Lohusayken yaşadıklarım, kaynanamın tavrı...

normal doğum mu yaptınız?
kim yardım etti size
anneniz kv neden gelmedi...
yurdışında falan mısınız.. merakımı mazur görün

Canım burda çoğu kisi seni anlamamış. Anneme ablama yemek yapsın kv olayı değil ki olay. Herkes bunu cımbızla çekip almış o kadar yazılan içinde. Kv yapmak zorunda değil ama normalde eski kocasıyla karısına bile yemek yaptıysa normalde de sizin ailenize yapardı, kv niz sacma sapan triplere girip size tavır yaptığı için ailenize o yemeği yapmadığınızı anladınız. Üstüne bahaneler bulup aileniz sizdeyken de gelmemiş bu da size tavır aldığının bir kanıtı. Siz bunları görünce ortada büyük bir şey yokken ben lohusayken o niye kendisi lohusaymıs gibi tribe girdi demişsiniz. Her konuda yardıma koşmuş gibi görünebilir ama bir iki gün yapıp sonra su koyverdikten sonra yapılan iyiliğin de bir anlamı kalmıyor, kendinden soğuttu iste.

Diğer üstün körü geçilen konu maddiyat.
Herkes annesi tabiki bakacak edecek demis ama başa gelmeden kimse anlamaz bu konuları.

Herkesin kendi annesine bakma zorunluluğu var tabiki ama sizden kısıp annesine veriyorsa üstelik sorumsuzca 2 bin liralık bir kart ekstresine gerçekten burda tarafsızca yorum yapsınlar. Ara sıra bile kocaları ailesine yardım etse mangalda kül bırakmayanlar burda iyilik abidesi olmuş. Esiniz maddi yönden de iyi bir geliri varsa tabiki lafı edilmez annesine versin ama sürekli ekside demişsiniz, ortak bütçeden veriliyorsa annesi dikkat etmek zorunda harcamalarına. Demişsiniz ki annesi ise başlar dedi benim icim ben hazirana kadar çalışmayacağım deyince bozuldu , şaşırdı. Çünkü istiyor ki geliriniz iyi olsun o da rahatça harcasın. Acaba bebeğinize kendiniz baktıktan sonra da annen bakamaz deyip bakıcıya mı verseniz. Esiniz bakıcı parasıza da olunca annesine bol keseden para veremez o zaman.
Zaten bu soğuklukta giderseniz annesi de çocuğa bakmak istemez, baksa da surekli esinizle aranızda sorun olur. Annesi yine alınacak, esiniz annesini tutacak, annesi kafasına göre istediği gibi cocuga bakıp sizin dediklerinizi uygulamayacak gibi duruyor.

Son düzenleme:
normal doğum mu yaptınız?
kim yardım etti size
anneniz kv neden gelmedi...
yurdışında falan mısınız.. merakımı mazur görün

Evet normal dogum yaptim.
Kimse yoktu:)
Annemler Turkiyede, kv burda amaisten izin alamadim dedi, bilmiyorum dogru mu yanlis mi ama zaten ilk dogduklarinda hep uyuyorlar ki, yani ne gerek var basimda beklemesine?
Esim vardi ilk 3 gun o kadar.
Evet yurtdisindayim, burda hastaneye refakatci almiyorlar.
Dogum yaptim, 2 saat dinlen bebegi getircez yanina dediler.
Hani bi gece dinlen filan yok.
Ilk dogumda dikisim coktu ama ikincisinde kolay dogurdum,cok sukur dogunhaneden odama yuruyerek ciktim.
Normal dogum bir nimet, eger bebekte bi sIkinti, acil bi durum vs yoksa normal dogum cok rahat.
40 gun illa ki alt bolgede aci vs oluyor ama olacak o kadar.
2 saat sonra oglum kucagimda, basucumdaydi.
Eve geldim esim yemek hazirlamis ben yokken - ilk dogumumda.
Ikinci dogumum apar topar oldu, erken dogum.
Oglum 3 gun arkadasimda kaldi,esim yanimda doguma girmisti ve sonrasinda izin alamamisti.
Eve donunce herseyde tektim.
Hastanede bebek nasil yikanir gosterdi hemsireler, emzirme vs.
Ilk bebekte afalladim ama ikinci kolay geldi.
Cok sukur buyuttum sayilir, biri 5 biri 2 yasinda

Son düzenleme:

Kaynananıza güvenip mi çocuk doğurdunuz kimse size, bebeğinize, uzaktan gelecek misafirinize bakmak, paklamak, yemek yapmak zorunda değil. Kadın bunalmış işte buluttan nem kapıyor. Mecburmu 50 yaşından sonra milletin nazını çekmeye

