-
- Konu Sahibi Esrin mine
Aileniz de zaten oğulları dururken size ev verme taraftarı değildi, anlattığınız yapıyı anladım ama aileniz arkanızda dursaydı insanlar can sıkıcı laflardan fazlasını edemezdi. Ağızları ile kızımızı sokağa mı atalım dediklerine bile şaşırmışsınız , zaten neyin ne olduğunu biliyorsunuz.Düşündüğünüz gibi değil. Anaerkil bir aile. Aşiret temalı dizilerde gördüğünüz türden. Kimse babaanneye höt diyemez. Dersem beni afaroz ederler. Bugüne kadar böyle bir sorunum yoktu, çünkü köyde yaşıyordu, şansıma bu sene kente yerleşme kararı aldı.
Ayrıca mahallenin adını yazamıyorum ama yazabilsem çoğu kişi anlayacaktır. Doğulu insanların gettolaştığı, kapalı zihniyetli bir yer. Korkmakta hiç haksız değilim.
Neden "içten içe" barışma planı yapayım ki? Benim dışımdaki herkes barışmam için can atıyor ama tek başıma karşı duran benim. Ve durmaya devam edeceğim. Çünkü o adamı koca olarak görmüyorum. Kaçırdığınız nokta burası.Yok artık daha neler.
Adamın ekmeğine bir güzel yağ sürün gidip nafakayida kaldırsın boşanma davasında da kullansın
Ayrıca içten içe barışma planı gibi duruyor.
Uzaklaştırma çıkaramazsınız adamım hakkı olan lojmana geçip ne öne sureceksiniz. Hem davalar ortada
Çok komik olaylar hepsi.
O kadar kanun biliyorsanız tufe kadar zam yapın dava açsın o arada 5 ay gecer ztn. Ne tasinma masrafı ne yüksek kira cikar
Eski eşin evine gitmek ne demek?
Resmi olarak evliyken nasıl nafaka alabiliyorsunuz ya da haciz koydurabiliyorsunuz ben bunu merak ettimBoşanamadım. Dava reddedildi. Resmi olarak evliyim. Kanunen bir engel yok.
Kitaplarda okutulacak cinsten bir karsı durus cidden fldflşdfllfdcan atıyor ama tek başıma karşı duran benim.
+100000Resmi olarak evliyken nasıl nafaka alabiliyorsunuz ya da haciz koydurabiliyorsunuz ben bunu merak ettim
Beni anlayan birilerinin olması duygulandırdı, teşekkür ederim. Herkes kılıçları çekip geldi ama kimse yaşadıklarımı ve içinde bulunduğum durumu gerçek anlamda anlayamıyor. Adamın bana yaptıklarını unutmam mümkün değil, buradaki insanlar sadece anlattıklarımı biliyor ama ben onları birebir yaşadım, gördüm, hissettim. Diğer yandan hayatın gerçekleri var. Çocuklarım karbonhidrat almaktan aptallaşıcak diye korkuyorum. Kazandığım anca kiraya faturalara gidiyor. Öte taraftan köstek ve cahil aile. Annemle en son konuşmam bayram günündeydi ve birbirimize öyle bir girdik ki telefonda olmasak muhtemelen fiziksel olarak bana saldırırdı. O evi oğlu için istiyor. Evlendirirp onu oturtacakmış, şimdi ben bu insanların oğullarını oturtmayı hayal ettikleri o evde nasıl huzur bulurum, nasıl çocuklarımı gönül rahatlığıyla uyuturum? Ev sahibi desen bedava oturuyorsun zaten çık kardeşim artık diyor. Karşı dairenin sahibi 3.500 alırken onun da zoruna gidiyor ve çıkmazsam bana huzur vermez, insanlar para için neler yapıyor. Adamın ev kredisi 4 bin TL ve evini şu an kredi miktarına kiraya verme şansı var. Kim bu fırsatı kaçırır ki? Tek olsam s.kt.rip gider tek odalı bir pansiyonda rahat rahat yaşarım ama bu çocukların barınma hakkı benim sorumluluğumda. Ama tüm yük benim olacak değil. Kötü de olsa lanet bir geçmişimiz de olsa bir babaları var ve o da bu sorumluluğa ortak. Ve lojman gibi bir hak elde etmiş. Bunu çocukların faydalanacağı şekilde kullanmak için bir orta yol bulmaya çalışmak neden bu kadar kötü olsun ki? Ve evet hem o adamı istemiyorum hem de barınma problemini çocuklarım için aşmam gerekiyor. Bu işi bir şekilde çözmem lazım.Aileniz de zaten oğulları dururken size ev verme taraftarı değildi, anlattığınız yapıyı anladım ama aileniz arkanızda dursaydı insanlar can sıkıcı laflardan fazlasını edemezdi. Ağızları ile kızımızı sokağa mı atalım dediklerine bile şaşırmışsınız , zaten neyin ne olduğunu biliyorsunuz.
