Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

Kesinlikle katılıyorum.Kv deniz gerçekten mecbur olmadığı halde sizin için elinden geleni yapmış.
O da yorulmuş olabilir yaşlılar biraz daha alinganalıngan bu kadar iyiliğe idare edebilirsiniz.
Ya da hiç bir yardım kabul etmeyip dilediğiniz gibi yaşayın.

Bununla ilgili bi tartışma yaşamadık bu sadece benim kafama takılan bir durum. yarim saat uzaktan gelmiyorlar ablamın 2 çocuğu var biri 4 yaşında diğeri 2 buçuk büyük olani birakip geldi hasta olduğu halde evladı. ben dw ister istemez ailem geliyor diye yemek yapmak istiyorum ilk akşam için. sonraki günler kaşık bile kaldirmad&%i33l
Bence bebek doğunca ilgi onun üzerine toplanıyor bide eski eşi hanımıyla gelmiş sanki kendini dışarda kalmış gibi hissetti gibi geldi
Bebek biraz daha büyüsün herkes normalleşir
Cok kısa kadılar ama zannetmiyorum.

Tartışırken hepsini dedi zaten. Düğünde annesinin taktıgi bilezikleri bile söyledi sanki ben altin istedim yaa. Ki zaten hepsi satıldî eşyalar in borcu ödendi bana kalan bi şey yok yani. Karakter olarak uzatmaz olaylari ve büyütmez genelde. 3 yilda birbirimize bağırmışlığımız pek yokken doğumdan sonra 2 kez kavga ettik ..

Ne guzel akıl vermişsnız gercektrn öyle ıkı yardom ederler sonra başa kakarlar

Sizin kv en azindan yardim etmis size
Benim kv hamilelikte 1 bardak su vermisliyi yok, onu da gectim ayni evde yaşamamiza ragmen ben sana dogumdan sonra bakamam cagir anneni, yurtdisindan gelsin sana baksin demisti )))
Annem 1 ay kalip dondukten sonra lohusa halimle hem kolik bebege baktim, hem kv-ye, hem de ev islerine.
Arti surekli beynimin etini yerdi bebegi ince geyindirdin cigeri su topluycak filan derdi, bebek aglasa ne yaptin da agladi derdi ))) Kendisinin 1 bez deyistirmisliyi, kiyafet giydirmisliyi yok bile )))
Demem o kiz kaynananiza fazla takmayin, kaynananiz en azindan yardim da ediyormus, benimkisi surekli yemek yer uyurdu goz onumde, ben de ac susuz sabahlara kadar cocuk sallardim. Bitkin, yorgun, ac, dikis agrilari. Acliktan sütüm de kesildi )))

Herkesin huyu suyu farkli alingan olabilir hic olmayabilir anlarim da.Bazilari elini etegini çeker bir yardimi dokunmaz bazilarini da yardim eder ama moralini de bozar.Kaynana olarak gordugumuz icin mi bilmiyorum ben dogum lohusa olaylarina girmedim.bilmiyorum.Ama iyi insanin da yapacagi su ben biliyorum demek yerine ben yardimci olurum ya da on ayak olurum gibi davranis sergilemesi lazim.Benim.kaynana da fazla iyi ama altinda su var ben biliyorum.Ya tamm sen biliyorsun eyvallah yasin tecrube edisin tabi benden fazla biliyorsun.Yemek yapsann yaninda sunu yok yok onla o gitmez yok boyle iyi olur tamm guzel yemek yapar ama ben de ornegin o x baharatla cok severim yook onla olmaz diye kestirip atmasi ama bu huy yani yemek yaparken degil.Hamur isi yaparsin bu sanki boyle olmamaliydi demeye gor hani sen biraz begenmedim gibi cumle kur kendi yaptığını elestir.O yok yapamamissin.Esimin yaninda yokkk yapamamissin.Bunu sakaya alip guluyorum.Yoksa kavga etsem bir halta yaramaz.Ta i genel sorun "Ben biliyorum" Birine akil vermek icin soylenecek en kaba soz bence.Ben de annemde ogrendim her seyi bir kere demedi ben biliyorum.Gir mutfaga yap derdi bu bu bu giriyor ilkten olmazsa oburunde olir alis derdi.Yani anlayacaginiz iyi olmak tek basina yetmiyor.Biraz ince dusunceli olup karsindakine bir sey ogretirken incitmeden yapmak lazim anlayacagi sekilde.HerSimdi ne oldu yapip yapip atiyorum yapamaz dediklerini demeye firsat vermediklerini simdi de eline saglik guzel girunuyor diyor demek bunu istiyordu basardi da arada gururumu oksuyorum.Cunku yapamam diye bir sey yok! Siz de takmayin yapabildiginiz kadar yapin sonuc olarak zaten onlarin gozunde bilmiyorsun damgasi yemisiz.Kendimiz ogrenelim savasalim

Belki sen beceremediğin içindir. Yapsan bi gün önceden o yapmaz.

