maddenin maneviyattan üstünlüğü :( aşk mı para mı klişesi

bu arada evlilik öncesi birliktelikte kadınlar niye kullanılsın? kendini kullandıran kadın evlenmeden önce de sonra da kullandırır. herşey kendi elimizde. sürekli senden bişey alıp götüren kullanıldığını hissettiren bi ilişkiyi yaşamazsın olur biter. o benimle yaşamaktan keyif alıyo da ben ızdırap mı çekiyorum sanki.
 
şimdi şöyle izah edeyim. biz birlikte yaşadığımız süre boyunca zaman zaman bazı kararlar aldık ve birbirimizin kararlarına saygı duyduk. benim de bazı görüşlerimi o benimsedi ve haklı buldu ona uygun yaşadık. bu görüşlerimden birisi de; reklamcılık ve pazarlamacılık sektörünün alıp başını yürümesi, ve insanlar o kadar bu duruma alışmış ki bazı sosyal sitelerde kendi reklamını yapmaya başlamış bundan hoşlanmış bir insanlıkla karşıkarşıyayız. (arkadaşlar sakın yanlış anlamayın kimseyi suçlamıyorum böyle ortamları kullanıp da ultra normal insanlar fevkalade vardır. ben uzak durduğum ve ürktüğüm ve uzaktan bakınca öyle hissettiğim için böyle yazıyorum. bu ortamları kullananlar kendini pazarlar demek değil bu.) tivitır watsap feysbuk gibi ortamların içinde ne yediğimizi ne giydiğimizi nasıl güldüğümüzü yapmacık pozlarımızı ay ben şöyle coolum böyle bi havam var bi farklıyım yabancı film izlerim vs diye yapılan bir reklam / paylaşım bence insanlık adına ve toplum adına çok daha zararlı. benim fikrimdir ve ona eşim dememin bi sebebi de bu konuda bana hak veren çok ender insanlardan biri olması. o yüzden eşim de ben de akıllı telefonmuş ayped ayfon falan filan hiç bulaşmayalım kendimizi geliştirecek farklı alanlara eğilelim diye bir karar aldık. o yüzden kullandığımız telefonlar mesaj çekip arama yapabilen bunun dışında da fazla bi özellik barındırmayan telefonlar. mp3 sorunu burdan geliyor işte. bana demek istediği "evet haklısın bunun sonu iyi değil ama ne kadar çok yayılmış ki bu cihazlar çevreye daha ne kadar uzak kalabiliriz birbirimize daha fazla güvenmeliyiz, ayakkabı seçerken bile daha dayanıklı kaliteli bişey seçiyoruz, mp3 seçerkende biraz kalite aradığımızda önümüze bu seçenekler çıkıyor bana güven karakterime güven ama biraz da esnek davran bu konuda taksitle falan ayarlanabilir sonuçta he istiyosan ki o cihazları sokmayalım evimize anlarım saygı duyarım ve dediğini yaparım paranın arkasına sığınıp kendi istediğini yaptırmaya çalışıyosun" oldu suratını asması ona güvenmemem ve sürekli onu terketmekle ilgili yaptığım tehditler olmuş. birde "biraz ümitsizliğe kapıldığımda senden güzel sözler duymak istiyorum yaparsın başarırsın geliriz üstesinden" dememi bekliyormuş ben hemen başlıyomuşum mızmızlanma diye kızmaya. özür diledim bende hakverdim. bebekle ilgili sosyal statün insanlar ne der gelecek kaygın annelik duygundan üstünmüş demekki sen işine gelince romantiksin dedi. bebek konusunda bana o da kırgın. ama zamanı değildi bir yandanda hakveriyor. yarın öbürgün çocuğumuz olduğunda boşanma gibi bir durumla karşılaşınca çocuğu elimden almak için savaşırmış.

