Canım arkadaş eminim beddua olarak söylemedi. Çocuğundan çıksın dese neyse ne. Ben de inanırım kınanılan şeyin başa geleceğine ya da sevdiklerinden bu kınadığın şeyi görebilme ihtimaline. "Kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez" diye hadis var. Ben sana bunu örnek versem, sen benim başıma gelsin diye beddua ediyorsun desen, ne kadar mantıklı olur.
Bir de herkes korunsaydı falan demiş ama korunmadığını nerden biliyoruz ki? Korunarak hamile kalan insanlar var sonuçta.
tartışma ya da öfke anında böyle yerici kırıcı zarar veren cümleler sarfedilebiliyor. sanki herkes pek ak pak asil efendime söyleyim kontes bir hanımefendi asla lan lun demez. biraz samimi olalım. evet benim lügatımda argo da var yeri geldiğinde küfür de, yeri gelince son derece formal ve resmi yeri geldiğinde son derece sıcak ve samimi konuşabilirim. çünkü ben İNSANIM ve bunlar İNSANA DAİR ÖZELLİKLER. şimdi arkadaşlar burunlarımızı biraz indirecek olursak öncelikle ben tabulara sıkışıp kalmış bir hayat yaşamıyorum. hayatımın eğrisini doğrusunu ben çiziyorum karar veriyorum. toplumdaki yaygın kanı şu ki "evlilik öncesi birliktelik yaşayan kadının ilişkisi ciddi değildir, aralarında manevi bir bağ yoktur aşk yoktur sevgi yoktur eril kişi dişil kişiyi öper okşar muradına erer dişil kişi saf saftirik bakınır ağlar zırlar bizde o dişil kişiyi rencide edip dışlayalım ki o da cezasını çeksin ve ibreti alem olsun başka saf saftirik dişil kişiler böyle bir hata yapmasın" bu yaygın kanı foruma da böyle yansımış. düşünüp bakınca bu düşünceye sahip kişi de kötü niyetli değil, ama hayat düşündükleri gibi de değil. dişi kişiyi kullanılabilir bir malzeme olarak görüp kabul etmek kadınlara yapılan bir yergidir bana göre de. bakın ben demek istiyorum ki benim ilişkim böyle değil. birbirini seven iki insanın geçirdiği zor sıkıntılı dönemlere bağlı olarak birbirini kırmasından bahsettim ve üzüntümü paylaştım bir derdim var dedim hepsi bu işte. tutturdular o seni sevmiyo seni düdüklüyo sen de biraz safsın biz çok zekiyiz yazıklar olsun sana tuh puh yahu bi durun neye uğradığımı şaşırdım. tanımaz etmezsin beni şurda 3-5 yazıma bakıpta 3 yıllık birlikteliğimde aşkın sevginin olmadığına nasıl vardın? böyle birşey yok arkadaşlar. inanın çok daha farklı bi his bu. güzel bi his. farklı bir bağ.
1 hafta bekledim yerine kadar aynı şeyleri yaşadık....ve bebeğimi kucağıma aldım sonra onu aldırmak istediğim için kendimden utandım..bende hamileliğimde dikkat etmediğim zamanlar oldu ama allah isterse olur sağlıklı nurtopu gibi bir evlat olurdu bunlar bahane değil...ben çocuğumun yüzüne bakmaya kıyamazken sen aldırdın belkide tepkim bundan sana hakkında hayırlısı bizim şuan birçok işimiz rast gidiyorsa o bebek sayesinde hep böyle düşünüyorum ...seninde emin ol öyle olurdu elinde çok imkanın varmış eşinide üzmüşsünkötü bir insan olmadığı söyledim iyi niyetli temiz birisin ayrıca kontrole gittiğinde kürtaj yaşadınmı diye soruyorlar riskli gruba giriyor...buda bilinsin...dışa boşalma bir korunma yöntemi eğildir ayrc atakvim yöntemi oda değil...
İstediğin şekilde yaşarsın birlikteliğini yorumumda da bunu belirttim. Evlilik öncesi beraber yaşamaya dair herhangi bir cümle kurmadım veya aranızda aşk yok demedim. " Güçlü bir bağ olduğunda" maddi varlığın öneminin olmayacağını söyledim. Madem o kadar mükemmel yaşadığın şey, madem argo tabirler bu kadar normal aranızda güzel bir his var ne istiyorsun?
Madem herşey bu kadar güzel ne diye maddenin maneviyatın önüne geçtiğini düşünüyorsun? kendini kandırma bence
Bu şekilde hiç te cool görünmüyorsun
Ben hayatımda kimseye Lan, karı gibi kelimesini kullanmadım. Bu insanlığın değil saygının gerektirdiği bir şeydir.
Neyse size mutluluklar.
