- 27 Nisan 2012
- 15.033
- 17.565
normal doğum mu yaptınız?Kadin hizir gibi hamilelik boyunca yetismis.
Dogum olmus basinda beklemis.
Yemekler yapip gondermis vs..
Bunca emegini bi kenara atip yok yalniz birakti yok surat asti diye tavir bana simarikliktan baska bisey gibi gelmiyor.
Iki dogum yaptim.
Ikisinde de ne annem ne kv vardi, tektim.
Bigun kimseden yardim gormedim.
Annem babami yanina katip cocuklarin 40 i cikinca geldi dusun.
O yuzden boyle yardim eden kadinin huysuzlugunu gorme.
Esinle habire annesi yuzunden kavga etmek sizi sadece zamanla adliyeye goturur baska da bi ise yaramaz.
normal doğum mu yaptınız?
kim yardım etti size
anneniz kv neden gelmedi...
yurdışında falan mısınız.. merakımı mazur görün
Merhabalar biraz uzun anlatacağım objektif olmak adına o yüzden kusuruma bakmayın lütfen.
Doğum yapalı 32 gün oluyor. Kısaca kaynanamın birkaç özelliğini yazacağım, aşırı titizdir, evinde yere oturup diş fırçası ile fayans aralarını fırçalayacak kadar. Düzenlidir başkasının düzenini beğenmez veya kabul etmez. Ona göre kendi yaptığı şekildir asıl düzenli olan. Kaynanam 53 yaşında çok yaşlı ve hasta değil. Hamileliğimde sağolsun çok yardımcı oldu, bulantılı dönemimde yemek yapmıştı eşimle gidip yiyip gelirdik, erken doğum riskim olunca da 2 günlük yemek yapıp gönderdi. Arada çok nadir yapmadığı oldu. Eşinden ayrılmış, tek başna kalıyor, babasından maaş alıyor o da ev kirasını karşılıyor sadece. Faturalarını ve birçok masrafını eşim karşılıyor. Bunun lafını bir kez olsun etmiş değilim. Bunun dışında nereye gidecek olsak, dışarda yemek yiyecek olsak eşime söylerim anneni de alalım, annene de sor derim mutlaka.
Neyse 36. haftamda acil sezaryen ile doğuma alındım. Ailem 12 saat uzak bi şehirde. Normalde ablam sezaryen günü belli olsun ona göre izin alıp geleceğim demişti, kendisi devlet memuru. Acil olunca gelemedi dolayısıyla.
Hastanede kaynanamla eşim yanımda kaldı, ama kaynanam ısrarla geceleri eşimi eve yolladı, git uyu sen ben yaparım dedi. Tamam eşim bebekle ilgilenemezdi, ben de ilk gece ilgilenemedim çünkü saat 5 te sezaryen olmuştum. İlk gece eşime kıyafetlerimi giydirip öyle git demiştim ama kaynanam buna da izin vermedi tabi. Kendi giydirdi iç çamaşırımı ve pijamamı, sağolsun.
2 gün kaldık hastanede çıkış yapacağımı gün eşimin babası ve karısı başka şehirden gelecekti ve bizde kalacaktı, kaynanam biz eve geçmeden yemekler yaptı, öyle gitti. Buraya kadar her şey normal. 3. gün öğlen eşimin babası ve karısı gittiler. Tabi ben bebekle ilgileniyorum geceden de uykusuzum, hastanede ilgilenemesem de hiç uyumamıştım yine. Neyse eşim kaynanamı getirdi. Ablamlar gelene kadar bizde kalıp yardımcı olacaktı güya. Bebeğin altını değiştirmek için serdiğim alt açma bezini, ıslak mendili falan kaldırmış odadaki yerinden. Ben de dikişlerin acısını yaşıyorum yani anne neden kaldırdın onları, her seferinde açıp hazırlamakla uğraşmayayım dedim. Dağınık durmasın diye kaldırdım dedi. Sonra hastaneye gidip geldiler randevusu varmış, odama girer girmez çekyatın üstünde yeleğim vardı onu alıp çocuğun park yatağına fırlattı gelişigüzel (bebiş reflü yatağında çekyatta yanımda), ben dağınıklığa gelemiyorum dedi, seslenmedim bu hareketine.