arkadaşım sen eşini zaten haklı bulmuşsun birde ondan dert yanmışsın çocuğun vakti değildi diyerek bir cana kıymak çok canice ALLAH seni ıslah etsin
 
ben bu konuyu açıp dert yandığımda birbirimize açıklama yapmamıştık henüz. arada 1 gün fark var. benim sevgilimle olan sıkıntım geçti çok şükür de burası kaldı. vallahi dün bi tane derdim vardı bugün bin :)
arkadaşlar lütfen bilinçlenelim her konuda. oturup ahkam kesmek kolay. kürtaja gelince e ne yapayım vakti değildi. gelip bakıcak mıydın çocuğuma ben okuldayken? destek olanımız yok bakıcıya ayıracak bütçemiz yok. okulu bırakaydım dimi son senemde? seneye hamile kalsam neyse hiçbir güç kuvvet alamazdı onu benden. bi diplomam olurdu ücretli ücretsiz doğum iznim olurdu vs.
söleyeceğim ama ayıp olacak zor tutuyorum. senin başına gelmeyeceği ne malum? kızının kız kardeşinin başına gelmeyeceği ne malum? kadının kadına yaptığına bir bakın yahu. insan anlar destek çıkar. bir kadın olarak önce özgürlük sonra çoluk çocuk. kaç hikaye duyduk kaç örnek olay oldu gözümüzü önünde olmaldı mı? özgürlüğünü kazanamamış annelerin çektiği dramları görmezlikten gelince daha mı hoş? çocuk da anne de neler yaşıyor ne eziyetler. temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız. ondan sonra çocuk yetiştirmeye kalkışmalıyız.
 
Konuyu açan bayan evlenmeden önce aynı evde yaşadım yanlış mı? Çocuğumu aldırdım günah mı? Dememiş ki!

Maddi sorunların alışkın olmayan biri için zorluklarından bahsetmiş, bunun ilişkisine olan etkilerinden yakınmış. Gene başlanmış ahlak bekçiliklerine. Nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsunuz? Kendiniz yapmazsınız da ilerde çocuğunuzun yapmayacağını nerden biliyorsunuz? Nasıl bu derece rahat söyleyebiliyorsunuz? Allah kınayanın başına verirmiş. Sizden çıkmasa sevdiklerinizden çıkar.

Konu sahibi arkadaşa gelince, arkadaşım maddi zorluk yaşamayan için çok zor. Siz az çok biliyormuşsunuz yokluğu ama o bilmiyor, zor gelmiştir haliyle. Bence uslubunuza dikkat ederek güzel bir şekilde konuşun.
 
konuyu açan bayan evlenmeden önce aynı evde yaşadım yanlış mı? çocuğumu aldırdım günah mı? Dememiş ki!

Maddi sorunların alışkın olmayan biri için zorluklarından bahsetmiş, bunun ilişkisine olan etkilerinden yakınmış. Gene başlanmış ahlak bekçiliklerine. Nasıl bu kadar rahat yazabiliyorsunuz? Kendiniz yapmazsınız da ilerde çocuğunuzun yapmayacağını nerden biliyorsunuz? Nasıl bu derece rahat söyleyebiliyorsunuz? Allah kınayanın başına verirmiş. Sizden çıkmasa sevdiklerinizden çıkar.

Konu sahibi arkadaşa gelince, arkadaşım maddi zorluk yaşamayan için çok zor. Siz az çok biliyormuşsunuz yokluğu ama o bilmiyor, zor gelmiştir haliyle. Bence uslubunuza dikkat ederek güzel bir şekilde konuşun.

kimseyle münakaşaya girmeyeceğim ama senden çıkar çocuğundan çıkar ne biçim uslup bu böyle ben çocuk aldırmaya karşıyım kürtaja karşıyım sen nasıl karşı değilsen buda benim düşüncem ve takıldığım bir nokta beni kışkırtma terbiyeni takın çocuğuma laf etme...buna gelince okulunu uzatır çocuğunu büyütür ki eşide yanındaymış sonra devam ederdi bukadar basit.:47:
 
Seninki ile benzer bir yaşamım var, farkımız bizler iş güç sahibi yetişkinleriz, birlikte yaşamakta bir sakınca görmüyorum, resmi nikahı olan evlilerden dağlar kadar farklı bir hayatımız yok. Ancak mücadele ile geçen zamanınızın ardından bir yıpranma gördüm sende de sevgilinde de(tartışma şekliniz bunu düşündürdü), sorun sadece maddi değil ya da şımarıklık değil. Adam şımarık olsa bunca yılı beraber geçiremezdiniz zaten, belli ki bir şeylerden boğulmuşken üzerine gelen zamansız gebelik epey hırpalamış sizi. Öğrenciyken bu işler daha yıpratıcı, sonuçta aileleriniz var, mecburiyetleriniz var. Biraz sakin gidin, hiç bir kadının keyfinden kürtaj olacağına inanmıyorum bu çok yıpratıcı bir süreçtir, birbirinize sakince içinizi dökün, dertleşin. Bunu yapabilecek olgunluktasınız, kötü olayların ardından strese bağlı uzaklaşmak yerine birbirinize sarılmaya gayret edin. Anlattığına göre çok şey paylaşmışsınız ve bağımlılığı olmayan ilişkilerin tadı hiç birşey de yok, bağımlılık sadece sevgiden geldiğinde insana dünyayı yıkacak bir güç veriyor, buna sahip çıkın. Zor virajları bu güne dek yaptığınız gibi sevgiyle geçmeye çalışın. Saygıyı muhafaza etmeye, öfke patlamaları sırasında seviyeyi düşürmemeye çalışın. Mutluluklar dilerim =)
 
