- 24 Eylül 2013
- 9.830
- 32.165
- 748
- Konu Sahibi goldenhour16
-
Güzel bir yere dokundunuz. Oysaki abisine ev alınmış. Arabaya destek Olunacak ama konu sahibi kendi parası ile yapıyor her şeyi fakat ailesi yapıyor gibi görünüyor. Umarım evlenince de eşi almaz o kartı.Sana 5 bilezik 2 çeyrek ve 22 bin dolar vericez demişler için bir nebze olsun rahatlamıştır ama ben başka bir noktaya dikkat çekiyim. Öncelikle Yıllardır çalışmanın karşılığıyla kendine bir mülk edinseydin şuan evlilik aşamasında kendine ait bir evin olurdu ve diyelim evliliğin sağlıklı yürümedi kimseye minnet etmeden, kocana mahkum olmadan çeker kapıyı çıkabilirdin ve evlenmeden edindiğin mülk olacağı için sadece sana ait olucaktı ama şimdi ne olucak şöyle olucak. Senin yıllarca çalışıp onlara verdiğin paradan daha az bir miktarı sana çok iyi birşey yapıyormuşuz gibi veriyorlar. Sen gidip düğün harcamalarını bunlarla yapıcaksın ki ailen kendini ondan da sıyırmış olucak ve sıfırlanmış veya elinde kalan az bir miktarla evlenmiş olucaksın ki elde kalan nakit olduğu için kocan da buna ortak olucak... Diyelim ki evliliğin yürümedi ve 1 sene sonra boşandın elinde ne kalıcak?? Düğüne, çeyize harcadığın paraları isteyebilecek misin?? Belki de hiç birikimin, mülkün olmadığı için burda her gün okuduğunuz kadınlar gibi katlanmaya çalışıcaksın.Şimdi benim sana tavsiyem şu olucak sana vericekleri 22 bin dolar ve bilezikler 200-300 bin ediyordur. Bunları evlenmeden önce hemen kendi üzerine olucak şekilde bir yere yatır gerekirse zararına olsun ama git bir ev al.. Sonra evlilik aşamasını düşün ailen üzerlerine düşeni yapsınlar ve seni evlendirsinler ha yapmıyoruz derlerse de olabilir yani bunu da diyebilirler o zaman gerekirse kredi çekin "eşinle" kendiniz düğününüzü yapın zaten çalışan insanlarsınız ikinizde bu yüzden rahatça yapabilirsiniz ayrıca düğününü kendi yapan insanlar gereksiz abuk, subuk masraflardan da kaçındığı için ve ailelerin ağız kokusundan uzak olduğu için daha sağlıklı, huzurlu ve temiz bir evliliğe adım atıyor. Eş adayın dünyanın en iyi insanı olabilir bunu sorgulamıyorum ama kadın, Erkek farketmeksizin insan oğlu çiğ süt emmişiz o yüzden herşeyi düşünerek hareket etmeliyiz.. Kimse boşanmayı düşünerek evlenmez zaten ama nasıl ki burda insanlara her konuda rahatlıkla boşan diyebiliyorsak demek ki boşanmakta evlenmek kadar hayatın olağan akışına uygun bir durum ve o ihtimalleri düşünerek adım atmalıyız.. şuan eline geçen parayı kesinlikle düğün masraflarına harcama çünkü evlendikten 2 gün sonra kocan bunu unutur, unutmazsa dahi kendi düğününe harcadın der güme gider hatta bu paraya güvenerek herşeyi sana bile yıkmaya çalışabilir ki anlattığın kadarıyla birazcık iyi niyetli bir arkadaşsın sonradan başın ağrımasın dediğimi yap...
Üyeliğimi sildireceğim. Başarı senin. Arkamdan saydır. Senden tavsiye önce yazılanı anla. Sonra konuş. Kimse ailem zorla aldı ay hayatımı kuramadım ay aileme bakmazsm aynısı olurum demedi. Annemin o günleri tekrar yaşamaması için ben elimden geleni yaptım. Mutluyum. Sıkıntı var mı? Sana ne, sıkıntı var mı? Yine olsa yine yaparım, sıkıntı var mı? Canımı veririm onlar için, sıkıntı var mı? Stv ti çok izlemişsin psikolojin bozulmuş, ama benim konum çok daha insancıl sen anlamazsın, sıkıntı var mı? Ben burda tek bir sıkıntı görüyorum o da sizsiniz maalesef. Hayatınız hep çıkar üzerine kurulmuş tabi ki yaptıklarım garip gelecek.
