• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Lütfen yorum yapın.

kadermibu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2017
1.237
1.372
133
Merhaba
Okuyan ve yorum yapan herkese şimdide. teşekkür ederim.4 yıllık evliyim. Eşim evlenmeden önce sabit bir yerde çalışıp haftada 1-2 gün iş için şehir dışına gidiyordu. Evlendikten sonra iş değişiklikleri ve kendi işini de kurması ile ( hem kendi işini kurdu hem de 2-3 firmanın danışmanlığı ve satış müdürlüğünü yapmaya başladı) haftanın 4-5 günü eve gelmez oldu. Eve ne zaman geleceği ve ne zaman tekrar gideceğini bile bilmiyorum. Önce onun çok vakit geçirdiği şehre bizde taşınmaya karar verdik. 1 sene oldu buraya geleli. Ancak biz buraya geldiğimiz aydan itibaren o eski şehrimizde kendi işini büyüttü. Ve şimdi de haftanın 4 günü en az orda. Ben Doğum yaptığım da bile beni hastaneden çıkarıp eve bırakıp yine iş için gitmişti. Ve artık eve gelip gelmeyeceğini bile haber vermiyor. Mesela dün akşam bekledim arar haber verir diye aramadı. Bugün sabah ben aradım ne zaman geleceğini sordum belli değil diyor.
ben de artık onu özlediğim için aramadığımı bu evle ilgili sorumluluk alması için eve gelmesi gerektiğini , çocuğu tek başıma büyütüp evle tek başıma ilgilendiğimi, şehir değiştirmenin hiç bir faydası olmadığını söyledim ve çok üzgünüm sinirliyim. Siz ne düşünürsünüz böyle bir durumda? Ayrıca evde olduğu zaman da telefonu hiç susmuyor gece olmadan. Sürekli iş iş iş!!!

Bu kadar parayi "birlikte" harcayamayacaksak neden kazandığını sorun bence direk. Aile olmak sadece maddiyat degil ki, onu bunu bilmem hangi isine devam ediyorsun ne yapıyorsun ama 2 sehirden birini sec digerini birak her aksam herkes gibi eve gelecek sekilde işlerini devam ettir seklinde şart koymalisin. Çocuğunun bütün guzel zamanlarini kaçırıyor. Butun sorumluluk da sizde, size de yazik

Benzer bir hayat yasıyordum çocuklar büyüyünce eşim biraz daha bağlandı eve. Simdi neredeyse 10 yıl olacak. İstediğim aile babası kıvamına az birsey yaklaştı (gelirken birsey Lazım mı diyen, gelmezse arayıp haber veren. Kapıyı calarak giren. Eskiden kapıyı anahtarıyla acardı)
Sizin durumunuza sabret bekle demiyorum. Yani çok üzücü ve yorucu. Ben kendi yasadığımı yazdım. Ben de cok ikna etmeye calıştım bir yerde de hak verdim sonuçta O da bizim için kazanıyor ve işi bu. Eğer eşinizin geliri iyi ise işlerini azaltabilir mi? Gerci yeni iş kurduysa danışmanlık vs yi bırakamıyor olabilir yeni işin riskleri var sonucta. Konuşun bakalım ne diyecek. Orta vade planı ne? Ya da o sehirden de Bi ev acın beraber gidin siz de. Çocuk küçükmüş okul sorunu yok. Çok serbest bırakmayın.

Merhaba
Okuyan ve yorum yapan herkese şimdide. teşekkür ederim.4 yıllık evliyim. Eşim evlenmeden önce sabit bir yerde çalışıp haftada 1-2 gün iş için şehir dışına gidiyordu. Evlendikten sonra iş değişiklikleri ve kendi işini de kurması ile ( hem kendi işini kurdu hem de 2-3 firmanın danışmanlığı ve satış müdürlüğünü yapmaya başladı) haftanın 4-5 günü eve gelmez oldu. Eve ne zaman geleceği ve ne zaman tekrar gideceğini bile bilmiyorum. Önce onun çok vakit geçirdiği şehre bizde taşınmaya karar verdik. 1 sene oldu buraya geleli. Ancak biz buraya geldiğimiz aydan itibaren o eski şehrimizde kendi işini büyüttü. Ve şimdi de haftanın 4 günü en az orda. Ben Doğum yaptığım da bile beni hastaneden çıkarıp eve bırakıp yine iş için gitmişti. Ve artık eve gelip gelmeyeceğini bile haber vermiyor. Mesela dün akşam bekledim arar haber verir diye aramadı. Bugün sabah ben aradım ne zaman geleceğini sordum belli değil diyor.
ben de artık onu özlediğim için aramadığımı bu evle ilgili sorumluluk alması için eve gelmesi gerektiğini , çocuğu tek başıma büyütüp evle tek başıma ilgilendiğimi, şehir değiştirmenin hiç bir faydası olmadığını söyledim ve çok üzgünüm sinirliyim. Siz ne düşünürsünüz böyle bir durumda? Ayrıca evde olduğu zaman da telefonu hiç susmuyor gece olmadan. Sürekli iş iş iş!!!
Dogrumu anladm siz ayrı kalmayın diye baska sehre tasınıyosunuz şimdide o eski yasadıgınız yerde işini kuruyoo sebepp amaçç nee inşallah sizden kacmıyodur

Merhaba
Sizi cok iyi anliyorum eşimde sizin durumunuzda. Ben eve hic gidemiyorum pandemi hastanesine alindigim için ve inanin bu durum eşiniz icinde kolay değil. Insan evinden ayri mutlu olamiyor mutlu olamadikca daha cok ise gömülüyor. Ama tabi siz calismiyorsunuz esinizin isi nerede ise oraya taşının. Kendi işiniz. Alin esinizi karsiniza konusun. Bunlar telefonda cozulebilecek seyler degil. Birlikte bir karara varin. Cunku para bir yere kadar...

