maddenin maneviyattan üstünlüğü :( aşk mı para mı klişesi

Canım arkadaş eminim beddua olarak söylemedi. Çocuğundan çıksın dese neyse ne. Ben de inanırım kınanılan şeyin başa geleceğine ya da sevdiklerinden bu kınadığın şeyi görebilme ihtimaline. "Kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez" diye hadis var. Ben sana bunu örnek versem, sen benim başıma gelsin diye beddua ediyorsun desen, ne kadar mantıklı olur.

Bir de herkes korunsaydı falan demiş ama korunmadığını nerden biliyoruz ki? Korunarak hamile kalan insanlar var sonuçta.

Çok doğru anlamışsınız, teşekkür ederim.

Ben kimseyi tanımam etmem, neden beddua edeyim tanımadığım insanlara? Sadece yazarken benimde aklıma geldi sizin örnek verdiğiniz hadis. Ben çok inanırım kınadığımız şeylerin başımıza gelmeden ölmeyeceğimize, sadece bu. Burası özgür bir ülke, hergün yüzlerce kadın kürtaj yaptırıyor, herkesin kendi günahı sevabı. Sırf kendi doğrularımıza ters geldiği için başkalarının hayatlarına kendi prensiplerimizi dikte edemeyiz.

Bende doğru birşey olarak görmüyorum, ancak yapan insanların da hayatlarına karışılmaması gerektiğini düşünüyorum.

tartışma ya da öfke anında böyle yerici kırıcı zarar veren cümleler sarfedilebiliyor. sanki herkes pek ak pak asil efendime söyleyim kontes bir hanımefendi asla lan lun demez. biraz samimi olalım. evet benim lügatımda argo da var yeri geldiğinde küfür de, yeri gelince son derece formal ve resmi yeri geldiğinde son derece sıcak ve samimi konuşabilirim. çünkü ben İNSANIM ve bunlar İNSANA DAİR ÖZELLİKLER. şimdi arkadaşlar burunlarımızı biraz indirecek olursak öncelikle ben tabulara sıkışıp kalmış bir hayat yaşamıyorum. hayatımın eğrisini doğrusunu ben çiziyorum karar veriyorum. toplumdaki yaygın kanı şu ki "evlilik öncesi birliktelik yaşayan kadının ilişkisi ciddi değildir, aralarında manevi bir bağ yoktur aşk yoktur sevgi yoktur eril kişi dişil kişiyi öper okşar muradına erer dişil kişi saf saftirik bakınır ağlar zırlar bizde o dişil kişiyi rencide edip dışlayalım ki o da cezasını çeksin ve ibreti alem olsun başka saf saftirik dişil kişiler böyle bir hata yapmasın" bu yaygın kanı foruma da böyle yansımış. düşünüp bakınca bu düşünceye sahip kişi de kötü niyetli değil, ama hayat düşündükleri gibi de değil. dişi kişiyi kullanılabilir bir malzeme olarak görüp kabul etmek kadınlara yapılan bir yergidir bana göre de. bakın ben demek istiyorum ki benim ilişkim böyle değil. birbirini seven iki insanın geçirdiği zor sıkıntılı dönemlere bağlı olarak birbirini kırmasından bahsettim ve üzüntümü paylaştım bir derdim var dedim hepsi bu işte. tutturdular o seni sevmiyo seni düdüklüyo sen de biraz safsın biz çok zekiyiz yazıklar olsun sana tuh puh yahu bi durun neye uğradığımı şaşırdım. tanımaz etmezsin beni şurda 3-5 yazıma bakıpta 3 yıllık birlikteliğimde aşkın sevginin olmadığına nasıl vardın? böyle birşey yok arkadaşlar. inanın çok daha farklı bi his bu. güzel bi his. farklı bir bağ.

İstediğin şekilde yaşarsın birlikteliğini yorumumda da bunu belirttim. Evlilik öncesi beraber yaşamaya dair herhangi bir cümle kurmadım veya aranızda aşk yok demedim. " Güçlü bir bağ olduğunda" maddi varlığın öneminin olmayacağını söyledim. Madem o kadar mükemmel yaşadığın şey, madem argo tabirler bu kadar normal aranızda güzel bir his var ne istiyorsun?
Madem herşey bu kadar güzel ne diye maddenin maneviyatın önüne geçtiğini düşünüyorsun? kendini kandırma bence
Bu şekilde hiç te cool görünmüyorsun
Ben hayatımda kimseye Lan, karı gibi kelimesini kullanmadım. Bu insanlığın değil saygının gerektirdiği bir şeydir.
Neyse size mutluluklar.