"Beni okuttu, meslek sahibi oldum,para kazanıyorum ben de karşılığını vermeliyim" düşünceleri anlamıyorum ben. Eger aileniz böyle şeyler söylüyorsa sizi istismar ediyor. Yetişkinler olarak evlat sahibi olma kararı verdiğimiz zaman, tüm sorumlularini üstlenmiş oluyoruz. Sizin okumanız için gerekenleri yapmak zorundalar.maas kartı vermek nedir, mutfak alışverişi yapılır,belki faturalar üstlenilir hadi anlarim.Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
Direkt konuş .Herkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Ben de sadece kredi kartı var para lazım olunca babamdan istiyorum bu altı yıldır böyle.
Bundan hiç bir zaman gocunmadım ama son bir haftadır olanları düşündükçe çok yanlış yaptığımı farkettim. Bu süreçte abim evlendi ve babam evine kadar aldı. Her şeyini dört dörtlük yaptı. babamın kendi geliri de var ama borçlar benim maaşımdan da ödendi.Çünkü babam maaşımı istediği gibi yönetir bugüne kadar bir kere sormadım bile.
Borçlar bitikten sonra babam para biriktirmeye başladı ve ben de şu an evlilik sürecindeyim. Aileler tanıştı isteme oldu yakında nişan olacak. Ama gelin görün ki benim de evleneceğim,paraya ihtiyacım olacağı hiç düşünülmeden erkek kardeşime araba almaya karar verdiler. Benim elimde kuruş para yok, ben nişanı nasıl yapacağımı düşünüyorum kara kara. Ki biriken paranın çoğu benim maaşımla birikmiş olan para.
Kendimi o kadar değersiz hissettim ki oysa ben biriken paranın benim için, çeyizim için harcanacağını düşünüyordum. Yanlış mı düşünüyorum. Bundan sonra nasıl davranmalıyım fikirlerinizi bekliyorum.
O kadar doğru ki. Konu sahibi bunu dikkate al. O para çula çaputa gitmesin. İyi kötü kendi üstüne bir ev al. Kira ödeyeceğinize evlilik borcu ödeyin.Sana 5 bilezik 2 çeyrek ve 22 bin dolar vericez demişler için bir nebze olsun rahatlamıştır ama ben başka bir noktaya dikkat çekiyim. Öncelikle Yıllardır çalışmanın karşılığıyla kendine bir mülk edinseydin şuan evlilik aşamasında kendine ait bir evin olurdu ve diyelim evliliğin sağlıklı yürümedi kimseye minnet etmeden, kocana mahkum olmadan çeker kapıyı çıkabilirdin ve evlenmeden edindiğin mülk olacağı için sadece sana ait olucaktı ama şimdi ne olucak şöyle olucak. Senin yıllarca çalışıp onlara verdiğin paradan daha az bir miktarı sana çok iyi birşey yapıyormuşuz gibi veriyorlar. Sen gidip düğün harcamalarını bunlarla yapıcaksın ki ailen kendini ondan da sıyırmış olucak ve sıfırlanmış veya elinde kalan az bir miktarla evlenmiş olucaksın ki elde kalan nakit olduğu için kocan da buna ortak olucak... Diyelim ki evliliğin yürümedi ve 1 sene sonra boşandın elinde ne kalıcak?? Düğüne, çeyize harcadığın paraları isteyebilecek misin?? Belki de hiç birikimin, mülkün olmadığı için burda her gün okuduğunuz kadınlar gibi katlanmaya çalışıcaksın.Şimdi benim sana tavsiyem şu olucak sana vericekleri 22 bin dolar ve bilezikler 200-300 bin ediyordur. Bunları evlenmeden önce hemen kendi üzerine olucak şekilde bir yere yatır gerekirse zararına olsun ama git bir ev al.. Sonra evlilik aşamasını düşün ailen üzerlerine düşeni yapsınlar ve seni evlendirsinler ha yapmıyoruz derlerse de olabilir yani bunu da diyebilirler o zaman gerekirse kredi çekin "eşinle" kendiniz düğününüzü yapın zaten çalışan insanlarsınız ikinizde bu yüzden rahatça yapabilirsiniz ayrıca düğününü kendi yapan insanlar gereksiz abuk, subuk masraflardan da kaçındığı için ve ailelerin ağız kokusundan uzak olduğu için daha sağlıklı, huzurlu ve temiz bir evliliğe adım atıyor. Eş adayın dünyanın en iyi insanı olabilir bunu sorgulamıyorum ama kadın, Erkek farketmeksizin insan oğlu çiğ süt emmişiz o yüzden herşeyi düşünerek hareket etmeliyiz.. Kimse boşanmayı düşünerek evlenmez zaten ama nasıl ki burda insanlara her konuda rahatlıkla boşan diyebiliyorsak demek ki boşanmakta evlenmek kadar hayatın olağan akışına uygun bir durum ve o ihtimalleri düşünerek adım atmalıyız.. şuan eline geçen parayı kesinlikle düğün masraflarına harcama çünkü evlendikten 2 gün sonra kocan bunu unutur, unutmazsa dahi kendi düğününe harcadın der güme gider hatta bu paraya güvenerek herşeyi sana bile yıkmaya çalışabilir ki anlattığın kadarıyla birazcık iyi niyetli bir arkadaşsın sonradan başın ağrımasın dediğimi yap...