Tamamen beni anlamışsınız. Çok teşekkürler. Zaten eşime dedim şimdi daha battaniyeyi şöyle koyalım dedim diye alınıyor peki nasıl bakacak bu çocuğa dedim anne şöyle yap desek küsecek dedim. Eşim de napayim 1500 bakiciya mi verelim dedi. Bennde gerekirse mecbur vereceğiz dedim.
Evet rahat harcama yapmak istiyor ki atamam oldu insan hayırlı olsun der tek kelime bile demedi ne kaynana ne görümce çünkü zaten maaş alamayacağım diye. Ama zaten ben de akıllandım. Çalışmaya başladıktan sonra hem oğluma hem kendime bireysel emeklilik yapacağım. Artı bir miktari da vermeyeceğim.
Bunca zaman verdim. Ayda 4 bin kendime hiç para ayirmadim ama yine fe kıymetim yok annesinin düğünde taktıgi değerli oldu. ,.
Eşim i içimde asla affetmeyeceğim zaten.

kimseye güvenerek eşinizle çocuk yapmayın
eşiniz baba olmasını becerebildiyse aile babası olmasını da becereblir

ben sizde suç buldum, lohusa olduğunuz için abartıyorsunuz
kadın dinç olabilir ama yaşlı alıngan olması normal uzatmanız normal değil
kimse hayatta 4x4 lük değildir
ilk 1 hafta herşeyinize dikkat ettikten sonra (stres ve sıcaklık dahil) biraz hareket etmeye başlamanız lazımdı
siz stres falan yapmaktan kendinizi bebeğinizi etkiliyorsunuz
kimse için üzülmeyin bebeğinize zarar yaşlı kadın yük olmasında yardımı eksik kalsın
eşiniz size yardımcı olacak kişi annesi değil

Çekmedi zaten. Ayrica yapmıyorum diyebilir ama yapacakmiş gibi de çocuğun başına geçmesin o zaman hayret bir şey ya. Oğlumu kimseye güvenerek doğurmadım gayet de güzel bakıyorum. anlatmak istediğim i anlamadiniz . Ayrica naz dediğin nedir ben nazlanmadım ki anne battaniyeyi şöyle koyalim dedim. Dikişlerimin acısı vardi bebeğin altını da değiştirmek için hazırladığım yeri kaldırmış niye kaldırdın anne dedim. Bu kadarlik soruma küsen kendisi. Asıl ben çekemem onun nazini !

Kusura bakmayın da kadın hastanede yanınızda kalmış.üstünüzü başınızı giydirip çıkarmış.4. Güne kadar yanınızdaymış.bunlar ne büyük nimet!! Siz hala yok bana surat yaptı yok yemeğimi yapmadı.çocugunuza da bakacakmış.daha ne ister bir insan..bir arkadaşıma benzettim sizi. kayınvalidesi evine gelince cam siliyordu.o kadını beğenmiyordu.

sizin paranızı da alıp ortak bütçenizden bu kadar kısması sıkıntılı. anladığım kadarıyla düzenli olarak kvye para aktarılıyor, o da belki bunun karşılığında 1 yapıp iki yapmıyor. belki hiç yapmak istemiyor ama bir yandan da onu siz geçindiriyorsunuz.
eşinizi diğer kardeşleri neden annelerine yardım etmiyor ?

bence çocuğunuzu bakıcıya verip bütçelerinizi ayırın. kime ne harcadığınız belli olur. en azından parayı verdiğinizde karşılığını tam olarak isteyebilme durumunuz olur....

Rica ederim canım. İnsallah her sey istediğin gibi olur rahat edersin. Suan düğün borçlarımız oldugu icin biz de veremiyoruz annesine ama ilerde benim de benzer durumlarım olabilir seninle o yüzden empati yapabiliyorum şuan. Kadir kıymet bilinse yine sorun yok da görev gibi görülüp insanlar da anlayışsız olunca insan kendini kötü ve değersiz hissediyor. Kendi maaşından verip sizin maaşınız size kalsa ve rahat etseniz tabiki versin ama sürekli borç ödeyip annesi de dikkatsizce harcıyorsa sizin günahınız ne? Birde nasılsa anneme para veriyorum o baksın diyordur ama bakalım annesi bakma taraftarı mı torununa.