Kiyamam sana. Senin gibiler gık demez neden ya neden

Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Ben sizi hatalı gördüm, bu kadar kendi içinize katarsaniz kv nizin sonra sizin üzülen olmaniz çok normal.....mesafe her zaman iyidir....

Simdi olanla ölmüse care yok, bundan sonra ne yapacagini düsün.
Kesinlikle esin sana birinci destekci olmali.
Yani ne diyelim ki, benim de cok cekmisligim var. Ilk dogumda kaynanam yan dairedeydi ugramadi yanima dört gün yemek yolladi esimle. Ikinci dogumda annem geldi bu sefer o da benimle yatiya geldi.
Ikisi birden beni delirttiler. Anneme de bir haller oldu cok trip atti bana ona da yemek hazirladim ameliyatli halimle bana misafircilik oynadi.
Misafir takildigi icin yemegi benim yapmami istedi. Kaynanam ayri delirdi onun yüzüne bakmiyorum diye.
Istemiyorum kizim seni demenin ingiliccesiydi halbuki. Bana cektirdikleri dün gibi aklimda, kimse kimseyi o kadar kolay affedemez.
Hicbirini istemiyorum, artik dogum yapmam istemiyorum ama bir daha dogursam kesinlikle esimle yalniz bakarim.
Bu da herkese tavsiyemdir.
Ben yalnizdim da kaynanamdan baska biri yoktu etrafimda, evde ac kalirdim hastaliktan kalkamazdim hamileligimde ayaga. Hic yardimi dokunmadi, esim yatagimin bas ucuna bir iki litre meyva suyu koyardi, bir de bol tuzlu misir patlatirdi aylarca bu sekilde idare ettigimi bilirim. Yasamak icin yemek zorundasin, cok sükür en azindan misir patlatabiliyordu.
Ama mercimek corbasi cekerdi canim,hala pisirirken üzülürüm. Tas yemek isterdim vucudum artik bitik düsmüstü demirim sinirin altindaydi tas aserdim. Duvarlara bakip aglardim. O istek insani delirtir. Hamilelikle beraber o da gecmiste kaldi.
Siz siz olun kendiniz esinizden destek alarak halledin.
Ileride bu zorluklarla dünyaya getirdigim evlatlarim olur da evlenip cocuk sahibi olduklarinda görevimi yapip kenara cekilmeyi düsünüyorum. Ama yemek önemli. Gelinimi ac birakmam. Kizima asla kiyamam. Gece gündüz basinda beklerim. Gelinim isterse her daim Allah rizasi icin yaninda olurum. Insallah Allah bana o günleri nasip eder de hicbirsey yapamasam dahi bir corba kaynatabileyim. Aklim hep corbada kaldi.

Basligi gorunce yazik dedim kimbilir kaynanasi lohusa haliyle kadina nasil davranmista burada baslik basmis acmis. Okumaya basladim, her sey cok iyi, ne zaman kadinin burnundan getirmis diye bekleyip okumaya devam ederken yazi bitti :)

Hamileliginiz boyunca temizlik, yemek gibi bir kadinin uzerindeki en buyuk yukleri sizden almis kendi uzerine, yedirmis, size bakmis, dogumdan sonra ic camasiriniza kadar giydirmis ama siz kadinin 2 soylenmesine katlanamissiniz. Ablaniz izin alamadi peki, anneniz gelsin o zaman. siz annenizle ablaniz gelirken size gelip yemek yapmamasina bile takilmissiniz. Kaldi ki size hic bir sey yapmak zorunda degil bu kadin. Kiymetini bilmiyorsunuz, kusturmeyin bari size bu kadar yardimi dokunuyorken.

Acikcasi kvalideniz elinden geleni fazlasıyla yapmis. Hamileyken de sonrasında da çamaşırınıza varana kadar giydirmiş destek olmus. Neye trip attı da gitti anlamadım diyorsunuz ama bence sizin ailenizin bu kdr gec gelmesine de bozulmuş kendini kullanılmış hissetmiş olabilir .elbette yaptığı iyiliği karşılık beklemeden yapması en iyisi olurdu ama gene de pek çok kaynanadan daha fazla yardimci olmus size. Ailenizin geldiği gün yemek yapmak veya arayip sormak gibi bi zorunluluğu da yok. Zaten aramaması da biraz da onlar ilgilensin diye düşündüğünü gösteriyor .

