maddi şartlar olgunlaşmadan bebek yapmak bencillik mi?

bence bebegim maddiyatla ilgisi yok. Biz haziriz anne baba olmak istiyoruz bu sorumlulugu alabiliriz diyebilmekle alakali.
Kendimi ornek vereyim
biz de planli bir surecle basladik. Olsun dddigimiz zaman olmadigini gorduk. Uzun suren bir tedavi surecine girdik.
Rabbim hayirlisiyla kucagima almami nasib etsin suan hamileyim 1.5 2 aylik bir zamanimiz kaldi. maddi durumumuz iyi ama ama......
Dun ogrendik ki esim isten cikarilmis. Neyin garantisi var bu dunyada. Simdi bebeklerime gelmeyin maddi acidan hazir degiliz mi diyim. Donus var mi asla
onun icin cok ciddi anlamda ayrintili planlar yapmak yerine hayirlisini isteyin.
atanmayi isteyip istemediginizi gozonunde bulundurun. Atanirsaniz ne olur. Hayatiniz nasil etkilenir bunlari dusunun derim ben. Yoksa ki para bugun yok yarin var. Bbugun var yarin yok hic belli olmaz. Rabbim dagina gore kar verir.

Sende haklisin bu surec biraz zor maddi de manevide hazir olman gerek caliaip didinmeden olmuyor malesef tamam bebek riskiyla gelir deniyor ama ben hic kapimda mama bez falan bulmadim... para sart yani anliycan.... hazir ol yasin daha fenc 1 2 sene birikim yap azda olsa kenara koy ki rahat edersin ... allah gonlune gore versin ... ha bu arada bebek arabasi falanda gercekten luzumlu seyler cok yardimci oluyor gezdirirken... esyalar icinde falan gereksiz degil senin anliycan... bebis oldugunda alman gerekenlerin basinda... sevgiyle kal...

Derken 3 sene istedik olmadı umursadık.eee hadi olsun dedik küçük bir operasyon geçirdim arkasından 2 ay sonra hamile kaldım.Şimdi diyorum keşke daha önce yapsaydım.
daha önceki sayfalarda da böyle hikayeler okudum. en azından bunun önüne geçebilmek için yakın zamanda tam kapsamlı bir jinekolojik muayene girip her şey yolunda mı bakmak istiyorum. çocuk yapsam da yapmasam da biliyim en azından. ona göre davranırım. yorumunuz için teşekkürler

a bu arada bebek arabasi falanda gercekten luzumlu seyler cok yardimci oluyor gezdirirken... esyalar icinde falan gereksiz degil senin anliycan... bebis oldugunda alman gerekenlerin basinda... sevgiyle kal...
bebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?

ben kendimi kesinlikle çocuğa adarım neden gezemiyorum, kendime bakamıyorum demem. zaten gezip tozan,alışveriş meraklısı,kuaförlerden çıkmayan bir kadın değilim. o arayışta olmam. ama sıkıntılı bir bebek olursa ki bu dünyada her şey var. o zaman naparım bilmiyorum. ekstra ilgi isterse ve ben yetişemeyebilrim. fiziksel olarak çok güçlü biri değilim. bunlar beni korkutmuyor değil

siz devletten sevk edildiğiniz için ücret ödemediniz anladığım kadarıyla. ama ya devlet sevk etmezse? o zaman ne yapılabilr ki? devlet hastanesinde insanı "insan" yerine koymuyorlar. çok defa şahit oldum...

İnsanların çocuk derdi beni gerdi.
neden bu kadar gerildiniz anlamadım? bu konuda fikir danışacak daha donanımlı bir ortam yok bence. burada olan insanların yarısından fazlası anne. en iyi onlar anlar düşüncelerimi. bu sebeple başlık açtım.

öncelikle biyolojik saatin bağırmıyor hatta bence otur oturduğun yere diyor tamam evleneli 1,5 sene olmuş ama daha gençsin bence gezilecek zamanlar.bebek olunca hiçbir şey eskisi gibi olmuyor.tamama annelik başka bırşey en muhteşem duygu ama artık senin hayatın bebiişin oluyor .acele etmeye gerek yok.ben biyolojik saatim geldi diye 28 yasında anne oldum şimdiki aklım olsa 1 sene daha beklerdim.
maddiyata gelince masrafsız diyenlere katılmıyorun.bebek çok masraf helede ilk yılda.biz arabamızı sattık tek maaşa düşünce....o derece sıkıştık.en basiti her ay özel hastanele muayene 100 -150 tl düşün gerisini....sütün olmaz yada yetmez mamaların kutuusu 50 tl.......hesapla artık :)
ben bekle derim gençsn daha.ALLAH aratmasın

aynen öyle ben 2 sene ücretsiz izin aldım memurum rahatım o yüzden, özelde çalışsam anında şutlarlardı
2 sene ücretsiz izin konusunda; istediğiniz kadar alabiliyor musunuz? bu amirinizle mi ilgili bir durum? ne kadar güzel ya... hem memurluk devam edecek hem de büyürken yanı başında olmak... allahım inşallah şu nisan atamasını yaparlar. ben de böyle bir hayatın hayalini kuruyorum.

bebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?
tabiki ,lk zamanlar gereksiz.benim sıpa 1,5 yaısnda.nasipse 3 olsun o zaman oda yapacağım.tandığım hıçkımse yapmadı ılk zamanlar

Hayır amirin inisiyatifinde değil isteyen her memur alabilir

Buradaki kadınlar zaten ülkenin genelini yansıtıyor. Hani komşuya da sorsanız aynı cevabı alırsınız ;"çocuk rızkı ile gelir". İyi, güzel gelir de ya rızkı zannedildiği gibi bol değilse?
Ben sadece çocuk isteğinin iş, gezme, hayattan zevk almanın ötesine geçmesine anlam veremiyorum. Siz bir yaşayın, varsa hayallerinizi gerçekleştirin. Çocuk olduktan sonra zaten ömrünüzü ona adayacaksınız ölene kadar o yüzden acele etmeye gerek yok gibi görüyorum.

26 yaşındayım ve 4 senelik evliyim.4 sene boyunca çalışmadım atamasi yapılmayan bir ogretmendim. Eşimin işi ve maaşı standartların üstünde olmasına rağmen atanmadan hiç çocuk düşünmedim,öyle zamanlarım oldu ki deli gibi istedim ama hep çalışan kadın olmak, ilerde çocuğuma annen ne iş yapiyor diye sorduklarinda verecek güzel bir cevabı olması düşünceleri dönüyordu beynimde. 4 sene böyle geçti ve 4.senemde güzel bir yere Atamam oldu ama bunun için 1 senemi feda ettim.atamam olan ile gittiğimde hamile olduğumu bilmiyordum hep korunuyorduk bir mucize olmuştu atandigimin haberini aldigimda bebeğim benimleymis meğer. Bana kalsa 1 sene daha beklerdim.amniyane tabirle bebeğim rizkiyla mi gelmiş oluyor şimdi :) bunu bilmiyorum ama hayat planlandan ibaret değil. Çocuk bi şekilde inanin buyumuyor.hala ona yetebilecekmiyiz endişeleri tasiyoruz.bu kadar sene okumussunuz kesinlikle mesleğinizi elinize alin. Bebeğinizini en iyi sekilde büyütmek icin güvenceniz olsun.

Öncelikle şunu söyleyeyim memur olmak için dört senemi erteledim..sonra tam gaz sınava hazırlanırken kızımı öğrendim..sınava bi kaç hafta kkalmıştı herşey kafamda allak bullak oldu..sınavdan iyi puan aldım ama şans işte atanamadım..yıllarca hayalini kurduğum memurluk olmadı diye o kadar sevineceğimi tahmin etmezdim..kimbilir hangi şehre atanacaktım..hadi gittim sonra tekrar bu şehre nasıl atanacaktım..bebeğime kim bakacaktı..koştur koştur mu emzirecektim..yarım yamalak dolaba konmuş biberondan anne sütü..diplomalı iyi eğitim görmüş bir anneyim..ee çocuğuma veremeyeceksem gördüğüm eğitimin bana ne faydası var dedim..kızımı belli yaşa getirene kadar onunlayım ..onu maddi yokluklardan koruyacağım derken kendinizden mahrum etmeyin..hakkınızda hayırlısı olsun..

bi insan önce kendine bakabilmeli ,güvencesi olmalı. daha kendi istediklerini alamıyorken yazık değil mi o çocuklara.. ben kendi geçmişime de şuan bu durumda olan çocuklara da çok üzülüyorum.

çok çok kötü bi durum yaşayan bilir. ve tabi ki de bencillik. bu durumu yaşayan '' çocuk '' tarafından biri olduğum için sonuna kadar bencillik bencillik bencillik diyorum.

o çocuğu nası yetiştirddiğinizle ilgili.biz ilk ayından ıtıbaren her ay parça parça aldık ihtiyaçlarını su an sade bez masrafı var.

Ayri oda tabikide sart benim dogumum kisa denk geldi 4 ay odama koymustum.. yazin kendi odasina aldim... daha minikti bizde salonda kaldik ama bebegim odasinda kaldi oda sart tabikide.... ne kadar yaninizda kalacakki... oyle daha rahat buyuyor kendi odasinda ....

Evet ablasi kızım.teşekkür ederim.bilmiyorum branşıniz ne önce atanmaya çalışın.kolej de yım ben ücretli ye göre artıları da var eksileri de.şunu da unutmayın zaten günümüz şartları hormonlar stres derken ha deyince hamile kalınmıyor.4-5 ay bekledik hiç korumadan ki hormon testi falan yaptırdık küçük bir sıkıntı çıktı ilaç kullandik.allah yardımcınız olsun çok dua edin her iki durumda da hakkınızda hayırlısı olsun

Benim cocuk konusunda en onemsedigim sey, eslerin birbirlerinin aleminde oturmus olmasi, sevgi saygi ve guven uclusunun olup, evliligin huzurlu gidiyor olmasi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…