Lojmana taşınma şansı ve borcun 3 katına konulan haciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynı evin içine girdiğiniz anda aile birliği sağlanmış ve barışma gerçekleşmiş olacak. Aile birliği içerisinde nafaka davası da kalmayacaktır bu durumda.
Ya bu şahıs kanuni olaylara çok uzak. Boşanma davasında kendini savunma zahmetine bile girmedi. Ayrıca verilen nafaka ortalamaya göre yüksek. Uyanık biri o nafakayı mahkemeye götürürdü ama aklına bile gelmedi. Bunu düşünüp de nafakayı kaldırtacağını hiç sanmıyorum.

Boşanamadım. Dava reddedildi. Resmi olarak evliyim. Kanunen bir engel yok.

pff sen daha boşanamadın mı?
öyle ise zaten olmaz o iş az mantıklı düşün aynı evde yaşamaya başlarsan bunu mahkemede kullanmaz mı?
ayrıca senin kocanın kafa belli daha önce sana tecavüz etmiş adamla aynı evde ne işin var?

umarım bu fikrin mantıksızlığını anlarsınız ya, gerçekten çok saçma.
İki ucu b.klu değnek. Ne tarafa dokunsam elim kirlenecek. Çocuklar olmasaydı tüm bu saçmalıklar silsilesinden kaçarak kurtulabilirdim ama onlar var ve saçma da olsa onların en az zarar görecekleri bir çözüm yolu bulmam gerekiyor.

Eşinizle boşanma sebebiniz neydi peki. Aynı evde yeniden yaşayabilecek durumdaysaniz ortada büyük sorunlar da yoktu sanırım. Birde siz aynı eve girince daha önceden ileri sürdüğünüz boşanma sebepleri geçersiz sayılmaz mı hukuko yönden

Sorunlar taa 10 yıl öncesine dayanıyor. En başta evlendirilmem bile iradem dışında oldu. Yaşım küçüktü, çaresizdim. Bir şekilde iki çocuğum oldu. Artık tahammül edemeyeceğim noktaya gelince evden ayrıldım. Ayrıca delillerin bir önemi yok artık. Sevgili avukatım davayı yanlış maddeden açtığı için davam reddedildi

Sizin konularınızi takip ediyorum yorum yazmasamda. Bana barisacaksiniz tekrar gibi geliyor hatta eminim. Aynı evde kalmak kadar saçma birşeyi ayrilsakta beraberiz adlı dizide görmüştüm birtek . Ortadan kalın bir çizgiyle ayirmislardi evi :) ay kusura bakmayın güldüm yani o kadar saçma. Tabi o dizide tatlı bir şekilde boşanma vardı şiddet tecavüz vs yoktu nasıl guvenebileceksiniz ? He güvenip aynı evde yasayabilecekseniz kusura bakmayın eşiniz anlattiginiz kadar gözü dönmüş biri değildir siz abartiyorsunuzdur diye düşünürüm.

Bu arada oda meselesini teklif etti ama kabul etmedim. lojmanda ben ve çocuklar oturacağız, sen de kendine yer ayarla dedim. Kağıt üzerinde evli olduğumuz için kanunen bir sıkıntı yok. Ama pratikte evet saçma bir durum.

Şu zamanda aile neyse ne de, akrabaların hep birlik olup sizi yiyip bitirecekleri fikri çok ütopik geldi. Kimse kimsenin bu kadar da umrunda değil, ekmeğinizi suyunuzu vermedikleri sürece. Aileniz bir karar verdiyse çok da karışmamaları lazım. Saçma yani. 80 yaşında bi huysuz ihtiyara katlanamam diye bosayıp uzaklaştırma kararı aldığınız hatta icraya verdiğiniz adamla aynı çatı altına mı gireceksiniz.? Höt desen susacak insanların 2 çift lafını duymamak için hem de.. Çok enteresan.

30 yaşında değil misiniz ? Eşiniz lojmanda sizinle beraber yaşamayı dahi kabul ediyorsa , anlaşmalı boşanmayı da kabul eder.

Çok komiksiniz, adamın eski eşi olmanız çıkan lojmanı bile size vermek zorunda olduğu anlamına mı geliyor? Daha neler duycaz acaba.
Keşke okuduğunuzu anlasanız. Eski eş değil, Boşanamadık, hala evliyiz maalesef. Zaten hiçbir kurum boşanmış eşe lojman vermez. Ayrıca elinden birşeyi zorla aldığım yok. 2 yıldır bana bunu teklif ediyor, hep reddettim. ilk defa bu konu üzerinde düşünmeye başladım

Düşündüğünüz gibi değil. Anaerkil bir aile. Aşiret temalı dizilerde gördüğünüz türden. Kimse babaanneye höt diyemez. Dersem beni afaroz ederler. Bugüne kadar böyle bir sorunum yoktu, çünkü köyde yaşıyordu, şansıma bu sene kente yerleşme kararı aldı.
Ayrıca mahallenin adını yazamıyorum ama yazabilsem çoğu kişi anlayacaktır. Doğulu insanların gettolaştığı, kapalı zihniyetli bir yer. Korkmakta hiç haksız değilim.

Neresınden tutarsanız tutun sacmalık.
Bosandıgınız adamla aynı eve gecme fikriniz,adamın hakkı olan lojmandan(ne olursa olsun onun lojman hakkını kullanıyorsunuz),adamı katakullu ile uzaklastırma fikrınız.
Kafanıza göre uzaklastırma alabılecegınızı planlamanıza ayrıca ayar oldum.Sonra dıyorz kı kadınlar uzaklastırmayı neden cıkaramıyor?Al kötü niyet orneği.Planlı programlı uzaklastırma aldırayım demis,yetmemıs bu fikrı buraya yazıyor.

Nerden tutsan elinde kalan bir konu. Ayrıca aile apartmanı diyenlere verdiğiniz cevaplara bakılınca sizin lojmanı çoktan kafaya koyduğunuz belli oluyor. Yalnız o iş öyle olmaz resmi şekilde evli olduğunuz adamı kapı önüne koyamazsınız artı o adam şimdi verdiği sözleri asla tutmaz. Baştan saçma bu iş.

O yuzugu cıkarınca bıter normalde .Sız son raddeye kadar eslık hakkımı kullanayım dıyorsunuz.Cok entresansınız.Size cinsel istismara yeltenmıs (oyle mı bilmiyorm yukarda yazmıslar)adamın lojmanına tenezzul edip,babannem laf sokar diye aile evine gitmemenız falan.
Kafanız karısık bence yardım alın,saglıkllı düsünemiyorsunuz belliki.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…