kimseyle münakaşaya girmeyeceğim ama senden çıkar çocuğundan çıkar ne biçim uslup bu böyle ben çocuk aldırmaya karşıyım kürtaja karşıyım sen nasıl karşı değilsen buda benim düşüncem ve takıldığım bir nokta beni kışkırtma terbiyeni takın çocuğuma laf etme...buna gelince okulunu uzatır çocuğunu büyütür ki eşide yanındaymış sonra devam ederdi bukadar basit.:47:

herkesin çocuklarının başlarına bir iş gelme ihtimali var. bu ihtimallerin olduğunu yadsıyamazsın. yarın öbür gün senin ve ya yakının da başına gelebilir bu ihtimali inkar edemezsin. sen nasıl yetiştirirsen yetiştir çocuğunun karar verme mekanizması senin istediğin gibi işlemeyecektir. yarın öbür gün büyüdüğünde kürtaj hakkında kendi fikrini edindiğinde bu fikir tamamen seninkiyle bağdaşmayabilir. bu bir ihtimaldir. kimse senin çocuğun kötü biri olacak demiyor ama bu ihtimallerden bahsediyor. bir terbiyesizlik yok. gelip baksaydın bebeğime uzatırdım okulumu o zaman. her ihtimali düşündüm. çıkar yolu yok. yok oğlu yok. keyifle gidip afiyetle aldırmadık çocuğumuzu heralde.
 
siz kendinizce haklı sebepler sunsanız bile burada o kadar çok bebek sahibi olamayan ya da bebeğini kaybeden kişi varki ne kadar açıklama yaparsanız yapın en sonunda duyacağınız şey şu korunsaydın o zaman tedbirini önceden alsaydın... yıllardır bebek sahibi olamayan bir kadından kürtaja saygı göstermesini beklememelisiniz ozaman konumu okumasın diyeceksiniz ondada siz haklısınız
 
herkesin çocuklarının başlarına bir iş gelme ihtimali var. Bu ihtimallerin olduğunu yadsıyamazsın. Yarın öbür gün senin ve ya yakının da başına gelebilir bu ihtimali inkar edemezsin. Sen nasıl yetiştirirsen yetiştir çocuğunun karar verme mekanizması senin istediğin gibi işlemeyecektir. Yarın öbür gün büyüdüğünde kürtaj hakkında kendi fikrini edindiğinde bu fikir tamamen seninkiyle bağdaşmayabilir. Bu bir ihtimaldir. Kimse senin çocuğun kötü biri olacak demiyor ama bu ihtimallerden bahsediyor. Bir terbiyesizlik yok. Gelip baksaydın bebeğime uzatırdım okulumu o zaman. Her ihtimali düşündüm. çıkar yolu yok. Yok oğlu yok. Keyifle gidip afiyetle aldırmadık çocuğumuzu heralde.

çocuğundan çıkar demek beddua niyetinde... allah kötülüklerden korusun onun tırnağı için herşeyi feda ederim ben..sen kendin neden çocuğuna bakamaıyorsunki okulunu uzat eşlinde destek olur beraber bakardınız..ha 1 sene ge. Ha 1 sene erken iş hayatına atılırdın çokmu önemli hem böyle mp3 falan çekirdekten bile kavgalarınız olmazdı öyle güzel olurduki aşkınız aşk çocuğu olurdu pamuk gibi olurdu ne bilşiyim çok duygusalım ben bu nedenle amacım kırmak değil..
 