1 hafta bekledim yerine kadar aynı şeyleri yaşadık....ve bebeğimi kucağıma aldım sonra onu aldırmak istediğim için kendimden utandım..bende hamileliğimde dikkat etmediğim zamanlar oldu ama allah isterse olur sağlıklı nurtopu gibi bir evlat olurdu bunlar bahane değil...ben çocuğumun yüzüne bakmaya kıyamazken sen aldırdın belkide tepkim bundan sana hakkında hayırlısı bizim şuan birçok işimiz rast gidiyorsa o bebek sayesinde hep böyle düşünüyorum ...seninde emin ol öyle olurdu elinde çok imkanın varmış eşinide üzmüşsünkötü bir insan olmadığı söyledim iyi niyetli temiz birisin ayrıca kontrole gittiğinde kürtaj yaşadınmı diye soruyorlar riskli gruba giriyor...buda bilinsin...dışa boşalma bir korunma yöntemi eğildir ayrc atakvim yöntemi oda değil...

aldırmamak kafana yatmış demekki aldırmamışsın. herkesin şartları aynı değil aynı olmuyor. öyle bi opsiyonum olsaydı bende aldırmazdım. anne olduğun için hormonların çok daha farklı şuan. bence mutlu ol. kucağına alabildiğin için. o ya da bu sebepten dolayı alamayanları kınama ama. hayatta iyi giden şeyler olduğu gibi kötü giden şeylerde olur. bebek sahibi olmak sana hayata pozitif bakmanı sağlıyor olabilir bu yüzden kötüleri görmez iyilere odaklanırsın ve bebeğim sayesinde der sevinirsin. mutluluğun daim olsun. bende belki bi süre hayatımda iyi giden şeylere odaklanmayıp kötülere odaklanabilirim ve bu da kürtaj yüzünden diyebilirim. çünkü kürtaj kötü bir süreçtir. benim de mutsuzluğum geçici olsun. biraz yapıcı davranalım birbirimize karşı. bu foruma destek bulmak için giriyoruz. didişmek için değil. kimse sana kürtaja karşısın diye madalya takmayacak. karşı olabilirsin bende kürtaj fanatiği değilim en nihayetinde. bunu yaşadığım için üzgünüm. bu yüzden bir de kürtaj hakkında bu kadar hassas durumdaki bir kadına nefret içerikli mesajlar atmak ne kadar yapıcı olur? korunmak için neler yaptığımızı anlatmak istemiyorum konu nerelere gider. ama erkek arkadaşım da ben de aklı başında insanlarız cahili cühela değiliz ki. beklenmedik bir şeydi. bebek sahibi olmak isteyen hiç kimse umudunu kaybetmesin bence.

İstediğin şekilde yaşarsın birlikteliğini yorumumda da bunu belirttim. Evlilik öncesi beraber yaşamaya dair herhangi bir cümle kurmadım veya aranızda aşk yok demedim. " Güçlü bir bağ olduğunda" maddi varlığın öneminin olmayacağını söyledim. Madem o kadar mükemmel yaşadığın şey, madem argo tabirler bu kadar normal aranızda güzel bir his var ne istiyorsun?
Madem herşey bu kadar güzel ne diye maddenin maneviyatın önüne geçtiğini düşünüyorsun? kendini kandırma bence
Bu şekilde hiç te cool görünmüyorsun
Ben hayatımda kimseye Lan, karı gibi kelimesini kullanmadım. Bu insanlığın değil saygının gerektirdiği bir şeydir.
Neyse size mutluluklar.

