Lojmana taşınma şansı ve borcun 3 katına konulan haciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zannetmiyorum, lojman seçiminde bürokrasiyi kırmak biraz zor, eşin amirinden farklı birimler o konularda karar veriyor. Lojman başvurusunu ilk defa yaptıysa ve yıllarca kazanmamışsa bu sene çıkmasını beklerim.

Lojmanda tek başına yaşama durumu zaten olamayacak, ek oda nedir kapısı bir tekmeyle açılır. Diğer ülkelerde olan ayrı kilitli oda sistemi bizim mimaride yok. Eş hiç gelmesin dese anlayabilirdim ancak mevcut durumda konu sahibi hem maddi durumunu hem de can sağlığını gereksiz yere tehlikeye atıyor.

Konu sahibinin konudaki mesajlarına bakarak, can ve mal sağlığına dair endişesi olan bir insan izlenimi vermiyor.

Kanunu kötü niyetle kullanmak için eşinden farkli ildeyken , evi terk ettikten 3 gün sonra taze izlerle darp raporu alan olmuştu maalesef.
Konu sahibinin davası saçma sapan bir sekilde reddedildi, elinde darp raporu varken bu kadının davası reddedildi, boşanma konusunda belli ki travmaları olan kifayetsiz bir hakim tarafından. Adam anlaşmalı boşanmaya yanaşsın , kendisini bir şekilde istemeyen bir kadınla yıl oldu uğraşıyor.

Ee ne diyecek
Biz aynı eve geçtik ama adam gelmesin mi?
Kim inanır buna Allah aşkına?
Evi dağıtıp kendini mi tokatlayarak uzaklaştırma çıkaracak? Gerçi buna yorulmasına bile gerek olmayabilir
Komplo teorinizi bölüyorum ama hali hazırda uzaklaştırma kararı var. Ayrıca durduk yere değil beni rahatsız ederse tekrar çıkarttırabilirm. Bunun şartları var, şartları sağlaması durumunda bu hakkımı kullanmaktan geri durmam. illa şiddet olması gerekmiyor. Lojman ise başka bir konu. Karı koca da birbiri için uzaklaştırma çıkarttırabilir ve kanun ama orası onun da evi demiyor.

Tam tersi lojmana geçme şartı olarak evli olmak var. Bekara lojman verilmiyor.

Benim niyetinizden şüphem yok, sadece hukuki olarak doğru bilgi alamadığınızı düşünüyorum.

Bir önerim olacak.

Madem ki gelir sıkıntısı var, anne babanıza arkadaşlarınıza avukat arkadaşları var mı diye sprabilir misiniz? Sadece birkaç sorum olacak diyin, giderken kek tatlı götürün sempatik kanalla bilgi alın.
Bu sizin ağır hatalar yapmanızı engeller.

Zaten daha çok bilgi alınca bize sormanıza bile gerek kalmayacak, hukuki bilgimiz kısıtlı maalesef.

Ya biz bunca insan mantığımızi kaybettik bence

Boşanma davanız reddedilmiş ve aynı eve çıkıyorsunuz. Bunun nasıl değerlendirileceğini niye düşünmüyorsunuz? Barışma planı diyince kızıyorsunuz, bundan kastım can ciğer olmak değil dışarıdaki yüklerken sıkılıp böyle bir karar almak mı var aklınızda?
Hakim şu anda size inanmamis bosamamis gerçekten aklım almıyor hem kazanılmış haklardan olmak var hem can tehlikesi var tartışmak bile sacma

Tamam hadi buna okey diyelim, adam nafakadan yırtarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz? Ki yazılmış ikamet alıp sunabilir. Siz bu adamla 2 seneden fazladır boşanamadınız, adam pislik tamam çocukların babası ama pislik olduğunu değiştürmiyor bu.

Benim önerim evsahibinizle konuşmanız, hatta mümkünse oturun bir sözleşme yapın. Madem elinize beş ay sonra bir ev peşinatı geçecek evsahibinize kira artış farkını o zaman ödeeyeceğinizi söyleyin. Beş ay sonra elinize yüklü para geçince de yönünüzü çizersiniz.

Sonra gerçekten ihtiyacı olan mağdur oluyor bizde şaşırıyoruz.
Çok yazık

İşte bu yüzden kanunu kötüye kullananlara da maddi/manevi çok ciddi cezalar verilmesi, yaptırımda bulunulması gerekiyor.