Son düzenleyen: Moderatör:
sevgiden önce gelen bir şey var : SAYGI


ayrıca maveniyat gösterme tarzınız da epey manidar; "karı gibi tripler, anan gibi..., ulan ..vb.."

bir erkek arkadaşım bir eşim :44::44:
 
Son düzenleme:
çocuğundan çıkar demek beddua niyetinde... allah kötülüklerden korusun onun tırnağı için herşeyi feda ederim ben..sen kendin neden çocuğuna bakamaıyorsunki okulunu uzat eşlinde destek olur beraber bakardınız..ha 1 sene ge. Ha 1 sene erken iş hayatına atılırdın çokmu önemli hem böyle mp3 falan çekirdekten bile kavgalarınız olmazdı öyle güzel olurduki aşkınız aşk çocuğu olurdu pamuk gibi olurdu ne bilşiyim çok duygusalım ben bu nedenle amacım kırmak değil..

Canım arkadaş eminim beddua olarak söylemedi. Çocuğundan çıksın dese neyse ne. Ben de inanırım kınanılan şeyin başa geleceğine ya da sevdiklerinden bu kınadığın şeyi görebilme ihtimaline. "Kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez" diye hadis var. Ben sana bunu örnek versem, sen benim başıma gelsin diye beddua ediyorsun desen, ne kadar mantıklı olur.

Bir de herkes korunsaydı falan demiş ama korunmadığını nerden biliyoruz ki? Korunarak hamile kalan insanlar var sonuçta.
 
çocuğundan çıkar demek beddua niyetinde...tabiki ilerisini bilemeyiz allah kötülüklerden korusun onun tırnağı için herşeyi feda ederim ben..sen kendin neden çocuğuna bakamaıyorsunki okulunu uzat eşlinde destek olur beraber bakardınız..ha 1 sene ge. Ha 1 sene erken iş hayatına atılırdın çokmu önemli hem böyle mp3 falan çekirdekten bile kavgalarınız olmazdı öyle güzel olurduki aşkınız aşk çocuğu olurdu pamuk gibi olurdu ne bilşiyim çok duygusalım ben bu nedenle amacım kırmak değil..

anlıyorum zaten kimsenin kötü niyetli olduğunu sanmam. bilmiyorum belki bi çıkar yolu olurdu ama o çift çizgiyi görünce yüreğime çok büyük bi kor düştü. çok zor bi karardı çok da korktum. umarım her çocuk sahibi olmak isteyen kişi olur. inanın hiç beklemiyordum hamileliği. çünkü 3 yıldır korunma yöntemimiz işe yarıyordu o ay ne olduysa oldu :/ beklemiyorduk hiç. büyük bi sürprizdi. şaşırdık ve ben çok korktum. kara kara düşündüm. 1 hafta bekledim. ama bi ışık bi umut yoktu. hiç olur yolu yoktu. mesela hamile olduğumu bilmezken ama hamileyken sigara içmiştim taebox yapmıştım yediğime içtiğime dikkat etmemiştim böyle bi başlangıç istemezdim. şu yaşta bir senenin önemi çok büyük. ilerde farketmez belki de şu an çok fark var :( kolay bi karar değil. ve ben gerçekten kötü bi insan değilim. çocuk düşmanı değilim. anne olmayı çok istiyorum hala çok istiyorum. ama iyi bir anne olmak istiyorum. çok kararlar aldık. evlilik tarihimize karar verdik. belgelerimizi toplamaya başladık. o da yediğine içtiğine dikkat edicek ben de. hemilelikten sonra sigarayı bıraktım. spora tekrar başladım kereviz pişirdim eşim kızdı :) çok abarttın kereviz falan yemem dedi :) evimizde düzenlemeler yaptık eşyalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz hala. umarım ben ve benim gibi çocuk sahibi olmak isteyenler istediği zaman olabilirler umarım :( bir yolu olsaydı kıymazdım yavruma onun yüzünü hep merak edicem :(
 
canım arkadaş eminim beddua olarak söylemedi. çocuğundan çıksın dese neyse ne. Ben de inanırım kınanılan şeyin başa geleceğine ya da sevdiklerinden bu kınadığın şeyi görebilme ihtimaline. "kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez" diye hadis var. Ben sana bunu örnek versem, sen benim başıma gelsin diye beddua ediyorsun desen, ne kadar mantıklı olur.

Bir de herkes korunsaydı falan demiş ama korunmadığını nerden biliyoruz ki? Korunarak hamile kalan insanlar var sonuçta.

ben ayıplamıyorum arkadaşın erkek arkadaşı ortada bırakmamış delikanlı gibi arkasında durmuş sadece yapmasaydı dedim...tekrarlıyorum kimse çocuğunu aldırmasın...ona göre davranın artık devir değişti..
 
