Lohusalık ve kayınvalide sendromu lütfen yardım

tebrik ediyorum kaynanamı sonunda kocamla beni kavga ettirmeyi de başardı eşim baştan beri hep sen haklısın diyordu ama annesine ise en ufak bi tepki göstermedi kadının yaptığı yanına kar kalıyodu resmen yaz tatilinde dahi gitmekten bahsediyor eşim ben de bu duruma iyice içerlemişim demek ki kuru kuruya haklısın demekle olmuyo ki birinin bu kadını durdurması gerekiyo,ben de artık sürekli laf sokmaya başladım eşime , elimde değil birden ağzımdan çıkıyor yoksa kasıtlı annesinin hataları ile ilgili laf sokayım demiyorum ama annesine karşı tepkisiz kalması beni içten içe kemiriyo demek ki bu durumda da adam en sonunda tepki gösterdi bana ben de patladım resmen annesinden çekiniyo heralde söylesem sanki anlayacak mı adam yerine koyacak mı o bildiğini okur hep diyo iyi valla olan bize olsun iyimi sonunda dört dörtlük giden evliliğimi bozmayı başardı ya kaç seneden sonra onun yüzünden kavga ettik iyi mi

ahh canım al bendende o kadar bi kaç gün önce kayınvalde size geliyoruz diye telefon edince başladım yemek yapmaya bir aylık bebeğim var çok huysuz hiç durmuyor kendimde sezeryanlıyıım bebişi ağlata ağlata onlara yemek yaptım bi güzel yiyiyp içtiler ben masayı toplayıp mutfağı düzenlerken bizim bebefon devreye girdi kocamlar ailecek beni çekiştiryorlar eşim bebefonun açık olduğunu bildiği için hep konuyu değiştiriyor ama kayınvalde kayın peder otomatiğe bağladılar iyi yemek yapamıyo çocuğu ağlatıyor ev çok sıcak bebeğe iyi gelmez vs eşim ise beni savunmak bi yana konu değşitirip duruyo öyle canım sıkıldıki onlar gidi gitmez eşimle küstüm yatağımı bile ayırdım açıklama dahi yapmadım yani varya bide başkası değil benim eşim kaç yıldır gözümün içine bakar her günü ilk günümüz gibi yaşatır uzun bir flörtten sonra evlendik birbirimze aşığız sevgi dolu yuvamız var bekarken yalnız yaşıyordu annesi babası ilgilenmezdi eşimde onları yok gibi görürdü evlenince kıymete bindi melek gibi kocamla küsüm şimdi barışmayı uzun bir müddet düşünmüyorum çok kırıldım en zoruma giden şeyde bana hep sen haklısın ben onlarla konuşurum onların düşünleri bizim için önemli değil gibi cümlelerle beni kandırmış beyefendi ben ailesinin hiç bi hatasını eksiğini eşimin yüzüne vurmadım ama bundan sonra görecek o annesinin babasının tüm sözlerini anında eşime yapıştıracağım

yuh ya 1 aylık sezeryanlı halinle onları ağırlıyosun ve bi de arkadam çekiştiriyolar ha, hakkaten düşüncesizlermiş ama sana bişey diyeyim mi arkadaşım o dediğini ben uzun zamandır yapıyorum yani annesinin yaptıklarını eşime anlatıyorum bana hak veriyor ama dozu çok önemli, biraz ayarı tututuramazsam ya da sık olmaya başlarsa benden uzaklaştığını hissediyorum yani ben annesinin yaptıklarını bilmesinden yanayım çünkü diğer türlü onlar hiçbişey yapmıyomuş da biz gelin olduğumuz için her hareketleri batıyomuş gibi algılıyolar ama aktarırken üsluba çok dikkat etmek gerekiyor yani annesini şikayet ediyomuş üslubuyla değilde şu olay beni incitti belki ard niyetli yapılmadı ama kırıldım vb. vb. şeklinde aktarıyorum yoksa aramız bozuluyo o yüzden sonuçta aynı evin içinde yaşayan biiziz aramız bozulsa biz mutsuz olucaz o yüzden ikili kavgalara dönüştürmemek lazım mesela ben dün özür diledim eşimden çünkü bikaç gündür devamlı laf sokuyodum artık bu durumu ilişkimize yansıtmamaya karar verdim onların keyfi
yerinde olan bize oluyo bi de şu gerçek var erkekler ailelerinin haksız olduğunu bilseler bile çoğu bunu söyleyemiyor ailelerinden çekiniyor fakat eşin en azından eşimin arkasından konuşmayın diyebilirdi benimki konuşturmuyor ama annesinin ağzının payını da veremiyor açıkçası....bana olsa açıkça haksızsın der ama annesine gelince resmen tırsıyorlar:çok üzgünüm:

işte benim en büyük derdim..düşük riski sonra erken doğum riski derken çok zor geçen 38 hafta ardından apar topar sezeryan..bunların yanısıra bebeğim 1 hafta kuvözde kaldı daha ona yeni kavuştum ama o kaynana yokmu delirtti artık beni ya çocuk uyuyo beşiğinde gelip üzerini açıyo tutup sarsıyo uyansın diye sigara içiyo pis elleriyle çocuğa dokunuyo uyarmaktan bıktım artık ama sabrım tükendi valla ağzımı açıcam artık canıma yetti ya ağlama krizlerinden sütüm kesilecek diye korkuyorum..

Ah güzelim senin işinde zormuş allah kolaylık versin.Bence açık açık söyle.. Bebeğin uyuması herşeyden önemli onlar uyuyarak büyürler bu kadar da anlayışsız olmasın yaa.Ne kadar bencil oluyorlar acaba kendileri nasıldı.. Sigara konusundada fikrini belirt.İçmeyen insanlar nasıl rahatsız oluyorlar birde bu küçücük bir bebek yahu.Ciğerlerinin yeni yeni kullanıyor garibim...

tebrik ediyorum kaynanamı sonunda kocamla beni kavga ettirmeyi de başardı eşim baştan beri hep sen haklısın diyordu ama annesine ise en ufak bi tepki göstermedi kadının yaptığı yanına kar kalıyodu resmen yaz tatilinde dahi gitmekten bahsediyor eşim ben de bu duruma iyice içerlemişim demek ki kuru kuruya haklısın demekle olmuyo ki birinin bu kadını durdurması gerekiyo,ben de artık sürekli laf sokmaya başladım eşime , elimde değil birden ağzımdan çıkıyor yoksa kasıtlı annesinin hataları ile ilgili laf sokayım demiyorum ama annesine karşı tepkisiz kalması beni içten içe kemiriyo demek ki bu durumda da adam en sonunda tepki gösterdi bana ben de patladım resmen annesinden çekiniyo heralde söylesem sanki anlayacak mı adam yerine koyacak mı o bildiğini okur hep diyo iyi valla olan bize olsun iyimi sonunda dört dörtlük giden evliliğimi bozmayı başardı ya kaç seneden sonra onun yüzünden kavga ettik iyi mi

Canım eşler biraz daha anlayışlı olmalı. Senin adına seviniyordum en azından senin eşin anlayışlı diye senin yanında diye.Üzüldüm inan ama atlatırsınız.Bizde problem hep var hele aile konusu açılsın.. ufff

ahh canım al bendende o kadar bi kaç gün önce kayınvalde size geliyoruz diye telefon edince başladım yemek yapmaya bir aylık bebeğim var çok huysuz hiç durmuyor kendimde sezeryanlıyıım bebişi ağlata ağlata onlara yemek yaptım bi güzel yiyiyp içtiler ben masayı toplayıp mutfağı düzenlerken bizim bebefon devreye girdi kocamlar ailecek beni çekiştiryorlar eşim bebefonun açık olduğunu bildiği için hep konuyu değiştiriyor ama kayınvalde kayın peder otomatiğe bağladılar iyi yemek yapamıyo çocuğu ağlatıyor ev çok sıcak bebeğe iyi gelmez vs eşim ise beni savunmak bi yana konu değşitirip duruyo öyle canım sıkıldıki onlar gidi gitmez eşimle küstüm yatağımı bile ayırdım açıklama dahi yapmadım yani varya bide başkası değil benim eşim kaç yıldır gözümün içine bakar her günü ilk günümüz gibi yaşatır uzun bir flörtten sonra evlendik birbirimze aşığız sevgi dolu yuvamız var bekarken yalnız yaşıyordu annesi babası ilgilenmezdi eşimde onları yok gibi görürdü evlenince kıymete bindi melek gibi kocamla küsüm şimdi barışmayı uzun bir müddet düşünmüyorum çok kırıldım en zoruma giden şeyde bana hep sen haklısın ben onlarla konuşurum onların düşünleri bizim için önemli değil gibi cümlelerle beni kandırmış beyefendi ben ailesinin hiç bi hatasını eksiğini eşimin yüzüne vurmadım ama bundan sonra görecek o annesinin babasının tüm sözlerini anında eşime yapıştıracağım

