Kesinlikle katılıyorum.Kv deniz gerçekten mecbur olmadığı halde sizin için elinden geleni yapmış.Fazla hassas davrandığınızı düşünüyorum ama normal bir kaç ay sonra daha farklı düşünürsünüz konunuzu okuduğunuzda eminim.
Kayınvalideniz size çok destek olmuş bir kaç nazını çekmenin kimseye bir zararı olmazmış bence. Ancak benim en çok takıldığım şey,
7. Gün anneniz ve ablanız geldiğinde neden onlar için yemek yaptınız ki? Misafirliğe değil desteğe geliyorlar zaten anladığım kadarıyla o yüzden kaynananızdan onlar için yemek yapmalarını beklemeniz yanlış sizin yapmanıza da gerek yokmuş. Kayınvalidrniz zaten günlerce yemek yapmış annenizin gelceği gün varsın yapmasın zeytin ekmek yiyin yada kendileri eli dolu gelsin. Sadece bu detay bile gercekten ablanıza kayınvalidenizden(tüm yardımlarına rağmen) daha çok değer verdiğinizi gösterir alınmakta haklı yani kadın
Bununla ilgili bi tartışma yaşamadık bu sadece benim kafama takılan bir durum. yarim saat uzaktan gelmiyorlar ablamın 2 çocuğu var biri 4 yaşında diğeri 2 buçuk büyük olani birakip geldi hasta olduğu halde evladı. ben dw ister istemez ailem geliyor diye yemek yapmak istiyorum ilk akşam için. sonraki günler kaşık bile kaldirmad&%i33lFazla hassas davrandığınızı düşünüyorum ama normal bir kaç ay sonra daha farklı düşünürsünüz konunuzu okuduğunuzda eminim.
Kayınvalideniz size çok destek olmuş bir kaç nazını çekmenin kimseye bir zararı olmazmış bence. Ancak benim en çok takıldığım şey,
7. Gün anneniz ve ablanız geldiğinde neden onlar için yemek yaptınız ki? Misafirliğe değil desteğe geliyorlar zaten anladığım kadarıyla o yüzden kaynananızdan onlar için yemek yapmalarını beklemeniz yanlış sizin yapmanıza da gerek yokmuş. Kayınvalidrniz zaten günlerce yemek yapmış annenizin gelceği gün varsın yapmasın zeytin ekmek yiyin yada kendileri eli dolu gelsin. Sadece bu detay bile gercekten ablanıza kayınvalidenizden(tüm yardımlarına rağmen) daha çok değer verdiğinizi gösterir alınmakta haklı yani kadın
Cok kısa kadılar ama zannetmiyorum.Bence bebek doğunca ilgi onun üzerine toplanıyor bide eski eşi hanımıyla gelmiş sanki kendini dışarda kalmış gibi hissetti gibi geldi
Bebek biraz daha büyüsün herkes normalleşir
Tartışırken hepsini dedi zaten. Düğünde annesinin taktıgi bilezikleri bile söyledi sanki ben altin istedim yaa. Ki zaten hepsi satıldî eşyalar in borcu ödendi bana kalan bi şey yok yani. Karakter olarak uzatmaz olaylari ve büyütmez genelde. 3 yilda birbirimize bağırmışlığımız pek yokken doğumdan sonra 2 kez kavga ettik ..Kv ailenize değer verse ne vermese ne. Önemli olan eşimin tavrıdır benim için. Belki yanlış ama böyle. Benim kv de böyle vericidir ve bi yerden sonra müdahaleye giriyo anlayabiliyorum az çok ama eşiniz yönünden bence şanslısınız. Ben eşime annen gelmesin diycem ne nankörlüğüm kalır ne kıymet bilmezliğim. Ertesi gün de bu konuyla ilgili espri yapacağım o da gülecek öyle mi. En az 3 gün surat asar. O yüzden çok büyütmeyin inanın küçük bi dert.