Bir anda çocuk gibi istediği şey olmadı diye dudak mı büzdü ?
Kaç yaşında adam işi var gücü var .
Her istediği her an olmaz bunun farkına varmamış mı ?
Aynı evde yaşamanıza bir şey diyemem ama bu adamla bir gelecek olmaz gibi geliyor .
Çocuğunuz olur erkek ister kız oldu diye bebeğe de küser bu .
 
anlıyorum zaten kimsenin kötü niyetli olduğunu sanmam. Bilmiyorum belki bi çıkar yolu olurdu ama o çift çizgiyi görünce yüreğime çok büyük bi kor düştü. çok zor bi karardı çok da korktum. Umarım her çocuk sahibi olmak isteyen kişi olur. Inanın hiç beklemiyordum hamileliği. çünkü 3 yıldır korunma yöntemimiz işe yarıyordu o ay ne olduysa oldu :/ beklemiyorduk hiç. Büyük bi sürprizdi. şaşırdık ve ben çok korktum. Kara kara düşündüm. 1 hafta bekledim. Ama bi ışık bi umut yoktu. Hiç olur yolu yoktu. Mesela hamile olduğumu bilmezken ama hamileyken sigara içmiştim taebox yapmıştım yediğime içtiğime dikkat etmemiştim böyle bi başlangıç istemezdim. şu yaşta bir senenin önemi çok büyük. Ilerde farketmez belki de şu an çok fark var :( kolay bi karar değil. Ve ben gerçekten kötü bi insan değilim. çocuk düşmanı değilim. Anne olmayı çok istiyorum hala çok istiyorum. Ama iyi bir anne olmak istiyorum. çok kararlar aldık. Evlilik tarihimize karar verdik. Belgelerimizi toplamaya başladık. O da yediğine içtiğine dikkat edicek ben de. Hemilelikten sonra sigarayı bıraktım. Spora tekrar başladım kereviz pişirdim eşim kızdı :) çok abarttın kereviz falan yemem dedi :) evimizde düzenlemeler yaptık eşyalarımızı tamamlamaya çalışıyoruz hala. Umarım ben ve benim gibi çocuk sahibi olmak isteyenler istediği zaman olabilirler umarım :( bir yolu olsaydı kıymazdım yavruma onun yüzünü hep merak edicem :(

1 hafta bekledim yerine kadar aynı şeyleri yaşadık....ve bebeğimi kucağıma aldım sonra onu aldırmak istediğim için kendimden utandım..bende hamileliğimde dikkat etmediğim zamanlar oldu ama allah isterse olur sağlıklı nurtopu gibi bir evlat olurdu bunlar bahane değil...ben çocuğumun yüzüne bakmaya kıyamazken sen aldırdın belkide tepkim bundan sana hakkında hayırlısı bizim şuan birçok işimiz rast gidiyorsa o bebek sayesinde hep böyle düşünüyorum ...seninde emin ol öyle olurdu elinde çok imkanın varmış eşinide üzmüşsünkötü bir insan olmadığı söyledim iyi niyetli temiz birisin ayrıca kontrole gittiğinde kürtaj yaşadınmı diye soruyorlar riskli gruba giriyor...buda bilinsin...dışa boşalma bir korunma yöntemi eğildir ayrc atakvim yöntemi oda değil...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
ben ayıplamıyorum arkadaşın erkek arkadaşı ortada bırakmamış delikanlı gibi arkasında durmuş sadece yapmasaydı dedim...tekrarlıyorum kimse çocuğunu aldırmasın...ona göre davranın artık devir değişti..

Canım ben de kürtaja sıcak bakmıyorum. Ama hiç kimseye kendi fikirlerimizi ve inançlarımızı empoze edemeyiz ki. Bize bu konu hakkında bir soru sorsa fikrimizi söyleriz ama sorusu da o konu hakkında değil.
 
canım ben de kürtaja sıcak bakmıyorum. Ama hiç kimseye kendi fikirlerimizi ve inançlarımızı empoze edemeyiz ki. Bize bu konu hakkında bir soru sorsa fikrimizi söyleriz ama sorusu da o konu hakkında değil.

ben ona takılı kaldım sadece hassasım bir anne olarak...
 