argo tabirlerin anlatmak istediği güçlü ifadeyi normal bir şekilde kısa ve öz anlatman imkansız. küfürlerde öyle. yeri gelince argo yeri gelince küfürlü konuşulması bi ihtiyaçtır. küfürlerin de anlamı vardır. bir duyguyu taşırlar. güçlü bir öfke güçlü bir nefret olabilir. küfür işlevseldir vesselam. benim fikrime göre tabii. herşeyin yeri ve zamanı var. bi öğretmenin ders sırasında küfür etmesi tabikiii saygıya değer değildir. ama benim evimin gece saat bilmem kaçında yatak odamdaki bir tartışma sırasında argo konuşmuşum diye saygınlığım mı yok şimdi? yaşadığım şey mükemmel değil, ama eksiği noksanı genelde toplumun normal olarak değerlendirdiği ilişkilerden ne az ne çok. birbirini seven iki insanın yaşadığı ilişki yani en nihayetinde. bi fark yok. ne istiyorum biliyor musun? erkek arkadaşımla ilişkimin devamlılığını istiyorum. şımarık bi çocukluk geçirmiş ya, bunun kötü olduğunu anlasın istiyorum. bizim ilişkimizden sıkılmasın, sıkılıcaksa bile bu maddi sebeplerden olmasın istiyorum. umarım parayı tercih etmez de yanımda kalır, bunu istiyorum. cool görünmek istesem zaten ohoooo başlardım bende ona buna ahlak bekçiliği yapmaya. hiç böyle açık seçik dürüstçe ne yaşanıyorsa anlatmazdım. derdim ben çok kontesim. siz de kakasınız.

Konu sahibi sorunun çözüldüyse bence konunu kapatmalısın.
Hem banane ya deyip hala da gelip katil diyolar çelişki bu olsa gerek.

Vay arkadaş ya ben anlamıyorum bu kadınları.Sanırsın hepsi normal hayatlarında tam bir asilzade.Kocalarına kızınca laf söylemiyor,gerektiğinde ağır konuşmuyorlar.Hiç sinirlenmiyorlar,hanımefendi çizgilerinden hiç çıkmıyorlar! İnsanız biz ya bazı zamanlar da üslubumuzu bozabiliyoruz. Kimisi de evli olmadan aynı evde yaşama,cinsellik,kürtaj,eşim diye hitap etme konularına takılmış.Bunun tek cevabı sizeneee...O eşi gibi hissediyor demek ki öyle söylüyor,sevmiş ve güvenmiş demek ki aynı evi paylaşıyor,cinselliği yaşıyor.Bundan kime ne?

Evet, konuyu okurken ben de bunları düşündüm. Yeri geldiğinde kadın kadının en büyük dostu, yeri geldiğinde de kadını diğer kadınlar kadar yerden yere vuran yok maalesef. Herkesin yaşayışı, düşüncesi, tarzı, değer yargıları farklıdır, bunlar tartışarak ortak fikirde karar kılınabilecek konular değil ki. Üstelik konu sahibi defalarca söylemiş "Ben bunları kendimi açıklamak için anlattım. Size yanlış gelebilir ama benim sorum başka." diye. Birlikte yaşaması, kürtajı, üslubu üzerinden neler neler söylenmiş inanamadım. Benim de tüm bu konular üzerinde farklı farklı fikirlerim var, evet, ama kimseyi eleştiri sınırlarını aşıp yargılamaya başlamamamız gerektiğini düşünüyorum.

aldırmamak kafana yatmış demekki aldırmamışsın. herkesin şartları aynı değil aynı olmuyor. öyle bi opsiyonum olsaydı bende aldırmazdım. anne olduğun için hormonların çok daha farklı şuan. bence mutlu ol. kucağına alabildiğin için. o ya da bu sebepten dolayı alamayanları kınama ama. hayatta iyi giden şeyler olduğu gibi kötü giden şeylerde olur. bebek sahibi olmak sana hayata pozitif bakmanı sağlıyor olabilir bu yüzden kötüleri görmez iyilere odaklanırsın ve bebeğim sayesinde der sevinirsin. mutluluğun daim olsun. bende belki bi süre hayatımda iyi giden şeylere odaklanmayıp kötülere odaklanabilirim ve bu da kürtaj yüzünden diyebilirim. çünkü kürtaj kötü bir süreçtir. benim de mutsuzluğum geçici olsun. biraz yapıcı davranalım birbirimize karşı. bu foruma destek bulmak için giriyoruz. didişmek için değil. kimse sana kürtaja karşısın diye madalya takmayacak. karşı olabilirsin bende kürtaj fanatiği değilim en nihayetinde. bunu yaşadığım için üzgünüm. bu yüzden bir de kürtaj hakkında bu kadar hassas durumdaki bir kadına nefret içerikli mesajlar atmak ne kadar yapıcı olur? korunmak için neler yaptığımızı anlatmak istemiyorum konu nerelere gider. ama erkek arkadaşım da ben de aklı başında insanlarız cahili cühela değiliz ki. beklenmedik bir şeydi. bebek sahibi olmak isteyen hiç kimse umudunu kaybetmesin bence.

arkadaşım şartları kendin yaratırsın eğitimliyim diyorsun beni anlamıyorsun ben seni kınamıyorum sadece tasvip etmiyorum...didişmek mi hiç işim olmaz bu nedenle seni haklı bulmamı bekleme..sen rahatını düşünmüşsün ve bir cana kıymışsın..birşey diyemeyeceğim ...ayrıca buraya yazıyorsun sonra ben haklıyım diyorsun madem belirli kesimden fikir almak istiyorum yaz..