Vay arkadaş ya ben anlamıyorum bu kadınları.Sanırsın hepsi normal hayatlarında tam bir asilzade.Kocalarına kızınca laf söylemiyor,gerektiğinde ağır konuşmuyorlar.Hiç sinirlenmiyorlar,hanımefendi çizgilerinden hiç çıkmıyorlar! İnsanız biz ya bazı zamanlar da üslubumuzu bozabiliyoruz. Kimisi de evli olmadan aynı evde yaşama,cinsellik,kürtaj,eşim diye hitap etme konularına takılmış.Bunun tek cevabı sizeneee...O eşi gibi hissediyor demek ki öyle söylüyor,sevmiş ve güvenmiş demek ki aynı evi paylaşıyor,cinselliği yaşıyor.Bundan kime ne?
Evet, konuyu okurken ben de bunları düşündüm. Yeri geldiğinde kadın kadının en büyük dostu, yeri geldiğinde de kadını diğer kadınlar kadar yerden yere vuran yok maalesef. Herkesin yaşayışı, düşüncesi, tarzı, değer yargıları farklıdır, bunlar tartışarak ortak fikirde karar kılınabilecek konular değil ki. Üstelik konu sahibi defalarca söylemiş "Ben bunları kendimi açıklamak için anlattım. Size yanlış gelebilir ama benim sorum başka." diye. Birlikte yaşaması, kürtajı, üslubu üzerinden neler neler söylenmiş inanamadım. Benim de tüm bu konular üzerinde farklı farklı fikirlerim var, evet, ama kimseyi eleştiri sınırlarını aşıp yargılamaya başlamamamız gerektiğini düşünüyorum.
aldırmamak kafana yatmış demekki aldırmamışsın. herkesin şartları aynı değil aynı olmuyor. öyle bi opsiyonum olsaydı bende aldırmazdım. anne olduğun için hormonların çok daha farklı şuan. bence mutlu ol. kucağına alabildiğin için. o ya da bu sebepten dolayı alamayanları kınama ama. hayatta iyi giden şeyler olduğu gibi kötü giden şeylerde olur. bebek sahibi olmak sana hayata pozitif bakmanı sağlıyor olabilir bu yüzden kötüleri görmez iyilere odaklanırsın ve bebeğim sayesinde der sevinirsin. mutluluğun daim olsun. bende belki bi süre hayatımda iyi giden şeylere odaklanmayıp kötülere odaklanabilirim ve bu da kürtaj yüzünden diyebilirim. çünkü kürtaj kötü bir süreçtir. benim de mutsuzluğum geçici olsun. biraz yapıcı davranalım birbirimize karşı. bu foruma destek bulmak için giriyoruz. didişmek için değil. kimse sana kürtaja karşısın diye madalya takmayacak. karşı olabilirsin bende kürtaj fanatiği değilim en nihayetinde. bunu yaşadığım için üzgünüm. bu yüzden bir de kürtaj hakkında bu kadar hassas durumdaki bir kadına nefret içerikli mesajlar atmak ne kadar yapıcı olur? korunmak için neler yaptığımızı anlatmak istemiyorum konu nerelere gider. ama erkek arkadaşım da ben de aklı başında insanlarız cahili cühela değiliz ki. beklenmedik bir şeydi. bebek sahibi olmak isteyen hiç kimse umudunu kaybetmesin bence.
hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.
ben bu konuyu açıp dert yandığımda birbirimize açıklama yapmamıştık henüz. arada 1 gün fark var. benim sevgilimle olan sıkıntım geçti çok şükür de burası kaldı. vallahi dün bi tane derdim vardı bugün bin :)
arkadaşlar lütfen bilinçlenelim her konuda. oturup ahkam kesmek kolay. kürtaja gelince e ne yapayım vakti değildi. gelip bakıcak mıydın çocuğuma ben okuldayken? destek olanımız yok bakıcıya ayıracak bütçemiz yok. okulu bırakaydım dimi son senemde? seneye hamile kalsam neyse hiçbir güç kuvvet alamazdı onu benden. bi diplomam olurdu ücretli ücretsiz doğum iznim olurdu vs.
söleyeceğim ama ayıp olacak zor tutuyorum. senin başına gelmeyeceği ne malum? kızının kız kardeşinin başına gelmeyeceği ne malum? kadının kadına yaptığına bir bakın yahu. insan anlar destek çıkar. bir kadın olarak önce özgürlük sonra çoluk çocuk. kaç hikaye duyduk kaç örnek olay oldu gözümüzü önünde olmaldı mı? özgürlüğünü kazanamamış annelerin çektiği dramları görmezlikten gelince daha mı hoş? çocuk da anne de neler yaşıyor ne eziyetler. temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız. ondan sonra çocuk yetiştirmeye kalkışmalıyız.