Ne guzel akıl vermişsnız gercektrn öyle ıkı yardom ederler sonra başa kakarlarTırnağı olan başını kaşıyacak böyle insanlar yapacağı o iki kap yemeğide yedirir sonrada size zehir zıkkım eder 2 doğum tecrübem var ikiside ayrı bir furya anlatsam şok geçirirsiniz, sakin olun ılıman olun,bebeği eşinizle beraber yıkayın kv falan çağırmayın korkmayın yapabilirsiniz bende sezeryanlıydım iki sandalyeyi uç uca koyup üzerine bebek küveti koyup eğilmeden ayakta yıkıyordum bebeğimi eşinizin su dökmesi yeterli koy vermeyin kendinizi şimdi yardım diye yapılanlar iki gün sonra başınıza kalkılacak yemeğide hafif şeyler yapın fırın yemeği, çorba, pilav, salata yeterli olur eşinede canım sen dışarıdan bir tavuk al kızarmış, bende bir salata çorba yapayım 2 dk da diye diye alıştır inanın huzuru bulduğunda oda o triplerini istemez anasının, siz lohusasınız bol su için bebeğinizi emzirmeye bakın, kafa ütüleyici insanlarla böyle mutattap olmayın, birde istiyorsa gelsin gitsin alt tarafını verme kimseye hoşgeldin, beş gittin yap seviyeli bir şekilde yemeği yapmıştım saol anne, biz dün gece biz bebeği yıkamıştık saol, gibi uzaklaştırma politikası yap sende, o senin ailene nasıl el gibi davranmışsa, sende ona misafir olduğunu hissettir onun evinin işini ben görüyorum a dostlar bakın havası verdirtme kvdene. benden sana abla nasihatı, kadınların gücü içindedir, emin ol yapabilirsin herşeyi, bebeğinle ömür boyu mutlu ol inşallah böyle insanlara kulak asma lütfen
Herkesin huyu suyu farkli alingan olabilir hic olmayabilir anlarim da.Bazilari elini etegini çeker bir yardimi dokunmaz bazilarini da yardim eder ama moralini de bozar.Kaynana olarak gordugumuz icin mi bilmiyorum ben dogum lohusa olaylarina girmedim.bilmiyorum.Ama iyi insanin da yapacagi su ben biliyorum demek yerine ben yardimci olurum ya da on ayak olurum gibi davranis sergilemesi lazim.Benim.kaynana da fazla iyi ama altinda su var ben biliyorum.Ya tamm sen biliyorsun eyvallah yasin tecrube edisin tabi benden fazla biliyorsun.Yemek yapsann yaninda sunu yok yok onla o gitmez yok boyle iyi olur tamm guzel yemek yapar ama ben de ornegin o x baharatla cok severim yook onla olmaz diye kestirip atmasi ama bu huy yani yemek yaparken degil.Hamur isi yaparsin bu sanki boyle olmamaliydi demeye gor hani sen biraz begenmedim gibi cumle kur kendi yaptığını elestir.O yok yapamamissin.Esimin yaninda yokkk yapamamissin.Bunu sakaya alip guluyorum.Yoksa kavga etsem bir halta yaramaz.Ta i genel sorun "Ben biliyorum" Birine akil vermek icin soylenecek en kaba soz bence.Ben de annemde ogrendim her seyi bir kere demedi ben biliyorum.Gir mutfaga yap derdi bu bu bu giriyor ilkten olmazsa oburunde olir alis derdi.Yani anlayacaginiz iyi olmak tek basina yetmiyor.Biraz ince dusunceli olup karsindakine bir sey ogretirken incitmeden yapmak lazim anlayacagi sekilde.HerSimdi ne oldu yapip yapip atiyorum yapamaz dediklerini demeye firsat vermediklerini simdi de eline saglik guzel girunuyor diyor demek bunu istiyordu basardi da arada gururumu oksuyorum.Cunku yapamam diye bir sey yok! Siz de takmayin yapabildiginiz kadar yapin sonuc