Tabi şimdi dışardan konuşmak kolay oluyor.Sıkıntılarını anlıyorum.Umarım sorunlarınızı halledebilirsiniz.Keşke eşinle kouşsaydın yüzüne hissettiklerini söyle.Ailesinede bence bundan sonra ona göre davran yüzüne karşıda söylerlerse sende konuş içine atma.Bu problemleri hep biz yaşıyoruz atıyoruzda içimize.Eşlerimizin sıkıntıdan haberi olmuyor yada oluyor ama genede bizim gibi daralmıyorlar. Keşke eskisi gibi feministliğe devam etseydim..

aslında eşim durumun farkında annesinin nasıl bi kişilik olduğunu gayet iyi biliyo ee beni de tanıyo on yıldır ama diyo ki annem laftan anlamaz yani ona tepki koymam hem hiçbi işe yaramaz hem de durum daha kötüye gider diyo ben de kadın yapıp yapıp keyif çatıyo hiçbişey yokmuş gibi oğluyla muhabbet ediyo diye fıttırıyom ve eşime kızıp söylenmeye başlıyorum aslında eşim de haklı napsın ki annesi sonuçta atsan atılmaz bi de hakkaten hiç laftan anlamıyo her dediğini kendi anlamak istediği gibi anlayıp saldırıyo direkt, eşime karşı da aynı, şimdi eşim laf söylese tabi karıköylü oldun anayı sattın di mi yazıklar olsun sana diye bi girecek olaya amaaaaaaaaan anlayışsız ve empati yeteneği sıfır olan bi insanla iletişim kurmak ne kadar zor zaten iletişim kuramadığı için kaynanam hayat boyunca eşinin ailesi ile bizimle herkesle sorun yaşıyo sonra da ben çok fedakarım çok iyiyiym ama herkes çok nankör o yüzden oluyo deyip çıkıyo işin içinden sonuç olarak laftan anlamayan biri için eşime boş yere dır dır etmemeye karar verdim aramızın bozulmasından başka sonuç çıkmıyo çünkü

or kızlar ya bugün kabusum yani kaynanam geldi yine her zamanki gibi sigara kokulu elleriyle bebeği uyandırmaya çalıştı bende gece hiç uyumuyo bırak uyusun yazık çocuğa hem ellerini yıkayıp dokun mikrop alıcak yazık dedim hiç bişey yok gibi davrandı yarım saat sonrada gitti..
biraz önce eşimi aradı beni şikayet etmiş yok çocuğu bana sevdirmedi bile surat yapıyo yemek koymadı önüme vs...
canım sıkıldı...

or kızlar ya bugün kabusum yani kaynanam geldi yine her zamanki gibi sigara kokulu elleriyle bebeği uyandırmaya çalıştı bende gece hiç uyumuyo bırak uyusun yazık çocuğa hem ellerini yıkayıp dokun mikrop alıcak yazık dedim hiç bişey yok gibi davrandı yarım saat sonrada gitti..
biraz önce eşimi aradı beni şikayet etmiş yok çocuğu bana sevdirmedi bile surat yapıyo yemek koymadı önüme vs...
canım sıkıldı...

