maddenin maneviyattan üstünlüğü :( aşk mı para mı klişesi

niye ama ben boşanmak istemiyorum. ya da ayrılmak da istemiyorum. ben onunla ilişkimin sürmesini istiyorum.

Klasiktir okul bitene kadar karı koca hayatı sonra olmuyor kusura bakmalar. Ve adam gibi adam olsaydı şuan zaten farklı noktalarda olurdunuz bu konuyu da açıyor olmazdın. Umarım tam tersi olur hakkında hayırlısı.

Ben buradan çıkardım şahsen yapmadığını. Özellikle kırmızılı yer. Sen kendin söylemişsin.
Benim gördüğüm adam, senin iç dünyandan bir haber hala mızmızlanan onu bunu isteyen küçük bir erkek çocuğu.
Benim dediğim karakter ise, olgun sözünü geçirebilen seven bir erkek.

bakın zaten benim sorduğum soruya odaklansanız da kafanızdaki felaket senaryolarından sıyrılsanız bunu çıkarmazdınız. ben bu konuyu açmadan 10 gün önce başka bir konu açtım. kürtaj istemiyorum. ama çaresizim. bir çıkar yol bulamıyorum. bebeğime kıymak istemiyorum ama şartlar bu bu bu diye. orda erkek arkadaşımın ne tepki verdiğini de yazdım. doğuma yanaşmasa nikah istemese açacağım konu şu olurdu. "hanımlar güvendiğim dağlar karlarla kaplıymış meğer. 3 yıldır aynı yastığa baş koyup aynı masada yiyip içtiğim iyi günde kötü günde birlikte olduğum adam bugün bana bunu bunu bunu yaptı. çok mutsuzum. bağımlı kişilik bozukluğu yaşayacağım bir dönemdeyim sanırım kopsam kopamıyorum devam etsen edemiyorum ne yapayım?" derdim. ama demedim. durum böyle de olabilirdi ama çok şükür ki değil. olursa söylerim merak etmeyin. çünkü bir kaç kişi bile olsa işime yarar yorumlar okuyabildim, derdimi paylaşabildim.
kavga anında söylediğim bir söz o, bakınız ananın parasını ye, karı gibi mızmızlanıyorsun, adam gibi sahip çıkamıyorsun vs gibi cümlelerimin içinde hep saldırganlık gizli. zaten benim derdim de bu, bize noldu böyle biz bu kadar saldırmazdık birbirimize. bu dönem geçer mi geçerse nasıl geçer nasıl az zararla çıkabiliriz işin içinden? benim derdim bunlar. kürtaj iyi kötü günah sevap, evlilik öncesi cinsellik iyi kötü etik, etik dışı falan değil. ben bunları kendimi açıklamak için anlatıp duruyorum ama kabak tadı verdi biraz sıkılmaya başladım üstelik. çünkü malesef sitede şovenist nüfus fazla biraz. kürtaja karşı olup olmamak iyi kötü anne olup olmamakla ilintili değildir üstelik. yani oturup açıklığa kavuşturulacak o kadar çok şey var ki. ama vakit kısıtlı.
hamile olduğumu söylediğimde bu tepkiyi vereceğini hiiç tahmin etmemiştim. şaşırdım ama olumlu yönde. söylenebilecek en mantıklı sözleri söyledi. kararı sen ver ben her kararında senin arkanda olucam ne gerekiyosa yapıcaz korkma hiç bişeyden. doğurmak istiyosan doğurucaksın kimsenin sözüne bakma yaparız bi nikah, kürtaj olucaksan izin alıcam bakıcam sana ama iyi bir doktor olucak. diyordu. yanındayım diyordu yanımdaydı da. çocuk gibi baktı bana kürtajdan sonra. sağolsun. benim kararımdı. saygı duydu. daha ne olsun.

