Sana 5 bilezik 2 çeyrek ve 22 bin dolar vericez demişler için bir nebze olsun rahatlamıştır ama ben başka bir noktaya dikkat çekiyim. Öncelikle Yıllardır çalışmanın karşılığıyla kendine bir mülk edinseydin şuan evlilik aşamasında kendine ait bir evin olurdu ve diyelim evliliğin sağlıklı yürümedi kimseye minnet etmeden, kocana mahkum olmadan çeker kapıyı çıkabilirdin ve evlenmeden edindiğin mülk olacağı için sadece sana ait olucaktı ama şimdi ne olucak şöyle olucak. Senin yıllarca çalışıp onlara verdiğin paradan daha az bir miktarı sana çok iyi birşey yapıyormuşuz gibi veriyorlar. Sen gidip düğün harcamalarını bunlarla yapıcaksın ki ailen kendini ondan da sıyırmış olucak ve sıfırlanmış veya elinde kalan az bir miktarla evlenmiş olucaksın ki elde kalan nakit olduğu için kocan da buna ortak olucak... Diyelim ki evliliğin yürümedi ve 1 sene sonra boşandın elinde ne kalıcak?? Düğüne, çeyize harcadığın paraları isteyebilecek misin?? Belki de hiç birikimin, mülkün olmadığı için burda her gün okuduğunuz kadınlar gibi katlanmaya çalışıcaksın.Şimdi benim sana tavsiyem şu olucak sana vericekleri 22 bin dolar ve bilezikler 200-300 bin ediyordur. Bunları evlenmeden önce hemen kendi üzerine olucak şekilde bir yere yatır gerekirse zararına olsun ama git bir ev al.. Sonra evlilik aşamasını düşün ailen üzerlerine düşeni yapsınlar ve seni evlendirsinler ha yapmıyoruz derlerse de olabilir yani bunu da diyebilirler o zaman gerekirse kredi çekin "eşinle" kendiniz düğününüzü yapın zaten çalışan insanlarsınız ikinizde bu yüzden rahatça yapabilirsiniz ayrıca düğününü kendi yapan insanlar gereksiz abuk, subuk masraflardan da kaçındığı için ve ailelerin ağız kokusundan uzak olduğu için daha sağlıklı, huzurlu ve temiz bir evliliğe adım atıyor. Eş adayın dünyanın en iyi insanı olabilir bunu sorgulamıyorum ama kadın, Erkek farketmeksizin insan oğlu çiğ süt emmişiz o yüzden herşeyi düşünerek hareket etmeliyiz.. Kimse boşanmayı düşünerek evlenmez zaten ama nasıl ki burda insanlara her konuda rahatlıkla boşan diyebiliyorsak demek ki boşanmakta evlenmek kadar hayatın olağan akışına uygun bir durum ve o ihtimalleri düşünerek adım atmalıyız.. şuan eline geçen parayı kesinlikle düğün masraflarına harcama çünkü evlendikten 2 gün sonra kocan bunu unutur, unutmazsa dahi kendi düğününe harcadın der güme gider hatta bu paraya güvenerek herşeyi sana bile yıkmaya çalışabilir ki anlattığın kadarıyla birazcık iyi niyetli bir arkadaşsın sonradan başın ağrımasın dediğimi yap...