Sonra biz hastaneye gideceğiz anakucağına hangi battaniye ile koysak o an bi karar veremedik, kendisi de fikir verdi ben de şöyle dedim anne bunu üstüne örtelim şunu da ana kucağını kapatırız dedim. Vay sen misin bunu diyen, eşim de yanımızda Allah'tan. Ne yapıyorsanız yapın deyip eşyalarını aldığı gibi yola düştü. Ardına arabayla yetiştik, eşim anne saçmalama bin arabaya dediyse de binmedi. Eşime de mesaj atmış, şunları yazmış, ablamın adını ekleyerek Ayşe ayşe hep ayşe biliyor doğrusunu biz hiçbir şey bilmiyoruz sanki. Sen de beni annelikten sileceksen sil yazmış.
Ablam hemşire ve 10 yıl çocuk yoğun bakımda çalıştı ama ablamın dedikleri gayet normal şeylerdi bebeği göğsünde tut, emmese bile yanında uyusun, kokuna alışsın, mamadan sonra gaz çıkartın mutlaka başka da bir şey yok, mamadan sonra direk yatırmıştı kaynanam anne gazını çıkartmak gerek dedim, biz hep yedirip yatırdık bilmeyiz öyle gaz çıkarmak falan dedi. Bir de hastanedeyken dua okuyup nefesini bebeğime veriyordu kaynanam anne okumak yeterli dedim (sigara içiyor ayrıca) Ve hemşire biberona alışmasın dediğinde kaynanam zaten 2 ay sonra işe başlayacak dedi, ben de yoo ben hazirana kadar işe gitmeyeceğim dedim.
Velhasıl 4. gün tek başıma kaldım bebeğimle, eşim babalık iznini almamıştı nasılsa annem olacak yanında dedi. Öğle vakti görümcem sağolsun gelmişti yemek yapacağım demişti ama geldikten 15 dk sonra kaynanam görümcemi arayıp şekerim 400 oldu göremiyorum öleceğim dedi (abartıyor). Görümcem anne taksiye binip hastane git dediyse de dinletemedi ve o da yemek yapmadan annesine gitti. O akşam eşim işten gelince kavga ettik, ben sakince annen artık gelmesin dedim, o da yarın gelecek illa dedi. Ailemin niye gelmediğini yüzüme vurdu o anda, ben çok ağladım... Ertesi gün annesi gelmedi yemek falan da yapmadı, eşime de boşuna kavga etmişiz benim dediğim olacakmış zaten dedim o da güldü falan. Sonraki gün gidip getirdi annesini bu kez ben yüzüne pek bakmadım. Çünkü saçma sapan bi şeye alınıp beni tek bıraktı,4 günlük bebeğimle. Akşam da bebeği yıkayalım dedim eşime annene söyle dedim tamam dedi. Her şeyi hazırladık yıkama için bebeği soyduk, kaynanam yıkama pozisyonunda ben bebeğin kafası tarafındaydım biraz eğilmiştim yere, görümcem aynen şunları dedi, hadi annesi yıka oğlunu, anne su dök, başla annesi dedi. Oğlum çıplak zaten ben o an şaşkınlıkla 2100 gram olan bebeğimi yıkamaya çalıştım. Dikişlerimin acısını o gece çok yaşadım maalesef. Hala ağlayarak yazıyorum bu satırları.
7.gün annem ve ablam geldi, onlara yemeği eşimle ben yaptık. Eski kocasına ve onu karısına dahil yemek yapan kadın benim annem ve ablam geleceği gün hiçbir şey yapmadığı gibi güya hoş geldine geldiğinde beş karış suratla oturdu 1 saat boyunca. Annemler varken gelmedi bir de grip oldum demiş eşime. Annemlerin gittiği akşam çıkıp geldi, hani gripti dedim eşime değildir o dedi. Yani yalan söylemiş oluyor ailemin yanına gelmiyor.
Son olarak 4 gün önce eşim yine grip olmuş annem dedi. 2 gün sonra aldı eve getirdi yine seslenmedim ben de. Duş alacaktım girdim çıktım bi baktım kaynanam bebeği almış ağzına yakın seviyor, ben de " sen grip değil miydin anne?" dedim. Yoo ben iyiyim grip değilim dedi. A öyle dedi dün dedim. Sen ona bakma abartıyor dedi. Sorumdan sonra oğlumu bıraktı. Onları götürüp gelince eşimle tekrar kavga ettik, öyle sorulur muymuş? Saygısızlık etmişim. Ben de nasıl sormalıyım anlat o zaman dedim, kem küm cümle bile kuramadı eşim.
Çok uzun oldu, özür dilerim gerçekten. Ben şimdi ne yapayım, ne diyeyim? Kaynanam da buz gibi davranıyor, o öyle oldukça ben de en ufak bi sıcaklık hissettirmiyorum şahsen. Ve sizce kim haklı?