Konunun başında adama karı gibi bilmem ne sözlerini kullanarak yeren senmişsin sonraki mesajlarında sanki beraber yaşama, birlikte olmana veya partnerine bir şey denmiş gibi koruyan yine sensin.
İsteyen istediğini yaşar. İster imam nikahı yap, ister belediye
Kendin söyleyip kendin tepki vermişsin garipsedim

Ara da güçlü bir bağ olduğunda ne 300 tl mp3ün değeri, ne 50 kuruşluk gofretin değeri olur
Madem yaşadığınız şey imzası eksikte olsa bir evlilik, kimsenin kimseye ulan, karı demeye vede bir şeylerden mahrum kaldım demeye hakkı yok...
 
hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.

ANNE RAHMİNE DÜŞTÜĞÜ ANDA CANLIDIR O BU 1
yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi DEMİŞSİNİZ BİLMEDİĞİNİZ KONULARDA FETVA VERMEYE KALKMAYIN SAKIN
ZİNA SUÇ(BENİ İLGİLENDİRMEZ)
HOCA NİKAHIM VAR DİYORSUNUZ NİHAT HATİPOĞLUDA GİZLİ NİKAH OLMAZ NİKAH İLAN ETMEK DEMEKTİR DİYOR BU-2
BU SİZİN KENDİ HAYATINIZ KENDİ TERCİHİNİZ HATTA KORUNMAYIP HAMİLE KALMANIZDA
AMA ALLAHIN VERDİĞİ CANA KIYMAK SİZİN HADDİNİZE DÜŞMEZ
KATİLMİSİNİZ BENCE DE EVET AMA BENİ İLGİLENDİRMEZ ALLAHA VERİRSİN HESABINI BANANE
 
Konunun başında adama karı gibi bilmem ne sözlerini kullanarak yeren senmişsin sonraki mesajlarında sanki beraber yaşama, birlikte olmana veya partnerine bir şey denmiş gibi koruyan yine sensin.
İsteyen istediğini yaşar. İster imam nikahı yap, ister belediye
Kendin söyleyip kendin tepki vermişsin garipsedim

Ara da güçlü bir bağ olduğunda ne 300 tl mp3ün değeri, ne 50 kuruşluk gofretin değeri olur
Madem yaşadığınız şey imzası eksikte olsa bir evlilik, kimsenin kimseye ulan, karı demeye vede bir şeylerden mahrum kaldım demeye hakkı yok...

tartışma ya da öfke anında böyle yerici kırıcı zarar veren cümleler sarfedilebiliyor. sanki herkes pek ak pak asil efendime söyleyim kontes bir hanımefendi asla lan lun demez. biraz samimi olalım. evet benim lügatımda argo da var yeri geldiğinde küfür de, yeri gelince son derece formal ve resmi yeri geldiğinde son derece sıcak ve samimi konuşabilirim. çünkü ben İNSANIM ve bunlar İNSANA DAİR ÖZELLİKLER. şimdi arkadaşlar burunlarımızı biraz indirecek olursak öncelikle ben tabulara sıkışıp kalmış bir hayat yaşamıyorum. hayatımın eğrisini doğrusunu ben çiziyorum karar veriyorum. toplumdaki yaygın kanı şu ki "evlilik öncesi birliktelik yaşayan kadının ilişkisi ciddi değildir, aralarında manevi bir bağ yoktur aşk yoktur sevgi yoktur eril kişi dişil kişiyi öper okşar muradına erer dişil kişi saf saftirik bakınır ağlar zırlar bizde o dişil kişiyi rencide edip dışlayalım ki o da cezasını çeksin ve ibreti alem olsun başka saf saftirik dişil kişiler böyle bir hata yapmasın" bu yaygın kanı foruma da böyle yansımış. düşünüp bakınca bu düşünceye sahip kişi de kötü niyetli değil, ama hayat düşündükleri gibi de değil. dişi kişiyi kullanılabilir bir malzeme olarak görüp kabul etmek kadınlara yapılan bir yergidir bana göre de. bakın ben demek istiyorum ki benim ilişkim böyle değil. birbirini seven iki insanın geçirdiği zor sıkıntılı dönemlere bağlı olarak birbirini kırmasından bahsettim ve üzüntümü paylaştım bir derdim var dedim hepsi bu işte. tutturdular o seni sevmiyo seni düdüklüyo sen de biraz safsın biz çok zekiyiz yazıklar olsun sana tuh puh yahu bi durun neye uğradığımı şaşırdım. tanımaz etmezsin beni şurda 3-5 yazıma bakıpta 3 yıllık birlikteliğimde aşkın sevginin olmadığına nasıl vardın? böyle birşey yok arkadaşlar. inanın çok daha farklı bi his bu. güzel bi his. farklı bir bağ.
 
Back
X