Maaş kartım babamda

Güzel bir yere dokundunuz. Oysaki abisine ev alınmış. Arabaya destek Olunacak ama konu sahibi kendi parası ile yapıyor her şeyi fakat ailesi yapıyor gibi görünüyor. Umarım evlenince de eşi almaz o kartı.

Siz konuyu okuduğunuza emin misiniz? Konu sahibi hayatını kuramadığından, evlilik adımı atmak istemesine rağmen bir birikimi olmadığı için bunu nasıl yapacağını bilmediğinden yakınmış. Bundan şikayet eden insana “çok iyi yapmışsın, ben de maaş kartımı aileme verdim yine olsa yine yaparım” dediğiniz için bu kadar tepki aldınız. Konu sahibi ilk mesajında onun kazandığı parayla abisine alınan mal mülkten bahsetmiş. Ailesinin onun yardımı olmasa aç kalacağından, borç içinde yüzeceğinden değil, resmen sömürüldüğünü anlatmış.

Övdüğünüz şey hiç de hoş değil. Ailenize yardım etmeniz değil burada kast ettiğim bir kadının maddi özgürlüğünü ailesine ya da eşine, fark etmez, teslim etmesini övüyorsunuz.

Ha bir de kendi mesajınızda “evimize her gün haciz gelirdi” demişsiniz. Belli ki öyle 2-3 yıllık bir maddi sıkıntı değildi. Böylesine şeyleri yaşadığınız için üzgünüm ama bu şartlarda sizi dünyaya getiren ailenize kızgınlığımı gölgeleyecek kadar değil.

Benim annem de sizinkinden katlarca yokluk görmüş. Annesini genç yaşta kaybedip evin kadını olmuş. Babasının iki erkek kardeşinin abisinin ablasının sorumluluğunu üstlenmiş. Eğitiminden vazgeçmiş ailesi için. Düğün takılarıyla dahi en küçük kardeşini okuttu. Kardeşi doktora yaptı, doçent oldu ama annemin rahatsızlığına dair (Alzheimer hastası) tek bir harcamamıza dahi yardımcı olmadı. Ha biz de annemin yaptıklarından dolayı anneme borçlu olduğunu dile getirmedik asla. Ama durumu iyiyken ve annem zorunda olmadığı hâlde onun için uğraşıp disinip onu buralara getirmişken maddi manevi bir gram bile yardımı dokunmaması da aklımızda yer etmedi değil. Aynı şekilde annemin yaşadıklarına üzülüyorum ama sanki çok iyi imkanlar verebileceklermiş gibi o fakirliğe o imkansızlığa 5 tane çocuk doğuran anneanne dedeme sinirlendiğim kadar değil.

"Beni okuttu, meslek sahibi oldum,para kazanıyorum ben de karşılığını vermeliyim" düşünceleri anlamıyorum ben. Eger aileniz böyle şeyler söylüyorsa sizi istismar ediyor. Yetişkinler olarak evlat sahibi olma kararı verdiğimiz zaman, tüm sorumlularini üstlenmiş oluyoruz. Sizin okumanız için gerekenleri yapmak zorundalar.maas kartı vermek nedir, mutfak alışverişi yapılır,belki faturalar üstlenilir hadi anlarim.

Kartı geri istemekle uğraşma direkt kapattır kaybettim diyip. sonra yenisini iste. sorarlarsa evleneceğini, harcamaların olduğunu artık maaşını kendi ihtiyaçların için kullanman gerektiğini söyle.

ayrıca evet ailemiz bizi büyütüyor, emek veriyor. ama bizim de çocuğumuz olduğunda biz de aynı emeği ona vereceğiz. dünyaya gelmek bizim değil ailemizin kararı. ve belli bir yaşa gelene kadar onlara ihtiyacımız var. yani bize verdikleri emeğin karşılığını çalıştığımız zaman maaşımızı onlara vererek ödemek zorunda değiliz. çünkü bu sizin emeğinizin karşılığı. tabii ki eve destek olursunuz. gönlünüzce ailenizin borçlarına yardım edebilirsiniz. ama bunların hepsi sizin kararınızla olmalı. diğer yandan onlar da ileride yaşlanacak ve bize ihtiyaçları olacak. siz de o emeklerinin karşılığını o zaman vereceksiniz.

Direkt konuş .

O kadar doğru ki. Konu sahibi bunu dikkate al. O para çula çaputa gitmesin. İyi kötü kendi üstüne bir ev al. Kira ödeyeceğinize evlilik borcu ödeyin.

Gercekten cok yanlis yapmissiniz bende evli degilken evin kirasini verdim mutfaga yardim ettim anneme verdim para ama kartimi vermedim annemde sag olsun hep biriktirmis verdiklerimi hatta abiminkini ayri benimkini ayri. Abim araba alcam dedi annem bu senin paran dedi biriktirdigini verdi abime hatta senin paranda var dedi bana ben ver dedigim halde vermedi abime üstüne kredi cekti abim ole aldi evlencegim zamanda o paralarla yardim etmislerdi. Babaniz kusura bakmayin ama eski kafali galiba kizlara deger vermeyen varsa yoksa ogullari olan biri mi anlayamadim internet bankacigilo ile baska hesaba tum kartinizdaki paralari kendinize aktarin. Ya da direk isteyin karti yoksa evlenseniz bile vermezler size. Suanda bile düşünmüyorlarsa

Helal olsun Anacığına. .. Ellerinden öperim kral kadınmış.

Konu sonuca bağlandı parasını biriktirip vermişler kartını da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…