Ekleme;
(ben kesinlikle adım atmayacağım ona. O da nasıl isterse öyle davranır. ne zaman ki iyimser davranır o zaman ben de aynı olurum. evime beş karış suratla gelirse beş karış surattan başka bir şey bulamaz. Eşim de az çok anladı . Annesi için beni yıpratmaya devam ederse işler değişir. Hiçbir şey umrumda olmaz.
Son olarak iyilik yapıp başa kalkan hiç iyilik yapmayandan daha kötüdür benim fikrim bu. )
Tamamen beni anlamışsınız. Çok teşekkürler. Zaten eşime dedim şimdi daha battaniyeyi şöyle koyalım dedim diye alınıyor peki nasıl bakacak bu çocuğa dedim anne şöyle yap desek küsecek dedim. Eşim de napayim 1500 bakiciya mi verelim dedi. Bennde gerekirse mecbur vereceğiz dedim.Canım burda çoğu kisi seni anlamamış. Anneme ablama yemek yapsın kv olayı değil ki olay. Herkes bunu cımbızla çekip almış o kadar yazılan içinde. Kv yapmak zorunda değil ama normalde eski kocasıyla karısına bile yemek yaptıysa normalde de sizin ailenize yapardı, kv niz sacma sapan triplere girip size tavır yaptığı için ailenize o yemeği yapmadığınızı anladınız. Üstüne bahaneler bulup aileniz sizdeyken de gelmemiş bu da size tavır aldığının bir kanıtı. Siz bunları görünce ortada büyük bir şey yokken ben lohusayken o niye kendisi lohusaymıs gibi tribe girdi demişsiniz. Her konuda yardıma koşmuş gibi görünebilir ama bir iki gün yapıp sonra su koyverdikten sonra yapılan iyiliğin de bir anlamı kalmıyor, kendinden soğuttu iste.
Diğer üstün körü geçilen konu maddiyat.
Herkes annesi tabiki bakacak edecek demis ama başa gelmeden kimse anlamaz bu konuları.
Herkesin kendi annesine bakma zorunluluğu var tabiki ama sizden kısıp annesine veriyorsa üstelik sorumsuzca 2 bin liralık bir kart ekstresine gerçekten burda tarafsızca yorum yapsınlar. Ara sıra bile kocaları ailesine yardım etse mangalda kül bırakmayanlar burda iyilik abidesi olmuş. Esiniz maddi yönden de iyi bir geliri varsa tabiki lafı edilmez annesine versin ama sürekli ekside demişsiniz, ortak bütçeden veriliyorsa annesi dikkat etmek zorunda harcamalarına. Demişsiniz ki annesi ise başlar dedi benim icim ben hazirana kadar çalışmayacağım deyince bozuldu , şaşırdı. Çünkü istiyor ki geliriniz iyi olsun o da rahatça harcasın. Acaba bebeğinize kendiniz baktıktan sonra da annen bakamaz deyip bakıcıya mı verseniz. Esiniz bakıcı parasıza da olunca annesine bol keseden para veremez o zaman.
Zaten bu soğuklukta giderseniz annesi de çocuğa bakmak istemez, baksa da surekli esinizle aranızda sorun olur. Annesi yine alınacak, esiniz annesini tutacak, annesi kafasına göre istediği gibi cocuga bakıp sizin dediklerinizi uygulamayacak gibi duruyor.
Çekmedi zaten. Ayrica yapmıyorum diyebilir ama yapacakmiş gibi de çocuğun başına geçmesin o zaman hayret bir şey ya. Oğlumu kimseye güvenerek doğurmadım gayet de güzel bakıyorum. anlatmak istediğim i anlamadiniz . Ayrica naz dediğin nedir ben nazlanmadım ki anne battaniyeyi şöyle koyalim dedim. Dikişlerimin acısı vardi bebeğin altını da değiştirmek için hazırladığım yeri kaldırmış niye kaldırdın anne dedim. Bu kadarlik soruma küsen kendisi. Asıl ben çekemem onun nazini !Kaynananıza güvenip mi çocuk doğurdunuz kimse size, bebeğinize, uzaktan gelecek misafirinize bakmak, paklamak, yemek yapmak zorunda değil. Kadın bunalmış işte buluttan nem kapıyor. Mecburmu 50 yaşından sonra milletin nazını çekmeye
çift maaş iz araba kredisi ev kirası derken birkaç ekstra durumla 5 bin eksideyiz. evlendigimizden beri de hiç eksiden çıkamadık. Ben elimde ne varsa eşime verdim hep. Doğum parasini da annemin taktıgi bilezigi saklamıştım onunla ödedik. 1 buçuk yıldır bi kenara bir ceyrek alip koyamadık her ay bi şekilde eksiye giriyor eşim. Yetiştiremiyoruz bir keresinde kaynanamin 2 bine yakin kredi karti borcu vardi mesela. ondan önceleri ne kadar ödeme yapıyordu eşim bilmiyorum. maaşlari ayirmadik onda bitince veriyorum ekside oluyor eksisini kapatiyordum. sonraki.ay biraz parası kalirdi bu bana yeter derdi, ay sonu oluyor 700.ekside, 500 ekside. Hep ekside.
