Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde evlenmeden önceden gelen yaşadıklarım var ama en üzücüsü düğünümde annemler yolu kaybetmişler salona gelmeden biz çıktık dans ettik pasta gestik tk kızlarıyım ne kadar üzücü dimi göremediler.
Doğuma gelince gebelik tansiyonum vardı yani hafif preaklamsi geçirdim nasıl şişim anlatamam beni görenler sana ne olmuş diyorlar o haldeyim doğum iznine ayrıldım annemi çağırdım geldi 1 hafta kaldı gitti annemim gitti geldi bizimki vay efendim doğum iznine çıkar çıkmaz annem niye gelmiş ağzına geleni söyledi koltuklarım beyaz niye beyaz almışım evi hastaneye çevirmişim halıyı ikide bir yıkamaya veriyomuşum rengi solmuş halıyıda yılda bir kere veriyorum uydurdu versemde onu ilgilendirmez zaten daha neler neler annemde zırt pırt gelen biri değil çalışıyorum yılda 3 kere anca gelirler. Doğum yaptım hastaneden sonra geldiler evimi temizlediler ona lafım yok. Yakın zamana geliyorum bebeğim emmiyo ben sütümü sağıp veriyorum onlara gitmiştim kaşıkla bebeği doğuruyorum şekerli su vericekmişim niye vermiyomuşum verilirmiş yok diyorum vermem anlamıyo sağıp verilen süt iyi olmazmış bende 3 ay emmişim dişim yamuk gözüm bozukmuş ayı gibi olmuşum çocuk ufacık doğmuş tansiyonum vardı diyorum yok ben hamileyken hep et yemişim hiç sebze yememişim ondan olmuş gülüyorum :) yazarken bile artık biz ağız dalaşına girdik bu zamana kadar hiç yapmadığım şeyi yaptım karşılık verdim sinirlendim andım çocuğumu inicem kapıya durdular görümcen ben gidermişim çocuğu bu evden götüremezmişim kapı ordaymış çocuğu alırlarmışta bana vermelermiş zaten mahkemede vermezmiş çocuğu aldı kayınvalide ver dedim vermedi avazım çıktığı kadar bağırdım ver onu benim çocuğum diye bütün bina duydu tabi o sırada eşim geldi beni ona şikayet ediyorlar allahtan eşim dolduruşa gelmez böyle işte siz olsanız ne yapardınız?
logusa yatagndayken bebegımı emzırıyoru zaten sutum yenı yenı gelmeye başlamştı sezeryn olduğu için 3. gun geldı.emzırırken başımda beklıyo hııı emmıyooo hııı sutun yok hıııı bu çocuk ac ayyy su ver bol bol temmuz ayında ayyyy bu cocuk uşuyoo..dusunceszz kadın demıokı bu kadın yenı anne olmuş sutu zaten gec geldı ne dıye sutun yok dıyıp duruyosun demi ama..ayrıca bu bnm cocuğum istediğimi verırım.yetmedı bıde kocamı bana karşı doldurup ustume salıyo daha 10 gunluk logusayım neymış ben ondn bebek kıskanıyomuşum bana bışey yap dıomuş yapmıyomuşumm telefonda oğluna ağlıyo duygu sömurusu yapıo.bıde ısım kavgası vardı neymış oğlumun adını alıhan koyacakmışımkocasının adı ali dıe kendısı oğluna kımsenın adını vermemış bn onun beğendği ismi oyacakmışım vermedım 20 gun kus kaldı oğlunaa Allah ıslah etsın bı kurtulsam su kadından..
son yasadığın seye benzer bir layı bende yasadım maalesef.sen gideceksn bu cocuk kalacak diye buyurdu kayınvalide hazretleri..ne arıyrm ne soruyrm nede gidiyorum olay bitmştir kötükedihüso
Selam arkadaşlar aranıza yeni katıldım ve yaşadıklarımı paylaşmaya cidden ihtiyacım var çok sıkıntıdayım..Ekim 15 de çok zor bir doğum yaşadım (12 saat sonunda olmayınca ebeler karnıma çıkıp doktor vakumla çekti) Eve geldiğimde gözümün beyazı hiç yoktu kıpkırmızıydı çok ciddi bir hemoroid vakası ile karşı kaşıyaydım oturmak bile mümkün değilken tuvalet denetimimi dahi kaybetmiştim. Derken kabus başladı. Kayınvalidem hemşire emeklisi ve çok dominant bi karakter, önce memleketinden arayan herkese doğumumda başıma gelenleri abartarak anlatmalar başladı. Sonra doğumhaneye ben masadayken giren densiz erkek hastayı içeriye kayınvalidemin kapıdaki şifreyi tuşlayarak yardım amaçlı (!) soktuğunu öğrendim. Bu şoku atlatmadan müdahaleler başladı sütüm suluymuş çocuğa yaramazmış çocuğumun kafası yamukmuş vb.vb. derken 7.günde çocuğun rengi turuncu haldeyken kontole gittiğimizde sarılığının tehlikeli seviyede olduğunu öğrendik ve üniversite hastanesi gönderdiler. Her gün kan alınmaya takip edilmeye başlandı doktor sürekli emzir diyordu.Bu seferde tutturdu bu çocuk kör sağır, duyarsız diye, çıldırmak üzere idim. Sonra da emzirmem battı, çocuğa ıh dedikçe meme verilir miymiş arsız etmişim diye bütün gün söyleniyordu. Onu değil doktorları dinliyorum diye sinirden köpürdü.Bu arada 5 defa mastit oldum ateş 40lara geliyor her yanım uçuk atıyordu. Tabi bana yavaş yavaş gelmeye başladılar kayınvalidemin hiçbir dediğini yapmamaya ve söylediklerinin yanlış olduğunu yüzüne söylemeye başladım. Düşünsenize bebeğimin kafasını sarmaya (düzgün olsunmuş) göbeğine para bağlamaya falan çalışıyordu. Daha on günlükken parmağını sallayıp sallayıp bak duyarsız işte takip edemiyor diye tuttuyordu. Neyse meğer bu süreçte bana kin beslemiş onu adam yerine koymamışım diye 28 gün sonra gitti ve tafra yapmaya başladı. 4ay sonra da baklayı çıkardı ağzından telefonda bana ağzına geleni saydı. Ben onun için ölmüşüm, beni bu güne kadar tanımamış, çok fena biriymişim, doktorları dinleyip onu dinlememişim onun 30 yıllık meslek hayatını hiçe saymışım onun mesleğini hiçe sayanı o parçalarmış falan falan... Bir şok daha yaşadım şu an açtığı travmayı atlatmaya çalışıyorum.5 yıldır dört dörtlük gelinlik yaptım eşimin ailesi ile aram süper ama kayınvalidemin bu lohusalğa karşı anlayışsız tavrı beni çok yaraladı üstelik haklıymış gibi bir de silip atması o saldırgan üslubu, hatalı yönlerini anlatmaya çalıştım ama kabul etmek şöyle dursun beni suçlu çıkardı. Şu an bütün gün kafamda bunlar zihnimdem atamıyorum. Kalbim sıkılıyor sanki. Allahtan dünya tatlısı oğlum var da o bana iyi geliyor. Desteklerinize ihtiyacım var.