Son düzenleme:
Klasiktir okul bitene kadar karı koca hayatı sonra olmuyor kusura bakmalar. Ve adam gibi adam olsaydı şuan zaten farklı noktalarda olurdunuz bu konuyu da açıyor olmazdın. Umarım tam tersi olur hakkında hayırlısı.

canı sağolsun. 3-4 yıl oldurmuşuz ya o da yeter. ben zaten bana ömrümün sonuna kadar hayır getirecekse yanımda kalması taraftarıyım. olmuyorsa olmaz ayrılırız, olan başka biriyle tekrar hayat kurarız.
hem gerçekten 3 yıl boyunca dolu dolu yaşanan evlilik günümüzde çok az zaten. yine bana ender bir duyguyu tattırmış olucak.

Son düzenleme:
baktım burada mahkeme kurulmuş,hatta yargısız infaz başlamış konuyu değiştireyim dedim.sıktıydı:27:ya ben biraz konudan konuya atlayan biriyim de aslında ondan:37:belliydi senin ikizler olduğun.yahu arkadaş siz ikizler kadınları pek bi yamansınız.çok arkadaşım var.yani mantıklısınız siz anacım.ama bebişinden vazgeçmeni yine de sevmedim.onun zamanı oymuş ki o zaman gelmiş.bi sınavdı o sana.sevgilinin ailesi zengin.hem sevgilin size sahip çıkmış evlenmek istemiş.ama sen okul da okul.okuycaksın tabi ama ikizler herşeyin üstesinden gelirdi.güzel bi düğün, zaten ev var.bi şeyler yapardın.neyse artık olan olmuş.hayırlısı.

hiç sorma aynen öyle ben de çok üzülüyorum o konu için. hamile hamile gelinlik giyeceksin düşünsene :( düğün için bütçe ayıramazdık çünkü beybi çok masraflı olduğu için :( okulu dondurcaktım, son senemdeyim düşün :( bursum falan da kesilicek iyice durumlar kötüleşecek. herşeyi sabah akşam düşünüyorsun o durumda. bir de şuan çantamı alıp çıkıp gidebiliyorum hiç bir bağım yok ona sevgimden başka, o zaman ekonomik olarak ona öyle bir bağlanacaktım ki. o dengeyi kuramazdım :/ çocuğunu böyle riskli bi ortamda dünyaya getirmek çok zor. kolay değil bu kararı vermek. hele ki bi anne bu kararı veriyorsa, cidden o çocuğun olmaması gereklidir.sevgilimin ailesi zengin ama bir daha 3 kuruş almam ordan o hatayı yapmam bir daha. öyle bir elimi kolumu bağlarlardı ki çok zor psikolojim alt üst olurdu yetiştiremezdim çocuğumu :( olur yolu var gibi duruyor da :/ pek garantisi yok işte. hayırlısı dediğin gibi :(

Konuyu okumaya başladığımda bebek aldırma kısmını geçerken yorumlar kürtaj ağırlıkklı olmuştur diye düşündüm ki yanılmamışım.
Doğrudur , bebek aldırmak günahtır.Yapmadan önce düşünseydin vs cümleleri başını yer.
Ama , malesef bunun da aması çok.
İlk evliliğim de bende kürtaj oldum çünkü korunmama rağmen hamile kalmıştım ve bir psikopatla evliydim , doğurmam o çocuğu zaten öldürmem demekti.
Bir kadının kürtaja karar vermesi hayatında ki en zor karardır kim ne derse desin.
Kimseye de üstüne laf söylemek düşmez.Günahsa günahı kendine herkesin.
Ben evlilik öncesi beraber yaşama , ya da cinsellik yaşamama karşıtı düşüncede olmadım hiç bir zaman.
Bir kızlık zarı yüzünde öldürülen onca kadından sonra önemli olan çok daha ciddi durumlar var bence.
Sevgiline gelince.
Çok paraya alışmış birinin durumu biraz değişince bu tepkileri vermesi normal.
Her ne yapmış olurlarsa olsunlar ailesinden uzaklaşan bir erkeğin asabileşmesi de normal.
Pek çok sorunu içinde bastırıp farklı alakasız konularda patlıyor muhtemelen.
Karşılıklı anlayışla bunun üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum.
Ama aile önemlidir.şahsen benim ailem pek yok anne baba figürü en azından ,
Evlendikten sonra aileler gerçekten önemli rol oynuyor.
Aranız ne kadar iyi olursa o kadar huzurlu olursunuz.
Erkek ya da kadın ailesiyle sorunluysa bu mutlaka evliliğe yansır çünkü.