olarak zaten onlarin gozunde bilmiyorsun damgasi yemisiz.Kendimiz ogrenelim savasalimMerhabalar biraz uzun anlatacağım objektif olmak adına o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Doğum yapalı 32 gün oluyor. Kısaca kaynanamın birkaç özelliğini yazacağım, aşırı titizdir, evinde yere oturup diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayacak kadar. Düzenlidir başkasının düzenini beğenmez veya kabul etmez. Ona göre kendi yaptığı şekildir asıl düzenli olan. Kaynanam 53 yaşında çok yaşlı ve hasta değil. Hamileliğimde sağolsun çok yardımcı oldu, bulantılı dönemimde yemek yapmıştı eşimle gidip yiyip gelirdik, erken doğum riskim olunca da 2 günlük yemek yapıp gönderdi. Arada çok nadir yapmadığı oldu. Eşinden ayrılmış, tek başna kalıyor, babasından maaş alıyor o da ev kirasını karşılıyor sadece. Faturalarını ve birçok masrafını eşim karşılıyor. Bunun lafını bir kez olsun etmiş değilim. Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Neyse 36. haftamda acil sezaryen ile doğuma alındım. Ailem 12 saat uzak bi şehirde. Normalde ablam sezaryen günü belli olsun ona göre izin alıp geleceğim demişti, kendisi devlet memuru. Acil olunca gelemedi dolayısıyla.
Hastanede kaynanamla eşim yanımda kaldı, ama kaynanam ısrarla geceleri eşimi eve yolladı, git uyu sen ben yaparım dedi. Tamam eşim bebekle ilgilenemezdi, ben de ilk gece ilgilenemedim çünkü saat 5 te sezaryen olmuştum. İlk gece eşime kıyafetlerimi giydirip öyle git demiştim ama kaynanam buna da izin vermedi tabi. Kendi giydirdi iç çamaşırımı ve pijamamı, sağolsun.
2 gün kaldık hastanede çıkış yapacağımı gün eşimin babası ve karısı başka şehirden gelecekti ve bizde kalacaktı, kaynanam biz eve geçmeden yemekler yaptı, öyle gitti. Buraya kadar her şey normal. 3. gün öğlen eşimin babası ve karısı gittiler. Tabi ben bebekle ilgileniyorum geceden de uykusuzum, hastanede ilgilenemesem de hiç uyumamıştım yine. Neyse eşim kaynanamı getirdi. Ablamlar gelene kadar bizde kalıp yardımcı olacaktı güya. Bebeğin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini, ıslak mendili falan kaldırmış odadaki yerinden. Ben de dikişlerin acısını yaşıyorum yani anne neden kaldırdın onları, her seferinde açıp hazırlamakla uğraşmayayım dedim. Dağınık durmasın diye kaldırdım dedi. Sonra hastaneye gidip geldiler randevusu varmış, odama girer girmez çekyatın üstünde yeleğim vardı onu alıp çocuğun park yatağına fırlattı gelişigüzel (bebiş reflü yatağında çekyatta yanımda), ben dağınıklığa gelemiyorum dedi, seslenmedim bu hareketine.
Sonra biz hastaneye gideceğiz anakucağına hangi battaniye ile koysak o an bi karar veremedik, kendisi de fikir verdi ben de şöyle dedim anne bunu üstüne örtelim şunu da ana kucağını kapatırız dedim. Vay sen misin bunu diyen, eşim de yanımızda Allah'tan. Ne yapıyorsanız yapın deyip eşyalarını aldığı gibi yola düştü. Ardına arabayla yetiştik, eşim anne saçmalama bin arabaya dediyse de binmedi. Eşime de mesaj atmış, şunları yazmış, ablamın adını ekleyerek Ayşe ayşe hep ayşe biliyor doğrusunu biz hiçbir şey bilmiyoruz sanki. Sen de beni annelikten sileceksen sil yazmış.