maneviyatın olduğu ilişkilerde kafa karışıklığı mutsuzluk hiçbir zaman olmuyor mu? hayat bu inişli çıkışlı insanların modu herzaman yüksek olmuyor. 3 yıldır birlikteyiz ve çok mutluyduk diyorum, aramızda manevi bir bağın olmadığı burdan çıkmıyor mesela. ben ondan, müstakbel eş diyeyim o zaman yani takılmayalım buna, kimi yerde erkek arkadaşım kimi yerde partnerim kimi yerde eşim diye bahsettim ki ruh eşim o benim. bu onun genel karakteri değil genel olarak yapar bana böyle demiyorum ki o bana hakaret etmedi ben ona etmedim ama kötü üsluplar takındık dün yaşanan özel bir durumu anlatıyorum ve rahatsızlık duydum diyorum üzüldüm diyorum paylaşıyorum ama karşılığında "sizde zaten maneviyat yok gelecek yok pat küt" gibi yorumlarla düşene bir de ben vurayım diyorsunuz gibi hissettim.
Evlilik dışı cinselliğe karşı değilim. İki tarafta birbirini seviyorsa olabilir gözüyle bakıyorum. Fakat benim her zaman korkum hamile kalmaktır. Olur ya bu işler şans işi. Mesela şimdiki şartlarım belli.
Bir erkek arkadaşım olsa ilişkiye girsem, hamile kalsam aldırmak zorunda kalırım. Çünkü sizin de dediğiniz gibi opsiyonlarım yeterli değil.O yüzden sevdiğimle bu ilişkiyi yaşamak da istemem. Korkarım. Büyük sorumluluk çünkü.
Ve siz, opsiyonlarınız yeterli olmadığı halde böyle bir ilişki içine neden girdiniz ? Yani ben şunu savunuyorum.
İnsanlar akıllarını, işlerini,imkanlarını ellerine aldıklarında en son nokta cinsellik olmalı diye düşünüyorum.
İşte böyle bir cinsel ilişkiye karşı değilim ben. Cinsel ilişkinin sonunda gelen sorumlulukları alabilecek gücü olanlar bunu yaşasın.
Yani bilmiyorum. Kusura bakmayın. Yadırgamak gibi değil. Ama bence sizin hatanız bu.
Bir bayan hamile kaldığında, adam onu kolundan tutup nikah günü almaya gitmiyorsa, aldırmayı seçenek dışı bırakıp, doğurmanızı istemiyorsa o adamdan hayır geleceğine inanmıyorum. Hamileyken okul biter, başlarım maddi imkanlara... Kusura bakmasın kimse.
Maddi immkanları olmayan insanların cinsellik, aynı evde yaşama gibi sorumlulukları almasına aklım ermiyor.
Ama olan olmuş. Böyle bir adamı sevmeye devam edebiliyor musunuz ? Evlenseniz bile yürüyeceğine inanıyor musunuz ?
ben çok alışığım sanki böyle bi hayata ne evim istediğim hayalim gibi oldu ne hamileliğim hayalimdeki gibi,
ne bu şimdi yani ne yaptım ben de böyle haraketleri hakedecek. evlenmekten uzaklaşıyorum gitgideçok mutsuzum.
o benimle yaşamaktan keyif alıyo da ben ızdırap mı çekiyorum sanki.
burada tartısılması gereken ewlılık oncesı bırlıktelık bebek degıl arkasın yazmıs oldugu konudur.kımsenın ustune vazıfe degıl bence burada ınsanları yargılamak.yanlıs anlasılmasın burası ozgur bır platform tabıkıde herkes ıstedıgını yazıcak bende o yuzden goruslerımı bıldırmek ıstedım ama bu tur seylerı taswıp etmeyen bu sekılde yargılamasın o zaman.kım nasıl ne sekılde yasamak ıstıyorsa yasar.yorum yapılması gereken konu sahıbının burada paylastıgı sorun ewlıyımde yazabılırdı derdını anlatabılırdı o zaman fıkırlerınızı paylasıcaktınız yargılamadan.burada konu evlılık yada ılıskı degıl burada konu suan olan bır sorun.
konuya gelıcek olursakta bence sevgılın sorumluluk almaktan gercekten korkuyor ve maddı olarak eskısı gıbı olamamak onu kotu etkıllıyo ve ıstemese bıle bunu ılıskınıze yansıtıyor bunu asamadıgı surecede yansıtmaya devam edıcektır.kac yasında bılmıyorum ama aılesınden yalnız yasayan bırı bence kendı ayakları uzerınde durmayı ogrenmelı.bence bu konuyu konusmalısınız derım cunku konusmadan bu tur bırıken sorunlar ılıskınızı kotu sekılde etkler bırbırınıze soguk ve mesafelı dawranıslarınız surer ve bır yerden sonrada kopar.
ozaman diyecektiki beni eleştirmeyin yargılamayın sadece güzel şeyler söyleyin yazacaktı yok okulu varmışta ilişkiye girmiş sonra okulu için masum bir bebeğin hayatını engellemiş kusura bakma...ben bu yazına bakarım gerisi fasa fisodur benim içinburayı herkes okuyor örnek teşkil edeceğini düşündüğüm için yazıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?