CAnım benim kv titiz ve bazı takıntıları var onu mazur gör ki o da sana faydalı oluyormuş zaten bence şuan lohusasın herşey batar o yüzden bol bol inşirah oku sakinleş ,bence kayınvalideni sen hoş tutacaksın büyükler biraz alıngan oluyor ama uzatmamak en güzeli.Üste çıkmaya çalışırsan ve oğluna annesini kötülersen sonun boşanmaya kadar gider mazallah.Sen sen ol akıllı davran,hoşgörülü ol benim de hep kv baktı annem gelememişti ama küçük laf sokmalarım olmuşsa bile 1 gün sonra yine yüzüne güler eskiyi unutmuş gibi yapardım ben öyle yapınca haliyle o da üstünde durmazdı.Etki tepkiyi doğurur.Allah iyilikler versin inşallah.Bebeğine odaklan zevkini çıkart bol bol öp onu, gerisi boş gerçektenMerhabalar biraz uzun anlatacağım objektif olmak adına o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Doğum yapalı 32 gün oluyor. Kısaca kaynanamın birkaç özelliğini yazacağım, aşırı titizdir, evinde yere oturup diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayacak kadar. Düzenlidir başkasının düzenini beğenmez veya kabul etmez. Ona göre kendi yaptığı şekildir asıl düzenli olan. Kaynanam 53 yaşında çok yaşlı ve hasta değil. Hamileliğimde sağolsun çok yardımcı oldu, bulantılı dönemimde yemek yapmıştı eşimle gidip yiyip gelirdik, erken doğum riskim olunca da 2 günlük yemek yapıp gönderdi. Arada çok nadir yapmadığı oldu. Eşinden ayrılmış, tek başna kalıyor, babasından maaş alıyor o da ev kirasını karşılıyor sadece. Faturalarını ve birçok masrafını eşim karşılıyor. Bunun lafını bir kez olsun etmiş değilim. Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Neyse 36. haftamda acil sezaryen ile doğuma alındım. Ailem 12 saat uzak bi şehirde. Normalde ablam sezaryen günü belli olsun ona göre izin alıp geleceğim demişti, kendisi devlet memuru. Acil olunca gelemedi dolayısıyla.
Hastanede kaynanamla eşim yanımda kaldı, ama kaynanam ısrarla geceleri eşimi eve yolladı, git uyu sen ben yaparım dedi. Tamam eşim bebekle ilgilenemezdi, ben de ilk gece ilgilenemedim çünkü saat 5 te sezaryen olmuştum. İlk gece eşime kıyafetlerimi giydirip öyle git demiştim ama kaynanam buna da izin vermedi tabi. Kendi giydirdi iç çamaşırımı ve pijamamı, sağolsun.
2 gün kaldık hastanede çıkış yapacağımı gün eşimin babası ve karısı başka şehirden gelecekti ve bizde kalacaktı, kaynanam biz eve geçmeden yemekler yaptı, öyle gitti. Buraya kadar her şey normal. 3. gün öğlen eşimin babası ve karısı gittiler. Tabi ben bebekle ilgileniyorum geceden de uykusuzum, hastanede ilgilenemesem de hiç uyumamıştım yine. Neyse eşim kaynanamı getirdi. Ablamlar gelene kadar bizde kalıp yardımcı olacaktı güya. Bebeğin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini, ıslak mendili falan kaldırmış odadaki yerinden. Ben de dikişlerin acısını yaşıyorum yani anne neden kaldırdın onları, her seferinde açıp hazırlamakla uğraşmayayım dedim. Dağınık durmasın diye kaldırdım dedi. Sonra hastaneye gidip geldiler randevusu varmış, odama girer girmez çekyatın üstünde yeleğim vardı onu alıp çocuğun park yatağına fırlattı gelişigüzel (bebiş reflü yatağında çekyatta yanımda), ben dağınıklığa gelemiyorum dedi, seslenmedim bu hareketine.
Sonra biz hastaneye gideceğiz anakucağına hangi battaniye ile koysak o an bi karar veremedik, kendisi de fikir verdi ben de şöyle dedim anne bunu üstüne örtelim şunu da ana kucağını kapatırız dedim. Vay sen misin bunu diyen, eşim de yanımızda Allah'tan. Ne yapıyorsanız yapın deyip eşyalarını aldığı gibi yola düştü. Ardına arabayla yetiştik, eşim anne saçmalama bin arabaya dediyse de binmedi. Eşime de mesaj atmış, şunları yazmış, ablamın adını ekleyerek Ayşe ayşe hep ayşe biliyor doğrusunu biz hiçbir şey bilmiyoruz sanki. Sen de beni annelikten sileceksen sil yazmış.