Gercekten cok yanlis yapmissiniz bende evli degilken evin kirasini verdim mutfaga yardim ettim anneme verdim para ama kartimi vermedim annemde sag olsun hep biriktirmis verdiklerimi hatta abiminkini ayri benimkini ayri. Abim araba alcam dedi annem bu senin paran dedi biriktirdigini verdi abime hatta senin paranda var dedi bana ben ver dedigim halde vermedi abime üstüne kredi cekti abim ole aldi evlencegim zamanda o paralarla yardim etmislerdi. Babaniz kusura bakmayin ama eski kafali galiba kizlara deger vermeyen varsa yoksa ogullari olan biri mi anlayamadim internet bankacigilo ile baska hesaba tum kartinizdaki paralari kendinize aktarin. Ya da direk isteyin karti yoksa evlenseniz bile vermezler size. Suanda bile düşünmüyorlarsaHerkese merhaba, 6 yıldır düzenli olarak çalışıyorum ve dört bin maaş alıyorum. Ama çalışmaya başladığım ilk günden beri maaş kartım babamda ben kendi isteğimle verdim beni okuttu üzerimde çok emeği var diye düşünerek.
Helal olsun Anacığına. .. Ellerinden öperim kral kadınmış.Gercekten cok yanlis yapmissiniz bende evli degilken evin kirasini verdim mutfaga yardim ettim anneme verdim para ama kartimi vermedim annemde sag olsun hep biriktirmis verdiklerimi hatta abiminkini ayri benimkini ayri. Abim araba alcam dedi annem bu senin paran dedi biriktirdigini verdi abime hatta senin paranda var dedi bana ben ver dedigim halde vermedi abime üstüne kredi cekti abim ole aldi evlencegim zamanda o paralarla yardim etmislerdi. Babaniz kusura bakmayin ama eski kafali galiba kizlara deger vermeyen varsa yoksa ogullari olan biri mi anlayamadim internet bankacigilo ile baska hesaba tum kartinizdaki paralari kendinize aktarin. Ya da direk isteyin karti yoksa evlenseniz bile vermezler size. Suanda bile düşünmüyorlarsa
Konu sonuca bağlandı parasını biriktirip vermişler kartını daGercekten cok yanlis yapmissiniz bende evli degilken evin kirasini verdim mutfaga yardim ettim anneme verdim para ama kartimi vermedim annemde sag olsun hep biriktirmis verdiklerimi hatta abiminkini ayri benimkini ayri. Abim araba alcam dedi annem bu senin paran dedi biriktirdigini verdi abime hatta senin paranda var dedi bana ben ver dedigim halde vermedi abime üstüne kredi cekti abim ole aldi evlencegim zamanda o paralarla yardim etmislerdi. Babaniz kusura bakmayin ama eski kafali galiba kizlara deger vermeyen varsa yoksa ogullari olan biri mi anlayamadim internet bankacigilo ile baska hesaba tum kartinizdaki paralari kendinize aktarin. Ya da direk isteyin karti yoksa evlenseniz bile vermezler size. Suanda bile düşünmüyorlarsa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?