Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Boşver hiç umursama kv ler yardım edince dünya onların etrafında dönsün istiyorlar ayrıca bebeği banyo yaptırınca küveti masanın üstüne koyup ayakta durup banyo yaptırabilirsin dikişlerin acımasın diye ben ilk zamanlar öyle yapıyordum ve bebeğin vücudunu yıka en son başına su döküp yıka bebekler o zaman ağlamıyor allah yardımcın olsun hiç takma kafana umursama

Bu erkekler neden bebek bakamıyor? Neden hep anneler yapıyor işi. Bebeğe yapmaya gelince iyi sonrasında yok. Kadınlar da doğuştan öğrenmiyorlar. Hayret bişey ya
Canım şimdi ilgileniyor eşim gün aşırı yıkıyoruz, gece ağlamasına uyanıyor. izinliyken saatini kuruyor beslenmesi için. gaz sancısı olsa ilgileniyor. Sadece o ilk günlerde gerçekten minicikti oğlum hatta hemşire şimdiye kadar yazdığım en küçük kafa ölçümü dedi. Yani aslında normal kiloda bi bebek olsaydı ben de başında rahat olacaktım Ama zaten 2 ay evde yatarak geçmiş son 1 ay ise hiç kilo alamadi oğlum baş ve karin cevresi gerideydi, her kontrolden ağlayarak dönüyordum eve. kilo almamış çıkınca. yani yikama olayında kaynanamdan beklemem de bundandi bi yerine zarar verme korkumdan. şimdi 700 gram daha fazla yıkarken daha rahat tutuyorum sıpayı.
Tabi yanımda kalmalıydı o konuda kendisine de dedim. Ama cidden kaynanam benden baskın olduğu için kocam da anneci olduğundan gece eve gitti. Artık olan oldu, bize de ders oldu.

Ben de öyle yaparim dedim içimden ama eşim annesine kardeşine haber verdi geldiler her şeyi hazırladık ama yolda gelirken konuşmuşlar üçü anne sen yapma bir şey. tabi benim haberim yok bundan. o yüzden diyorum ya bebeğin kafasi tarafındaydim o şekilde tersten yıkadim oğlumu eşime diyorum madem yıkamayacaktı neden başına geçiyor en azından ben normal tarafından yıkardım.
Neyse geçti gitti artık.

Konuyla tamamen bagımsız ama;
Eşiniz sizle evlendi diye annesi annelikten çıkmadı

Ne demek faturalarını ödemek zorunda değil ne demek marketini yapmak zorunda değil
Kadın yaslı eşinden aldıgını kiraya veriyor neyle gecinsin pardon kaldıgı evimn duvarlarınımı yesin ?
Sizin anneniz dara düşse ne hali varsa görsün ne yerse yesin mecbur değilimmi diyeceksiniz
Kocanızı bu yasına o getirdi muhtac oldugu sürecede kocanız annesine bakmak zorunda

evet kizi olsa tabiki birakmazdi ama kizi degilsiniz burda alinganlik gostermen kisi annen o neredeydi seni ona muhtac etti hem annenin yemegini niye yapacakmis annen bi zahmet gelsin yapsin ne yiyecekse annen geldigindede gelmek zorunda degil zaten cok durmamislar o zaman kadar yanindaymis iyi kotu onlar gelincede kendi isine bakmak istemistir nasil olsa onlar gidince yine ona kalacaksiniz o zaman giderim diye dusunmustur.

Bunu esine degil kaynanana soyleyeceksin canim anne tersime geldi o tarafa geceyim demek cokmu zor

Madem soyleseydin o zaman lafi yerinde soyleyeceksin boyle sonradan hem kendini hem kocani doldurmakla olmuyor anne sen yikamayacaksan esimi cagirayim birlikte yikayalim ben egilemiyorum diyeceksin

Bak annen yapabiliyormus ne guzel eger kaynanan o sehirde olmasaydi yada vefat etmis olsaydi annen yine 6. Gunmu gelecekti yanina cok merak ettim. cok hata yapiyosun ne kadar sansli oldugunun farkinda degilsin calisiyorsun sana en buyuk yardimi yine kaynanan yapacak haberin yok annen nasilsa kaynanasi var diyecek gelmeyecek cocuk olunca anliyor insan bir saat bile olsa birakacak yer arayacaksin kaynani hos tut yagla balla onunda kimsesi yok kotu olursaniz cok pisman olursun gerek yok

Yine naparsa yapsın bi kaynana geline yaranamamıs hem aile 6 gun sonrs gelecek hemde kaynanadan onlara yemek yapılması beklenecek allah kalbinixe gore versin ne deyim benim kaynana bir hapisa yapti getirdi onuda kendi yedi gitti misafir gibi geldi gitti annem bakti banada annem hizmet etti kaynanaya napabildim sizin kadar yine soylenmedm