Son düzenleyen: Moderatör:
burada tartısılması gereken ewlılık oncesı bırlıktelık bebek degıl arkasın yazmıs oldugu konudur.kımsenın ustune vazıfe degıl bence burada ınsanları yargılamak.yanlıs anlasılmasın burası ozgur bır platform tabıkıde herkes ıstedıgını yazıcak bende o yuzden goruslerımı bıldırmek ıstedım ama bu tur seylerı taswıp etmeyen bu sekılde yargılamasın o zaman.kım nasıl ne sekılde yasamak ıstıyorsa yasar.yorum yapılması gereken konu sahıbının burada paylastıgı sorun ewlıyımde yazabılırdı derdını anlatabılırdı o zaman fıkırlerınızı paylasıcaktınız yargılamadan.burada konu evlılık yada ılıskı degıl burada konu suan olan bır sorun.
konuya gelıcek olursakta bence sevgılın sorumluluk almaktan gercekten korkuyor ve maddı olarak eskısı gıbı olamamak onu kotu etkıllıyo ve ıstemese bıle bunu ılıskınıze yansıtıyor bunu asamadıgı surecede yansıtmaya devam edıcektır.kac yasında bılmıyorum ama aılesınden yalnız yasayan bırı bence kendı ayakları uzerınde durmayı ogrenmelı.bence bu konuyu konusmalısınız derım cunku konusmadan bu tur bırıken sorunlar ılıskınızı kotu sekılde etkler bırbırınıze soguk ve mesafelı dawranıslarınız surer ve bır yerden sonrada kopar.

evli değilsin ve birliktelik yaşıyorsun bu hiç kimseyi ilgilendirmez. Kimse bence bu noktaya takılmasın boş yere.
Başından bir kürtaj geçmiş inan çok üzüldüm çok çok geçmiş olsun. Ben sevgilinle arandaki uslübada takılmadım.
Belli ki sevgilin parasızlıktan biraz darlanmış durumu iyiken rahattken darlığa düşmek kolay değil, üstüne gitme ben seni bırakıp ailesine gidiceğini düşünmüyorum. Mutlu olun dilerimm

her ne kadar bazı yaptıklarına iyi yapmışsın diyemesem de şunu itiraf etmeliim ki ikna edici ve mantıklı bir konuşma üslubun var.yani yanlış birşey savunsan bile ''aa doğru yaaa'' dedirtebilirsin.birşey sormak istiyorum.erkek arkadaşın parayı tercih etmesi konusu nedir?ailesi seni istemedi de para musluğunu mu kıstılar?nedir bu iş?burclarınız nedir bu arada?

hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.

ben bu konuyu açıp dert yandığımda birbirimize açıklama yapmamıştık henüz. arada 1 gün fark var. benim sevgilimle olan sıkıntım geçti çok şükür de burası kaldı. vallahi dün bi tane derdim vardı bugün bin :)
arkadaşlar lütfen bilinçlenelim her konuda. oturup ahkam kesmek kolay. kürtaja gelince e ne yapayım vakti değildi. gelip bakıcak mıydın çocuğuma ben okuldayken? destek olanımız yok bakıcıya ayıracak bütçemiz yok. okulu bırakaydım dimi son senemde? seneye hamile kalsam neyse hiçbir güç kuvvet alamazdı onu benden. bi diplomam olurdu ücretli ücretsiz doğum iznim olurdu vs.
söleyeceğim ama ayıp olacak zor tutuyorum. senin başına gelmeyeceği ne malum? kızının kız kardeşinin başına gelmeyeceği ne malum? kadının kadına yaptığına bir bakın yahu. insan anlar destek çıkar. bir kadın olarak önce özgürlük sonra çoluk çocuk. kaç hikaye duyduk kaç örnek olay oldu gözümüzü önünde olmaldı mı? özgürlüğünü kazanamamış annelerin çektiği dramları görmezlikten gelince daha mı hoş? çocuk da anne de neler yaşıyor ne eziyetler. temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız. ondan sonra çocuk yetiştirmeye kalkışmalıyız.