canım bende seni merak ediyordum kaynası ile nasıl diye anlaşılan korktukların başına gelmiş allah sabır versin vallaa zor

boşver çok iyi olmuş oh hem pis eliyle elliyo hem uyandırmaya uğraşıyo hem de ses çıkarmıcan iyi valla köle mi istiyolar biraz da onun canı sıkılsın boşver ben her şeyi çok takıyodum kaynanam önümden yiyeceğimi bile almıştı oğluna saklamak için ne kadar ağırıma gidiyodu yapıp yapıp dünyanın en mutlu insanıydı oğluna aşkımmmmmmmm ceylanımmmmmm gel öpeyim bilmem ne diye methiyeler düzüyodu sinirden fıttırıyodum sonra ben de onu gıcık edecek şeyler yapmaya başladım ki onu en gıcık eden şey dediklerinin yapılmamasıdır ben de öyle yaptım oda gıcık olmak nasıl oluyomuş gördü yıllardır beni verem etti ağzımı açmadım kendi kendime sinir olup kaldım ama şimdi çok şükür ona rol yapmak zorunda da değilim aramıyom sormuyom oh sefam olsun kaç yıldır o sefa sürdü evimizde kendi evimde beni yönetmeye uğraşıyodu resmen yiyeceğimi bile benim evimde hem de, önümden alıyodu şimdi de o verem olsun benim gibi bakalım rahat rahat gelip kalabilecek mi eskisi gibi biz sessiz kaldıkça iyice kendilerini evin patronu sanıyolar ama yok öyle bizim huzurumuzu kaçırıp sonra da keyif çatmak bumerang gibi gene kendilerini vuruyo ama düşünemiyolar işte

ne kadar düşüncesiz bu insanlar yaa..ne istiyolar bizden anlamıyorum umarım artık gelmez bir daha yüzünü bile görmek istemiyorum geriliyorum onun o şeytan yüzünü görünce..
bana uzak Allaha yakın olsun Allahım inşallah bir daha gelmez biraz huzur bulayım yaa

kızlar okuyorum da neler yasamıssınız yasıyosunuz.benim de kayınvalidem problem oldu ama sizinki kadar degıl sanırım.biz altlı üstlü oturyoruz bi de düşünün.:( bizde de o herseyı ıyı bilir.biz kaç cocuk büyüttük.....ben kendi cocugumu kendim büyütmek ıstıyorum dedim.yani cocuk benim sürekli dur be altını alayım,yıkayım,giydireyim şeklinde.nerdeyse bana vermıycekti bebeğimi.elinden gelse sütü gelse emzircek o derecede.bi kac laf soyledim surat yaptım bi kaç gün gelmedi asagıya bana..cevremızdekilerde demiş (görmcem falan) sen cok karısıyosun braz rahat bırak hem lohusa sonuta gergindir gitme etme seklınde dinlemiş yıne rahat bıraktı ogluşumla beni.bereket eşimi doldurma huyu yok yoksa boşanırız bi süre sona ben gelemem bş yere cıkcak oluruz benden once esyalarını koymaya baslar yelegını osunu busunu bırak bana de mi ben alıcagımı bilmiyomuyum deli olcam.10 gundur yoklar tatildeler rahatım cok ısterdim ayrı bi yerde oturmayı böyle mısafır gibi gelip gitmesini.bi de gecen diyo gece cok aglamış demir nerdeyse almaya gelcekmiş yukarı:))keyfimden aglatıyorum sanki ben cocugu.yok öle alıp gitmek dedim seviceksen bakıcaksan evimde bakarsın dedim.valla bi sure sonra hepten papaz olucaz.eşimde sen bebekten sonra cok degıstın onlara karsı dıyor.ben gercekten kımseden degıl ama ondan kıskanıyorum bebegımı.ama boyle olmasına sebep de kendisi.
ben de erkek annesiyim ve insallah bi gün kayınvalide olucam.hiç karışmam ben yaaaa.yarından sona geliyolar tatilden bakalım yeni serüvenlerimizee

