hanımefendi benim o çocuğu aldırdığımda kalp atışı bile yoktu 6. haftaya rağmen. yaşayıp yaşamadığı belirsiz bir organizmanın gelişimi engellendi diye katillik ile yaftalayamazsınız kimseyi.
ben bu konuyu açıp dert yandığımda birbirimize açıklama yapmamıştık henüz. arada 1 gün fark var. benim sevgilimle olan sıkıntım geçti çok şükür de burası kaldı. vallahi dün bi tane derdim vardı bugün bin :)
arkadaşlar lütfen bilinçlenelim her konuda. oturup ahkam kesmek kolay. kürtaja gelince e ne yapayım vakti değildi. gelip bakıcak mıydın çocuğuma ben okuldayken? destek olanımız yok bakıcıya ayıracak bütçemiz yok. okulu bırakaydım dimi son senemde? seneye hamile kalsam neyse hiçbir güç kuvvet alamazdı onu benden. bi diplomam olurdu ücretli ücretsiz doğum iznim olurdu vs.
söleyeceğim ama ayıp olacak zor tutuyorum. senin başına gelmeyeceği ne malum? kızının kız kardeşinin başına gelmeyeceği ne malum? kadının kadına yaptığına bir bakın yahu. insan anlar destek çıkar. bir kadın olarak önce özgürlük sonra çoluk çocuk. kaç hikaye duyduk kaç örnek olay oldu gözümüzü önünde olmaldı mı? özgürlüğünü kazanamamış annelerin çektiği dramları görmezlikten gelince daha mı hoş? çocuk da anne de neler yaşıyor ne eziyetler. temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız. ondan sonra çocuk yetiştirmeye kalkışmalıyız.
ilk önce belirteyim yorumum asla kötü niyetli değil. kendi fikrimi aktaracağım sadece
rengimi belli edeyim önce, evlilik öncesi aynı evde yaşamaya sıcak bakmıyorum, resmi nikah olmaksızın yapılan dini nikahın bir anlamı yok benim için (müslüman olmama ve dini nikahın gerekliliğine inanmama rağmen) anne veya çocuğun sıhhati söz konusu olmadığı sürece de kürtaja tüm kalbimle karşıyım.
ilişki konusunda şunu anladım ben,
görünen o ki birbirinizi oldukça yıpratmışsınız ve sanırım yaşlarınız da küçük.
henüz olgunlaşmamış iki insan
kabullenilmekten kaçınılan sorumluluklar ve sonuçları
çok erken başlamış haliyle çabuk yıpranmışsınız.
zaman ilerledikçe düzelebilir sorunlara "ben onu isterim, bana ne ya ben bunu isterim" tavrı ortadan kalkacak kadar olgunlaştıktan sonra.
iyice düşünüp doğru karar vermek lazım.
yukarıda sizin mesajlarınızdan alıntıladığım ve beni cidden üzen ve düşündüren noktalar var.
"daha 6 haftalık kalbi atmayan organizma" değil, o bir canlı o bir bebek ve yaşama hakkı elinden alınmış ötesi yok.
gerçi şu koşullar altında maalesef kürtaj tek yol ve yapılacak en iyi şey gibi görünüyor çünkü o yavrunun anne-babaya ihtiyacı var. mp3 için tartışan iki çocuğa değil.
bir diğer nokta "bilinçlenelim her konuda" demişsiniz ancak bu ilişkide eksik olan şey bilinç
bir erkekle aynı evde yaşayarak bilinçlenemezsiniz
zamanından önce gerçekleşen bir hamileliği sonlandırmak da bilinç değildir
ve bunların hiçbiri "ÖZGÜRLÜK" değildir
sizin öözgürlüğünüz bir başkasının özgürlüğünün sınırına dayandığı an biter ki burada bebeğin özgürlüğü elinden alınmış.
temiz toplum istiyorsak önce bilinçli ve güçlü kadın sonra özgür bir anne olmalıyız.
evet baştan sona katılıyorum ama temiz toplum, dengeli ve düzgün ilerleyen meşru ilişkiler sonucu meydana gelen çocukların aklıselim bir şekilde yetiştirilmesiyle oluşturulur.
daha istediği olmayınca dudak büzen bir çocuktan sırf üreyebiliyor diye babalık bekleyemem ha keza annelikte bekleyemem.
bir kadının özgürlüğü;
kendine toplumda yer edinebilmesi
kendi ayaklarının üzerinde durabilmesi ve söz sahibi olması demektir.
güç sadece diplomayla olmaz
güç sadece parayla olmaz
kadının gücü hayat karşısındaki duruşudur.
son olarak,
kimin ne olacağı hiç belli olmaz herşey insanlar için ne de olsa.
ama seçimlerimiz de bizi iyi ya da kötü bazı sonuçlara ulaştırıyor. Rabbim hem sizi hem evlileri hem bekarları yanlış olan herşeyden korusun.
dillerim bundan sonrası çok ama çok iyi olur ama çok emek vermek lazım.
bedenlerden önce zihinlere...