç önün açık az daha sabret şartların olgunlaştımı bebek düşün
olmaz diyede korkma-olmayacaksa yazılmamışsa bugün yada yarın farketmez olmaz zaten , yazılmışsa olacaksa da olur Rabbim sanada isteyen herkesede nasip etsin
Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın

öyle bir yazmışsınız ki sanki aileler hiç yardım etmemiş gibi. düğün yapılmış eşya alınmış iki de bilezik takmışlar daha canlarını mı verecekler artık? benim eşime kimse yardım etmedi ama bir ev verdielr içini tadilat ettirip. verdiler dediysem oturalım diye üstümüze falan değil. ailem de beyaz eşyalarımla yatak odamı aldı. evlendik evleneli borç ödüyoruz. tam o bitti derken bedelli çıktı falan filan. acı elem keder içinde değilsiniz yani hepimiz yaşıyoruz benzer şeyleri. hayat gailesi dedikleri tam olarak da bu zaten. herkes bir şekilde mücadele içinde.

bence sizin maddi sorununuz yok yani 2000 lira maaşla iyi kötü geçinir gidersiniz çocukla bile ama atanmadan yapmayın derim. bebekten sonra atanma şansınız iyice düşer, ders çalışamazsınız. hadi atanacak puanı aldınız diyelim küçücük çocukla nerelere gideceksiniz tek başınıza?

şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz o arkadaşınızın durumundan dolayı duygusal bakıyorsunuz olaya. ben de öğretmenim 26da atandım, 29da evlendim bu sene 32 oluyorum yeni çocuk sahibi olacağız allahın izniyle. hiç bir şey için geç kalmış değilsiniz. ama bebek bir çok konuda elinizi kolunuzu bağlayacaktır. ha şu var ben sizde çok da çalışmak veya atanmak isteyen birinin ışığını görmedim ne yalan söyleyeyim. ben okudum ama çalışmak bana göre değil evde oturup çocuğuma bakmak istiyorum diyorsanız da hiç beklemeyin yapın bebeği. genç anne olmanın da bir çok avantajı var boşuna da beklememiş olursunuz.

Her cocuk rizkiyla geliyorsa, hadi afrikaya kadar gitmeyelim, istanbulun gobeginde sokakta arabalarin ustune atlayip dilenen suriyeli cocuklarin rizki nerde? Samsunda acliktan ölen 2.5 aylik kubra nin rizki nerde? Ben bu iletiyi yazarken gecen 5 dakikada dunyada 1 cocuk acliktan ve bakimsizliktan öldü, nerdeydi rizki?

Konu Sahibi sizin icin soylemiyorum, 2000 lirayla cocugunuz ac da kalmaz acikta da, ama siz cok sıkıntı cekersiniz, ben de kisitli bir butceyle cocuk buyutuyorum, ne yasadigimi bir ben bilirim... herkesin hayattan ve cocuk bakimindan anladigi farkli, ben de marka giysiler alayim, evi oyuncak dukkanina cevireyim derdinde degilim ama cocuguma bebekken bezin sampuanin biraz buyudugunde sutun yumurtanin peynirin en iyisini alamayacaksam, saglik giderlerini karsilamakta bile zorlanacaksam neden cocuk yapayim? Eskidenmis oyle cayin icine cicibebe ezerek cocuk buyutmek, simdi beslenmesinden kozmetigine her seyin en iyisini vermek istiyoruz cocuklarimiza. Veremezsek hayat hic tozpembe olmuyor inanin.

:KK9::KK9::KK9::KK9:

arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:

çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.

ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Tüh keşke her ay mutfağınızı fln da doldursalar, hamile kalınca muayene masraflarını ödeseler, bebeğin odasını alsalar, bezini alsalar....

Dünya ne güzel olurdu.

Tüh keşke her ay mutfağınızı fln da doldursalar, hamile kalınca muayene masraflarını ödeseler, bebeğin odasını alsalar, bezini alsalar....

Dünya ne güzel olurdu.
kavga arıyorsan başka başlıklara yönelmeni öneririm. böyle gergin ve ters cevap yazanları ciddiye almıyorum. o yüzden de kavga çıkmıyor. kusura bakma artık stresini başka biyerde boşaltmak zorunda kalacaksın

öyle bir yazmışsınız ki sanki aileler hiç yardım etmemiş gibi. düğün yapılmış eşya alınmış iki de bilezik takmışlar daha canlarını mı verecekler artık? benim eşime kimse yardım etmedi ama bir ev verdielr içini tadilat ettirip. verdiler dediysem oturalım diye üstümüze falan değil. ailem de beyaz eşyalarımla yatak odamı aldı. evlendik evleneli borç ödüyoruz. tam o bitti derken bedelli çıktı falan filan. acı elem keder içinde değilsiniz yani hepimiz yaşıyoruz benzer şeyleri. hayat gailesi dedikleri tam olarak da bu zaten. herkes bir şekilde mücadele içinde.

bence sizin maddi sorununuz yok yani 2000 lira maaşla iyi kötü geçinir gidersiniz çocukla bile ama atanmadan yapmayın derim. bebekten sonra atanma şansınız iyice düşer, ders çalışamazsınız. hadi atanacak puanı aldınız diyelim küçücük çocukla nerelere gideceksiniz tek başınıza?

şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz o arkadaşınızın durumundan dolayı duygusal bakıyorsunuz olaya. ben de öğretmenim 26da atandım, 29da evlendim bu sene 32 oluyorum yeni çocuk sahibi olacağız allahın izniyle. hiç bir şey için geç kalmış değilsiniz. ama bebek bir çok konuda elinizi kolunuzu bağlayacaktır. ha şu var ben sizde çok da çalışmak veya atanmak isteyen birinin ışığını görmedim ne yalan söyleyeyim. ben okudum ama çalışmak bana göre değil evde oturup çocuğuma bakmak istiyorum diyorsanız da hiç beklemeyin yapın bebeği. genç anne olmanın da bir çok avantajı var boşuna da beklememiş olursunuz.
çok aşırı isabetli olmasa da analizinde doğru noktalar yok değil. benim için her halükarda kariyerden önce çocuğum gelir. herkes için öyledir ama ben bunu daha şiddetli hissediyorum. açıkçası eşim süper fantastik bir para kazansa ben de vaktimin tamamını yavrumla geçirmek isterim. ne olursa olsun çalışacağım diye diretmem. bir tek elimin tersiyle itmeyeceğim devlet memuriyetlerinden biri olur. hatta öğretmenlik de şart değil her hangi bir memuriyeti kazansam devletse asla bırakmam. öyle bir talih kuşu insanın başına bir kez konar. ancak 3 kez sınava girdim. ben de bu konulara iştah kalmadı artık. tavrımdan da anlaşılıyordur. siz beni 2-3 sene önce görecektiniz. dünyayı kurtıyordum o zaman:cool:

X