bence konu sahibi okadar çelişiyor okadar çelişiyor ki...ayrıca bir çocukla beraber bir psikolağa gidip ciddi bir yardım alması lazım delikanlı adam alır götürür nikah masasına oturtur..bukadar basit. zaten böyle bir durumda çocuğa kıydıysa sen evlensende hayli hayli kıyar sana..yazık.gençliğine yazık yavrum ya ailen hiç yanına gelmiyor mu senin? hiçmi takipe tmiyor seni aynı evde bir erkekle kalmanı nekadar benimsiyorlar...sen bir bebek aldırıyorsun herşey olabilir kanaman falan ölebilirsin yaaa:20:mesleğini eline al kendi paranı kazan istediğini yap..

bence konu sahibi okadar çelişiyor okadar çelişiyor ki...ayrıca bir çocukla beraber bir psikolağa gidip ciddi bir yardım alması lazım delikanlı adam alır götürür nikah masasına oturtur..bukadar basit. zaten böyle bir durumda çocuğa kıydıysa sen evlensende hayli hayli kıyar sana..yazık.gençliğine yazık yavrum ya ailen hiç yanına gelmiyor mu senin? hiçmi takipe tmiyor seni aynı evde bir erkekle kalmanı nekadar benimsiyorlar...sen bir bebek aldırıyorsun herşey olabilir kanaman falan ölebilirsin yaaa:20:mesleğini eline al kendi paranı kazan istediğini yap..

1-2 sayfa önce ben de aynı şeyi yazdım ama o alakasız cevap vermiş...sadece işine gelen,duymak istediği yorumlara katılıyor...konu sahibi umarım birgün gerçekten sana sahip çıkabilen, arkanda adam gibi duran biriyle karşılaşırsın...o zaman hissetiğin şey çok farklı olacak...

Son düzenleme:

ne demek alır hop götürür oturtur? saksı mıyım ben? bana kimse sormuyor evlenmek istiyor musun diye? evet istiyorum ama şu şartlarda değil, bir kaç ilerleme gerek diye yazdım açıkladım neresi çelişiyor? bir de zihniyetinizdeki kadın figürü için acıyorum. erkek isterse bebek olur, erkek isterse alır evlenir, birlikte yaşamaktan keyif alan sadece erkektir vs. kadınları hep 2. planda tutmaktır bu. ayrıca veliye ihtiyaç duymuyorum kendi kararlarımı alabilecek yetiye sahibim doktorumu seçerken titiz davrandım başarıyla tamamladık aciz miyim o kadar yahu? ne bu kadının üstündeki saçma baskı? bizler karar veremeyecek miyiz ? şu zihniyeti lütfen değiştirelim artık. illa koyun olucaz da başımıza çoban dikicekler o ne derse o. ya kocan olsun çobanın ya baban. mesleğimi yapabiliyorum bundan para kazanabiliyorum geçen sene çalışıyordum bu sene çalışmamayı tercih ediyorum zaten belirttim benim ekonomik bağımsızlığım var diye. merak etmeyin yani. bir hafta içinde iş bulabiliyorsun çalışmak istedikten sonra.. ben evime, kendime vakit ayırmak istediğim için çalışmıyorum şuan.

