Lojmana taşınma şansı ve borcun 3 katına konulan haciz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hakim konusunda tartışmaya girmeyeceğim, hukuka sonsuz güvenin tabi ki neyse.

Katakulli mi? Adam kendi teklif etmiş. Tabi ki var bir hesabı, iyi niyetli değil kesinlikle ama sonuçta ortada bir katakulli yok . Kadın 2 güne sokakta kalacak 2 çocuk ile , iki cehennemden birini seçmek zorunda kalmış. Eski konularıni biliyorum, barışma niyetinde olsa şimdiye çoktan kocişle kahve keyfisi diye foti atıyordu. Çok mücadele etti. Tek başına, eline bakan iki çocuk. Hayat pahalılıgi misli misli arttı, işleri durdu, adam üç kuruş nafaka vermeye eriniyor diye gitti icraya verdi, onu yapacak para bile cebinde yoktu , bir şekilde gitmiş açmış davayı. Burdan bakınca hiç kolay hayat değil.

Kanunu kötü niyetle kullanmak için eşinden farkli ildeyken , evi terk ettikten 3 gün sonra taze izlerle darp raporu alan olmuştu maalesef.

Kafalar pırıl pırıl maşallah, zeka yumağıymış sayın kişi.

Konu sahibi gerçekten saldırıya uğrayıp uğramadı mı bilemeyiz. Bu tip durumlarda polis gelene kadar zaten kurbanın öz güveni kırılmış olabiliyor.

Sokakta dayak atan kocayı ayırdıktan sonra eşin onu savunabildiğini görmüşüzdür. Olay şiddetin olmaması değil, kurbanın çaresizliği. Zaten bu tip olaylarda kurban da kendi çevresinde şiddet görmüşse normalleştirmiş olabiliyor.

Kırılma noktasına bir şekilde geliniyor ancak o zaman da çok geç olabiliyor maalesef.

Konu sahibinin kurban olduğunu varsayarsak her durumda lojmana çıkması ona zarar verecek. Düzgün hukuki tavsiye alması lazım.

Aynen öyle uzaklastırma kaRarı aldırmaya calısırıken kac kadın öldürüldü
Onlardan da utanmıyorlar ya
Uzaklaştırma kararı fiilen hiçbir işe yaramaz. Tamamen bir göz korkutma yöntemidir. Öldürmek isteyen "acaba beni polise şikayet eder mi" diye düşünüp öldürmekten vazgeçmez. Bahsetmeye çalışıp bahsedemediğin şey "koruma kararıdır". Kadınlar KORUMA Kararı çıkartılmadığı için öldürülüyorlar. Bu da tamamen devletin zaafiyetidir. Konumu sabote edip haddini aşan kelimeler kullanmayı bırak. Zaten verebileceğin bir fikrin de yok.

Bizim verecegimiz fikirler sana gelmez ablacım haklısın.

Madem hem yuklu bir nafaka veriyor hem de ayni evde yasamayi teklif edecek kadar anlayisli biri, anlasmali bosanin neden 3 sene bekliyorsunuz? Ayni maddeden tekrar dava acamazsiniz, farkli bir madde ile ya da anlasmali olarak acabilirsiniz.
Anlayışlı falan değil

Madem hem yuklu bir nafaka veriyor hem de ayni evde yasamayi teklif edecek kadar anlayisli biri, anlasmali bosanin neden 3 sene bekliyorsunuz? Ayni maddeden tekrar dava acamazsiniz, farkli bir madde ile ya da anlasmali olarak acabilirsiniz.
İki defa anlaşmalı metni üzerinde anlaştık, ikisinde de vazgeçti. Ayrıca tüm delillerimi bu davada kullandım. Elimde başka delil yok. Belki bu şekilde şiddetli geçimsizlik için delil elde ederim.

Mesela o "sayın kişi"nin olayı tv de belgelendi. Darp raporu veren doktor hakkında da soruşturma istemi vardı. Basına yansıyan tek bir olay dahi diğer verilen raporlara itiraz edilmesine yönelik bir şüphe doğurabiliyor.

1 yanlış kullanım , onlarca mağdur yaratıyor.