Ablam hemşire ve 10 yıl çocuk yoğun bakımda çalıştı ama ablamın dedikleri gayet normal şeylerdi bebeği göğsünde tut, emmese bile yanında uyusun, kokuna alışsın, mamadan sonra gaz çıkartın mutlaka başka da bir şey yok, mamadan sonra direk yatırmıştı kaynanam anne gazını çıkartmak gerek dedim, biz hep yedirip yatırdık bilmeyiz öyle gaz çıkarmak falan dedi. Bir de hastanedeyken dua okuyup nefesini bebeğime veriyordu kaynanam anne okumak yeterli dedim (sigara içiyor ayrıca) Ve hemşire biberona alışmasın dediğinde kaynanam zaten 2 ay sonra işe başlayacak dedi, ben de yoo ben hazirana kadar işe gitmeyeceğim dedim.
Velhasıl 4. gün tek başıma kaldım bebeğimle, eşim babalık iznini almamıştı nasılsa annem olacak yanında dedi. Öğle vakti görümcem sağolsun gelmişti yemek yapacağım demişti ama geldikten 15 dk sonra kaynanam görümcemi arayıp şekerim 400 oldu göremiyorum öleceğim dedi (abartıyor). Görümcem anne taksiye binip hastane git dediyse de dinletemedi ve o da yemek yapmadan annesine gitti. O akşam eşim işten gelince kavga ettik, ben sakince annen artık gelmesin dedim, o da yarın gelecek illa dedi. Ailemin niye gelmediğini yüzüme vurdu o anda, ben çok ağladım... Ertesi gün annesi gelmedi yemek falan da yapmadı, eşime de boşuna kavga etmişiz benim dediğim olacakmış zaten dedim o da güldü falan. Sonraki gün gidip getirdi annesini bu kez ben yüzüne pek bakmadım. Çünkü saçma sapan bi şeye alınıp beni tek bıraktı,4 günlük bebeğimle. Akşam da bebeği yıkayalım dedim eşime annene söyle dedim tamam dedi. Her şeyi hazırladık yıkama için bebeği soyduk, kaynanam yıkama pozisyonunda ben bebeğin kafası tarafındaydım biraz eğilmiştim yere, görümcem aynen şunları dedi, hadi annesi yıka oğlunu, anne su dök, başla annesi dedi. Oğlum çıplak zaten ben o an şaşkınlıkla 2100 gram olan bebeğimi yıkamaya çalıştım. Dikişlerimin acısını o gece çok yaşadım maalesef. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları.
7.gün annem ve ablam geldi, onlara yemeği eşimle ben yaptık. Eski kocasına ve onu karısına dahil yemek yapan kadın benim annem ve ablam geleceği gün hiçbir şey yapmadığı gibi güya hoş geldine geldiğinde beş karış suratla oturdu 1 saat boyunca. Annemler varken gelmedi bir de grip oldum demiş eşime. Annemlerin gittiği akşam çıkıp geldi, hani gripti dedim eşime değildir o dedi. Yani yalan söylemiş oluyor ailemin yanına gelmiyor.
Son olarak 4 gün önce eşim yine grip olmuş annem dedi. 2 gün sonra aldı eve getirdi yine seslenmedim ben de. Duş alacaktım girdim çıktım bi baktım kaynanam bebeği almış ağzına yakın seviyor, ben de " sen grip değil miydin anne?" dedim. Yoo ben iyiyim grip değilim dedi. A öyle dedi dün dedim. Sen ona bakma abartıyor dedi. Sorumdan sonra oğlumu bıraktı. Onları götürüp gelince eşimle tekrar kavga ettik, öyle sorulur muymuş? Saygısızlık etmişim. Ben de nasıl sormalıyım anlat o zaman dedim, kem küm cümle bile kuramadı eşim.
Çok uzun oldu, özür dilerim gerçekten. Ben şimdi ne yapayım, ne diyeyim? Kaynanam da buz gibi davranıyor, o öyle oldukça ben de en ufak bi sıcaklık hissettirmiyorum şahsen. Ve sizce kim haklı?