Banka 2bin promosyon verdi eşime gönderdim. Güne girdim okula 1000 tl aldım eşime verdim. En son nisanda taktıkları kolye be bilekliği bozdurduk 1300.eşime verdim yine. ama sonuç hep ekside. Çözemiyorum maalesef.
Tamamen beni anlamışsınız. Çok teşekkürler. Zaten eşime dedim şimdi daha battaniyeyi şöyle koyalım dedim diye alınıyor peki nasıl bakacak bu çocuğa dedim anne şöyle yap desek küsecek dedim. Eşim de napayim 1500 bakiciya mi verelim dedi. Bennde gerekirse mecbur vereceğiz dedim.
Evet rahat harcama yapmak istiyor ki atamam oldu insan hayırlı olsun der tek kelime bile demedi ne kaynana ne görümce çünkü zaten maaş alamayacağım diye. Ama zaten ben de akıllandım. Çalışmaya başladıktan sonra hem oğluma hem kendime bireysel emeklilik yapacağım. Artı bir miktari da vermeyeceğim.
Bunca zaman verdim. Ayda 4 bin kendime hiç para ayirmadim ama yine fe kıymetim yok annesinin düğünde taktıgi değerli oldu. ,.
Eşim i içimde asla affetmeyeceğim zaten.
Neden olaylara kötü tarafından bakıyorsunuz
Kendiniz diyorsunuz Doğum yaptım görümcem kaldı diye sırf bunun için bile minnet duymanız gerekirken ettiği lafa kızıp kafaya takıyorsunuz
O da sizi ve bebeği düşündüğü için söylemiş belli ki belki densizce bi laf sizin açınızdan bilemiyorum ama bu kadar kinlenmeye gerek var mı
Benim görümcem de ilk doğumumda hastanede kaldı yatacak yatak bile yoktu koltukta iki büklüm yattı
Allah ondan razı olsun başka bişe yapmasa da olur bana
Hayır kınlendıgım falan yok hem yanımda kaldı diye bana yanlıs gelen, yeni dogum yapmisim ayagım kırık destek girmem gereken yerde o bana süt anne öneriyor. Yani yanlısını kabul etmek zorunda degılım Demekkı sızın yanınızdaki insanlar size sütle alakalı yorum yapıp canınızı sıkmamıslarkı bu kadar rahat konusabılıyosunuz. Insallah ta oyle bısey yaşamazsınız gercekten cok sinir bozucu bi durum.Neden olaylara kötü tarafından bakıyorsunuz
Kendiniz diyorsunuz Doğum yaptım görümcem kaldı diye sırf bunun için bile minnet duymanız gerekirken ettiği lafa kızıp kafaya takıyorsunuz
O da sizi ve bebeği düşündüğü için söylemiş belli ki belki densizce bi laf sizin açınızdan bilemiyorum ama bu kadar kinlenmeye gerek var mı
Benim görümcem de ilk doğumumda hastanede kaldı yatacak yatak bile yoktu koltukta iki büklüm yattı
Allah ondan razı olsun başka bişe yapmasa da olur bana
Evet sürekli bir şeyler yapayım hatta temizlemek bile istiyor ben izin versem neler yapacak. izin vermediğim halde ben memleketteyken kıyafet dolabîmı iç çamaşırlarıma kadar kendine göre düzenlemiş. Benim koyduğum düzeni değiştirmiş tamamen. Ben hamile halimle düzeltmeye çalıştım o kadar karıştırmış ki anlatamam. Eşime deyince de me var kadın düzenlemiş işte tamam da kendine göre yapmış benim işime yarardan çok zarar verdi diyorum o zaman da nankör oluyorum.Ben anne değilim. O yüzden bebek bakımı ya da lohusalık hakkında çok bişey bilmem ama şunu gördüm sizde kaynananın hiç bir uğraşı yok. Dümdüz yaşıyor. Haliyle sıkılmış ve sizleri kendine meşgale edinmiş. Kafaya da takmış. Tehlikeli geldi bana. Ekmeğin arasına peynir koyar yerim yine de kimsenin beni kendine oyuncak etmesine izin vermem. Olan olmuş. Artık bırakın yardım istemeyi siz istemeden yaptığı yardımları bile kabul etmeyin bence
