Lohusanın ahı tutar mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tatil iptal olunca paranızı verdiler mi size

Keşke burada kimseden akıl istemeseydiniz kimse sizin geçtiğiniz yollardan geçmemiş belliki. Ben de evliliğimin son dört yılında bir çok şeyi yaşadım ama boşanamadım çünkü o gücüm o psikolojim yoktu. Hatta terapiste ağlamıştım boşanmak istiyorum ama yapamıyorum diye doğru zaman geldiğinde yapabileceksiniz demişti. Siz de doğru zaman geldiğinde ki ne zaman gelir tamamen sizin psikolojinize bağlı yaparsınız. Ayrıca herkes affet demiş herkes affedilmeyi hak etmiyor kusura bakmayın affetmek kişinin kendine saygısını daha düşüren bir şey. Allah affetsin! Ayrıca bu affetme lafı da Budist geleneğin de var niye affediyoruz affedilecek ne yapıyor ki bu insanlar. Affetmeden de hayatınızdan çıkarabilirsiniz bu bir dersti bu bir sınavdı ben de bunu yaşadım demek daha doğru geliyor bana. Yine ayrıca affetmek Allah’a mahsus diye bir laf var biz kimiz ki kimi affedeceğiz?

Haklısınız hayret vallahi. Bu kadar kin tutmak normal değil zaten hayatta. İnsan kendini yorar, kendi enerjisini düşürür.

Tüm bunlar olurken kocanız ne yapıyordu? Kayınpeder ailenize ağzına geleni saymış, kocanız susmuş en fenası ailenizi korumayip sizde susmussunuz... Tatil paralarını kocanız vermiş, silah falan mı dayadilar alnına?
Kocanız size sahip çıkmamış, hala kayınpeder şöyle ibretlik öldü böyle ibretlik öldü vs diyorsunuz, siz nasıl yaşayıp nasıl öleceğinizi biliyor musunuz? Bu gece ne hikmetse kimse kocasına toz kondurmuyor

İnsan asıl birini affedince güçlü oluyor. Kendisine saygısı olan bir insan kin ve nefret duygularının insana ne kadar ağırlık yaptığını bilir ve kendi içinde o insanla hesaplaşır ve affeder bu sayede aklına her geldiğinde yoğun duygularla hatırlamaz. Ayrıca Allah affeder affetmeyi sever kullarına da affetmeyi emreder. Yani aslında affetmek yüksek bir meziyet herkes bu yüzden kolay kolay başaramıyor sizin dediğiniz gibi kendimize olan saygımızı azaltan bir şey asla olamaz.

Yav eşimle barışmamla konu nr alaka hanımlar siz iyi misiniz?
tüm yaşadıklarına eşinin pasifliği uydum akıllığı sebep olmuş ya o alaka
ama anlayacağından emin değilim
sen yine duanı et de
allah akıl da vermiş ya hani kullanmak için

Zeka seviyesi reise bak ah ettim tuttu diyo işte bilim ve quantum cjcjdjdj

Kayınpederinizin 4 aydır acı çekmesini kendi lohusalığınızda yaşadığınız duruma bağlamayın derim.
Bunu bir tek Allah bilir ve herkesin hesabı başkadır.
Benim ahım tuttu diyen kimsenin de, kendi ahı değildir o..

Sadece bunu sormuşsunuz, bunu yanıtlıyorum. Yoksa yorumlanacak çok şey var.

Şeyi düşündüm sıra eşine gelecekmiş ya allah korusun hastalık kaza bela olsa yine kuzu kuzu kendi bakacak cidden kimi cezalandırıyor ya da kim bela bulmak istiyor belli değil

Yoo hiç aklıma gelmiyor affetmedim de gerekli dersleri alıp Allah’a havale edip yoluma baktım.çok şükür, hamdolsun Affetmek bence ego asıl bunca kötülüğü affetmek kişinin kendi kendini hor görmesi bana göre.herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın.sen affedince mutlu oluyorsan öyle yaşa ne güzel ama ben böyle mutluyum.

Ben etmezdim

Ben o kocayı boşadım zaten gerçekten çok şanslısınız size çok ütopik geliyorsa bu durumlar dilerim yaşamazsınız bu durumları ne diyim ayrıca susmadım hanımefendi gerekli cevabı verdim ama kendi seviyemde.ayrıca evet ibretlik öldü ve Allahtan razıyımAyrıca bu kayınpeder aşkı nedir gece gece

Boşanıp önüne bakacaktın.. kp hastalığını lütfen kendi ahına bağlama acısını sen cekersin.. insam öfkelenince beddua eder ama ettiği ahı bedduanın bedelini de insan kendi öder. En çok sen üzülürsün allah göstermesin o hastalık çok kötü ve caresi yok süreyi uzatmak için ömrü uzatmak adına kemoterapi vs yapıliyo benim kp de kanser.. sen boşanıp önüne bakmalıydın

Ne diye barıştın? Ayrıca bu durum psikolojini de bozmuş eşinin ailesine düşmanlık besliyorsun tamam ama eşine de besleyip aynı yatakta yatıyorsun ay çok tuhaf bir durum. Nasıl miden kabul ediyor böyle devam etmeye o kadar mı çaresizsin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…