benim yaşadıklarım tvde 10 program yayın olur kızlar valla.kaynanam hastanede annemin arkasından ağzını gözünü büktü ben dahil annem babam gelen insanlar herkes gördü.buna neyse dedim eve geldik gene aynı annemle uğraştı durdu geçti balkona oturdu suratını asıp tam bir ay.hiçbirşeye elini sürmedi birde üstelik kocasını aldı geldi sabahtan akşama oturdu adam lohusa evinde.çocuğum sarılık oldu annemle beni suçladı biz sarılık etmişiz.nefret ettim anneme yaptıklarını hazmedemedim anneme ne zaman gidiyosun bile dedi düşünün.konuşmuyodum onunla bir süredir sadece mecbur kalınca e demişkonuşuyodum.geçen gün bir tanıdıktan bazı şeyler duydum,kayınbabam demişki o tanıdığa hergün gidiyoduk makarna oluyodu ocakta bende en sonunda tencereye makarna suyu koydum anlasınlar diye demiş,kardeşim burdaydı makarnayı çok seviyo kendisi makarna yapıp yiyodu annem bana ayrıca komposto,çorba yapıp dolaba koyuyodu bunun lafını etmiş adam şoka girdim.bizi iftara çağırmadılar diyomuş adam onların evi burda annem başka yerden bana bakmaya geldi onların mı bizi çağırması lazım bizim mi onları.birde onu bunu arayıp torunumuzu sevdirmiyolar diyolarmış.hergün elip uyuyan çocuğu sevicez diye uyandırdıkları halde.neyse ben dayanamadım çağırdım kadını içimde ne varsa söyledim.ama hanfendi meğer hiçbişey yapmamış annem ona soğuk davranmış bilmem ne bu yaşananlar karşısında annem sıcak mı davranmalıydı sizce ki tek birşey söylemedi allah şahit.diyorumki neden benim evimde pişen yemeği başkalarına laf ediyosun diyorum diyoki bana ben lohusaymışım her gün 7-8 çeşit yemek yemem lazımmış bunlarda ocakta birtek makarna görüyolarmış.benim bildiğim lohusa evine bomboş gelinmez bir ay her gün geldiler tek bir meyve suyu getirmediler bide istemedin ki istesen getirirdim diyo daha buraya yazamadığım neler neler var annemler en sonunda bunlara küsüp gittiler birdaha evlerine adım atmayız diye şimdide bana annenlerle konuş aramız düzelsin diyo ben bunları aileme nasıl savunayım.çok zor durumdayım hiç huzurum yok hazmedemiyorum yaptıklarını sizce haksızmıyım siz olsanız ne yapardınız bize artık güler yüz göster diyo siz olsanız gösterebilirmiydiniz helede o adi adama...
allahım yaa bu kadarolur aynı seylerı yasadım loğusayken annemkalıcakdedım ama kananam dururmu oda geldı hergu gecede kaldı.dolabmbomboş doğuma gttıbutunpara dolap duemedık annem elınden geldığınce yemek yaptı ama hanım efendı gunduzlerı calışıyo işteyken kocamı arıyo neymış ışı bırakıp bana bakcakmışceşıt çeşıt yemek yapcakmış yanı benım annem bana bakamıyomuş sen dolabı doldur bakalım kaççesıt yemekoluyo ustelıkışten cıktıkları gbı kocasyla bana geldı annemn hazrladığı sfrada onun yemeklerını yedıler ama bı teşekkr etmedıler sankı annem onlara bakmaya geldı.kayınpederım desen zaten sumsuk karısının dıbndenayrılmaz oda bı karı..kaynvalıdemarasıra meyve suyu alıp gelrdı kndını cokbışy almş sanrdı anneme dıo ben bu hafta işi bırakcam sen gdebılırsn ben kalırımdıo salak sankı ona sorcak annem ne zaman gtceğni inadına yollamadım 20 gun.bıde bışey oluyo daha bn anlatmadan bı şekılde sıkıştrmış kocamı kenara yalan yanlış dolduruyo...ayy ayy allah bnları bıldığı gbı yapsın..
Mesleği neymiş kayınvelidenin merak ettim:)