Belki sen beceremediğin içindir. Yapsan bi gün önceden o yapmaz.Evet o konunun sahibiyim canım. Zaten eşime de şunları dedim evet ben ondan iyi kaynana bulamam ama o da benden iyi gelin bulamaz. Yaa bir de cidden bir şey desem tamam anlarım, demediğim halde çekti gitti. Bir de yapmak zorunda değil diyenler, kendi akrabalarından biri bana gelecek olsa 5 çeşit hazırlıyor. Yardım için mi gösteriş için mi beni kurtarmak için mi? O zaman da yapmasın madem. Alırız bi hazır pasta, kurabiye veririm çayla. Ama kendi akrabalarını memnun etme derdinde.
Kiyamam sana. Senin gibiler gık demez neden ya nedenSizin kv en azindan yardim etmis size
Benim kv hamilelikte 1 bardak su vermisliyi yok, onu da gectim ayni evde yaşamamiza ragmen ben sana dogumdan sonra bakamam cagir anneni, yurtdisindan gelsin sana baksin demisti )))
Annem 1 ay kalip dondukten sonra lohusa halimle hem kolik bebege baktim, hem kv-ye, hem de ev islerine.
Arti surekli beynimin etini yerdi bebegi ince geyindirdin cigeri su topluycak filan derdi, bebek aglasa ne yaptin da agladi derdi ))) Kendisinin 1 bez deyistirmisliyi, kiyafet giydirmisliyi yok bile )))
Demem o kiz kaynananiza fazla takmayin, kaynananiz en azindan yardim da ediyormus, benimkisi surekli yemek yer uyurdu goz onumde, ben de ac susuz sabahlara kadar cocuk sallardim. Bitkin, yorgun, ac, dikis agrilari. Acliktan sütüm de kesildi )))
Ben sizi hatalı gördüm, bu kadar kendi içinize katarsaniz kv nizin sonra sizin üzülen olmaniz çok normal.....mesafe her zaman iyidir....Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Herkes her şeyi becermek zorunda değil ki en kötü hazir bir şeyler alınır yapilir .Belki sen beceremediğin içindir. Yapsan bi gün önceden o yapmaz.
Sadece yemek yaptı temizlik değil. Ayrica ben istemedim eşimin yapmasına izin vermedi giyinme konusunda da. Nefret ettiğim huyu da bu. Kendi ne derse olacak. Yapacak sonra da başıma kakacak. Hiç yapmasa daha iyiydi benim için. annemin durumunu anlattım önceki yorumlarda.Basligi gorunce yazik dedim kimbilir kaynanasi lohusa haliyle kadina nasil davranmista burada baslik basmis acmis. Okumaya basladim, her sey cok iyi, ne zaman kadinin burnundan getirmis diye bekleyip okumaya devam ederken yazi bitti :)
Hamileliginiz boyunca temizlik, yemek gibi bir kadinin uzerindeki en buyuk yukleri sizden almis kendi uzerine, yedirmis, size bakmis, dogumdan sonra ic camasiriniza kadar giydirmis ama siz kadinin 2 soylenmesine katlanamissiniz. Ablaniz izin alamadi peki, anneniz gelsin o zaman. siz annenizle ablaniz gelirken size gelip yemek yapmamasina bile takilmissiniz. Kaldi ki size hic bir sey yapmak zorunda degil bu kadin. Kiymetini bilmiyorsunuz, kusturmeyin bari size bu kadar yardimi dokunuyorken.
