- Konu Sahibi goldenhour16
-
Annenize sormuyormusunuz anne ne olacak bu durum abime herşey yapıldı sıra bende evim eşyam çeyizim alınacak nisan yapılacak nasıl kardeşime araba almaya kalkıyorsunuz benim düğünüm ne olacak diyeAbimin düğünü evi yapıldığı gibi bana da yapılacak sandım aynı şekilde. Ama gördüm ki durum çok farklıymış beni kahreden bu.
Bu akşam sorup konuşacağım.Annenize sormuyormusunuz anne ne olacak bu durum abime herşey yapıldı sıra bende evim eşyam çeyizim alınacak nisan yapılacak nasıl kardeşime araba almaya kalkıyorsunuz benim düğünüm ne olacak diye
konu sahibi 29 yaşında bankacı, olay cehaletten değil aile biz seni okuttuk baktık diye suistimal etmiş. aile ihtiyaçlı bir ailede olabilir bilmiyorum. benim bi arkadaşım da bu durumdaydı babası aile hekimiydi buna rağmen kartı babasında ve babasından harçlık alırdı. ağzımı açıp sen napıyorsun diyemedim kırılmasın diye. doğru birdir ama duygu sömürüsü ile aileye aşırı bağlı mizaçlara bu tarz şeyler yapılıyor. duyuyoruz erkeklere borç ödetiliyor falan. burada yaparlarsa bile aile düğün yapmış ev almış iyilik yapmış görünecek damat da sevinecek eksiklenecek belki kayınpeder ev aldı diye. halbuki olay başka kızımız kendisi çok rahat alır yapardı bunları. kendi yapmasının özgüveni ve kimseye müdanasının olmaması hissiyle evlenirdi. aile bunu istemiyo hep borçlu hissetmeni istiyor. insan babasından param nerde diye soramaz sorarsa da nankör derler çok zor bi durum. inşallah nişanlısı, kayıvalidesi, kayınpederi iyi insanlar çıkarlar.beni lutfen yanlis anlamayin,
maasin tamamini da babaniza verseniz, yine de kartiniz sizde kalmali, verilecekse siz vermeli, biriktirecekseniz siz biriktirmelisiniz.
Bu kisisel olarak size cok sey katar, sirf bunu soyleyerek bile babanizdan kartinizi geri alabilirsiniz.
Dugun oncesi biraz kendi parami yonetmek istiyorum seklinde.
Ayip falan degil.
Aslinda babanizin bunu zaten soylemesi gerekiyordu.
Ben cok kucukken babam bana yuklu miktar para verir ve bankaya gonderirdi, finansal islerini yaptirirdi. Deneyim deneyim deneyim, hayat deneyimlerden ibaret.
Şu şu ihtiyaçlarım var kartım lazım baba deyip isteHerkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Yok artık kime ne canım evlenmeden önceki paramı nasıl ve nereye harcadigimdan adam tutup da evlenmeden önce maaşları nereye harcadın diyecek değil ya yedim bitti derTamam da adam az çok maaşınızı bilmeyecek mi? Mesela şuan en basiti evlilik hazırlıklarında parasal konularda tasarrufa gideceksiniz. Adam anlamayacak mı kazandığınız paraların ortada olmadığı. Evlenmeden böyle sözler kolay veriliyor ama sonra herkes birbirine karışıyor malesef. Örneğin sorsak bekarken tüm erkekler ev işlerinde yardımcı olur ama evlenince nedensen %90 ı toz oluyor.
Kendi maaş kartınızı istemek için bir de babanızı ikna etmeye mi çalışacaksınız?Ben zaten bankacıyım onu rahatlıkla halledebilirim. Bu akşam konuşacağım. Ondan sonra karar vereceğim.
demez de tersini düşünün 30 yaşında adamla evleneceksiniz birikim 0. bu parayı nereye harcadı merak etmez misiniz? Babasına vermesi bi derece de adamın kumarı mı var alkolü mü tefeciye mi kaptırdı? Olay değil karakter göstermesi bakımından bu bilgi de sorgulanır.Yok artık kime ne canım evlenmeden önceki paramı nasıl ve nereye harcadigimdan adam tutup da evlenmeden önce maaşları nereye harcadın diyecek değil ya yedim bitti der
Bütün yazdıklarınıza binaen yazdım.
Okumak kaç sene meslek için liseye kadar herkes okuyor onu her aile yapıyor. Üniv.de 4 sene 5 sene. Eee 6. sene olduğuna göre kartını iste güzel bi dille.Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Fazla ezbere düşünüyorsunuz. Ben buradan hanımefendinin nasıl biri olduğunu çözdüm. Sizce evleneceği adam çözememiş midir? Kadın çok para harcamam diyor. Daha baskın bir karakteri olsaydı size hak verirdim ancak. Eşi şimdiye kadar babandaymış evliyken bende dursun dese konu sahibi kırmamak için kabul edebilecek bir profil çiziyor ilk mesajlarında. Yoksa tabi ki kazanç benimse kimse karışamaz ancak bu konuda sorun zaten buradan çıkıyor konu sahibi böyle demediği için. Ben de bu sebeple kendini soktuğu konum için üzüldüm.Yok artık kime ne canım evlenmeden önceki paramı nasıl ve nereye harcadigimdan adam tutup da evlenmeden önce maaşları nereye harcadın diyecek değil ya yedim bitti der
Var böyle ailelerÇok hatali davranmışsınız bence. Çocuk sahibi olduğumuzda zaten bütün yükü masraflari goze alarak karşılık beklemeyecek sekilde bunu yapıyoruz her çocuk anne babasina borçlu şekilde dunyaya gelmiyor
Açık açık o paranın sizin maasinizdan biriken nişan dugun parasi olup olmadığını sorun bence. Ben evleneyim sonra alin abime araba deyin
Belliki evlenince maas kartının gideceğini de anlamışlar imkan varken arabayi da araya sıkıştıralım derdindeler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?