Lojmana gırıp,sonra adama uzaklastırma aldırırım planına ben baska isim bulamadım.
Benım kelime dagarcıgım darsa demek.
Adam çok mu iyi niyetinden yapıyor sanıyorsunuz? Evlilikleri oyle ufak tefek anlaşmazlıklardan bitmedi. Tecavüz ve şiddet vardı.Nafaka vermediği için icraya verildi zaten. Bu adama zerre üzülmüyorum, böyle adama böyle muamele.

Anlayışlı değil, nafakayı düşürtecek.
Konu sahibi miktarın yüksek olduğunu belirtmiş, biricik civcivi kalan tavuk gibi onu savunması lazım.

Şu noktada ben olsam asla yazılı mesaj falan gönderip adama malzeme vermem, değil ki lojmanı kabul etmek. Önce bilgi sonra karar.

Adam çok mu iyi niyetinden yapıyor sanıyorsunuz? Evlilikleri oyle ufak tefek anlaşmazlıklardan bitmedi. Tecavüz ve şiddet vardı.Nafaka vermediği için icraya verildi zaten.

Tecavuz ve siddet olan bir evse geri donmenin dusuncesi bile nasil mumkun olabilir? Bu ozelliklerde bir adam karisini cocuklarini lojmana yerlestirip ayri bir eve asla cikmaz. Gercekten can guvenligi bile olmaz. Umarim silah tasiyan mesleklerden birine mensup degildir esiniz

O zaman bence daha korkutucu, neden boyle bir teklifle geldi ki? Dort duvar arasinda her sey olur, ben bu teklifi iyi niyetli bulmam hatta konu sahibinin can guvenliginden bile endise ederim.
Ailesi ve akrabalarına bakınca iki cehennemden birini seçtiğini gördüm
. Çok üzücü.

Esrin mine çaresizliğinizi anlıyorum, herhangi bir etnik kökenle ilgisi yok bu tip mahallelerin, her kökenden insanın olduğu çok kapalı devre ve aşırı tutucu yaşayan mahalleler var, o mahallelerin anlayışına göre kadın boşanamaz, boşanmış erkeksiz kadın mahallenin tüm erkekleri için tehlikedir, edebiyle evde oturursa ne ala oturmazsa adı çıkarılır, herkes koca bulup evlendirmek için seferber olur, bu sebeple ailenizin oturduğu yere gitmemenizi anlayabiliyorum ama lojmana gitme fikrini de çıkarın aklınızdan çünkü eşinizinde ikameti lojman görünecek, bu da boşanma talebinizi mahkeme karşısında yine sekteye uğratabilir, ayrıca siz belli şartlarda kabul etseniz bile eşiniz için lojmana taşınmanız umut verdiğiniz manasına gelecek.

Oturduğunuz evde barınmanız da kira artışı yüzünden mümkün değil sanırım, ben ne yapardım diye düşünüyorum, çocuklarınız okul çağında mı bilmiyorum, ben olsam okulların tatile girmesine az kaldı, ev sahibi sizi 15 gün içinde kapı dışarı edecek değildir, ki zaten kanunen de evi boşaltmanız için bir süre veriliyor, evden çalışıyormuşsunuz, bunları hesaba katarak okullar kapanınca, daha geçinilebilir bir kasaba vb araştırır düzgün bir yer bulunca çocuklarla oraya yerleşirim, hem aileden hem eski eşten uzak sıfırdan başlangıç yaparım.

Adam çok mu iyi niyetinden yapıyor sanıyorsunuz? Evlilikleri oyle ufak tefek anlaşmazlıklardan bitmedi. Tecavüz ve şiddet vardı.Nafaka vermediği için icraya verildi zaten.
Ah be güzel kardesim ,ben mı anlatamıyorum?
Ben adam ıyı hangı yorumda demisim?
Karısına tecavuz eden adam lestir.Aksi düsünülemez.
Sen bu adamla aynı eve girer mısın?
Elınde raporların var madem gidecek yerin yok,git bi sıgınma evıne?
Belki aılen de utanır destek cıkar.
COcuklar kac yasında bılmıyorum,ama eger kücükse soru belli 1.yaptın nedeeen 2.cocuk?
Yapmayın gözünüzü seveyim elle tutulur yanı yok bu konunun.
Ben nıkahlı kocamın 1 lafıyla cocugumun butun giderlerini üstlenmis insanım.
Sen benım cocugumdan kısamazsın diyerek.
Bana hayat zor falan demeyin yanı.
Biz de biliyorz zor.
Ama kendi yagımızla kavrulmaya calısıyoruz hepimiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…