Canım benim ailemin geç gelmesi sorunsa bıraksın oğlunu ailemin şehrine gideyim. Ayrica zor geliyorsa yapmasın zaten. Bir zorunluluğu yoktu ki. Benim kaynana bize istediğimizi yaptırmayacak kadar baskım işte.Acikcasi kvalideniz elinden geleni fazlasıyla yapmis. Hamileyken de sonrasında da çamaşırınıza varana kadar giydirmiş destek olmus. Neye trip attı da gitti anlamadım diyorsunuz ama bence sizin ailenizin bu kdr gec gelmesine de bozulmuş kendini kullanılmış hissetmiş olabilir .elbette yaptığı iyiliği karşılık beklemeden yapması en iyisi olurdu ama gene de pek çok kaynanadan daha fazla yardimci olmus size. Ailenizin geldiği gün yemek yapmak veya arayip sormak gibi bi zorunluluğu da yok. Zaten aramaması da biraz da onlar ilgilensin diye düşündüğünü gösteriyor .
Bu arada tum anneler mi oğullarını cocuk gibi görürbnm kv de laf arasında esimin hastanede ilk gece kalmasını istemediğini hatta doguma da görmesini istemediğini vs ima etti ama gülüp geciyorum sonucta biz istediğimizi yapacagiz. En önemlisi bebeğinizin saglikli olmasi gerisi bos. Takılmayın artik boyle seylere.
Sadece yemek yaptı temizlik değil. Ayrica ben istemedim eşimin yapmasına izin vermedi giyinme konusunda da. Nefret ettiğim huyu da bu. Kendi ne derse olacak. Yapacak sonra da başıma kakacak. Hiç yapmasa daha iyiydi benim için. annemin durumunu anlattım önceki yorumlarda.
Yani beklentiyi eşim yaşıyordu ben 1 buçuk yıldır aynı şehirdeyiz kendisine pek izin vermedim ama eşim illa ki istedi bilemiyorum maddi olarak hem bizim hem onun mutfak gideri deeken 2 kat para gidiyor diye düşündü belki.Yani sizde kocanizda yetiskin insanlarsiniz ama bir seyi istemiyorsaniz hayir deyip kabullendireceksiniz. Kocanizin sizi giydirmesi gerekirdi annesi git dedi diye hemen gitmis. Tamam kadin baski kurmus ama basarili olup olmamasida kocanizin tavrina bagli.
Yemek konusuna gelince, benim ikinci hamileligim, ilk cocugumda da, simdide ne yemekte ne baska bir seyde hic yardima gelenim olmadi. Sadece yemek bile yapilsaydi minnettar olurdum cunku yemek yemek temel bir ihtiyac, evde baska bir cocuk yokken temizlik cok sorun olmazdi zaten, yemeginde hazirsa cok buyuk rahatlik. Burada size kiymetini bilin diyenlerin cogu da benim gibi lohusaliginda hic yardim edeni olmamis kadinlar ve cok iyi biliyoruz ki getirilen bir kap yemek o gunun nasil rahat gecirilmesini saglar. Siz aman gelmesin diyorsunuz, ama gelmediginde zorlandiginiz zamanlarda belki neden kiymetini bil diye yazilan yorumlari anlarsiniz.
Esinizin annesine maddi olarak yardim etmesi sizde de bir beklenti olusturuyor olabilir mi, biz ev butcemizden kisip yardim ediyoruz o ettiginde niye buyutuyor diye?
Kayınvalide eski kocasını yeni karısıyla görmenin sinirini sizden çıkarmış sanki sanki lohusa olan oymuş gibi trip atmış bence sen haklısınMerhabalar biraz uzun anlatacağım objektif olmak adına o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Doğum yapalı 32 gün oluyor. Kısaca kaynanamın birkaç özelliğini yazacağım, aşırı titizdir, evinde yere oturup diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayacak kadar. Düzenlidir başkasının düzenini beğenmez veya kabul etmez. Ona göre kendi yaptığı şekildir asıl düzenli olan. Kaynanam 53 yaşında çok yaşlı ve hasta değil. Hamileliğimde sağolsun çok yardımcı oldu, bulantılı dönemimde yemek yapmıştı eşimle gidip yiyip gelirdik, erken doğum riskim olunca da 2 günlük yemek yapıp gönderdi. Arada çok nadir yapmadığı oldu. Eşinden ayrılmış, tek başna kalıyor, babasından maaş alıyor o da ev kirasını karşılıyor sadece. Faturalarını ve birçok masrafını eşim karşılıyor. Bunun lafını bir kez olsun etmiş değilim. Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Neyse 36. haftamda acil sezaryen ile doğuma alındım. Ailem 12 saat uzak bi şehirde. Normalde ablam sezaryen günü belli olsun ona göre izin alıp geleceğim demişti, kendisi devlet memuru. Acil olunca gelemedi dolayısıyla.