Yanlışın eşine aktarmak. Aynılarını bu durumun aynısını yaşadım fakat hiç eşime anlatmadım. O eşime söylese de benimki cok tınlamaz. Is kocada bitiyor iste. Ben naptim( yaptigim dogru demiyorum) isten geldim dedigin gb ic camasirima kadar degismis dolabim. Kan beynime sicradi. Tum duzeni yatagin uzerine doktum, kv geldi kapinin kenarindan bakti napiyorum diye, yine eski duzene getirdim. Sonra gittim iceri, perdeydi vs bir sey demiyorum icin nasil iatiyorsa yap ama yatak odasi benim ozelim oraya bir daha girme. Birak daginiksa daginik kalsin. Calisiyorum bu kadar oluyor dedim. O gun bugundur yatak odama girmez.Evet sürekli bir şeyler yapayım hatta temizlemek bile istiyor ben izin versem neler yapacak. izin vermediğim halde ben memleketteyken kıyafet dolabîmı iç çamaşırlarıma kadar kendine göre düzenlemiş. Benim koyduğum düzeni değiştirmiş tamamen. Ben hamile halimle düzeltmeye çalıştım o kadar karıştırmış ki anlatamam. Eşime deyince de me var kadın düzenlemiş işte tamam da kendine göre yapmış benim işime yarardan çok zarar verdi diyorum o zaman da nankör oluyorum.
Bir de çok politik benimle ilgili en ufak olumsuz şey demiyor eşime ama bana gelip laf vuruyor, eşimden için el oğlu o yine de çok güvenme diyor. Hani durduk yere insanın içine bi huzursuzluk veriyor arada. Ben de eşime annen böyle dedi desem kötü olurum o kadın senin için neler yapıyor oluyor hemen.
Oyle yapınca dedi ki ben kızıma da aynısını yapıyorum, aynısını diyorum. Tesekkur ederim ama bana yapma istemiyorum dedim. Kendi evinde bir tabagin yerini farli koysam bu buraya olmaz der. Onu oraya koyma der. Artik ben onun evinde ia yapmiyorum, o da benim evimde yapmiyor.Evet sürekli bir şeyler yapayım hatta temizlemek bile istiyor ben izin versem neler yapacak. izin vermediğim halde ben memleketteyken kıyafet dolabîmı iç çamaşırlarıma kadar kendine göre düzenlemiş. Benim koyduğum düzeni değiştirmiş tamamen. Ben hamile halimle düzeltmeye çalıştım o kadar karıştırmış ki anlatamam. Eşime deyince de me var kadın düzenlemiş işte tamam da kendine göre yapmış benim işime yarardan çok zarar verdi diyorum o zaman da nankör oluyorum.
Bir de çok politik benimle ilgili en ufak olumsuz şey demiyor eşime ama bana gelip laf vuruyor, eşimden için el oğlu o yine de çok güvenme diyor. Hani durduk yere insanın içine bi huzursuzluk veriyor arada. Ben de eşime annen böyle dedi desem kötü olurum o kadın senin için neler yapıyor oluyor hemen.
Canım sadece ona desem bile eşime gider söyler mutlaka, o yapıda bir kadın.Yanlışın eşine aktarmak. Aynılarını bu durumun aynısını yaşadım fakat hiç eşime anlatmadım. O eşime söylese de benimki cok tınlamaz. Is kocada bitiyor iste. Ben naptim( yaptigim dogru demiyorum) isten geldim dedigin gb ic camasirima kadar degismis dolabim. Kan beynime sicradi. Tum duzeni yatagin uzerine doktum, kv geldi kapinin kenarindan bakti napiyorum diye, yine eski duzene getirdim. Sonra gittim iceri, perdeydi vs bir sey demiyorum icin nasil iatiyorsa yap ama yatak odasi benim ozelim oraya bir daha girme. Birak daginiksa daginik kalsin. Calisiyorum bu kadar oluyor dedim. O gun bugundur yatak odama girmez.