Son düzenleme:
hayatiniza o kadar cok dahil etmissiniz ki bunlarin yasanmasi cok normal. ben de acil sezaryen oldum annem hayatta degil, esimin yanimda kalmasini istedim.ne kardesim ne teyzem benim vucudumu gorsun istemedim. cocuguma da hastaneden cikar cikmaz kendim baktim.bunlar yapilabilir seyler yani.sınırı korumazsaniz boyle olur

Hayır kınlendıgım falan yok hem yanımda kaldı diye bana yanlıs gelen, yeni dogum yapmisim ayagım kırık destek girmem gereken yerde o bana süt anne öneriyor. Yani yanlısını kabul etmek zorunda degılım Demekkı sızın yanınızdaki insanlar size sütle alakalı yorum yapıp canınızı sıkmamıslarkı bu kadar rahat konusabılıyosunuz. Insallah ta oyle bısey yaşamazsınız gercekten cok sinir bozucu bi durum.

Ben anne değilim. O yüzden bebek bakımı ya da lohusalık hakkında çok bişey bilmem ama şunu gördüm sizde kaynananın hiç bir uğraşı yok. Dümdüz yaşıyor. Haliyle sıkılmış ve sizleri kendine meşgale edinmiş. Kafaya da takmış. Tehlikeli geldi bana. Ekmeğin arasına peynir koyar yerim yine de kimsenin beni kendine oyuncak etmesine izin vermem. Olan olmuş. Artık bırakın yardım istemeyi siz istemeden yaptığı yardımları bile kabul etmeyin bence

en cok dikatimi ceken yemek yapmadı size yemek yapmak zorunda değil eşiniz yapsın yada yemek söleyin siz bence bebekten dolayı cok alıngansınız bence kimseden bisey beklemeyin kendiniz yapın yemek yapmadıysa hazır alın dısardan yiyin

Evet sürekli bir şeyler yapayım hatta temizlemek bile istiyor ben izin versem neler yapacak. izin vermediğim halde ben memleketteyken kıyafet dolabîmı iç çamaşırlarıma kadar kendine göre düzenlemiş. Benim koyduğum düzeni değiştirmiş tamamen. Ben hamile halimle düzeltmeye çalıştım o kadar karıştırmış ki anlatamam. Eşime deyince de me var kadın düzenlemiş işte tamam da kendine göre yapmış benim işime yarardan çok zarar verdi diyorum o zaman da nankör oluyorum.
Bir de çok politik benimle ilgili en ufak olumsuz şey demiyor eşime ama bana gelip laf vuruyor, eşimden için el oğlu o yine de çok güvenme diyor. Hani durduk yere insanın içine bi huzursuzluk veriyor arada. Ben de eşime annen böyle dedi desem kötü olurum o kadın senin için neler yapıyor oluyor hemen.

Yanlışın eşine aktarmak. Aynılarını bu durumun aynısını yaşadım fakat hiç eşime anlatmadım. O eşime söylese de benimki cok tınlamaz. Is kocada bitiyor iste. Ben naptim( yaptigim dogru demiyorum) isten geldim dedigin gb ic camasirima kadar degismis dolabim. Kan beynime sicradi. Tum duzeni yatagin uzerine doktum, kv geldi kapinin kenarindan bakti napiyorum diye, yine eski duzene getirdim. Sonra gittim iceri, perdeydi vs bir sey demiyorum icin nasil iatiyorsa yap ama yatak odasi benim ozelim oraya bir daha girme. Birak daginiksa daginik kalsin. Calisiyorum bu kadar oluyor dedim. O gun bugundur yatak odama girmez.

Oyle yapınca dedi ki ben kızıma da aynısını yapıyorum, aynısını diyorum. Tesekkur ederim ama bana yapma istemiyorum dedim. Kendi evinde bir tabagin yerini farli koysam bu buraya olmaz der. Onu oraya koyma der. Artik ben onun evinde ia yapmiyorum, o da benim evimde yapmiyor.

Bu erkekler neden bebek bakamıyor? Neden hep anneler yapıyor işi. Bebeğe yapmaya gelince iyi sonrasında yok. Kadınlar da doğuştan öğrenmiyorlar. Hayret bişey ya

Eşinin izin alma şansı varken “nasıl olsa annem var” diyerek izin kullanmaması olacak iş değil. Lohusalık kaynanayla başbaşa atlatılacak bir dönem değil. Karı koca başbaşa kaldaydınız, kayınvalide de yemek ve temizlik konusunda yardımcı olsaydı (madem çok seviyor temizliği).

Neyse doğumlarda olur böyle şeyler. Merak etme yani yalnız değilsin. Güle güle büyüt :)

Canım sadece ona desem bile eşime gider söyler mutlaka, o yapıda bir kadın.
Neyse zaten bir daha yapmam dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…