Hastanede kaynanamla eşim yanımda kaldı, ama kaynanam ısrarla geceleri eşimi eve yolladı, git uyu sen ben yaparım dedi. Tamam eşim bebekle ilgilenemezdi, ben de ilk gece ilgilenemedim çünkü saat 5 te sezaryen olmuştum. İlk gece eşime kıyafetlerimi giydirip öyle git demiştim ama kaynanam buna da izin vermedi tabi. Kendi giydirdi iç çamaşırımı ve pijamamı, sağolsun.
2 gün kaldık hastanede çıkış yapacağımı gün eşimin babası ve karısı başka şehirden gelecekti ve bizde kalacaktı, kaynanam biz eve geçmeden yemekler yaptı, öyle gitti. Buraya kadar her şey normal. 3. gün öğlen eşimin babası ve karısı gittiler. Tabi ben bebekle ilgileniyorum geceden de uykusuzum, hastanede ilgilenemesem de hiç uyumamıştım yine. Neyse eşim kaynanamı getirdi. Ablamlar gelene kadar bizde kalıp yardımcı olacaktı güya. Bebeğin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini, ıslak mendili falan kaldırmış odadaki yerinden. Ben de dikişlerin acısını yaşıyorum yani anne neden kaldırdın onları, her seferinde açıp hazırlamakla uğraşmayayım dedim. Dağınık durmasın diye kaldırdım dedi. Sonra hastaneye gidip geldiler randevusu varmış, odama girer girmez çekyatın üstünde yeleğim vardı onu alıp çocuğun park yatağına fırlattı gelişigüzel (bebiş reflü yatağında çekyatta yanımda), ben dağınıklığa gelemiyorum dedi, seslenmedim bu hareketine.
Sonra biz hastaneye gideceğiz anakucağına hangi battaniye ile koysak o an bi karar veremedik, kendisi de fikir verdi ben de şöyle dedim anne bunu üstüne örtelim şunu da ana kucağını kapatırız dedim. Vay sen misin bunu diyen, eşim de yanımızda Allah'tan. Ne yapıyorsanız yapın deyip eşyalarını aldığı gibi yola düştü. Ardına arabayla yetiştik, eşim anne saçmalama bin arabaya dediyse de binmedi. Eşime de mesaj atmış, şunları yazmış, ablamın adını ekleyerek Ayşe ayşe hep ayşe biliyor doğrusunu biz hiçbir şey bilmiyoruz sanki. Sen de beni annelikten sileceksen sil yazmış.
Ablam hemşire ve 10 yıl çocuk yoğun bakımda çalıştı ama ablamın dedikleri gayet normal şeylerdi bebeği göğsünde tut, emmese bile yanında uyusun, kokuna alışsın, mamadan sonra gaz çıkartın mutlaka başka da bir şey yok, mamadan sonra direk yatırmıştı kaynanam anne gazını çıkartmak gerek dedim, biz hep yedirip yatırdık bilmeyiz öyle gaz çıkarmak falan dedi. Bir de hastanedeyken dua okuyup nefesini bebeğime veriyordu kaynanam anne okumak yeterli dedim (sigara içiyor ayrıca) Ve hemşire biberona alışmasın dediğinde kaynanam zaten 2 ay sonra işe başlayacak dedi, ben de yoo ben hazirana kadar işe gitmeyeceğim dedim.