Yooooo aksine inanın çok laf duydum sütümle ilgili
Çalışmaya başlamak zorunda olduğum için 5,5 aylıkken sürüm azalmaya başladı 6. Ayda da tamamen kesildi
Kendi ailem olsun eşimin ailesi olsun ne laflar duydum
Açıkça olmasa bile suçlandım zorlasaymışım keşke sütüm olmasa bile memeyi verseymişim süt gelirmiş falan
Kızım neredeyse 5 yaşında hala duyuyorum bu lafları sütü erken kestin diye
Ama inanın üzülmüyorum takmıyorum kafama
Çünkü biliyorum ki evet onlar da kızımı düşündükleri için konuşuyorlar ama benden çok kimse düşünemez ben istemez miydim en az 1 yaşına kadar doya doya emzirebilseydim ama olmadı işte suçum olmadığı için suçlama tarzı konuşmalar çok umrumda olmadı işte
Size yazık böyle şeyleri kafanıza takıp üzülüyorsunuz
Onlar da evladınızı düşünüyor kötü niyetli kesinlikle değiller ama siz de kötülüğünü düşünecek değilsiniz evladınızın bunu düşünerek içinizi rahat tutun ve he deyip geçin gerektiği yerde

Tamamda senin ailen neden gelip yanında olamadılar başta? Ablan sonradan gelebilirdi zaten . Kadın baya baya yardımcı olmuş sana ama tüm güzellikler bir arada olmuyor maalesef... ailen durup biraz baksaydı sana mesela ben annemde baya kaldım üstelik hamilelik önceside kaldım .

İlk oglum erken dogumla dogdu hıc emzıremedım on sene oluyo hala konusur lar arada yanı sınır olmamak elimde degil. O anki psikolojimi kimse anlayamaz o yuzden kımsenın yorum yapmasını kaldıramıyorum bısey soylesem kırıcı olucam he de gec diyorum ama olmuyor iste. Ustelık ikinci bebegıme dogum yapınca bebek memeyi cekecekkı süt gelsin dimi daha dogalı bı kac saat olmus ilk oglumu zaten emzırememısım illa gereksizce konusup süt anne bulalım demesi cok sinırımı bozmustu yalan yok.

Anlıyorum sizi yanlış anlamayın kesinlikle suçlamıyorum
Ama tecrübesi olan olmayan herkes bi yorum yapıyor
Sadece aile de değil, ikinci çocuğuma hamileyim ilk kızımın doğumundan sonra hamile kalan arkadaşım bana hamilelikle ilgili akıl veriyor sanki ben bilmiyormuşum gibi mesela
Şu da var anlık benim sinirimi bozuyor ama hemen akabinde aman boşver diyorum kendi kendime ve unutmaya çalışıyorum çünkü unutmazsam kafama takarsam ben üzüleceğim biliyorum başkaları yüzünden niye kendimi üzeyim
Becerebiliyorsanız siz de deneyin inanın kendi mutluluğunuz için dnemeye değer

Kaynanam olmasaydı biz bu şehirde olmayacaktık zaten. Ama eşim annesi için burayi tercih etti. ilerleyen yillarda benim memlekete veya oraya 1 saat uzaktaki şehire dönüş planımız var.
Yağla balla diyorsun ama hangi gelin kaynanasinin 2bine yakın gelen kredi kartina sessiz kalır sizce? Herkes annesine bakmak zorunda diyor elbette bakacak zaten eşime bu konuda bir şey demedim ama tek başına bir kadın daha tutumlu yaşayamaz mi sizce? Ayrica faturaları ve mutfak giderini aldığımız halde bu kadar borcu gelmişti. Ben hala bilmiyorum neler aldı o kadar paraya. 4 yıldır devlet memuruyum benim öyle borcum gelmedi. Sessiz sakin kimseye karışmayan kocasına dırdır etmeyen maaşlı gelini bulmuş daha ne yapayim .
Ayrica ben de aileme o kadar destek olmaya kalksam ki zor zamanlari olmuyor değil. Bizim kendi evimizin giderini nasıl karşılayacağız sizce ?

Keşke evlense kaynana da üstünüzden gitse :)

Kadın yardımcı olmaya calismis birseye gücenmis gönlunu alsan yine kosardi yardima.
Bence biraz da bunu istemis. Anne Allah razi olsun demenizi mesela.
Pek kotü birsey yapmamis.Sadece surekli vazifesi gibi yaptigi şeylere biraz ara vermis.
Zor gunde yapilan iyiligi asla unutmayin.
Annen gelmesin muhabbetine de asla girme.Dogru olmaz.

Allah razı olsun u dedim elbette. Gönlünü alacak bie hata yapmadım diye düşünüyorum

Bugün yemek yapıyordum eşim anneme de bı sorayım gelsin yemege dedi, ara sor canım gelsin dedim. Neyse eşim aldı geldi sakindi yüzü iyiydi bu kez ben de geldiğinde hoş geldiniz dedim mutfakta yemeği yedi ben bebeğimi emzirirken. Sonra geldi odaya iyiydi. 1 hafta sonra işten çıkacakmış 1500 kredi kartı borcu varmış onu ödeyeceğim dedi eşime. Sonra da kızına limiti azalt diyecek miş . Ben cidden anlamıyorum ne alıyor bu kadar paraya 1 başına.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…