Son düzenleme:
Konuyu okumaya başladığımda bebek aldırma kısmını geçerken yorumlar kürtaj ağırlıkklı olmuştur diye düşündüm ki yanılmamışım.
Doğrudur , bebek aldırmak günahtır.Yapmadan önce düşünseydin vs cümleleri başını yer.
Ama , malesef bunun da aması çok.
İlk evliliğim de bende kürtaj oldum çünkü korunmama rağmen hamile kalmıştım ve bir psikopatla evliydim , doğurmam o çocuğu zaten öldürmem demekti.
Bir kadının kürtaja karar vermesi hayatında ki en zor karardır kim ne derse desin.
Kimseye de üstüne laf söylemek düşmez.Günahsa günahı kendine herkesin.
Ben evlilik öncesi beraber yaşama , ya da cinsellik yaşamama karşıtı düşüncede olmadım hiç bir zaman.
Bir kızlık zarı yüzünde öldürülen onca kadından sonra önemli olan çok daha ciddi durumlar var bence.
Sevgiline gelince.
Çok paraya alışmış birinin durumu biraz değişince bu tepkileri vermesi normal.
Her ne yapmış olurlarsa olsunlar ailesinden uzaklaşan bir erkeğin asabileşmesi de normal.
Pek çok sorunu içinde bastırıp farklı alakasız konularda patlıyor muhtemelen.
Karşılıklı anlayışla bunun üstesinden gelebileceğinizi düşünüyorum.
Ama aile önemlidir.şahsen benim ailem pek yok anne baba figürü en azından ,
Evlendikten sonra aileler gerçekten önemli rol oynuyor.
Aranız ne kadar iyi olursa o kadar huzurlu olursunuz.
Erkek ya da kadın ailesiyle sorunluysa bu mutlaka evliliğe yansır çünkü.

öncelikle çok geçmiş olsun. insan hayatı işte inişli çıkışlı. geride kaldığı için çok şanslısınız. evlendikten sonra aileler gerçekten çok önemli rol oynuyor demişsiniz ya, cidden öyle mi? eksikliği hissedilir bir şey mi? ben de istiyorum çocuklarımız babannesi halası hep birlikte büyüsün ama o zaman bazı şeylere he diyosun, hoşuna gitmeyen durumlar karşısında pek ses çıkaramıyorsun, evinin dekorasyonundan gelinliğin yakasına kadar karışma cürreti elde ediyorlar gel bari aramızda yat diyesin geliyor yutmak zorunda kalıyorsun, değer mi dersiniz acaba? bu konudaki stratejim ne olsun tam belirleyemedim :/ erkek arkadaşımı alesinden koparmak değil niyetim, koparmayınca her şeye salçalar, değişmiyorlar da huyları bu.

ulan ben bebeğimi kaybettim bir kez olsun mızmızlandım mı! erkek adam gibi sahip çıkamadın bi de hala karı gibi o yok bu yok şu yok

bunu ben yazmadım ey konu sahibi:20: banane senden yaaa iyikide aldırmışsın ha senden iyi anne olmazmış zaten...açık ve net bu kafaylada nereye gidersen artık...herkesin anne babaya ihtiyacı vardır onlar değerlidir kıymetlidir büyüktür büyüğünü tanımayandan hayır gelmez ayrıca sen aile kavramını bilmiyorsunki aile olmaya çalışıyorsun doktoru istediğin kadar iyi seç herkesin ameliyat masasında riski vardır..ilgisiz aile, yetişmemiş evlat, çocuk benim mp3üm ucuz benimle dalga geçerler diye ağlayan bir sevgili,sana diyecek birşey yok..

"DRNNFRYSMN"
sizi ignore ediyorum. kafanıza göre yazın çizin oynayın. adam yerine koyup da vakit ayırıp da cevap yazdım özellikle size yazdım vaktim de pek yok başka şeylerden çaldım yazdım. anlaşılmayacak türden de yazmadım. tekrar okuyun herşeyin açıklaması yapılmış. o cümlenin kavga anında sarfedildiği o cümlenin yanında daha başka yerici tabirlerle ona saldırmak onu yermek meyiline girdiğimi (o an için) ama bundan rahatsızlık duyduğumu ve ilişkime zarar vermek değil, kurtarmak istediğimi yazmıştım açıklamıştım. üşenmeyin okuyun. sadece bu yazıyı değil daha başkaca da pek çok şey okuyun.

git ananın parasını ye sen dedim (ama yemiyor bunu ben de biliyorum o da, o zaman bu cümle tahrik amaçlı sarfedilmiş belli ki)
o cümle de öyle. merak ediyorum bu kadar ahkam kesiyosunuz da sizi tartışırken teybe alsak kim bilir neler dökülür saçılır.

aileme saygı duymadığımı nereden çıkardınız acaba? kendi kararlarımı kendim verebildiğim için mi? çok mu yabancı bir kavram sizin için? sizi suçlamıyorum neyse.

peki siz daha iyi annesiniz. eminim benden daha uzağa işiyorsunuzdur. sizin egonuzu bunlardan başka tatmin eden bir şey yok sanırım. mutluluk duyuyorsanız buyrun devam edin. benim için pek önemi yok. sizi mutlu ediyorsa sorun yok.