ilk önce belirteyim yorumum asla kötü niyetli değil. kendi fikrimi aktaracağım sadece
rengimi belli edeyim önce, evlilik öncesi aynı evde yaşamaya sıcak bakmıyorum, resmi nikah olmaksızın yapılan dini nikahın bir anlamı yok benim için (müslüman olmama ve dini nikahın gerekliliğine inanmama rağmen) anne veya çocuğun sıhhati söz konusu olmadığı sürece de kürtaja tüm kalbimle karşıyım.

ilişki konusunda şunu anladım ben,
görünen o ki birbirinizi oldukça yıpratmışsınız ve sanırım yaşlarınız da küçük.
henüz olgunlaşmamış iki insan
kabullenilmekten kaçınılan sorumluluklar ve sonuçları
çok erken başlamış haliyle çabuk yıpranmışsınız.
zaman ilerledikçe düzelebilir sorunlara "ben onu isterim, bana ne ya ben bunu isterim" tavrı ortadan kalkacak kadar olgunlaştıktan sonra.
iyice düşünüp doğru karar vermek lazım.

yukarıda sizin mesajlarınızdan alıntıladığım ve beni cidden üzen ve düşündüren noktalar var.
"daha 6 haftalık kalbi atmayan organizma" değil, o bir canlı o bir bebek ve yaşama hakkı elinden alınmış ötesi yok.
gerçi şu koşullar altında maalesef kürtaj tek yol ve yapılacak en iyi şey gibi görünüyor çünkü o yavrunun anne-babaya ihtiyacı var. mp3 için tartışan iki çocuğa değil.

bir diğer nokta "bilinçlenelim her konuda" demişsiniz ancak bu ilişkide eksik olan şey bilinç
bir erkekle aynı evde yaşayarak bilinçlenemezsiniz
zamanından önce gerçekleşen bir hamileliği sonlandırmak da bilinç değildir
ve bunların hiçbiri "ÖZGÜRLÜK" değildir
sizin öözgürlüğünüz bir başkasının özgürlüğünün sınırına dayandığı an biter ki burada bebeğin özgürlüğü elinden alınmış.

temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız.
evet baştan sona katılıyorum ama temiz toplum, dengeli ve düzgün ilerleyen meşru ilişkiler sonucu meydana gelen çocukların aklıselim bir şekilde yetiştirilmesiyle oluşturulur.
daha istediği olmayınca dudak büzen bir çocuktan sırf üreyebiliyor diye babalık bekleyemem ha keza annelikte bekleyemem.
bir kadının özgürlüğü;
kendine toplumda yer edinebilmesi
kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi ve söz sahibi olması demektir.
güç sadece diplomayla olmaz
güç sadece parayla olmaz
kadının gücü hayat karşısındaki duruşudur.

son olarak,
kimin ne olacağı hiç belli olmaz herşey insanlar için ne de olsa.
ama seçimlerimiz de bizi iyi ya da kötü bazı sonuçlara ulaştırıyor. Rabbim hem sizi hem evlileri hem bekarları yanlış olan herşeyden korusun.

dillerim bundan sonrası çok ama çok iyi olur ama çok emek vermek lazım.
bedenlerden önce zihinlere...

Son düzenleme:
Evlilik dışı cinselliğe karşı değilim. İki tarafta birbirini seviyorsa olabilir gözüyle bakıyorum. Fakat benim her zaman korkum hamile kalmaktır. Olur ya bu işler şans işi. Mesela şimdiki şartlarım belli.
Bir erkek arkadaşım olsa ilişkiye girsem, hamile kalsam aldırmak zorunda kalırım. Çünkü sizin de dediğiniz gibi opsiyonlarım yeterli değil.O yüzden sevdiğimle bu ilişkiyi yaşamak da istemem. Korkarım. Büyük sorumluluk çünkü.
Ve siz, opsiyonlarınız yeterli olmadığı halde böyle bir ilişki içine neden girdiniz ? Yani ben şunu savunuyorum.
İnsanlar akıllarını, işlerini,imkanlarını ellerine aldıklarında en son nokta cinsellik olmalı diye düşünüyorum.
İşte böyle bir cinsel ilişkiye karşı değilim ben. Cinsel ilişkinin sonunda gelen sorumlulukları alabilecek gücü olanlar bunu yaşasın.
Yani bilmiyorum. Kusura bakmayın. Yadırgamak gibi değil. Ama bence sizin hatanız bu.
Bir bayan hamile kaldığında, adam onu kolundan tutup nikah günü almaya gitmiyorsa, aldırmayı seçenek dışı bırakıp, doğurmanızı istemiyorsa o adamdan hayır geleceğine inanmıyorum. Hamileyken okul biter, başlarım maddi imkanlara... Kusura bakmasın kimse.
Maddi immkanları olmayan insanların cinsellik, aynı evde yaşama gibi sorumlulukları almasına aklım ermiyor.
Ama olan olmuş. Böyle bir adamı sevmeye devam edebiliyor musunuz ? Evlenseniz bile yürüyeceğine inanıyor musunuz ?

