maddi durum

benim için önemli valla... yani 1.sırada deil ama önemli...bu devirde paran yoksa cok cok nadir olarak sen varsın...ama en azından ele güne muhtac etmicek kadar bi geliri olsun..

Son düzenleme:
Ben genc kizken hic para önemli gelmezdi bana.Ama evlendikten sonra paranin bu dünyada maalesef cok cok önemli oldugunu cok iyi anladim.Benim hayatta maddi olarak bir tek hayalim vardi,o da müstekil 2-3 katli bir evim olmasiydi.Ama maalesef 10 yildir evliyim ve 30 yasindayim,daha hicbirseyim yok.Biraz para biriktirmistik,esime cok söyledim ev alalim diye ama o ev yerine gidip dükkan acti ve bütün paralarimizi batirdi.Su an dükkandan kurtulma yollari ariyoruz.Etrafinda lüks yasayan,harika evleri olan insanlari gördükce,insan daha bir bunalimlara giriyor.Esimi cok seviyorum ama vallahi simdiki aklim olsaydi iyi bir isi varmi,biseyleri varmi diye bakardim.Ben esimi Türkiye'den getirdim ve gelin oldugum evi kendim buldum.Tek odali,rutubetli,döküntü bir daireydi.Icindeki esyalarida komsum catisindaki eski esyalarini verdi.2 yil öyle yasadim.Offff offff yaram desildi yaa.Neyseee Gecti Bolu pazari,sür esegi Nigde'ye.Yinede Allah beni ondan ayirmasin.

bekarken bu durumu önemsemezdim ama nişan döneminde ve evlilik hazırlığında ne kadar önemli olduğunu anladım ..hiç elinde kalmasa bile hiç olmazsa ay sonunu getirecek para..anne ve babadan istenmiyor artık evlendikten sonra.. Allah sağlık versin sağlıktan önemlisi yok ..

zamanında mı hiiiiiç önemli değildi canım ama şimdi öyle bir önemli ki.onun yüzünden huzursuzluk hiç bitmiyor.
kocamı çok seviyorum ama ikimizde maddi durum yüzünden çok bunaldık.4. senemize giricez allah kısmet ederse.iki başına oldumu kolay geçim ama çocuklar olunca çok zor.helede ikiz olunca.kendin kuru ekmek yersin ama çocuklara yeidrmek istemezsin büyüsünler gelişsinler diye.zor parasızlık çok zor.ama yine de sağlık olsun diyorum bu daha önemli.

valla evlenirken hiç düşünmedim evi yoktu işi iyiydi sadece
ama evlendim ben kayınvalidemle oturmayı teklif ettim
kayınvalidemle ve bekar kaynımla 3 sene yaşadım bu arada karı koca para biriktirdik
çokda rahat yaşadık ve evimizi aldık 4 senedirde evimizdeyiz yani başlardan madden sıkıntıya girmedik annesi ile yaşadığımız için sonra dünya kadar borca girdik ama ikimiz çalıştığımız için ve evimizin almış olmanın sevinci içinde çok yoğun 3 sene borç ödedik bu sene çokkkk daha rahat karşılıklı anlayıs sevgi olunca hayat rahat çekilir parasızlık sorun olmuyor(parasızlıktan kastım da şu aç kalıyorsan faturanı ödeyemiyorsan tabiki olmaz ben sadece yaşadığım rahat haytattan ödün verdim almadım gezmedim icabında yediğime dikkat ettim ve ölelikle borcumu ödedim)

sevgi ve saygı herşeyin üstesinden gelir diye düşünüyorum bende.
para elbette olmalı.yaşamını idame ettirebilmek için olmalı herşeyden önce.
ama çiftler birbirine sahip çıktığı kol kanat gerdiği anda bir çok şeyin üstesinden geliyorlar..
parası olup da mutsuz bir evliliğim olmasındansa;parasız olup mutlu bir evliliğim olmasını tercih ederim..

