Valla maddi sıkıntılar hayatin her döneminde oluyor ben nedense buna karsiyim cok sukur o kadar kotu bir durumdada degilsiniz beni yadirgayan olabilir ama ben kessinlikle buna inaniyorum bebek rizkiyla gelir biz 10 kardes tek maasla gecindik hic birimizin biyeri eksilmedi tahsilimizide gorduk hayatids ogrendik ve cabuk olgunlastik simdi yokluguda biliyoruz cok sukur varligidaarkadaşlar merhaba. Durumu açıklamak adına biraz uzun yazıyorum. zaman ayırıp okuyanlara çok teşekkür ederim şimdiden.
25 yaşındayız,eşim de bende.evleneli 1 buçuk yıl oluyor. ben öğretmenim ancak atanamadım,bu yıl üçüncüye gireceğim kpssye. hazırlanan arkadaşlar bilir,işe giderken sınava hazırlanmıyor. zaten evliyim evimle ve eşimle de ilgileniyorum o yüzden bu 2 buçuk yıllık süreçte işe girip çıktım. sadece çok sıkıştığımız zamanlarda girdim kısa süreli şurda burda çalıştım diyebilrim.
şu anda da haftada 2 gün özel ders veriyorum. pek bir para kazanamıyorum. eşimin geliri düzenli,yaklaşık 2000tl maaş alıyor. ancak kiramız 550 tl. evimiz yok. arabamız da yok. ailelerden destek olanımız da yok. düğünümüzü yaptılar. mobilyaları paylaştılar çekildiler. takı bile takılmadı bana düğünde. sadece 2 bileziğim var. nişan da olmadı. söz töreni bile istemeyle birlikte oldu.bunları neden yazıyorum:
çünkü ben deli gibi bebek istiyorum. biyolojik saatim bas bas bağırıyor. daha çocukken bile ne olacaksın diyenlere anne olacağım diyordum. Eşim çok rahat bir çocukluk geçirmiş,yediği önünde yemediği ardında, ben de bir o kadar zor bir çocukluk geçirdim. hep arkadaşlarımın bişeylerine özenirdim çocukluk işte. Eşim kendi gibi büyüsün diye ben de benim gibi büyümesin diye maddi rahatlığa ulaşınca çocuk yaparız diye planlamıştık.
ama geçenlerde nikah şahidi olduğum arkadaşım daha 4 aylık evliyken hamile kaldı. kızın da işi yok. ama aileleri ev yaptı,araba aldı onlara. sıkışsalar anında yetişirler.
kızın mesajını görünce o kadar imrendim ki. hayatımda hiç bir kimsenin hiç bir şeye böyle imrenmemiştim.ne bir eşyaya,ne sevgiye,ne de herhangi bişeye ama bu beni çok düşündürdü. eşimle konuştuk biraz. sadece istiyoruz diye çocuğumuzu pek çok imkandan mahrum bırakırız bu bencillik diyor,beni ikna ediyor her seferinde."evet mantıklı olan bu" diyorum. ama içgüdülerim hemfikir değil....
ne düşüyorsunuz bu konuda? çocuğu olduğunda maddi sıkıntılar yaşayan var mı? nasıl atlattınız? tecrübeli arkadaşlarımdan yorum istiyorum.
saygılar.
evet şekerim öğretmenim. atanamayn öğretmenleri bilmeyen kalmadı. bu sene son defa şansımı deniyorum işte...sonra artık herhangi biyerde başlıycam neresi olursa...Şöyle bir düşündüm de ben olsam bebek için biraz daha sabrederdim en azından siz çalışsanız biraz birikiminiz olsa ya da atansanız güzel olmaz mı? bebek için de rahat olur maddiyat açısından. Hem sırtınızı dayacağınız kimseniz yok anladığım kadarıyla?
Bu arada ne öğretmenisiniz atanmanız çok mu zor?
beni de tam bu düşünceler ve anılarım durduruyor zaten aslında.Ben de zor bir çocukluk geçirdim,her şeye yok dendi ne olursa olsun.Yoktu ki öyle dedi annem,ona kızmıyorum ama çocukluğumdan sırf bu maddi imkansızlıklar yüzünden nefret ettim.Hep bi an önce büyüsem de paramı kazanıp ne istersem alsam derdim.Zor olur sizin için.Çocuğun ihtiyacı almazsan olmaz.Ayrıca biyolojinin de bi şey olduğu yok acele etme derim ben.Allah kısmetini verir derler ama,şimdinin kısmeti ile eskilerin nasip anlayışı farklıymış.Ölmezsiniz ama sürünürsünüz.
evet şekerim öğretmenim. atanamayn öğretmenleri bilmeyen kalmadı. bu sene son defa şansımı deniyorum işte...sonra artık herhangi biyerde başlıycam neresi olursa...
böyle şeyleri ben de düşünüyorum bazen.bu kadar şiddetli istemiyordum aslında. ama ilk mesajımda yazdığım gibi onların bebekleri bide süpriz oldu 2.ayını doldurmuş ancak o zaman anlamış kız. bana da bu koydu. bizim ödümüz kopuyor yanlışlıkla olursa nasıl bakıcaz diye bi yerde insanlar rastgele çocuk yapıyor ne biliyim işte...Olduktan snra ise hala kaybetme korkusu var.allah korusun ya istedgnzde olmazsa? ?
böyle deme gaza geliyorum yaBenim bi tanıdığım 900 lira maaş alıyor ve esi hamile ayrıca bende ayni senin gibiyim 550 kira eşim 2000 lira alıyor ben calismiyorum ama minigim geliyor gelsin Allah rızkını verir inşallah istiyorsan yap erteleme bu kadar detay dusunme yoksa hic biseye sahip olamayız günümüz şartlarında