Bu arada tum anneler mi oğullarını cocuk gibi görür bnm kv de laf arasında esimin hastanede ilk gece kalmasını istemediğini hatta doguma da görmesini istemediğini vs ima etti ama gülüp geciyorum sonucta biz istediğimizi yapacagiz. En önemlisi bebeğinizin saglikli olmasi gerisi bos. Takılmayın artik boyle seylere.

Sadece yemek yaptı temizlik değil. Ayrica ben istemedim eşimin yapmasına izin vermedi giyinme konusunda da. Nefret ettiğim huyu da bu. Kendi ne derse olacak. Yapacak sonra da başıma kakacak. Hiç yapmasa daha iyiydi benim için. annemin durumunu anlattım önceki yorumlarda.

Canım benim ailemin geç gelmesi sorunsa bıraksın oğlunu ailemin şehrine gideyim. Ayrica zor geliyorsa yapmasın zaten. Bir zorunluluğu yoktu ki. Benim kaynana bize istediğimizi yaptırmayacak kadar baskım işte.
Çekip gitme olayi da bundan. bir battaniye yi koyma sekli bile kendi dediği gibi olacak. Farkli bir şey asla kabul etmiyor.

Yani sizde kocanizda yetiskin insanlarsiniz ama bir seyi istemiyorsaniz hayir deyip kabullendireceksiniz. Kocanizin sizi giydirmesi gerekirdi annesi git dedi diye hemen gitmis. Tamam kadin baski kurmus ama basarili olup olmamasida kocanizin tavrina bagli.

Yemek konusuna gelince, benim ikinci hamileligim, ilk cocugumda da, simdide ne yemekte ne baska bir seyde hic yardima gelenim olmadi. Sadece yemek bile yapilsaydi minnettar olurdum cunku yemek yemek temel bir ihtiyac, evde baska bir cocuk yokken temizlik cok sorun olmazdi zaten, yemeginde hazirsa cok buyuk rahatlik. Burada size kiymetini bilin diyenlerin cogu da benim gibi lohusaliginda hic yardim edeni olmamis kadinlar ve cok iyi biliyoruz ki getirilen bir kap yemek o gunun nasil rahat gecirilmesini saglar. Siz aman gelmesin diyorsunuz, ama gelmediginde zorlandiginiz zamanlarda belki neden kiymetini bil diye yazilan yorumlari anlarsiniz.

Esinizin annesine maddi olarak yardim etmesi sizde de bir beklenti olusturuyor olabilir mi, biz ev butcemizden kisip yardim ediyoruz o ettiginde niye buyutuyor diye?

Yani beklentiyi eşim yaşıyordu ben 1 buçuk yıldır aynı şehirdeyiz kendisine pek izin vermedim ama eşim illa ki istedi bilemiyorum maddi olarak hem bizim hem onun mutfak gideri deeken 2 kat para gidiyor diye düşündü belki.
Ha bir de kimse oraya dikkat etmedi ama kaynanam bebeğe kendi bakmak istedi beni de işe yollamak, sonuçta 4 bin mevzusu var. Ben gitmeyeceğim dediğim andan itibaren zaten tuhaflaştı. Oğlu çok kıymetli yaa onun arabayı satmasına gönlü el vermedi. Ben hemen işe başlayacak olsaydım kesinlikle öyle alınıp gitme olayı olmayacakti adım kadar eminim. Okulum belli oldu onu bile hayırlamadı ne kaynana ne görümce. Çünkü zaten çalışmayacağım yaa ondan. Ama hemen işe başlayacak olsam para kesilmese nasıl sevinçle hayırlı olsun derlerdi.
Ben işe başlayınca göreceksiniz konu açacağım mutlaka nasıl tavırları değişecek anlatırım.

Bütun bu olanları lohusa olarak sizden dinlesem aaaa olur mu hiç cok ayip etmiş! Derdim ama su an okuyunca cok fazla buyutecek birsey yok diyorum maalesef klise ama hormonlarin etkisi...Emin olun yaninizda ablanizda olsa Annenizde olsa ufak krizler yaşanacakti özellikle ilk gunler !cunku o gunlerde hepimiz cok caresiz,endiseli ve degisik bir ruh hali içinde oluyoruz..Allah baska dert vermesin diyorum ve sadece sunu belirtmek istiyorum tam bebegim 29 gunluk iken babam vefat etti,bebegim yeni dunyaya geldiginde ölum dosegindeydi, doguma alindigimda esim beyindeki bir kitleden ameliyat olmustu ve esimle yalnizdik!bu gunlerin kiymetini bilin Allah saglikla sinamasin diyorum,bebeginizi saglikla buyutun...

K
Kayınvalide eski kocasını yeni karısıyla görmenin sinirini sizden çıkarmış sanki sanki lohusa olan oymuş gibi trip atmış bence sen haklısın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…