Taşındığınız yerdeki işleri büyütmüş olabilir.Gerçekten işleri mi yoğun yoksa uzak kalmak mı istiyor bunu en iyi siz bilirsiniz.Bunca çalışmaya maddi durumunuz nasıl?Maddi açıdan sizi rahat ettiriyor mu?

Dogrumu anladm siz ayrı kalmayın diye baska sehre tasınıyosunuz şimdide o eski yasadıgınız yerde işini kuruyoo sebepp amaçç nee inşallah sizden kacmıyodur
Evet aynen anladığınız gibi ama şöyle biz buraya taşınmadan önce de eski şehrimizde kendi şirketi vardı ama işleri çok iyi gitmiyordu. Biz buraya geldiğimizde onun işleri orda iyi gitmeye başladı.

Benzer bir hayat yasıyordum çocuklar büyüyünce eşim biraz daha bağlandı eve. Simdi neredeyse 10 yıl olacak. İstediğim aile babası kıvamına az birsey yaklaştı (gelirken birsey Lazım mı diyen, gelmezse arayıp haber veren. Kapıyı calarak giren. Eskiden kapıyı anahtarıyla acardı)
Sizin durumunuza sabret bekle demiyorum. Yani çok üzücü ve yorucu. Ben kendi yasadığımı yazdım. Ben de cok ikna etmeye calıştım bir yerde de hak verdim sonuçta O da bizim için kazanıyor ve işi bu. Eğer eşinizin geliri iyi ise işlerini azaltabilir mi? Gerci yeni iş kurduysa danışmanlık vs yi bırakamıyor olabilir yeni işin riskleri var sonucta. Konuşun bakalım ne diyecek. Orta vade planı ne? Ya da o sehirden de Bi ev acın beraber gidin siz de. Çocuk küçükmüş okul sorunu yok. Çok serbest bırakmayın.
Şöyle eşim bir yandan kendi işini büyütüp bir yandan diğer şirketlerle çalışıp kendi işine yatırım yapıyor uzun vadede planı 5 sene böyle devam etmek . Ben ona bu konuda hak veriyorum. Ama kızdığım konu iş söz konusu olunca hepimizi ve herşeyi unutuyor. Eve gelme düzeni yokken gelip gelmeyeceğini bile haber vermiyor. Benim birde büyük kızım var lisede. Eski şehrimizde evimiz duruyor zaten burda eşyalı kiralık bir daire tutmuştuk. Ayrıca beni de kendi iş yaptığı şirkette çalıştırıyor o yokken eksikliği hissedilmesin diye.

Sizi cok iyi anliyorum eşimde sizin durumunuzda. Ben eve hic gidemiyorum pandemi hastanesine alindigim için ve inanin bu durum eşiniz icinde kolay değil. Insan evinden ayri mutlu olamiyor mutlu olamadikca daha cok ise gömülüyor. Ama tabi siz calismiyorsunuz esinizin isi nerede ise oraya taşının. Kendi işiniz. Alin esinizi karsiniza konusun. Bunlar telefonda cozulebilecek seyler degil. Birlikte bir karara varin. Cunku para bir yere kadar...
Ben de çalışıyorum ama hemde eşimin kendi ortaklık yaptığı şirkette çalışıyorum. Hatta eşim sırf burda çalışayım diye bizi buraya getirdi. Ben buraya bu işe başlamadan önce eşimin haftada 3-4 gün buraya gelmesi gerekiyordu. Şimdi 2 haftada 1 gün anca geliyor bu iş yerine.

Taşındığınız yerdeki işleri büyütmüş olabilir.Gerçekten işleri mi yoğun yoksa uzak kalmak mı istiyor bunu en iyi siz bilirsiniz.Bunca çalışmaya maddi durumunuz nasıl?Maddi açıdan sizi rahat ettiriyor mu?
Evet gerçekten biz buraya gelmeden önce kendi işleri çok iyi gitmiyordu. Biz buraya geldik hatta ben onun burda danışmanlık yaptığı firmaya yönetici olarak işe başladım. ( 12 yıldır yönetici olarak çalışıyorum) böylelikle burdaki işleri hafifledi ve o da kendi işine daha çok vakit ayırabildi ve işini büyüttü. Maddi durumumuz ben de iyi bir ücretle çalıştığım için gayet iyi zaten o tüm çalışmalarından kazancını işini büyütmek için kullanıyor.

Siz onun olduğu yere taşınınca gerisin geri eski yaşadığınız yere dönüp işi oraya kurmasının mantıklı bir açıklaması var mı? Sizin şu an olduğunuz yerin suyu mu çıkmış, siz oraya gelince sektör mü ölmüş o şehirde?
Aslında durum şu, eşimin eski şehrimizde bir şirketi vardı ama şirket yeniydi ve işleri de çok gelecek vaad etmiyordu bu yüzden eşim başka şehirlerde başka şirketler için de çalışıyordu . Ben buraya gelince burda çalıştığı şirketin sorumluluğunu bana verdi daha önce de yönetici olarak sürekli çalıştığım için burda da bu işi bana bıraktı kendisi de eski şehrimizdeki şirketine ağırlık verdi ve orda işini büyüttü.

İşi büyütüp büyütüp ne olacak?
Bir yerde tamam artık, sistemi kurdum rahatım mı diyecek, yoksa daha fazla iş daha fazla iş diye gidecek mi?
Sistem kurmak da yıllar mı alır böyle yalnız?

Back