Ablam hemşire ve 10 yıl çocuk yoğun bakımda çalıştı ama ablamın dedikleri gayet normal şeylerdi bebeği göğsünde tut, emmese bile yanında uyusun, kokuna alışsın, mamadan sonra gaz çıkartın mutlaka başka da bir şey yok, mamadan sonra direk yatırmıştı kaynanam anne gazını çıkartmak gerek dedim, biz hep yedirip yatırdık bilmeyiz öyle gaz çıkarmak falan dedi. Bir de hastanedeyken dua okuyup nefesini bebeğime veriyordu kaynanam anne okumak yeterli dedim (sigara içiyor ayrıca) Ve hemşire biberona alışmasın dediğinde kaynanam zaten 2 ay sonra işe başlayacak dedi, ben de yoo ben hazirana kadar işe gitmeyeceğim dedim.
Velhasıl 4. gün tek başıma kaldım bebeğimle, eşim babalık iznini almamıştı nasılsa annem olacak yanında dedi. Öğle vakti görümcem sağolsun gelmişti yemek yapacağım demişti ama geldikten 15 dk sonra kaynanam görümcemi arayıp şekerim 400 oldu göremiyorum öleceğim dedi (abartıyor). Görümcem anne taksiye binip hastane git dediyse de dinletemedi ve o da yemek yapmadan annesine gitti. O akşam eşim işten gelince kavga ettik, ben sakince annen artık gelmesin dedim, o da yarın gelecek illa dedi. Ailemin niye gelmediğini yüzüme vurdu o anda, ben çok ağladım... Ertesi gün annesi gelmedi yemek falan da yapmadı, eşime de boşuna kavga etmişiz benim dediğim olacakmış zaten dedim o da güldü falan. Sonraki gün gidip getirdi annesini bu kez ben yüzüne pek bakmadım. Çünkü saçma sapan bi şeye alınıp beni tek bıraktı,4 günlük bebeğimle. Akşam da bebeği yıkayalım dedim eşime annene söyle dedim tamam dedi. Her şeyi hazırladık yıkama için bebeği soyduk, kaynanam yıkama pozisyonunda ben bebeğin kafası tarafındaydım biraz eğilmiştim yere, görümcem aynen şunları dedi, hadi annesi yıka oğlunu, anne su dök, başla annesi dedi. Oğlum çıplak zaten ben o an şaşkınlıkla 2100 gram olan bebeğimi yıkamaya çalıştım. Dikişlerimin acısını o gece çok yaşadım maalesef. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları.
7.gün annem ve ablam geldi, onlara yemeği eşimle ben yaptık. Eski kocasına ve onu karısına dahil yemek yapan kadın benim annem ve ablam geleceği gün hiçbir şey yapmadığı gibi güya hoş geldine geldiğinde beş karış suratla oturdu 1 saat boyunca. Annemler varken gelmedi bir de grip oldum demiş eşime. Annemlerin gittiği akşam çıkıp geldi, hani gripti dedim eşime değildir o dedi. Yani yalan söylemiş oluyor ailemin yanına gelmiyor.
Son olarak 4 gün önce eşim yine grip olmuş annem dedi. 2 gün sonra aldı eve getirdi yine seslenmedim ben de. Duş alacaktım girdim çıktım bi baktım kaynanam bebeği almış ağzına yakın seviyor, ben de " sen grip değil miydin anne?" dedim. Yoo ben iyiyim grip değilim dedi. A öyle dedi dün dedim. Sen ona bakma abartıyor dedi. Sorumdan sonra oğlumu bıraktı. Onları götürüp gelince eşimle tekrar kavga ettik, öyle sorulur muymuş? Saygısızlık etmişim. Ben de nasıl sormalıyım anlat o zaman dedim, kem küm cümle bile kuramadı eşim.
Çok uzun oldu, özür dilerim gerçekten. Ben şimdi ne yapayım, ne diyeyim? Kaynanam da buz gibi davranıyor, o öyle oldukça ben de en ufak bi sıcaklık hissettirmiyorum şahsen. Ve sizce kim haklı?