maneviyatın olduğu ilişkilerde kafa karışıklığı mutsuzluk hiçbir zaman olmuyor mu? hayat bu inişli çıkışlı insanların modu herzaman yüksek olmuyor. 3 yıldır birlikteyiz ve çok mutluyduk diyorum, aramızda manevi bir bağın olmadığı burdan çıkmıyor mesela. ben ondan, müstakbel eş diyeyim o zaman yani takılmayalım buna, kimi yerde erkek arkadaşım kimi yerde partnerim kimi yerde eşim diye bahsettim ki ruh eşim o benim. bu onun genel karakteri değil genel olarak yapar bana böyle demiyorum ki o bana hakaret etmedi ben ona etmedim ama kötü üsluplar takındık dün yaşanan özel bir durumu anlatıyorum ve rahatsızlık duydum diyorum üzüldüm diyorum paylaşıyorum ama karşılığında "sizde zaten maneviyat yok gelecek yok pat küt" gibi yorumlarla düşene bir de ben vurayım diyorsunuz gibi hissettim.

kavgalı gecenin üstüne ertesi gün arayıp hastaneye gidişin hakkında soru soruyorsa bu bile iyi bir şeydir bence. kavganın ertesi günü çoğu insan aramayabilir. o lükse alıştıysa, bu yaşına kadar gelen değerleri varsa, bunu değiştirmen kolay değil. değiştiremeyeceğin şeyler vardır ya onlardan gibi. çünkü çocukluktan gelen bir şey. sizin yaşantısına çok büyük olumsuz bir etkisi olmayacağı sürece alışkanlıklarına yönelik para harcamasını çok kısıtlayamazsın. bizim durum da sizinkine benziyor, ben son sınıftayım para kazanmıyorum doğal olarak bu yüzden giderlerimiz veya onun almak istediği şeyler hakkında kendimi söz sahibi hissetmiyorum. söz sahibi derken yapma etme gibi şeyler. fikrimi söylerim tabi ama senin tutumun gibi işte 300lük olanı alma falan diye zorlamam. gerçi benimki kaliteli diye der, etraf ne der diye demez de. öyle bir durumda caydırmak daha zor çünkü dediğim gibi çocukluktan gelen bir bakış açısı bu. soğuyacak kadar bir durum görmedim ben. :/

sosyal hayata girip para kazanmaya gücü cesareti eğitimi veya inancı olmayan, kendi ayakları üzerinde maddi ve manevi olarak duramayacak, çevre baskısı altında ezilebilecek olan, ailesinin yargıları nedeniyle ailesinden kopabilecek olan, hayattaki en büyük engeli başkalarından çok kendisi olan vs. biriyle eğitimli/eğitimsiz hayatın sillesini yediğinde devrilmeyecek maddi manevi gücü kendinde bulan, kendi kararlarını kendi verebilen, sığınmacı zihniyette yaşamayan vs. birinin evlilik öncesi cinsel ilişki yaşaması arasında dağlar kadar fark vardır. bir taraf 10 yıl dayak yese, nikahı olmadığı çocuğu olduğu veya bakire olmadığı için başkaldırmayan biri olurken (ki bu kişiler çoğunlukla resmi nikahları olsa bile baş kaldıramıyor. bir de nikahsız olunca... iş yokuşa gidiyor.) diğer taraf ayrılıp işe girip hayatını güzelce devam ettirebilir. bir taraf zarar görürken diğer taraf ilişkisini yaşamış ve ayrılmış olur.

bu yüzden konu sahibinin vahvahlanacak bir durumu yok. cinsellik veya ilişkisi konusunda yardıma ihtiyacı yok. yardıma ihtiyacı olduğu konu kendisinin de belirttiği şeyler zaten.

