Maaş kartım babamda

Araba almayı düşündüklerine göre hesapta ben yokum demek oluyor bu akşam bu konuları sakince oturup konuşmayı düşünüyorum. Buradan aldığım destekle
Kesinlikle konuşun konuşun ki ilerde ailenizle önemli kırgınlıklar yaşanmasın belliki sizin düğün vakti geldiğinde elimiz boş diyecek aileniz o zaman bi olay daha derin kırgınlıklar yaratır her iki taraftada.
 
En makulu yazılmış kartı iptal ettirmek. yeni kart açmak ve baba sorarsa evlilik için ihtiyacım var demek. fazlaca tartışmaya lüzum yok. babanız siz kız evlatsınız diye karşı tarafa daha çok birşeyler yaptırma taraftarı olabilir. ihtiyacınız olmayacağını düşünüyor olabilir. adet falan derlerse ona göre düğün nişan konuşsunlar yapsınlar siz maaş kartınızla özençlerinizi yapın. mizacınızın insanları kıramayan, iyi bir fıtrat olduğu belli. istemeden de olsa baba tarafından suistimal edilmiş olabilir ancak tehlike geçmiş değil bu mizaçla ilerideki eşinizin ya da onların ailesinin de suistimaline uğramayın. suistimal eden kişiler suçlu doğru ama buna sebep olan da bizleriz. ne kart ne para kimseye vermeyin bundan sonra. sorumluluklarınız için evlilikte harcama yapmak o başka.
 
Yani diğer arkadaşlar da yazmış neredeyse 300 bin kazancınız olmuş ama elde var 0. Kendinizi bu konuma nasıl soktunuz aklım almıyor. Evleneceğiniz zaman para bulamayıp sıkıntı çekecek olan yine sizsiniz. Ayrıca eş adayınızda bunca parayı ailenize direkt verdiğinizi duyarsa ataerkil damarları kabarıp aynı şekilde size baskı uygulamaya çalışır adım kadar eminim. Ee nolcak ayıp olmasın diye bir ömürde ona verirsiniz kartı.
 

Canım her aile çocuğunu okutmak zorundadır ve tabiki geleceğini garanti altına almak ya zorundadır..6 sene çok uzun bir zaman ve bu zaman da sen babana maaş kartını vermeseydin şimdi kara kara düşünmek zorunda kalmıycaktın
Abine araba alıyor ev alıyor peki sana??
İste babandan 6 senedir senin maaşını yemiş bir zahmet baba gibi de kızının nişanını yapsın
 
ne diyecekler biz de sana baktık diyecekler. zaten okuttuk kozunu sunmuşlar. evde bedava yaşadın yedin içtin onu da derler. kavga olursa duyacakları bu. insanın yandığı şey para değil de bu sözler.
 
Bu konuyu ona hiç açmadım açmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ve evlilikte bütçeyi konuştuğumuzda herkes kendi parasını idare edecek diye konuştuk.
 
Araba almayı düşündüklerine göre hesapta ben yokum demek oluyor bu akşam bu konuları sakince oturup konuşmayı düşünüyorum. Buradan aldığım destekle

Aynen araba alma konusunu doğru bulmadığını konuş ailenle direk kartı istemek yerine. Zaten abinin düğününü yaptığınızı, babanın senin maaşından biriktirdiği parayı senin nişan ve ev harcamaların için kullanacağını düşündüğünü evlendikten sonra borç ödemek istemediğini söyle. Sizinkiler sana hak vermezse o zaman iptal edersin kartları.
 
Bu konuyu ona hiç açmadım açmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ve evlilikte bütçeyi konuştuğumuzda herkes kendi parasını idare edecek diye konuştuk.
Tamam da adam az çok maaşınızı bilmeyecek mi? Mesela şuan en basiti evlilik hazırlıklarında parasal konularda tasarrufa gideceksiniz. Adam anlamayacak mı kazandığınız paraların ortada olmadığı. Evlenmeden böyle sözler kolay veriliyor ama sonra herkes birbirine karışıyor malesef. Örneğin sorsak bekarken tüm erkekler ev işlerinde yardımcı olur ama evlenince nedensen %90 ı toz oluyor.
 
Yani durumu anlatmalı mıyım sizce?
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…