- 8 Temmuz 2011
- 3.058
- 2.398
bence bebegim maddiyatla ilgisi yok. Biz haziriz anne baba olmak istiyoruz bu sorumlulugu alabiliriz diyebilmekle alakali.arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:
çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.
ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
Sende haklisin bu surec biraz zor maddi de manevide hazir olman gerek caliaip didinmeden olmuyor malesef tamam bebek riskiyla gelir deniyor ama ben hic kapimda mama bez falan bulmadim... para sart yani anliycan.... hazir ol yasin daha fenc 1 2 sene birikim yap azda olsa kenara koy ki rahat edersin ... allah gonlune gore versin ... ha bu arada bebek arabasi falanda gercekten luzumlu seyler cok yardimci oluyor gezdirirken... esyalar icinde falan gereksiz degil senin anliycan... bebis oldugunda alman gerekenlerin basinda... sevgiyle kal...hiç de uzatmadın şekerim. çok iyi yazdın ayrıntılı. benim dediğim gibi hiç çocuğum yok. çevremde bu kadar detaylı anlatabilecek kadar yakınım da yok bebeği olan. o yüzden bu tarz şeyleri düşünmekten acizim tabiricaizse. bu sebeple yazdıklarınız okumak,irdelemek iyi geliyor.hem maddiyat hem de sıkıntılara göğüs gerebilecek maneviyat ve psikoloji lazım bir de anladığım kadarıyla. ki bugüne kadar (isyan etmek gibi olmasın da) hiç bir şeyim tam tıkırında gitmedi. ben bu konuda hep öfkeliyim aslında. herkesin çok kolay ulaştığı başardığı sahip olduğu her şey için ben neden böyle harıl harıl didiniyorum yine de olmuyor derim. ve bahsettiğim sadece maddiyat da değil. aile ilişkileri olsun bir sürü şey... yani bebeğim olursa içimden bir ses o süreçte zorlu geçebilir diyor. olumsuz tecrübem çok olduğu için bu konuda da çok parlak düşünemiyorum.
Kesimde bende evleneli derken,,birlikte evlenmedinizmi
daha önceki sayfalarda da böyle hikayeler okudum. en azından bunun önüne geçebilmek için yakın zamanda tam kapsamlı bir jinekolojik muayene girip her şey yolunda mı bakmak istiyorum. çocuk yapsam da yapmasam da biliyim en azından. ona göre davranırım. yorumunuz için teşekkürlerDerken 3 sene istedik olmadı umursadık.eee hadi olsun dedik küçük bir operasyon geçirdim arkasından 2 ay sonra hamile kaldım.Şimdi diyorum keşke daha önce yapsaydım.
bebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?a bu arada bebek arabasi falanda gercekten luzumlu seyler cok yardimci oluyor gezdirirken... esyalar icinde falan gereksiz degil senin anliycan... bebis oldugunda alman gerekenlerin basinda... sevgiyle kal...
ben kendimi kesinlikle çocuğa adarım neden gezemiyorum, kendime bakamıyorum demem. zaten gezip tozan,alışveriş meraklısı,kuaförlerden çıkmayan bir kadın değilim. o arayışta olmam. ama sıkıntılı bir bebek olursa ki bu dünyada her şey var. o zaman naparım bilmiyorum. ekstra ilgi isterse ve ben yetişemeyebilrim. fiziksel olarak çok güçlü biri değilim. bunlar beni korkutmuyor değilOnun yorgun,dağılmış,ölü balık gıbı bakan hallerını gördugunde bence bıraz daha beklemek ısteyeceksın:):)Yanı,anne olmak dunyadakı en muhteşem sey,ama tum hayatının odak noktasına oturdugu ıcın ; gezmeye doydum hayata doydum ben kendımı cocuga adarım dıyorsan yapmalısın..Yoksa beklemenı onerırım.
siz devletten sevk edildiğiniz için ücret ödemediniz anladığım kadarıyla. ama ya devlet sevk etmezse? o zaman ne yapılabilr ki? devlet hastanesinde insanı "insan" yerine koymuyorlar. çok defa şahit oldum...Özel hastanenin hastane değil malesef ticarethane kafasında döndüğünü unutmayın.
Doğumu ve kontrolleri araştırmada yaptım. Iki li test vs Türkiye'nin en pahalı hastanesinin laboratuar ında yapıldı ama gönderen devlet hastanesi olduğu için 5 kuruş vermedim.
neden bu kadar gerildiniz anlamadım? bu konuda fikir danışacak daha donanımlı bir ortam yok bence. burada olan insanların yarısından fazlası anne. en iyi onlar anlar düşüncelerimi. bu sebeple başlık açtım.İnsanların çocuk derdi beni gerdi.
arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:
çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.
ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
2 sene ücretsiz izin konusunda; istediğiniz kadar alabiliyor musunuz? bu amirinizle mi ilgili bir durum? ne kadar güzel ya... hem memurluk devam edecek hem de büyürken yanı başında olmak... allahım inşallah şu nisan atamasını yaparlar. ben de böyle bir hayatın hayalini kuruyorum.aynen öyle ben 2 sene ücretsiz izin aldım memurum rahatım o yüzden, özelde çalışsam anında şutlarlardı
tabiki ,lk zamanlar gereksiz.benim sıpa 1,5 yaısnda.nasipse 3 olsun o zaman oda yapacağım.tandığım hıçkımse yapmadı ılk zamanlarbebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?
2 sene ücretsiz izin konusunda; istediğiniz kadar alabiliyor musunuz? bu amirinizle mi ilgili bir durum? ne kadar güzel ya... hem memurluk devam edecek hem de büyürken yanı başında olmak... allahım inşallah şu nisan atamasını yaparlar. ben de böyle bir hayatın hayalini kuruyorum.
Buradaki kadınlar zaten ülkenin genelini yansıtıyor. Hani komşuya da sorsanız aynı cevabı alırsınız ;"çocuk rızkı ile gelir". İyi, güzel gelir de ya rızkı zannedildiği gibi bol değilse?neden bu kadar gerildiniz anlamadım? bu konuda fikir danışacak daha donanımlı bir ortam yok bence. burada olan insanların yarısından fazlası anne. en iyi onlar anlar düşüncelerimi. bu sebeple başlık açtım.
o çocuğu nası yetiştirddiğinizle ilgili.biz ilk ayından ıtıbaren her ay parça parça aldık ihtiyaçlarını su an sade bez masrafı var.sağlık ise masraflı değil ne demek anlamadım sağlıklı sağlıksız farkı olmadan yatak döşek bebek arabası mama sandalyesi kılık kıyafet bez vs alınıyo ha herseyin en ucuzunu alırım dicekse bilemem tabi ben 8 saatte bir bez değiştiren de biliyorum bence önemli çocuk için ne şartlarda yaşadığı yaş aldıkça daha da önemli şimdikiler biz gibi değil anne alsın giydirsin demiyolar teyzemin 5 yaşındaki kızı ayakkabı çanta toka uyumu olmadan kapıdan çıkmıyo
Ayri oda tabikide sart benim dogumum kisa denk geldi 4 ay odama koymustum.. yazin kendi odasina aldim... daha minikti bizde salonda kaldik ama bebegim odasinda kaldi oda sart tabikide.... ne kadar yaninizda kalacakki... oyle daha rahat buyuyor kendi odasinda ....bebeğe yapılan oda konusunda ne düşünüyorsunuz? ilk zaman hep yanında tuttuğu için keşke ayrı oda açmasaydım diyen yeni anneler var?
Evet ablasi kızım.teşekkür ederim.bilmiyorum branşıniz ne önce atanmaya çalışın.kolej de yım ben ücretli ye göre artıları da var eksileri de.şunu da unutmayın zaten günümüz şartları hormonlar stres derken ha deyince hamile kalınmıyor.4-5 ay bekledik hiç korumadan ki hormon testi falan yaptırdık küçük bir sıkıntı çıktı ilaç kullandik.allah yardımcınız olsun çok dua edin her iki durumda da hakkınızda hayırlısı olsunprofil fotoğrafındaki bebişiniz mi? allahım ne şeker
benim de eşimin askerlik durumu var. ama daha iki yıl dışarıdan aöf okuyacak. bizde maddi imkanımız olsa ve yaş tutsa bedelli ödemesini yapardık. yazınızı dikkatle okudum. atanamazsam ben de sizin gibi ücretli öğretmen olacağım işte. bir dönem yaptımç kadrolulara nasıl, ücretlilere nasıl davrandıklarını gördüm. çok üzüldüm. bu beni daha da teşvik etti. sizce herşeye rağmen öğretmenlik mi maaşı az da olsa fazla olan özel sektör mü?(sigortanın tam yatmaması,hafta sonunun mesaiye sayılmaması,eve iş getirmek vs. den dolayı kadrolu olmayacaksam öğretmenlikten soğudum ben)
Benim cocuk konusunda en onemsedigim sey, eslerin birbirlerinin aleminde oturmus olmasi, sevgi saygi ve guven uclusunun olup, evliligin huzurlu gidiyor olmasi...arkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
saygılar.