- 2 Ağustos 2018
- 2.725
- 7.370
- 158
- Konu Sahibi goldenhour16
-
Kesinlikle konuşun konuşun ki ilerde ailenizle önemli kırgınlıklar yaşanmasın belliki sizin düğün vakti geldiğinde elimiz boş diyecek aileniz o zaman bi olay daha derin kırgınlıklar yaratır her iki taraftada.Araba almayı düşündüklerine göre hesapta ben yokum demek oluyor bu akşam bu konuları sakince oturup konuşmayı düşünüyorum. Buradan aldığım destekle
Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
ne diyecekler biz de sana baktık diyecekler. zaten okuttuk kozunu sunmuşlar. evde bedava yaşadın yedin içtin onu da derler. kavga olursa duyacakları bu. insanın yandığı şey para değil de bu sözler.Yani diğer arkadaşlar da yazmış neredeyse 300 bin kazancınız olmuş ama elde var 0. Kendinizi bu konuma nasıl soktunuz aklım almıyor. Evleneceğiniz zaman para bulamayıp sıkıntı çekecek olan yine sizsiniz. Ayrıca eş adayınızda bunca parayı ailenize direkt verdiğinizi duyarsa ataerkil damarları kabarıp aynı şekilde size baskı uygulamaya çalışır adım kadar eminim. Ee nolcak ayıp olmasın diye bir ömürde ona verirsiniz kartı.
Bu konuyu ona hiç açmadım açmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ve evlilikte bütçeyi konuştuğumuzda herkes kendi parasını idare edecek diye konuştuk.Yani diğer arkadaşlar da yazmış neredeyse 300 bin kazancınız olmuş ama elde var 0. Kendinizi bu konuma nasıl soktunuz aklım almıyor. Evleneceğiniz zaman para bulamayıp sıkıntı çekecek olan yine sizsiniz. Ayrıca eş adayınızda bunca parayı ailenize direkt verdiğinizi duyarsa ataerkil damarları kabarıp aynı şekilde size baskı uygulamaya çalışır adım kadar eminim. Ee nolcak ayıp olmasın diye bir ömürde ona verirsiniz kartı.
Bankacıyım.Bu arada mesleğiniz nedir çok merak ettim?
Araba almayı düşündüklerine göre hesapta ben yokum demek oluyor bu akşam bu konuları sakince oturup konuşmayı düşünüyorum. Buradan aldığım destekle
Siz şimdi olduğu gibi mi idare edeceksiniz bir düşünceniz var mı yani ?Bu konuyu ona hiç açmadım açmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ve evlilikte bütçeyi konuştuğumuzda herkes kendi parasını idare edecek diye konuştuk.
Hayır kartımı eşime vermeyi düşünmüyorum.Siz şimdi olduğu gibi mi idare edeceksiniz bir düşünceniz var mı yani ?
Tamam da adam az çok maaşınızı bilmeyecek mi? Mesela şuan en basiti evlilik hazırlıklarında parasal konularda tasarrufa gideceksiniz. Adam anlamayacak mı kazandığınız paraların ortada olmadığı. Evlenmeden böyle sözler kolay veriliyor ama sonra herkes birbirine karışıyor malesef. Örneğin sorsak bekarken tüm erkekler ev işlerinde yardımcı olur ama evlenince nedensen %90 ı toz oluyor.Bu konuyu ona hiç açmadım açmayı da düşünmüyorum açıkçası. Ve evlilikte bütçeyi konuştuğumuzda herkes kendi parasını idare edecek diye konuştuk.
Yani durumu anlatmalı mıyım sizce?Tamam da adam az çok maaşınızı bilmeyecek mi? Mesela şuan en basiti evlilik hazırlıklarında parasal konularda tasarrufa gideceksiniz. Adam anlamayacak mı kazandığınız paraların ortada olmadığı. Evlenmeden böyle sözler kolay veriliyor ama sonra herkes birbirine karışıyor malesef. Örneğin sorsak bekarken tüm erkekler ev işlerinde yardımcı olur ama evlenince nedensen %90 ı toz oluyor.
Hayır kartımı eşime vermeyi düşünmüyorum.
Bu akşam konuşacam olumlu bir cevap almazsam iptal ettirip yeni kartımı alacağım.zaten kartın babanda ondan almadan nasıl verceksin ki evlenirken de baban al kızım kartın demez bence.
Evet babama bile güvenmemem gerektiğini bilmiyordum.kusura bakmayın da çok saf gördüm, sizin kadarını görmedim. 6 yıl ya dile kolay. hangi akla hizmet yaptınız ki bu işi? derhal konuşun ve geri isteyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?