Lojmana taşınma şansı ve borcun 3 katına konulan haciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kiracıyı çıkarın demiyorum bu arada, eşyalarınızı geçici olarak bir yere koyup ailenizin yaşadığı evde yaşamanızdan bahsediyorum. 5 ay sonra ev peşinatı kadar bir para kazanacağım dediğiniz için krediyle ev alabilecek bir gücünüz olduğunu düşündüm haliyle. Bu arada ne iş yapıyorsunuz? Eşinizle muhakkak iyi şeyler yaşamamışsınızdır, boşanma kararı alabildiğinize göre. O adamın lojman hakkına tenezzül etmeniz sizi iyice düşürür, adama da koz vermiş olursunuz. Yeri gelir tehdit eder o hak kendinin olduğu için, huzur vermez size belki de. Öyle bir hayat yaşayacağınıza babaanne çenesini dinleyin daha iyi. Babaanneyi bir kere güzel bir bozsanız çenesini kapatır zaten, kapatmasa bile eviniz kapınız ayrı.

Siz ayrıldınız mı? Boşanan çiftler lojmanda kalamazlar ki? Kafanız gerçekten karışık ne yaptığımızı bilmiyorsunuz. Boşandığınız adamla aynı evi göze alıp aile evine gitmemeyi göze aldığınıza göre.

adam kendi teklif etmiş ortada bir gasp yokki kaldı ki ortak çocuklar var her şekilde çocuklarını düşünmek zorunda.
Bu durumda haklı ama boşanma nedeni şiddet ise, ben kendi güvenliğini düşünmesini tavsiye ederim. Lojman dediğine göre silahlı meslek gruplarından mı acaba?

Boşandığın eşinin hakkı olan lojmandan sen nasıl faydalanıyorsun? Diyelim ki faydalandın, boşandığın adama evin bir odasını kiraya vermek nasıl bir mantık?
Yani bir de nasıl kiraya verecek , sanıyor ki sanırım adam o odadan çıkmayacak. Mutfak ,WC ,banyo ortak alan. Ki adam kendi hakkimolan lojman da kira mi verecek tek odaya . Nafakayı zor veriyor

Bu durumda haklı ama boşanma nedeni şiddet ise, ben kendi güvenliğini düşünmesini tavsiye ederim. Lojman dediğine göre silahlı meslek gruplarından mı acaba?
muhtemelen. Ama zannetmiyorum ki şiddet olsun sebet en azından fiziksel şiddet olsa bence kabul etmezdi.

Yazdıklarınıza kendiniz inanıyor musunuz? Eski eşinize odayı kiraya vereceksiniz üstelik lojman adama çıkıyor birde üstüne adama uzaklaştırma kararı aldıracaksınız. Valla ben ne okudum diyorum sabah sabah e be güzel kardeşim neden işe girip çalışmıyorsun derdin nedir çözemedim. Adama hala muhtaç olduğunun farkında mısınız. Hayatımda böyle saçma bir şey görmedim önce kafanızı bir toparlayın çünkü sağlıklı gelmediniz.

Şu anda kirada oturduğu evden ailesinin yanına geçip 5 ay sonra da ev alabilecek birisinin. 5 ay için, uzaklaştırma kararı aldığı maaşıma haciz koydurduğu birinin yanına gitmesi doğru mu? Lojman ve amir kelimelerinden ve şu dönem asker ve polislerin tayin dönemi olmasından mesleği de belli. Bir cinnet anında adamın gerçekleştirdiği eylemde alacağı ceza bile kuş kadar kalır bu şartlar öne sürülerek. Elzem durum olduğunu sanmıyorum.

adam kendi teklif etmiş ortada bir gasp yokki kaldı ki ortak çocuklar var her şekilde çocuklarını düşünmek zorunda.

Çocuklar 6 yaşında kız ve 9,5 yaşında erkek çocuk. Lojman hakkı adama ait bir hak. Çocukları babaya gidebilir , lojmanda babalarıyla yaşayabilirler.

Ancak konu sahibinin yazdığı senaryo , kanunu kendi çıkarları dahilinde kötüye kullanmak. Aynı evi paylaşma senaryosu : boşanmanın dahi ,kişisel çıkarlar sebebiyle olduğu ve gerçek bir ayrılık olmayabileceği şüphesini doğuruyor.

ben uzaklaştırma kararı olduğunu atlamışım şayet böyle bir durum varsa tabikide saçma ve olmaz. Güvenlik açısından bir zaafiyet

2 yıllık kiracıyım ama 6 aydır ev sahibim evden çıkmamı bekliyor. O da kiracı ve kendi evine geçicek. Ona karşı da mahçubum. Benim burada kaldığım her ay o da kira ödüyor. Bir yandan babamın kiracısı 10 aydır tüm baskılara rağmen çıkmıyor. Ev yok ne yapayım diyor. Ona karşı da hiçbir şey yapamıyoruz. Ben bu saçma duruma bir günde gelmedim maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…