konu sahibi konumu ve kafası itibariyle vahvahçılardan daha aciz bir durumda hiç değil. ne sen bunun farkındasın ne de polis farkında.
insanların kendilerinde vahvahlanacak onca şeyleri varken milletin kürtajına yatağına vahvah yapıyor. ben de bu zihniyetleri vahvahlıyorum.

herkes pek namuslu, pek içi dışı bir, pek nurlu pek mikemmel pek bi şahane, bi konu sahibi kaldı. tey tey...

merak ettiğim sevgilinizin yaşı küçükmü ?
ya çok küçük hayatı öğrenememiş hala laylaylom olsun istiyor , birden maddi gücü elinden alınınca çatacak yer arayıp size çatıyor, başka bahanelerle,
yada çok rahat büyüdüğü için yeri gelince geçim sıkıntısının ne olduğunu öğrenemediği için en ufak parasızlık ona çok büyük bi mesele gibi geliyor saldırganlaşıyor, egolarını tatmin edemiyor, bunu nerden çıkardınız dersen de insanların elinde ki mp3ün fiyatına göre ne diyeceği ne tepki göstereceğini önemsemesinden .

siz bebeğinizi kaybetmişsiniz okulunuz bitecek bir an önce bunları halledip hızlı şekilde evlenmenin yollarını aramalı gönlünüzü hoş tutmalıydı , sizin müsrifliğinizden para sıkıntısı çekse tmm dersin tribinde haklıydı bencillik ediyorum dersin ama ortada hiç bişy yok , üstüne üstüne gelipte hemen zırlıyosun felan demesi çok yanlış , biraz ağırlığını koy arkadaşım , kendini ezdirme biraz büyüsün evlenince de kıymetini bilsin , KENDİ DEĞERİNİN FARKINA VAR ,ÇOK ŞIMARTMA BENCE !
beraber yaşarken bunların olacağını oda bilmeliydi , o stresi kaybın acısını o da çekmeli sen ne kendini yiyosun boşver üzülme

Evlilik dışı cinselliğe karşı değilim. İki tarafta birbirini seviyorsa olabilir gözüyle bakıyorum. Fakat benim her zaman korkum hamile kalmaktır. Olur ya bu işler şans işi. Mesela şimdiki şartlarım belli.
Bir erkek arkadaşım olsa ilişkiye girsem, hamile kalsam aldırmak zorunda kalırım. Çünkü sizin de dediğiniz gibi opsiyonlarım yeterli değil.O yüzden sevdiğimle bu ilişkiyi yaşamak da istemem. Korkarım. Büyük sorumluluk çünkü.
Ve siz, opsiyonlarınız yeterli olmadığı halde böyle bir ilişki içine neden girdiniz ? Yani ben şunu savunuyorum.
İnsanlar akıllarını, işlerini,imkanlarını ellerine aldıklarında en son nokta cinsellik olmalı diye düşünüyorum.
İşte böyle bir cinsel ilişkiye karşı değilim ben. Cinsel ilişkinin sonunda gelen sorumlulukları alabilecek gücü olanlar bunu yaşasın.
Yani bilmiyorum. Kusura bakmayın. Yadırgamak gibi değil. Ama bence sizin hatanız bu.
Bir bayan hamile kaldığında, adam onu kolundan tutup nikah günü almaya gitmiyorsa, aldırmayı seçenek dışı bırakıp, doğurmanızı istemiyorsa o adamdan hayır geleceğine inanmıyorum. Hamileyken okul biter, başlarım maddi imkanlara... Kusura bakmasın kimse.
Maddi immkanları olmayan insanların cinsellik, aynı evde yaşama gibi sorumlulukları almasına aklım ermiyor.
Ama olan olmuş. Böyle bir adamı sevmeye devam edebiliyor musunuz ? Evlenseniz bile yürüyeceğine inanıyor musunuz ?

