şimdi şöyle izah edeyim. biz birlikte yaşadığımız süre boyunca zaman zaman bazı kararlar aldık ve birbirimizin kararlarına saygı duyduk. benim de bazı görüşlerimi o benimsedi ve haklı buldu ona uygun yaşadık. bu görüşlerimden birisi de; reklamcılık ve pazarlamacılık sektörünün alıp başını yürümesi, ve insanlar o kadar bu duruma alışmış ki bazı sosyal sitelerde kendi reklamını yapmaya başlamış bundan hoşlanmış bir insanlıkla karşıkarşıyayız. (arkadaşlar sakın yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum böyle ortamları kullanıp da ultra normal insanlar fevkalade vardır. ben uzak durduğum ve ürktüğüm ve uzaktan bakınca öyle hissettiğim için böyle yazıyorum. bu ortamları kullananlar kendini pazarlar demek değil bu.) tivitır watsap feysbuk gibi ortamların içinde ne yediğimizi ne giydiğimizi nasıl güldüğümüzü yapmacık pozlarımızı ay ben şöyle coolum böyle bi havam var bi farklıyım yabancı film izlerim vs diye yapılan bir reklam / paylaşım bence insanlık adına ve toplum adına çok daha zararlı. benim fikrimdir ve ona eşim dememin bi sebebi de bu konuda bana hak veren çok ender insanlardan biri olması. o yüzden eşim de ben de akıllı telefonmuş ayped ayfon falan filan hiç bulaşmayalım kendimizi geliştirecek farklı alanlara eğilelim diye bir karar aldık. o yüzden kullandığımız telefonlar mesaj çekip arama yapabilen bunun dışında da fazla bi özellik barındırmayan telefonlar. mp3 sorunu burdan geliyor işte. bana demek istediği "evet haklısın bunun sonu iyi değil ama ne kadar çok yayılmış ki bu cihazlar çevreye daha ne kadar uzak kalabiliriz birbirimize daha fazla güvenmeliyiz, ayakkabı seçerken bile daha dayanıklı kaliteli bişey seçiyoruz, mp3 seçerkende biraz kalite aradığımızda önümüze bu seçenekler çıkıyor bana güven karakterime güven ama biraz da esnek davran bu konuda taksitle falan ayarlanabilir sonuçta he istiyosan ki o cihazları sokmayalım evimize anlarım saygı duyarım ve dediğini yaparım paranın arkasına sığınıp kendi istediğini yaptırmaya çalışıyosun" oldu suratını asması ona güvenmemem ve sürekli onu terketmekle ilgili yaptığım tehditler olmuş. birde "biraz ümitsizliğe kapıldığımda senden güzel sözler duymak istiyorum yaparsın başarırsın geliriz üstesinden" dememi bekliyormuş ben hemen başlıyomuşum mızmızlanma diye kızmaya. özür diledim bende hakverdim. bebekle ilgili sosyal statün insanlar ne der gelecek kaygın annelik duygundan üstünmüş demekki sen işine gelince romantiksin dedi. bebek konusunda bana o da kırgın. ama zamanı değildi bir yandanda hakveriyor. yarın öbürgün çocuğumuz olduğunda boşanma gibi bir durumla karşılaşınca çocuğu elimden almak için savaşırmış.
konuyu açan bayan evlenmeden önce aynı evde yaşadım yanlış mı? çocuğumu aldırdım günah mı? Dememiş ki!
Maddi sorunların alışkın olmayan biri için zorluklarından bahsetmiş, bunun ilişkisine olan etkilerinden yakınmış. Gene başlanmış ahlak bekçiliklerine. Nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsunuz? Kendiniz yapmazsınız da ilerde çocuğunuzun yapmayacağını nerden biliyorsunuz? Nasıl bu derece rahat söyleyebiliyorsunuz? Allah kınayanın başına verirmiş. Sizden çıkmasa sevdiklerinizden çıkar.
Konu sahibi arkadaşa gelince, arkadaşım maddi zorluk yaşamayan için çok zor. Siz az çok biliyormuşsunuz yokluğu ama o bilmiyor, zor gelmiştir haliyle. Bence uslubunuza dikkat ederek güzel bir şekilde konuşun.
kimseyle münakaşaya girmeyeceğim ama senden çıkar çocuğundan çıkar ne biçim uslup bu böyle ben çocuk aldırmaya karşıyım kürtaja karşıyım sen nasıl karşı değilsen buda benim düşüncem ve takıldığım bir nokta beni kışkırtma terbiyeni takın çocuğuma laf etme...buna gelince okulunu uzatır çocuğunu büyütür ki eşide yanındaymış sonra devam ederdi bukadar basit.
herkesin çocuklarının başlarına bir iş gelme ihtimali var. Bu ihtimallerin olduğunu yadsıyamazsın. Yarın öbür gün senin ve ya yakının da başına gelebilir bu ihtimali inkar edemezsin. Sen nasıl yetiştirirsen yetiştir çocuğunun karar verme mekanizması senin istediğin gibi işlemeyecektir. Yarın öbür gün büyüdüğünde kürtaj hakkında kendi fikrini edindiğinde bu fikir tamamen seninkiyle bağdaşmayabilir. Bu bir ihtimaldir. Kimse senin çocuğun kötü biri olacak demiyor ama bu ihtimallerden bahsediyor. Bir terbiyesizlik yok. Gelip baksaydın bebeğime uzatırdım okulumu o zaman. Her ihtimali düşündüm. çıkar yolu yok. Yok oğlu yok. Keyifle gidip afiyetle aldırmadık çocuğumuzu heralde.