Velhasıl 4. gün tek başıma kaldım bebeğimle, eşim babalık iznini almamıştı nasılsa annem olacak yanında dedi. Öğle vakti görümcem sağolsun gelmişti yemek yapacağım demişti ama geldikten 15 dk sonra kaynanam görümcemi arayıp şekerim 400 oldu göremiyorum öleceğim dedi (abartıyor). Görümcem anne taksiye binip hastane git dediyse de dinletemedi ve o da yemek yapmadan annesine gitti. O akşam eşim işten gelince kavga ettik, ben sakince annen artık gelmesin dedim, o da yarın gelecek illa dedi. Ailemin niye gelmediğini yüzüme vurdu o anda, ben çok ağladım... Ertesi gün annesi gelmedi yemek falan da yapmadı, eşime de boşuna kavga etmişiz benim dediğim olacakmış zaten dedim o da güldü falan. Sonraki gün gidip getirdi annesini bu kez ben yüzüne pek bakmadım. Çünkü saçma sapan bi şeye alınıp beni tek bıraktı,4 günlük bebeğimle. Akşam da bebeği yıkayalım dedim eşime annene söyle dedim tamam dedi. Her şeyi hazırladık yıkama için bebeği soyduk, kaynanam yıkama pozisyonunda ben bebeğin kafası tarafındaydım biraz eğilmiştim yere, görümcem aynen şunları dedi, hadi annesi yıka oğlunu, anne su dök, başla annesi dedi. Oğlum çıplak zaten ben o an şaşkınlıkla 2100 gram olan bebeğimi yıkamaya çalıştım. Dikişlerimin acısını o gece çok yaşadım maalesef. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları.
7.gün annem ve ablam geldi, onlara yemeği eşimle ben yaptık. Eski kocasına ve onu karısına dahil yemek yapan kadın benim annem ve ablam geleceği gün hiçbir şey yapmadığı gibi güya hoş geldine geldiğinde beş karış suratla oturdu 1 saat boyunca. Annemler varken gelmedi bir de grip oldum demiş eşime. Annemlerin gittiği akşam çıkıp geldi, hani gripti dedim eşime değildir o dedi. Yani yalan söylemiş oluyor ailemin yanına gelmiyor.
Son olarak 4 gün önce eşim yine grip olmuş annem dedi. 2 gün sonra aldı eve getirdi yine seslenmedim ben de. Duş alacaktım girdim çıktım bi baktım kaynanam bebeği almış ağzına yakın seviyor, ben de " sen grip değil miydin anne?" dedim. Yoo ben iyiyim grip değilim dedi. A öyle dedi dün dedim. Sen ona bakma abartıyor dedi. Sorumdan sonra oğlumu bıraktı. Onları götürüp gelince eşimle tekrar kavga ettik, öyle sorulur muymuş? Saygısızlık etmişim. Ben de nasıl sormalıyım anlat o zaman dedim, kem küm cümle bile kuramadı eşim.
Çok uzun oldu, özür dilerim gerçekten. Ben şimdi ne yapayım, ne diyeyim? Kaynanam da buz gibi davranıyor, o öyle oldukça ben de en ufak bi sıcaklık hissettirmiyorum şahsen. Ve sizce kim haklı?
Ekleme;
(ben kesinlikle adım atmayacağım ona. O da nasıl isterse öyle davranır. ne zaman ki iyimser davranır o zaman ben de aynı olurum. evime beş karış suratla gelirse beş karış surattan başka bir şey bulamaz. Eşim de az çok anladı . Annesi için beni yıpratmaya devam ederse işler değişir. Hiçbir şey umrumda olmaz.
Son olarak iyilik yapıp başa kalkan hiç iyilik yapmayandan daha kötüdür benim fikrim bu. )
Zaten onlar bizden gittikten 3 saat sonra oldu alınıp gitmesi.K
Kayınvalide eski kocasını yeni karısıyla görmenin sinirini sizden çıkarmış sanki sanki lohusa olan oymuş gibi trip atmış bence sen haklısın