Maaş kartım babamda

Yani durumu anlatmalı mıyım sizce?
hemen eşine bahsetme bence. bi konuş ya da ne yapıp yapmayacakları netleşsin düğünde destek vermezlerse o zaman eşine söylersin. ama 0 birikimin olduğunu şu an için bilmesi şart ona göre plan yaparsınız. sorarsa 6 sene hiç biriktirmedin mi diye o zaman aileme yardım ettim dersin.

Yani durumu anlatmalı mıyım sizce?
Hayır anlatmanız için söylemedim. Ataerkilliğiyle ünlü ülkemizde ona böyle bir koz verdiğiniz ve kendinizi bu duruma soktuğunuz için sizin adınıza üzüldüm. Bir hata yapılmış sizin yerinizde olsam kart verdiğimi söylemem. Para yönetimi sizde olsaydı ailenize ihtiyaçları olduğunda yardımcı olsaydınız kendiniz için de bir miktar birikim yapabilirdiniz.

Evet babama bile güvenmemem gerektiğini bilmiyordum.
bunun güvenle alakası yok ki. babanıza maaş kartınızı vermişsiniz, kızım senin adına biriktircem dememiş ki. harcamak için istemiş, harcamış da. güvenle alakalı bir durum yok. kocanıza güvenip ona vermeye kalkmayın diye söylüyorum.

Babamla konuştuktan sonra bir yol çizeceğim.

ama hata sizde,
ben de hani online bankacilik falan bilmeyen birisinizdir diye ilk yorumumu yazmistim,
babanizin ibanini da biliyorsunuzdur, ihtiyac oldugunda atardiniz ona para,
ne diye kartinizi verdiniz.

bir de yillardir harclik mi aliyorsunuz tam olarak, nasil oluyor.

Hadi kartinizi verdiniz, hic mi merak edip sormaz insan bunca sene "param nereye gidiyor baba, bana da anlat, ben de bileyim" demez, emeginize siz bu kadar bile deger vermiyor musunuz gercekten.

anlamakta cok zorluk cekiyorum sizi,
ve sakin esine karti verirsin diyen arkadaslara kizmayin, gayet de verirsiniz, bunca hic karti geri istemedi iseniz babanizdan esinize de verirsiniz.

Universite sonda nişanliydim. Evlenene kadar yaklaşık 6 ay çalıştım. Ne babam boyle bir teklifte bulundu ne de ben kartimi verdim. Maaşımı alinca anneme verirdim zaten ceyizim, esyalar icin harcaniyodu. Hatta son ay iyice paraya sıkışinca maaşa icerden girmistim. Yetmediginde annem babam ekledi. Annem aldigi kirasini koydu. Babam nişan takilarimizla bana bilezik yapti, salon parasini bile kendi odedi.
Bence hatayi en basinda yapmışsınız. Suan sadece teklif edebilirsiniz en azindan birikmişin yarisini bana verin diye. Ama ortada kanit yok biseu yok ya verirler ya vermezler. Kartinizida geri isteyin. Vermezlerse iptal ettirip yeni kart cikartib

Kredi kartı ben de istediğim gibi oradan harcama yapabiliyorum ama zaten çok para harcayan bir insan değilim. Geri kalanı da babam çekerdi. Nakit lazım olduğunda babamdan isterim.

kesinlikle evlilik oturmadan aileni çok yerme. evlenince yavaş yavaş güvenle açığa çıkar zaten. zaten ailenin de ne yapacağı şu an net değil. ama şunu da merak ettim +4000 tl den olacak baba senin evlenmeni nasıl kabul etti? kaç yaşındasın? istemezler evlenmeni bence.

29 yaşındayım evlenme konusunu anlayışla karşıladılar.

G goldenhour16 çok çirkinleşmeden halletmen lazım evlenene kadar ailene manen ihtiyacın var bu aşamalarda herkes kuşkuyla bakar birbirine. nişanlına yansıtsan bile ailesine kesinlikle yansıtma bu durumu.

Kredi kartı ben de istediğim gibi oradan harcama yapabiliyorum ama zaten çok para harcayan bir insan değilim. Geri kalanı da babam çekerdi. Nakit lazım olduğunda babamdan isterim.

beni lutfen yanlis anlamayin,
maasin tamamini da babaniza verseniz, yine de kartiniz sizde kalmali, verilecekse siz vermeli, biriktirecekseniz siz biriktirmelisiniz.
Bu kisisel olarak size cok sey katar, sirf bunu soyleyerek bile babanizdan kartinizi geri alabilirsiniz.
Dugun oncesi biraz kendi parami yonetmek istiyorum seklinde.
Ayip falan degil.
Aslinda babanizin bunu zaten soylemesi gerekiyordu.
Ben cok kucukken babam bana yuklu miktar para verir ve bankaya gonderirdi, finansal islerini yaptirirdi. Deneyim deneyim deneyim, hayat deneyimlerden ibaret.

yalnız kart babada olacak önce ondan almak lazım sonra artık kimde durur bilemiyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…