canım benim eşimde çocuk konusunda böyle bebeği onlardan kıskandığımı söylüyor ama benimki kıskanmak değil güvensizlik çok cahilce şeyler yapıyorlar doğrusunu söylediğimde ise beni eleştiriyorlar bebeğe bakışımla dalga geçiyorlar herşey onların bildiği gibi olsun istiyorlar mesela benim kayınvaldem bebeğin altını ıslak mendille silme o ıslak bırakıyo peçeteyle sil diyo pişik kremi bebek yağ kullanıyorum onlar olmaz pudra kullanacaksın diyo bebek ağlayınca beşiği sallamak yerine yastığından battaniyesinden tutup sallıyo biraz ağlasa bana söylenip duruyo sütün yetmiyo mama verelim diyo ki fazlaca sütüm var ee bunları bile bilede bebeğime onların bakmasını istemiyorum güvenemiyorum çünkü düşün yirmi yaşında bekar kaynım var onu yanıma bırakıyor bebeğe baksın diye o ne anlar bebek bakımından sırf herşeyden haberdar olmak ellerini üzerimizden çekmemek için valla keşke 1000km uzakta olsalar çok sıktılar artık

gecmis olsun kafana takma bos ver gitsin.insan taktikca kendnie ediyor.büyükler hep kendilerini cok biliyor saniyorlar.birde oglullarinin ya daha bir sahipleniyolrar.aslinda biraksalar gencleri söyle.doktordan iyi mi bilcek hemsire.

Şu kayınvalideler neden herşeyin doğrusunu kendisinin bildiğini sanıyorlar. Gelinlerine karşı herşeyi ben bilirim modunda geziyorlar. Bebeğe bakma konusunda da neden hep kendilerini düşünüyorlar. Bana diyor ki mesela kayınvalidem doğum yapınca ben senin yanında kalırım, bebeğe de bakarım sen rahat edersin diyor. Ya benim çok şükür annem var. Annem varken sanamı kalmış bana bakmak. Haa allah korusun olmaz hasta olur bişey olur anlarım. Ama işte amaç o değil. Ben baktım, ben kaldım yapacak. Eşim geçen yıl baypass ameliyatı oldu abisi de geldi yardımcı olurum diye. Kaldı kalmadı arası bişey hastanede hep ben kaldım. Bir an olsun yanından ayrılmadım ki çok zor bir dönemdi. Herkese abisi kaldı diye anlatırken duydum. Yuhh dedim yani ayıp, eşimde hep bozdu onu abim nezaman kaldı hayalmi görüyosun, yarın gün zor kaldı diye söyledi. O zaman yarım ağızla tamam canım karın kaldı yapıyo. Sanki onun için bakmışım... Böyle salak salak şeyler yani. Koca yok başında, tek yaşıyor. Aylak, bütün gün tv başında. İşte eğlence oluyor onada. Hayatına renk geldi onunda.Sinir oluyorum ama napiim. Şimdilik yorum bile yapmıyorum. Anlatıyor çeviriyorum kafamı, artık onay alana kadar bitirmiyor konuyu. Bakarız diyorum bende. Sinir oluyr bu sefer.. Bebek doğsun gösterecem ben ona da..Şimdiden germiyorum kendimi. Ama çok yazık bunlara. Ben acıyorum resmen...Dişe diş. Bebem bir doğsun hayırlısıyla da...:lepi:

Eyşancım benimki 1000 km uzakta da ne oluyo ki inan hiç farketmiyo o karakter meselesi kimisi aynı şehirde olsa karışmaz kimisi 1000 km öteden bile yetişir benim neler yaşadığımı da okumuşsundur uzaklıkla falan ilgisi yok yani, gamren benimki de aynı seninki gibi o kadar olur ya, bebeğimi öyle bi sahiplendi ki sanki ben sadece doğurmuşum o kadar beşka bi fonksiyonum yok altını açmaya yımamaya her şeye atlamalar elimde vereceği yoktu resmen bi de göreceksin altını her açtığında ağlamaktan helak oluyodu bebeğim ben açarken hiç sesi çıkmıyodu kırk yılda bi kere uykusu varsa ya da acıkmışsa ağlıyodu altı temizlenirken hemen zabıta gibi başıma dikiliyodu bırak ben yapayım diye kendisi her seferinde ağlatmıyo sanki tabi verirmiyim hayatta. bana diyoki ben senle eşit severim bunu sen sade bi doğurmuşsun odur yani, (nası oluyosa) size bişey diyeyim ki kızlar belki saçma gelecek ama inanın ki bunlar şimdi yaşlanmış ömrün güzel zamanlarını geçirmişler ya bizim yerimizde olmak için ölüyolar o bebekleri o kadar sahiplenmeleri de ondan kendi anneliklerini hatırlıyolar ve gene o günleri yaşamak istiyolar o yüzden bizim bebeklerimize annelik yapmaya kalkıyolar o olmazsa bari beraber büyütelim havasına giriyolar bence böyle...
ben de kayınvalide olucam Allah izin verirse o yüzden şimdiden kendime mektuplar yazıyorum 30 sene sonrasına, gelinine asla şunu yapma bunu yapma şeklinde kaynanamın yaptıklarının aynısını gelinime yapmak istemiyoum çünkü, bunlar da zamanında yaşamış ama unutmuşlar şimdi aynılarını bize yapmaya çalışıyolar, nefret ediyorum ya nasıl bu kadar bencil olabiliyolar karşıdaki insanın yerine kendilerinbi asla koyamıyolar her şey istedikleri gibi olsun istiyolar bişey de karşı çıkarsan senden kötüsü yok ben beş senedir idare ediyodum aşkım canım kuzum diyodu bana bebekle ilgili konularda dediklerini yapmadım diye en kötü ben oldum amaaaaaaaaan canları cehenneme o çok kıymetli oğulları ve torunları her gece bizim koynumuzda yatıyo çatlasınlar işteeee onlara en büyük ızdırap kötükedihüsokötükedihüsokötükedihüso

Sana katılıyorum hayatım. Ama anlamadığım birşey oluyor. Bizim de annelerimiz aynı duyguları yaşamadı mı. Neden kayınvalideler gelinlere yapıyor. Kendi kızı olsa yapmaz, yapılsa eleştirir. Bunu anlamıyorum işte ben... Kendi kızları insanda biz neyiz acaba gözlerinde..

sanırım erkek annesi oldukları için ataerkil bi toplumumuzda varya o yüzden kendilerini gelinin üstünde hak sahibi görüyolar ve gelin benim yaptıklarımı kabullenmek zorunda gibi görüyolar kız anneleri ise zaten kızlarını üzecek bişey yapmıyolar e damatlada zaten mesafeliler yani kaynanaların deyimiyle "kız anaları hadlerini biliyo" yani "zaten kız doğurarak yeterince suç işlemişler bi de daha konuşacaklar mı?" böyle görülüyo malesef yani "kız annesi = erkek annesi" değil türk toplumunda

sanırım erkek annesi oldukları için ataerkil bi toplumumuzda varya o yüzden kendilerini gelinin üstünde hak sahibi görüyolar ve gelin benim yaptıklarımı kabullenmek zorunda gibi görüyolar kız anneleri ise zaten kızlarını üzecek bişey yapmıyolar e damatlada zaten mesafeliler yani kaynanaların deyimiyle "kız anaları hadlerini biliyo" yani "zaten kız doğurarak yeterince suç işlemişler bi de daha konuşacaklar mı?" böyle görülüyo malesef yani "kız annesi = erkek annesi" değil türk toplumunda

kızlar yazdıklarınızı okudukça vallahi içim daraldı ben 5 aylık hamileyim ve kayınvalidemle aynı apt da oturuyoruz..aslında benimki pek karışmaz gitmez gelmez ama çocuk doğunca değişirmi gerçekten böyle sizinkiler gibi psikopat olurmu yaa çok korkuyorum inşallah olmaz mesela ben şimdikten söyledim onlara doğum yaptığımda annem gelicek 1 ay kalıcak dedim kestirip attım kimseye laf söyletmeden ben zaten annemden başkasının yanında rahat edememki yani bana şu nu yap bunu getir nasıl derim kaynanama ama anneme nazım geçicek 1 ay keyif yapıcam oğluşumla annemde yemek iş vs yapar bana canım annem yaa..aman inşallh kaynana faktörü bu hayallerimi mahvetmez yaa :1no2:

Back