Ekleme;
(ben kesinlikle adım atmayacağım ona. O da nasıl isterse öyle davranır. ne zaman ki iyimser davranır o zaman ben de aynı olurum. evime beş karış suratla gelirse beş karış surattan başka bir şey bulamaz. Eşim de az çok anladı . Annesi için beni yıpratmaya devam ederse işler değişir. Hiçbir şey umrumda olmaz.
Son olarak iyilik yapıp başa kalkan hiç iyilik yapmayandan daha kötüdür benim fikrim bu. )
Buyuyumdur der susardim. Benim kvden de kotu kvler var. Benimkine sukurKiyamam sana. Senin gibiler gık demez neden ya neden
Sadece yemek yaptı temizlik değil. Ayrica ben istemedim eşimin yapmasına izin vermedi giyinme konusunda da. Nefret ettiğim huyu da bu. Kendi ne derse olacak. Yapacak sonra da başıma kakacak. Hiç yapmasa daha iyiydi benim için. annemin durumunu anlattım önceki yorumlarda.
Aynen benim eşimde oyle malesef..o kadar anneciki dün görüntülü arıyor eşim iş yerinde annesi yanındaymış bebeği goster diyor bebeğimi gosterdim uyuyordu kaynanam baktı baktı tmm kapat ışığı uyuyo dedi sinirlendi herhalde yine uyuyor diye çat kapattı telefonu eşime bu sabah diyorum annen neden boyle yaptı ben yapsam burnumdan getirirdin dedim ağzını bile açmadı yani sen nasılsın kızım iyimisin demek yok..2 gün once gorumcemle bize geldiler bebegim yine uyuyordu aksam 11 saat gorumcem yine uyuyor diye tavır yapıyor sanki kurulu bebek siz istediğinizde uyanıcak yani bana sen uyutuyosun bilerek demeye çalışıyor allahtan oglu gordu yani arabada uyumuştu..benim eşim aileye karşı asla eşini korumayan bir yapıya sahip ve asla annesi ne derse desin karşı gelmez malesefKv ailenize değer verse ne vermese ne. Önemli olan eşimin tavrıdır benim için. Belki yanlış ama böyle. Benim kv de böyle vericidir ve bi yerden sonra müdahaleye giriyo anlayabiliyorum az çok ama eşiniz yönünden bence şanslısınız. Ben eşime annen gelmesin diycem ne nankörlüğüm kalır ne kıymet bilmezliğim. Ertesi gün de bu konuyla ilgili espri yapacağım o da gülecek öyle mi. En az 3 gün surat asar. O yüzden çok büyütmeyin inanın küçük bi dert.
Kendimi gördüm bi an sanki sizde..Sizin kv en azindan yardim etmis size
Benim kv hamilelikte 1 bardak su vermisliyi yok, onu da gectim ayni evde yaşamamiza ragmen ben sana dogumdan sonra bakamam cagir anneni, yurtdisindan gelsin sana baksin demisti )))
Annem 1 ay kalip dondukten sonra lohusa halimle hem kolik bebege baktim, hem kv-ye, hem de ev islerine.
Arti surekli beynimin etini yerdi bebegi ince geyindirdin cigeri su topluycak filan derdi, bebek aglasa ne yaptin da agladi derdi ))) Kendisinin 1 bez deyistirmisliyi, kiyafet giydirmisliyi yok bile )))
Demem o kiz kaynananiza fazla takmayin, kaynananiz en azindan yardim da ediyormus, benimkisi surekli yemek yer uyurdu goz onumde, ben de ac susuz sabahlara kadar cocuk sallardim. Bitkin, yorgun, ac, dikis agrilari. Acliktan sütüm de kesildi )))
Kesinlikle olayın özeti Allah razı olsun gerçekten. Yapmaya çalıştığı şey bu hep. Misal yazın memleketteydim ev için kadin tutun temizlesin dedim eşime. Gitmiş annesi temizlemiş sonra bi şey olunca o kadın evini temizledi. işin içinden çıkamıyorum. Yemek konusunda da eşim annem yapacak dedi. Ben hiçbir zaman anne sen yap yemek, anne gel temizle demedim, demem de.Kv nizin karakterini anladım ben. Kendince "iyilik" yapıyorum adı altında bir şeyler yapıyor, sonra onların karşılığında kendisine onun istediğiniz gibi davranmanızı bekliyor. Siz öyle davranmayınca da arıza çıkarıyor. Birebir karakter olarak benim kv. Dışardan herkes aaaa ne iyi kaynanan var , bak şöyle böyle der ama işin aslı öyle değildir. Senin talep bile etmediğin şeyleri yapar ki sen ona borçlu kalasın, her istediğini yapasın, sesin çıkmasın.