Son düzenleme:
"drnnfrysmn"
sizi ignore ediyorum. Kafanıza göre yazın çizin oynayın. Adam yerine koyup da vakit ayırıp da cevap yazdım özellikle size yazdım vaktim de pek yok başka şeylerden çaldım yazdım. Anlaşılmayacak türden de yazmadım. Tekrar okuyun herşeyin açıklaması yapılmış. O cümlenin kavga anında sarfedildiği o cümlenin yanında daha başka yerici tabirlerle ona saldırmak onu yermek meyiline girdiğimi (o an için) ama bundan rahatsızlık duyduğumu ve ilişkime zarar vermek değil, kurtarmak istediğimi yazmıştım açıklamıştım. üşenmeyin okuyun. Sadece bu yazıyı değil daha başkaca da pek çok şey okuyun.

Git ananın parasını ye sen dedim (ama yemiyor bunu ben de biliyorum o da, o zaman bu cümle tahrik amaçlı sarfedilmiş belli ki)
o cümle de öyle. Merak ediyorum bu kadar ahkam kesiyosunuz da sizi tartışırken teybe alsak kim bilir neler dökülür saçılır.

Aileme saygı duymadığımı nereden çıkardınız acaba? Kendi kararlarımı kendim verebildiğim için mi? çok mu yabancı bir kavram sizin için? Sizi suçlamıyorum neyse.

Peki siz daha iyi annesiniz. Eminim benden daha uzağa işiyorsunuzdur. Sizin egonuzu bunlardan başka tatmin eden bir şey yok sanırım. Mutluluk duyuyorsanız buyrun devam edin. Benim için pek önemi yok. Sizi mutlu ediyorsa sorun yok.

sen beni yeremezsin...hakaret başkadır eleştiri başkadır kimi tahrik amaçlı yazdın ne yazdığınıda bilsen ben ailen yanında değilmi dedim sen ben kararlarımı kendim veriyorum diyorsun ne söylediğinde belli değil yaş kaç senin ya burayı yazık gençler okuyor sakın senin gibi olmasınlar ben kimseye hakaret etmem ayrıca..kendi uslubunu bu şekilde örtmeye çalışma 17 yaşından beri kendi ayakları üstünde duran birisiyim sen ne ile geçiniyorsun çok merak ediyorum madem erkeğin parası yemem gibi bir laf etmişsin ne iş yapıyorsun egom yeteri kadar tatmin sanada yazdım ya buraya birisine yardımcı olmak için ama şu hale bakarsak tek haklı sensin valla hem canisin hem ne dediğin belli değil hemde kişilik bozukluğu var :37: Kısacası mert değilsin ben burdan bunu anladım hadi eyvallah özentimisin nesin ignore yerine aldırmıyorum demek çok mu zor

Son düzenleyen: Moderatör:
sen beni yeremezsin...hakaret başkadır eleştiri başkadır kimi tahrik amaçlı yazdın ne yazdığınıda bilsen ben ailen yanında değilmi dedim sen ben kararlarımı kendim veriyorum diyorsun ne söylediğinde belli değil yaş kaç senin ya burayı yazık gençler okuyor sakın senin gibi olmasınlar ben kimseye hakaret etmem ayrıca..kendi uslubunu bu şekilde örtmeye çalışma 17 yaşından beri kendi ayakları üstünde duran birisiyim sen ne ile geçiniyorsun çok merak ediyorum madem erkeğin parası yemem gibi bir laf etmişsin ne iş yapıyorsun egom yeteri kadar tatmin sanada yazdım ya buraya birisine yardımcı olmak için ama şu hale bakarsak tek haklı sensin valla hem canisin hem ne dediğin belli değil hemde kişilik bozukluğu var :37: Kısacası mert değilsin ben burdan bunu anladım hadi eyvallah