Aynı adrese defalarca aile içi şiddet şikayetine gidip , evdekilerin şikayeti olmadığını söyleyerek kapıdan dönen polis memurlarının anlattıkları yaşanmış çok acı olaylar mevcut. Sonraki gidişte adreste zarar gören memur hikayeleri de var, konutta oturan insan hikayeleri de.

Hele ki tecrübesiz yeni memurlardan , ilgili adrese yine rutin şikayete gittiğini sanıp geri dönemeyen veya zarar görerek dönenler de var.

Uzaklaştırma kararı , polise şikayetle kimse kimseye gözdağı vermemeli.

Bazen bir kişinin hareketi , onlarca insanın canını yakıyor.

konu nereden baksam elimde kaldı.boşanılan eşin hakkı olan lojman da neden otursun?ayrıca o adam neden evin bir odasında kalsın?duyduğum en tuhaf öneri.ayrıca kim 5 ayda bir evin peşinat parasını kazanabilir yazılım mühendisi falan değilse?ha madem böyle bir para kazanabiliyor ailesine versin kira otursun .bana çok çok saçma geldi anlatılanlar

Bu arada tabi tekrar boşanma davası açma konusu var. Bu şartların oluşması için sizin ayrı eve geçerek bir süre kalmanız gerekiyor.

Bu konuda yasal süreleri bilirseniz (şu sebepten şu kadar yıl sonra dava açabilirsiniz gibi) ona göre kalacağınız yeri planlayabilirsiniz.

Mesela lojmana geçmeniz hukuki olarak ayrı evde yaşama nedenine zarar verir mi, süreyi uzatır mı? Bunların cevabını burada kolay veremeyiz.

Sadece soru sorma danışmanlık babında bilgi alacağınız için maddi külfeti olmayacaktır bu soruların. Çok beğenirseniz biraz da para birikirse tekrar dava açarsınız. Ama bu sonraki meseleler, şu anda kritik hata yapmayın yeter.

ben lojmanda oturma derim. gün gelecek o adam sana tekrar ayni seyleri yasatacak benim evim de oturuyorsun diyecek, sürekli gelip gitmeye calisacak, bu sefer cocuklarin travmalarini düsünemiyorum.

Aynen ceycey ben de evsahibiyle anlaşıp ona verme sözü versin diye düşündüm. Madem yüklü bir meblağ gelecekmiş.

Hakım olsam gelsem su konuyu okusam bende siz bi durun derim herhlde.Kım bılr hakım ne gördü de bekletıyor.
Valla daha acıl dosyaları olduguna yemın edebilirim bundan sonra ama ıspatlayamam fjkdkdk
Yanı bosanmaya gıden ınsan pardon da,aynı lojmana cıksak mı diye sormaz.
Evliyken tecavuze yeltenmıs adamın lojmanına katakulluyle cökmeye kalkmaz.
Hakların neyse onu yasal olarak almaya calısırsın.COcukların barınmasını zaten karsılamak zorunda babaları.
AYnı lojmandan cıkıp bosanma davasına gıttıklerınde,adam dese sabah evden bırlıkte cıktık geldık,bosanmıyorm ne diyebilecek?Var mı böyle mantık?

ben lojmanda oturma derim. gün gelecek o adam sana tekrar ayni seyleri yasatacak benim evim de oturuyorsun diyecek, sürekli gelip gitmeye calisacak, bu sefer cocuklarin travmalarini düsünemiyorum.

Sürekli gelip gitmicekmiş, konu sahibi bir oda vermeyi düşünüyor.

Konu içerisinde ben de yazdım. Adam "aynı evde oturalım , ben ayrı odada kalayım" diyecek kadar anlayışlıysa anlaşmalı boşansınlar.

Konu sahibinin dava açılış gerekçesi ve red nedenini bilmiyorum.

Bahsettiğim olay ,konu sahibinin durumundan tamamen bağımsız bir kanunu kötüye kullanım durumu.

Peki boşanma olacak mı

lut ranın konusundan bile saçma bu.boşanacağım adamın evimde 1 odası olacak.aynı nefret ettiğimiz komşumuzu her gün davet etmemiz kadar saçma
O ismi söyleme banlanıyorum , Voldemort gibi benim için. Adı anılmaması gereken kişi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…