çocuğundan çıkar demek beddua niyetinde... allah kötülüklerden korusun onun tırnağı için herşeyi feda ederim ben..sen kendin neden çocuğuna bakamaıyorsunki okulunu uzat eşlinde destek olur beraber bakardınız..ha 1 sene ge. Ha 1 sene erken iş hayatına atılırdın çokmu önemli hem böyle mp3 falan çekirdekten bile kavgalarınız olmazdı öyle güzel olurduki aşkınız aşk çocuğu olurdu pamuk gibi olurdu ne bilşiyim çok duygusalım ben bu nedenle amacım kırmak değil..
çocuğundan çıkar demek beddua niyetinde...tabiki ilerisini bilemeyiz allah kötülüklerden korusun onun tırnağı için herşeyi feda ederim ben..sen kendin neden çocuğuna bakamaıyorsunki okulunu uzat eşlinde destek olur beraber bakardınız..ha 1 sene ge. Ha 1 sene erken iş hayatına atılırdın çokmu önemli hem böyle mp3 falan çekirdekten bile kavgalarınız olmazdı öyle güzel olurduki aşkınız aşk çocuğu olurdu pamuk gibi olurdu ne bilşiyim çok duygusalım ben bu nedenle amacım kırmak değil..
canım arkadaş eminim beddua olarak söylemedi. çocuğundan çıksın dese neyse ne. Ben de inanırım kınanılan şeyin başa geleceğine ya da sevdiklerinden bu kınadığın şeyi görebilme ihtimaline. "kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez" diye hadis var. Ben sana bunu örnek versem, sen benim başıma gelsin diye beddua ediyorsun desen, ne kadar mantıklı olur.
Bir de herkes korunsaydı falan demiş ama korunmadığını nerden biliyoruz ki? Korunarak hamile kalan insanlar var sonuçta.
anlıyorum zaten kimsenin kötü niyetli olduğunu sanmam. Bilmiyorum belki bi çıkar yolu olurdu ama o çift çizgiyi görünce yüreğime çok büyük bi kor düştü. çok zor bi karardı çok da korktum. Umarım her çocuk sahibi olmak isteyen kişi olur. Inanın hiç beklemiyordum hamileliği. çünkü 3 yıldır korunma yöntemimiz işe yarıyordu o ay ne olduysa oldu :/ beklemiyorduk hiç. Büyük bi sürprizdi. şaşırdık ve ben çok korktum. Kara kara düşündüm. 1 hafta bekledim. Ama bi ışık bi umut yoktu. Hiç olur yolu yoktu. Mesela hamile olduğumu bilmezken ama hamileyken sigara içmiştim taebox yapmıştım yediğime içtiğime dikkat etmemiştim böyle bi başlangıç istemezdim. şu yaşta bir senenin önemi çok büyük. Ilerde farketmez belki de şu an çok fark varkolay bi karar değil. Ve ben gerçekten kötü bi insan değilim. çocuk düşmanı değilim. Anne olmayı çok istiyorum hala çok istiyorum. Ama iyi bir anne olmak istiyorum. çok kararlar aldık. Evlilik tarihimize karar verdik. Belgelerimizi toplamaya başladık. O da yediğine içtiğine dikkat edicek ben de. Hemilelikten sonra sigarayı bıraktım. Spora tekrar başladım kereviz pişirdim eşim kızdı :) çok abarttın kereviz falan yemem dedi :) evimizde düzenlemeler yaptık eşyalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz hala. Umarım ben ve benim gibi çocuk sahibi olmak isteyenler istediği zaman olabilirler umarım bir yolu olsaydı kıymazdım yavruma onun yüzünü hep merak edicem
ben ayıplamıyorum arkadaşın erkek arkadaşı ortada bırakmamış delikanlı gibi arkasında durmuş sadece yapmasaydı dedim...tekrarlıyorum kimse çocuğunu aldırmasın...ona göre davranın artık devir değişti..
canım ben de kürtaja sıcak bakmıyorum. Ama hiç kimseye kendi fikirlerimizi ve inançlarımızı empoze edemeyiz ki. Bize bu konu hakkında bir soru sorsa fikrimizi söyleriz ama sorusu da o konu hakkında değil.
hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.
Konunun başında adama karı gibi bilmem ne sözlerini kullanarak yeren senmişsin sonraki mesajlarında sanki beraber yaşama, birlikte olmana veya partnerine bir şey denmiş gibi koruyan yine sensin.
İsteyen istediğini yaşar. İster imam nikahı yap, ister belediye
Kendin söyleyip kendin tepki vermişsin garipsedim
Ara da güçlü bir bağ olduğunda ne 300 tl mp3ün değeri, ne 50 kuruşluk gofretin değeri olur
Madem yaşadığınız şey imzası eksikte olsa bir evlilik, kimsenin kimseye ulan, karı demeye vede bir şeylerden mahrum kaldım demeye hakkı yok...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?