Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
canım öncelikle çok geçmiş olsun,allah bebeğine sağlıklı uzun ömürler versin.Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yaşadıklarımı paylaşmaya cidden ihtiyacım var çok sıkıntıdayım..Ekim 15 de çok zor bir doğum yaşadım (12 saat sonunda olmayınca ebeler karnıma çıkıp doktor vakumla çekti) Eve geldiğimde gözümün beyazı hiç yoktu kıpkırmızıydı çok ciddi bir hemoroid vakası ile karşı kaşıyaydım oturmak bile mümkün değilken tuvalet denetimimi dahi kaybetmiştim. Derken kabus başladı. Kayınvalidem hemşire emeklisi ve çok dominant bi karakter, önce memleketinden arayan herkese doğumumda başıma gelenleri abartarak anlatmalar başladı. Sonra doğumhaneye ben masadayken giren densiz erkek hastayı içeriye kayınvalidemin kapıdaki şifreyi tuşlayarak yardım amaçlı (!) soktuğunu öğrendim. Bu şoku atlatmadan müdahaleler başladı sütüm suluymuş çocuğa yaramazmış çocuğumun kafası yamukmuş vb.vb. derken 7.günde çocuğun rengi turuncu haldeyken kontole gittiğimizde sarılığının tehlikeli seviyede olduğunu öğrendik ve üniversite hastanesi gönderdiler. Her gün kan alınmaya takip edilmeye başlandı doktor sürekli emzir diyordu.Bu seferde tutturdu bu çocuk kör sağır, duyarsız diye, çıldırmak üzere idim. Sonra da emzirmem battı, çocuğa ıh dedikçe meme verilir miymiş arsız etmişim diye bütün gün söyleniyordu. Onu değil doktorları dinliyorum diye sinirden köpürdü.Bu arada 5 defa mastit oldum ateş 40lara geliyor her yanım uçuk atıyordu. Tabi bana yavaş yavaş gelmeye başladılar kayınvalidemin hiçbir dediğini yapmamaya ve söylediklerinin yanlış olduğunu yüzüne söylemeye başladım. Düşünsenize bebeğimin kafasını sarmaya (düzgün olsunmuş) göbeğine para bağlamaya falan çalışıyordu. Daha on günlükken parmağını sallayıp sallayıp bak duyarsız işte takip edemiyor diye tuttuyordu. Neyse meğer bu süreçte bana kin beslemiş onu adam yerine koymamışım diye 28 gün sonra gitti ve tafra yapmaya başladı. 4ay sonra da baklayı çıkardı ağzından telefonda bana ağzına geleni saydı. Ben onun için ölmüşüm, beni bu güne kadar tanımamış, çok fena biriymişim, doktorları dinleyip onu dinlememişim onun 30 yıllık meslek hayatını hiçe saymışım onun mesleğini hiçe sayanı o parçalarmış falan falan... Bir şok daha yaşadım şu an açtığı travmayı atlatmaya çalışıyorum.5 yıldır dört dörtlük gelinlik yaptım eşimin ailesi ile aram süper ama kayınvalidemin bu lohusalğa karşı anlayışsız tavrı beni çok yaraladı üstelik haklıymış gibi bir de silip atması o saldırgan üslubu, hatalı yönlerini anlatmaya çalıştım ama kabul etmek şöyle dursun beni suçlu çıkardı. Şu an bütün gün kafamda bunlar zihnimdem atamıyorum. Kalbim sıkılıyor sanki. Allahtan dünya tatlısı oğlum var da o bana iyi geliyor. Desteklerinize ihtiyacım var.
arkadaşlar ben kendim de doktorum.15 gün önce doğum yaptım. o gündn beri benim kayınvalide de garipleşti. sürekli tuhaf adetler çıkartmalar bunları bana sormadan çocuğa uygulamalar falan filan. ben ve kendi annem çocuğun sarılığıydı , gözündeki enfeksiyonuydu, çişiydi ,kakasıydı,emmesiydi uykusuydu gibi konularla uğraşırken onun uğraştıkları,dandik milattan önceden kalma adetleriydi.yok aldı bebeğin ilk kakalı bezini kurutup halı altına koydu. bana zrla kırmızı lohusa bandı taktırdı. yok nazar değmsin diye çocuğun yüzüne bu sıcakta battaniyeyi dayamalar falan. en son göbeği düştükten sonra göbeğini gömelm diye tutturdu kaldıki ben saklamayı düşünüyorum. şimdi de yıkamak konusunda tuzlayalım dediğinde benim kafa iyice attı.yine de sakin bir şekilde ben bunudüşünmüyorum normal bir şekilde hep birlikte yıkayalım dedim. internete araştırdığımı ve bunun pek çok zararı olduğunu analttım.o da bana tavıraldı. o gelmiyecekmiş kendimiz yıkayalımmışız .internette yazan herşey doğru değilmiş. bu arada internettekiler de uzman dr açıklamaları ama kayınvalidem kadar bilemiyorlar tabi.
neyse gelgelelim papaz olduk sanırım. daha doğrusu o benimle oldu. ben