Böyle insanlara karşı yapacak tek çözüm, işinizle bir olup hiç dahil etmemek. Benim eşim annelerimiz için gelsinler misafir olarak başımın üstünde yerleri var, ama asla bizim ev düzenimize karışmayacaklar, burası bizim evimiz demişti, şimdi ne kadar haklı olduğunu çok iyi anlıyorum.
Ne güzel işte kıymet bilin ve arayı soğutmayınTartışırken hepsini dedi zaten. Düğünde annesinin taktıgi bilezikleri bile söyledi sanki ben altin istedim yaa. Ki zaten hepsi satıldî eşyalar in borcu ödendi bana kalan bi şey yok yani. Karakter olarak uzatmaz olaylari ve büyütmez genelde. 3 yilda birbirimize bağırmışlığımız pek yokken doğumdan sonra 2 kez kavga ettik ..
Yok benim eşim o kadar değil konuya bağlı bana da hak verdiği olur ama bu konuda öyle yaptığım espriye ertesi gün de gülmez yani. Eşim yapsa ben de gülmem ve gelmesin demesine tepki de gösterirdim aynenAynen benim eşimde oyle malesef..o kadar anneciki dün görüntülü arıyor eşim iş yerinde annesi yanındaymış bebeği goster diyor bebeğimi gosterdim uyuyordu kaynanam baktı baktı tmm kapat ışığı uyuyo dedi sinirlendi herhalde yine uyuyor diye çat kapattı telefonu eşime bu sabah diyorum annen neden boyle yaptı ben yapsam burnumdan getirirdin dedim ağzını bile açmadı yani sen nasılsın kızım iyimisin demek yok..2 gün once gorumcemle bize geldiler bebegim yine uyuyordu aksam 11 saat gorumcem yine uyuyor diye tavır yapıyor sanki kurulu bebek siz istediğinizde uyanıcak yani bana sen uyutuyosun bilerek demeye çalışıyor allahtan oglu gordu yani arabada uyumuştu..benim eşim aileye karşı asla eşini korumayan bir yapıya sahip ve asla annesi ne derse desin karşı gelmez malesef
Kesinlikle olayın özeti Allah razı olsun gerçekten. Yapmaya çalıştığı şey bu hep. Misal yazın memleketteydim ev için kadin tutun temizlesin dedim eşime. Gitmiş annesi temizlemiş sonra bi şey olunca o kadın evini temizledi. işin içinden çıkamıyorum. Yemek konusunda da eşim annem yapacak dedi. Ben hiçbir zaman anne sen yap yemek, anne gel temizle demedim, demem de.
Sonra ben nankör o iyilik meleği. Hadi madem melekti beni niye tek bıraktı diyorum. O zaman da arada olur böyle. Demek ki keyfine göre. O zaman ben de hiç istemiyorum dedim bundan sonra. Hiçbir şey yapmasın yani.
annelerden beklediğinizi kayınvalidelerden beklemeyin yapmazlar...yapmak zorunda değil.ilk gün için o kadar uzaktan gelene yapilir biz öyle gördük annemin şehrinde olsam kaynanam bize gelse ben yapamasam bile anneme yaptırırım yemek bizde böyle.
Ben taviz vermeyeceğim zaten ama ilerleyen zaman neyi gösterecek bilemiyorum.Kendini melek gibi göstermek için yapıyor. Bir kere senin ailenin geleceğini bile bile gitmesi falso. Hoşgeldiniz dese yeterdi. Kendini oğluna iyi gösteriyor ki, sana karşı annesini tutsun.
Canım bak madem kadının karakterini anladın, bence ona göre davranmalısın. Bundan sonra çocuğuna falan bakarsa çok sorun yaşarsınız. Sizi yaptığı "iyilikler" karşılığında yönetmek isteyecektir. Zaten bunları yapmasının sebebi bu. İyilik karşılıksız yapılır, böyle de sonunda sıkıntı yaratmaz. Allah için yaparsın, arkasını kovalamaz, karşılığını beklemezsin.
Senin kv nin yaptığı iyilik değil, insanları yönetmeye çalışmak. Ben bunu çok geç anladım, burnumdan fitil fitil geldi. Ama akıllandım, iyi ders oldu bu bana.