Şimdi siz lojmana taşınacaksınız, o sizin lafınız ile eve gelmeyecek mi yani? Bir gelmez iki gelmez.. Yerleşseniz bile bunu geçici bir çözüm olarak görün şimdiden. Sanırım dava açmak için 3 yıl beklemeniz gerekiyordu. 3 yıl burda durmayacağım niyeti ile yerleşin. Pahalılık arttı, işler kesat, elinize bakan 2 çocuk, yani çaresizliğinizi çok iyi anlıyorum.
İlk duruşmada nafakaya karar verildi ayrıca davanın açılış tarihi itibariyle geçmiş ayların nafakasını da ödemeye mahkum edildi. Son duruşmada da hem davam reddedildi hem de nafakanın devamına karar verildi. Sanırım hakimin insiyatifiyle olan bir şey.Resmi olarak evliyken nasıl nafaka alabiliyorsunuz ya da haciz koydurabiliyorsunuz ben bunu merak ettim
Neden "içten içe" barışma planı yapayım ki? Benim dışımdaki herkes barışmam için can atıyor ama tek başıma karşı duran benim. Ve durmaya devam edeceğim. Çünkü o adamı koca olarak görmüyorum. Kaçırdığınız nokta burası.
Ev sahibine böyle bir eziyet çektirmek istemiyorum, aylardır beni zamsız oturtuyor. Yeri geldi kira ödemediğim oldu. Canın sağolsun dedi. Şimdi benim bu adama aylarca çıkıcam dedikten sonra "çıkmıyorum" demem vicdani olur mu?
Adamın evine zorla giriyormuşum gibi yazmayı da bırakın lütfen. Teklifi yapan kendisi. Ben de ona bunu düşüneceğim söyledim. Uzaklaştırma fikri evet şu an bana da kötü geliyor, onu eleyebilirm. Bilmiyorum biraz da çevre illerin kiralarına bakayım, belki şu an oturduğum fiyata yakın bir yer bulurum. Henüz bir karar vermedim, düşünüyorum.
Uzaklastırma cıkarırım diye hesap ediyor ya kendince.Çünkü aksi durumda kendi canınizdan vazgeçmiş olma ihtimaliniz var, bu daha saçma geliyor
Zorla cinsellikten psikolojik şiddete bir sürü şey yaşadığınız insan ile lojmana geçme fikrinin baska bir açıklaması olamaz olmamalı.
Hiç bir sorun yaşamazsanız bile adam alır ikametgah, nafakayi iptal ettirir. O kadar saf yerine koymayın. Bunu düşünmemiş olamazsiniz
Resmi olarak evliyken nasıl nafaka alabiliyorsunuz ya da haciz koydurabiliyorsunuz ben bunu merak ettim
Ablam sen artık beni salsan mı?Uzaklastırma cıkarırım diye hesap ediyor ya kendince.
Uzaklastırma cıkarırım diye hesap ediyor ya kendince.
Ablam sen artık beni salsan mı?
Çok mantıksız, hakim olduğunuzu düşünün.
Muhtemelen şiddetin ispatı yapılamamış bu yüzden boşanma reddedilmiş. Sadece nafaka devam ediyor.
Zaten nafakanın olma sebebi de ayrı evlerde kalmaları aynı eve geçince niye nafaka devam etsin ki?
Konu sahibinin eşi lojmana geçerek çok büyük bir kar elde ediyor, zaten mahkeme ile uğraşmamasının da sebebi bu. Bir ikametgaha bakar, oda kavramı kanunlarımızda yok.
Tam tersi lojmana geçme şartı olarak evli olmak var. Bekara lojman verilmiyor.Adama bu yıl lojman çıkma sebebi , amirinin de bilgi sahibi olduğu boşanma ve nafaka ödeme durumu dahi olabilir.
Bu durumda eşi hakkında türlü iddialarda bulunan konu sahibi , eşiyle aynı konutta yaşamayı düşünüyorsa; orada farklı bir amaç şüphesi oluşuyor.
Ee ne diyecek
Biz aynı eve geçtik ama adam gelmesin mi?
Kim inanır buna Allah aşkına?
Evi dağıtıp kendini mi tokatlayarak uzaklaştırma çıkaracak? Gerçi buna yorulmasına bile gerek olmayabilir