:) peki, zaten sizi yermeye çalışmadım erkek arkadaşımı yermeye.... aaaa neyse tamam :)

uzun uzun başlayacaktım cevap vermeye de, aklıma şu söz geldi. "bir su bardağının içine, okyanusu da doldursan, o bardak sadece bir bardak kadarını alır."

uzun uzun başlayacaktım cevap vermeye de, aklıma şu söz geldi. "bir su bardağının içine, okyanusu da doldursan, o bardak sadece bir bardak kadarını alır."

nymph3,
Konuyu açtıktan kısa bi süre sonra bebeğini aldırmışsın.
Yani konunun özündeki sorun!hallolmuş artık.
Ortada tartışacak bir mevzuu kalmamış gibi.
Bence bundan sonra ve hatta şimdi kendini toparlamak için gayret ediyor olmalıydın.

Son düzenleme:
bakın zaten benim sorduğum soruya odaklansanız da kafanızdaki felaket senaryolarından sıyrılsanız bunu çıkarmazdınız. ben bu konuyu açmadan 10 gün önce başka bir konu açtım. kürtaj istemiyorum. ama çaresizim. bir çıkar yol bulamıyorum. bebeğime kıymak istemiyorum ama şartlar bu bu bu diye. orda erkek arkadaşımın ne tepki verdiğini de yazdım. doğuma yanaşmasa nikah istemese açacağım konu şu olurdu. "hanımlar güvendiğim dağlar karlarla kaplıymış meğer. 3 yıldır aynı yastığa baş koyup aynı masada yiyip içtiğim iyi günde kötü günde birlikte olduğum adam bugün bana bunu bunu bunu yaptı. çok mutsuzum. bağımlı kişilik bozukluğu yaşayacağım bir dönemdeyim sanırım kopsam kopamıyorum devam etsen edemiyorum ne yapayım?" derdim. ama demedim. durum böyle de olabilirdi ama çok şükür ki değil. olursa söylerim merak etmeyin. çünkü bir kaç kişi bile olsa işime yarar yorumlar okuyabildim, derdimi paylaşabildim.
kavga anında söylediğim bir söz o, bakınız ananın parasını ye, karı gibi mızmızlanıyorsun, adam gibi sahip çıkamıyorsun vs gibi cümlelerimin içinde hep saldırganlık gizli. zaten benim derdim de bu, bize noldu böyle biz bu kadar saldırmazdık birbirimize. bu dönem geçer mi geçerse nasıl geçer nasıl az zararla çıkabiliriz işin içinden? benim derdim bunlar. kürtaj iyi kötü günah sevap, evlilik öncesi cinsellik iyi kötü etik, etik dışı falan değil. ben bunları kendimi açıklamak için anlatıp duruyorum ama kabak tadı verdi biraz sıkılmaya başladım üstelik. çünkü malesef sitede şovenist nüfus fazla biraz. kürtaja karşı olup olmamak iyi kötü anne olup olmamakla ilintili değildir üstelik. yani oturup açıklığa kavuşturulacak o kadar çok şey var ki. ama vakit kısıtlı.
hamile olduğumu söylediğimde bu tepkiyi vereceğini hiiç tahmin etmemiştim. şaşırdım ama olumlu yönde. söylenebilecek en mantıklı sözleri söyledi. kararı sen ver ben her kararında senin arkanda olucam ne gerekiyosa yapıcaz korkma hiç bişeyden. doğurmak istiyosan doğurucaksın kimsenin sözüne bakma yaparız bi nikah, kürtaj olucaksan izin alıcam bakıcam sana ama iyi bir doktor olucak. diyordu. yanındayım diyordu yanımdaydı da. çocuk gibi baktı bana kürtajdan sonra. sağolsun. benim kararımdı. saygı duydu. daha ne olsun.