Eşinin de annesinin yükünü alması hoşuna gidiyordur, benim eşim de öyleydi. Hangi erkek işi görülsün yorulmayayım istemez ? Benim eşimi bakkala bile yollamamış ailesi, o kadar beceriksizdi ki. Ama annesi babasıyla küstükten sonra her şeyi yapar oldu, mecburiyetten.
Ben taviz vermeyeceğim zaten ama ilerleyen zaman neyi gösterecek bilemiyorum.
ben vardım da herkese kızımdan fark i yok diyor. eşime de öyle yansıtıyor. zaten bir daha öyle derse cevabini vereceğim net olarak .annelerden beklediğinizi kayınvalidelerden beklemeyin yapmazlar...yapmak zorunda değil.
annende yapmak zorunda değil ama sana kıyamadığı için yapıyor.şunun ayrımına varın artık.
Bu arada olaylari büyüten ve eşimle benim bu süreçte iki kez kavga etmeme sebep olan kaynanam.
Çünkü ben ona hoş geldin dememe rağmen cevap vermeyen kendisi. Ama burda herkes tutturdu kadın me yapsın. Yapacağı çok basitti. Hiçbir şey olmamış gibi gelip gidecekti yine. Ama bunun yerine soğuk davranmayi tercih ediyor. Ben grip değil miydin deyince de eşime bir torunumu sevmeyi bana zehir ediyor demiş. Tabi başka neler dedi bilmiyorum. Sonra eşim gelip bana ne kadar bağırdı soru sordum diye.
Bu kız bebeği emziriyor diye gram düşünmedi . Ama onun umrunda değil hatta mama ile beslense daha iyi onun için.
Yok canım küsüp gittikten 2 gün sonra gelmişti 1 gece kaldı ertesi gün gittikten sonra bir daha gelmedi. Sadece bebeği sevmeye eşim getiriyor 2 saat sonra götürüyorSize tavsiyem, biliyorum sinirleniyorsunuz ve çok haklısınız ama sinirli olmanız eşinizin gözünde eksiye yol açacaktır, haklı olsanız bile. Güzellikle ve kurnazlıkla halletmeye çalışın. Hani sanki kv ye kıyamıyorsunuz, çok seviyormuşsunuz gibi falan ki, eşiniz annesini tutamasın. Huysuzluk yapan o olsun herkesin gözü önünde. Şimdilik kendinize bebeğinize odaklanın. Kv şu an sizde mi o kısmı anlamadım?
Eşiniz annesine bakmak zorunda. mecbur değiliz sözleriniz doğru değil.siz çaılşıp para kazanıyorsanız siz kendi paranızdan vermezsiniz fakat eşiniz annesinin parası yoksa vermek durumunda. ayrıca kadın az buçuk kararınca size yardımcı olmaya çalışmış. yaptığı hareketleride siz görmemeliydiniz. Aşırı alınganlık göstermişsiniz.Canım git diyen olmadı kendine olayı anlamadın galiba, battaniyeyi şöyle yapalım anne dedim eşim de yanımdaydı hatta annesine çok kızdı zaten hiçbir şey demedik kendisine. KEndi aldı çantasını gitti. Aksine biz arabayla peşine gittik anne bin arabaya dedik yine de binmedi yürüdü evine kadar. Evet mecbur değil zaten düğün için geldiklerinde de yapmadı alıştım .
Herkes yemek yapmaya takılmış peki beni eşim faturalarını ödüyor saç boyasına kufaör parasına kadar veriyor tüm market giderini alıyoruz, sigarasını ile alıyoruz hani mecburiyet yoksa bunlara biz de mecbur değiliz. Doğum yapan kendisiymiş de alınıp gidiyor aksine lohusa kadın alıngan olur ben alınmadım ama yine de. Eve geldi hoş geldin dedim cevap vermiyor napayım ayaklarına mı kapanayım sizce?
Ben vermesem evde yiyecek bir şey olmaz ki.Eşiniz annesine bakmak zorunda. mecbur değiliz sözleriniz doğru değil.siz çaılşıp para kazanıyorsanız siz kendi paranızdan vermezsiniz fakat eşiniz annesinin parası yoksa vermek durumunda. ayrıca kadın az buçuk kararınca size yardımcı olmaya çalışmış. yaptığı hareketleride siz görmemeliydiniz. Aşırı alınganlık göstermişsiniz.