Bence olay budur nokta. :42: :40: :46::46::46:

ben çok alışığım sanki böyle bi hayata ne evim istediğim hayalim gibi oldu ne hamileliğim hayalimdeki gibi,

ne bu şimdi yani ne yaptım ben de böyle haraketleri hakedecek. evlenmekten uzaklaşıyorum gitgide :( çok mutsuzum.:14:

o benimle yaşamaktan keyif alıyo da ben ızdırap mı çekiyorum sanki.

merhaba,söylediklerin arasında çelişki yok m sence de?

burada tartısılması gereken ewlılık oncesı bırlıktelık bebek degıl arkasın yazmıs oldugu konudur.kımsenın ustune vazıfe degıl bence burada ınsanları yargılamak.yanlıs anlasılmasın burası ozgur bır platform tabıkıde herkes ıstedıgını yazıcak bende o yuzden goruslerımı bıldırmek ıstedım ama bu tur seylerı taswıp etmeyen bu sekılde yargılamasın o zaman.kım nasıl ne sekılde yasamak ıstıyorsa yasar.yorum yapılması gereken konu sahıbının burada paylastıgı sorun ewlıyımde yazabılırdı derdını anlatabılırdı o zaman fıkırlerınızı paylasıcaktınız yargılamadan.burada konu evlılık yada ılıskı degıl burada konu suan olan bır sorun.
konuya gelıcek olursakta bence sevgılın sorumluluk almaktan gercekten korkuyor ve maddı olarak eskısı gıbı olamamak onu kotu etkıllıyo ve ıstemese bıle bunu ılıskınıze yansıtıyor bunu asamadıgı surecede yansıtmaya devam edıcektır.kac yasında bılmıyorum ama aılesınden yalnız yasayan bırı bence kendı ayakları uzerınde durmayı ogrenmelı.bence bu konuyu konusmalısınız derım cunku konusmadan bu tur bırıken sorunlar ılıskınızı kotu sekılde etkler bırbırınıze soguk ve mesafelı dawranıslarınız surer ve bır yerden sonrada kopar.

ozaman diyecektiki beni eleştirmeyin yargılamayın sadece güzel şeyler söyleyin yazacaktı yok okulu varmışta ilişkiye girmiş sonra okulu için masum bir bebeğin hayatını engellemiş kusura bakma...ben bu yazına bakarım gerisi fasa fisodur benim içinburayı herkes okuyor örnek teşkil edeceğini düşündüğüm için yazıyorum...

ozaman diyecektiki beni eleştirmeyin yargılamayın sadece güzel şeyler söyleyin yazacaktı yok okulu varmışta ilişkiye girmiş sonra okulu için masum bir bebeğin hayatını engellemiş kusura bakma...ben bu yazına bakarım gerisi fasa fisodur benim içinburayı herkes okuyor örnek teşkil edeceğini düşündüğüm için yazıyorum...

tabıkıde burayı herkes okuyor belkı de ornek teskil edıyor fakat yazıları bastan ıtıbaren okursanız zaten belırtmıs konu sahıbı bunları yasadım fakat yazdıgım konu hakkında yorum almak ıstıyorum tarzında bır yazıda belırtmıs bunu zaten.buraya yasadıklarını anlatıp hadı bu yasadıkalrımdan hangısı cırkın kotu soyleyın de dememıs.sadece basından gecenlerı anlatmıs ve kendınce sorun ettıgı nokta uzerınden yorum ıstemıs yanılmıyorsam.burada bebek aldırmasını tabıkıde tasvıp etmıyorum ama henuz evlılıge hazır olmayan bır erkek olarak öncelikli kendı luksunu dusunen bır bıreyden de saglıklı bır baba olmayacagı gorusundeyım.konuyu yazan arkadas burada kendı gecegını henuz goremıyor korukorune neden yanlıs ustune yanlıs yapsın kı.soyle dıyeceksınız o zaman korunsalardı yapmasalrdı.tabıkı orası ole ama yapılan bır hata sonucu bır kaza yada yanlıs sonucu o olayı daha da ılerıye suruklemenın manası yok.

3 senelik bir birliktelik var ve her anini mutlu anlatmisin..
iliski seklinizide cok guzel analiz edip yazmisin.

Tek cikarabildigim sonuc veya son kullandigin cumleden anladigim kadariyla aldirdigin bebegin psikolojisini yasiyorsun. Sevgilinde ayni durumda.
Ve baska yerlerden patlak veriyo.
Daha sakince birlikte ustesinden gelebilirsiniz bence. Cunku gerekli bir kurtaj bile olsa insani cok derinden etkiliyo.
Ben 12 haftalikken kurtaj olmustum bebegin kalbi durmustu cunku ve Benide zehirlemeye baslamisti.
Tam bir sene sucsuz oldugum halde o kurtaj psikolojisini atamadim:( kendimi sucladim dikkat etseydim kalbi durmazdi diye agladim... Gunlerce ilk 3 ay dusugun anneyle alakasi olmadigi hakkinda kitaplarla avunmustum:(

Back
X