Farkında mısın ? ben sana yargıyla yaklaşmadım. Sinirle de yaklaşıp niye bebeği aldırdın şöyle günah demedim . Benim fikrim bu bu. evlilik öncesi ilişkiye karşı da değilim ama şundan şundan göze alamıyorum nasıl alınıyor anlamıyorum dedim. Ama sen en başından beri yok işte felaket senaryosu filan. Böyle tuhaf bir şekilde savunmaya geçtin. Ben senin bir önceki konunu açıp bakmak zorunda değilim. Senin burada belirttiklerinden yola çıkıyorum. Ne oldu böyle olduk demişsin, ben de buradan yola çıkarak ayrıl o adamdan çünkü nikah masasına götürmemiş seni dedim. Ne oldu böyle olduyu geç ayrıl anlamına getirdim yani. Ha sinirle, saldırganlıkla söylendi diyorsun. Sinirli anlarda içteki dışa vurur genelde. Ben senin saldırgan hallerini bilemem ağzından çıkanlara yorum yapıyorum burada. Ben sevap günah filan bu tarz açıklamalara girmedim. Farkında mısın? bilmem, değilsen de var. O yüzden onlara göster bana gösterdiğin tutumu lakin sevgilin değilim bu saldırgan halini çekmem. Söyleyeceğin tek şey,hayır yanlış anlamışsınız sevgilim sahip çıktı ben onları sinirle söyledim demendi. Vs vs. Ben kusura bakma, burada her açılan konuda üyenin geçmiş tüm konularını okuyacak halimiz yok. Vakit yetmez buna zaten. Ben de sonuçta sana burada yardım etmek istiyorum. Neden benim kendi normal cümlelerimle kurduğum sana saldırmayan cümleleri bu kadar içerliyorsun? Hangi cümleler ile çıkardığımı söyledim bu sonucu. Bu sonuçta da o adamdan ayrılman gerektiğini söyledim. Bunu da yardım etmek için yaptım.Ne oldu da bu hale geldiniz? Söyleyim, bence senin yanlış anlama özelliğin biraz var ve belki de onu yanlış anlıyorsun bir çok konuda. Ve saldırganca cümlelerin, şu cümlelere bak. Madem adam sana sahip çıkmış, nankörce sahip çıkmadın karı gibi mız mız demişsin. Oldu mu şimdi ?

öncelikle çok geçmiş olsun. insan hayatı işte inişli çıkışlı. geride kaldığı için çok şanslısınız. evlendikten sonra aileler gerçekten çok önemli rol oynuyor demişsiniz ya, cidden öyle mi? eksikliği hissedilir bir şey mi? ben de istiyorum çocuklarımız babannesi halası hep birlikte büyüsün ama o zaman bazı şeylere he diyosun, hoşuna gitmeyen durumlar karşısında pek ses çıkaramıyorsun, evinin dekorasyonundan gelinliğin yakasına kadar karışma cürreti elde ediyorlar gel bari aramızda yat diyesin geliyor yutmak zorunda kalıyorsun, değer mi dersiniz acaba? bu konudaki stratejim ne olsun tam belirleyemedim :/ erkek arkadaşımı alesinden koparmak değil niyetim, koparmayınca her şeye salçalar, değişmiyorlar da huyları bu.

Gerçekten zor durum ama aşılmayacak kadar değil.
Cidden çok önemli aile ve onun eksikliği evlilikte başka şeyle doldurulamaz ne yazık ki.
Çoğu kayınvalide ya da diğer aile üyeleri pek çok şeye karışır ama set çekmek yerine sınır koymalısın sadece.
He deyip geçmeyi öğrenebilirsin.Evlilik hem sorumluluk hem iki taraflı fedakarlıktır.
Hiç bir kadın eşinin ailesiyle dört dörtlük değil ama herkes bir şekilde geçiniyor.
Ya da bırakacaksın herşeyi aileyi saf dışı edip evleneceksin ve ileride çatırdayacak bir evliliğe başlayacaksın.
Karışırlar canım.Aslında çok art niyet düşünme anne değiliz bilmiyoruz henüz belki oğlumuz olsa bizde cadı bir kaynana olacağız.
:23:

Back
X