Evlendiğimizde eşime deli divane aşıktım ve hala aşığım. Evlenirken maddi durumunun iyi olmadığını biliyordum babaevindeki birçok olanağı bana sağlayamayacağınıda biliyordum bilerek evlendim. İkimizde çalışıyoruz kimseye çok şükür muhtaç değiliz kendimize göre kurulu bir düzenimiz var çevrede herkes bize imrenerek bakıyor işe beraber gidip beraber geliyoruz iş saati hariç hep beraberiz bensiz arkadaşları ile bile görüşmez. herşeyden önce çok mutluyuz huzurumuz yerinde çok şükür. parası olup herşeyi olup huzuru olmayan birçok insan tanıyorum. para rahatlık veriyor doğru ama mutluluk huzur vermediğine inanıyorum. Parayı ön planda tutmuş olsaydım eşimle evlenmez ve bu mutluluğu kaçırmış olacaktım Allah sağlık verdiği müddetçe para herzaman kazanılır ama mutluluk kazanılmaz. Eşimin bir gülüşü bana pırıl pırıl parlayan gözlerle bakması canım demesi aşkım demesi seni seviyorum demesi tirilyonlara değer. Gerisi boş KEFENİN CEBİ YOK arkadaşım sevgi herzaman yakalanmıyor eşimi tanıyana kadar kolay kolay gülen bir insan değildim mutluluk nasıl birşeydi nasıl mutlu olunur bilmezdim eşimle beraber öğrendim diyebilirim hayattan keyif almayı nefes almayı iyiki dünyaya gelmişim diyebilmeyi öğrendim. Bazen korkuyorum ölümden ölümden değil aşkımsız olmayı hep elimi tut diyorum bazende saçmalıyorum keşke diyorum mezarada beraber girebilsek yanımda olsan ordada elimi tutsan hep. bu derece eşimi çok seviyorum parayı gözüm görmez görmedide zaten

O yüzden milli piyangodan trilyon kazanan herifin adresini almak için bankanın kapısında yattın hemi?şakkıdı
Valla maddiyat önemli değil diyenler haltemiş bence önemli,ama herşey maddiyat mı tabi ki değil... Sıkıntı çekip birbirine düşmeyecek kadar kazanan insanların evliliklerinde hiç olmazsa para dışında tartışmalar yaşanır:icecream:

ben paraya önem verirdim ailem hep hani birilerini bulurlar ya zengin sayılacak kişileri karşıma çıkardı ama olmadı eşimle ailem ilk tanıştı maddi durumunu bile problem ettiler dinlemedim evlendim herşeyi ikimiz yaptık ailesi yardım etmedi daha doğrusu harcamaların %70 ben yaptım

ama çok şükür mutluyum çünkü eşim çok saygılı bana düşkün çalışmaya devam ediyorum para önemli ama bence asıl önemli olan çiftlerin birbirine uyumu
Allah'tanda tek dileğim bana olan aşkı hiç bitmesin sevilmek çok harikacoksekeriremsu

vallahi açıkçası benim için şimdide önemli bekarkende önemliydi. benim için tabi 1. sırada sağlık sonra huzur sonra para yer alır. bekarkende önce dikkat ettiğim meslekti. Bir insan zengin olmayabilir ancak bellirli bir mesleği olması bence çok önemli en azından herşeyinizi çalışır yaparsınız. Evlenecek bekarlarada hep tavsiye ediyorum bir mesleği olsun mutlaka ve işi babasıyla aynı olmasın diye ben yaşamadım ama çevremde bu yüzden sorun yaşayan çok kişi var maalesef bence herkesin kesesi ayrı olmalı.

dogru durust bir işi olsun ki sorumluluk bilsin belli ölçüde dikkat ettim bende evlenirken ama dahakötü oluruz sanıyorudum allah sükür tahmin ettiğimden daha iyiyiz 3 -5 kuruşta olsa biriktirmeye başladık para ve ikimizde yaklasık aynı maaşı alıyoruz

evlenmeden önce sormuş olsaydın hiç önemli değil derdim:1no2:
ama evlenince işler değişiyor:uhm:
kimseye muhtaç olmayayım yeter:1closedeyes:
çocuk eğitimi için de mutlaka şart diyorum
kısacası para çok önemli diyorum ben
:enbuyukkk:

ben ne evleneceğim erkeği,ne maddiyatını nede başka birşeyleri hayal bile etmedim çünkü evlenmeyi düşünmüyordum o zamanlar...aradan geçmiş 18 yıl (14 yılı evlilik,3 yılı nişan,1 yılı flört...))
ben yine aynı düşüncemi savunuyorum...maddiyat herşey değildir ama yaşamak için gereklidir...sıkıntı çektiğimiz zamanlarda oldu,rahat etiğimiz zamanlarda,bunlar olacak ki birbirimizin kıymetini bilelim çünkü o dönemlerde desteği daha çok hissediyorsunuz...
yakışlı çocuk hemde zengin... birsürü serveti vardı evlenmeden önce,kadın kızını hiç düşünmeden evlendirdi o çocukla,bizler şaşırdık,bir evin tek kızı bu acele neden ama biliyorduk ki kadın para delisi...kızını zengin bir yere vermenin mutluluğnda,millete hava atacak ya...gel zaman git zaman işler değişti,o servet tepe taklak oldu artı üztüne yığınla icralık borç...sonra ne oldu,,dünyaya bir kız çocuğu geldi,,kadın kızını hiç dşünmeden boşattı...şimdimi kız annesinin yanında,bebekte annesinin yanında...
allah herşeyin hayırlısını versin,ne oldum değil ne olacağım demeli hayatta...sağlık en büyük zenginlik arkadaşlar...
sevgiler...

benim için çok önemli.
aşk sevgi bir yere kadar, sonra ne olcak parayla ilgili kavgalar vs.
en azından ailemi aratmamalı maddi açıdan :1closedeyes:
tabi dünyada herşeyden önemlisi sağlık

Eskidenmiş o iki gönül bir olunca seyran olur bilmem ne olur demeler. Parasızlık sıkıntı çekmek bir yere kadar malesef belli bir süre sonra aşkıda sevgiyide bitirir diye düşünüyorum. Para kazanılırda kaybedilirde ama yokluğuna herkes dayanamaz. Para ile birlikte rabbim huzur mutluluk da versin.

funmakcım hem mühendissin hem doktora yapmışsın hemde daha kötü olur düşüncesindeyim az çok biriktiriyoruz diyorsun eşinde seninle aynı eğitimdeyse sizin iyi para kazanmanız gerek benim eşimde mühendis ve masterını tamamladı maaşı benimkinin kaç katı.fisfisfis

Benim için hiç önemli olmadı olsaydı zengin bir koca ile evli olurdum. Çünkü evlenirken eşimin hiç birikmişi yoktu ve 2000 ytl kredi kartı borcu vardı. evimizde ne beyaz eşya ne koltuk vardı. yemek odası yatak odası benim çeyizlerim. Yerde minder de oturduk. tepsiyi masa yaptık. suyu tüpte ısıttık. ve ben çalışmıyordum evimiz kiraydı. doğru düzgün gelin arabam bile olmadı. ama 5 senede herşeyimiz oldu diyebilirim. ufak tefek eksikler var. ben çalışıyorum evimiz hala kira. çok iyi maaş almıyoruz. ama yetirmeye çalışıyoruz şükür. bunları anlattığımda herkes hayret ediyor. para pul eşya boş şeyler. gerçek sevgi olunca herşey halloluyor.:asigim:

kızlar parasızda saadet olur bence birlikte biyerlere gelmek daha güzel bence biz evlendiğimizde üni ögrencisiydi kaynanaların yanında yasadık 1 yıl ama ne eziyetlerle benim eşim gecesine gündünüze kattı hem 2. üni hem fabrikada agır işe girdi rabbim sabrı azmi görürde önünü acmazmı insanın günde 12 16 saat agır işcilikten sonra ki 3 kuruş maaşla o ara kaynanalardan ayrıldık eşya falan yok dogru dürüst neyse muhasebe departmanına gecti ailenisinin her ihtiyacını karsılayan kişiler derslerini gecemezken hem okuyup hem çalışan biri hemde evli üni.yi hiç takıntısız bitirdi tüm bunlar olurken tabiki maddi durum hiçte parlak deildi ama mutsuz olmamıza sebep olmadı bu aksine o benim tavrımdan saygısı katbe kat arttı ben onun çabalarını gördükçe gözümde dahada yüceldi etrafıma bakınca ailelerden tam destek alan borcu derdi eksiği olmayanlar geçimsizlik daha çok yaşıyo bence böle hayatın pembe taraflarında kalmak büyütmüyo insanı herneyse işte bunlardan sonra memur olabilme hayalleri başladı bendi bransında olmasada devlet işi olsun istedik ve 6 ay ayrılık ve sıkıntılardan sonra işte herkesten uzak ayrı bi şehir çok şükür düzgün bir maaş huzurlu mutlu bi yuva ben şimdi eşimin bu dönemlerinde yanında olmaktan çok mutluyum iyiki olmuş bundan sonrada olabilecek herseyde varım asla mutsuz olmam maddiyat için bir insan biyerlere kolay kolay gelemiyomuş o zorku yollarda yanında oldum o yolunu tamamlamışken gelip hayatına dahil olsaydım asla şimdiki kadar kıybet bilmezdim eminim zor durumda olanlarınız vardır şimdi mutlaka asla gelecege endekslemeyin hayatı elinde olan kadarla yetinmeyi bilin mutlaka düzelir hersey buna inanın ve çaba sarfedin diyelimki olmuyo hiç olmassa elimden geleni yaptım diyebilme rahatlıgınız olsun çoookkkk uzattım pardonŞeniz

Son düzenleme:
çok fazla maddi durumu iyi olsun diye bir şartım olmadı..ama evini geçindirecek kadar..ele aleme muhtaç etmeyecek kadar kazanmasını istedim tabi..paran olmayınca huzurunda olmuyor...ama çok paran olmasınada gerek yok..yeterki kimseye muhtaç olmadan yaşayıp gidelim...sengözlerimebaksanab

Valla bence bir erkegin evlenmeden önce parasi varmis yokmus...cok önemli olmuyor...ben cok gördüm varlikli diye evlendiler ondan sonrada ele muhtac kaldilar.

Bende üni ögrenci evliligi yaptim...iki oda minicik bir mutfak...aileside cok tasvip etmedigi icin evliligi...kesenin agzini kapali tuttu...yani yardim filan yok...hafta sonlari bile calisiyordu...bende ...hem okuduk hem calistik...

Cevremde ise ne cok vardi hazira oturanlar..dayali döseli evler...arabasina kadar ...

yillar gecti aradan( ben 20 yillik evligim) bir baktim biz aman kendimizi kurtaralim diye öyle bir ugrasmisiz ki ...hazira konanlari bile gecmisiz...valla cogu olani bile yok etti ...biz ise ailemizden bile bir kurus yardim almadan bu duruma geldik

simdi düsünüyorumda yoktu parasi ...her istedigimi alamiyordum...yani diger kiz arkadaslarimla sidik yarisi yapamiyordum...

birde simdi aklima geldi hamile kalinca bu durumda ...birileri dalga bile gecti ...senin neyine cocuk kendinizi bile zor gecindiriyorsun diye( bu kisi zengin koca istiyordu ...beni kücümsüyordu ...cok fazla beklentim yok diye, dalga geciyordu...hala zengin koca bekliyor ...hos onun istedigi adamlar simdi benim kizimin pesinde şutarafagitti) yani CADIARZU

ama mutluydum ...cok mutluyduk ...sonradan anladim...cok mesgüldüm ...kücük iki odali evimde ...hayalarime ulasmaya calismaktan mutsuz olmaya vaktim kalmiyordu...gelinligimi kesip bebek kiyafetleri dikmistim kizima... magazada satilan süslü kiyafetlere param yetmiyor diye...daha neler neler ...simdi ise

onun icin bence para hic bir zaman önemli degil...hic bir zamanda pisman olmadim...bende calistim hemde cok...halada calisiyorum ...ölene kadarda calisacam ...allah saglik verdikten sonra...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…