Lohusalık ve kayınvalide sendromu lütfen yardım

ceydacım allah sabır versin sana yaa
ne o öyle nasıl kaynana bu
ayy benmde yaklaşıyo korkuyorum geriliyorum
eyvahedigeldismile eyvahedigeldismile

sorma canım nışanlıyken tam yuzunu göremıosun evlenıosun başka yuzunu goruyosun hamılekalıyosun başka huylarını doğuruyosun başka sorunlar yanıı her b..k a burnunu sokmasa olmazz sende dıkkatlı ol en melek olanı bıle ınsanı sınır edıyo alttan al ama bebeğinı sahıplenıpte hep kendı ıstedıklerını yaptrmasınlar
doğumda bnım evıme gelıo gderken dıokı ayyy gözum arkada kalcak ıyı bakın oğlumuza dıo sankı onun oğlu bebeğime nasıl bkıcağımı ona sorcamm..ya sabrkötükedihüso

sorma canım nışanlıyken tam yuzunu göremıosun evlenıosun başka yuzunu goruyosun hamılekalıyosun başka huylarını doğuruyosun başka sorunlar yanıı her b..k a burnunu sokmasa olmazz sende dıkkatlı ol en melek olanı bıle ınsanı sınır edıyo alttan al ama bebeğinı sahıplenıpte hep kendı ıstedıklerını yaptrmasınlar
doğumda bnım evıme gelıo gderken dıokı ayyy gözum arkada kalcak ıyı bakın oğlumuza dıo sankı onun oğlu bebeğime nasıl bkıcağımı ona sorcamm..ya sabrkötükedihüso

bnmkide daha şimdiden şöyle dyor
ben çocuk bakamazmışım gelp yaa kadar kalcakmış yanımda torununu büyütecekmişş
inş eşim çözecek bu konuyu
yoksa tahammül edemem ben onaa alsanaalsanasmile

offf....düşününce benim de mideme kramplar giriyor kızlar....uykularım kaçıyor....hamileyken bazı huylarını öğrendim ,lohusalık döneminde kimbilir neler yaşayacağım....Bir de gelince bebeğin kırkını çıkarana kadar kalmazlar mı deli oluyorum...Kalın 10-15 gün gidin evinize.....Onların olması toparlanma ve bebeğe alışma sürecini geciktiriyor....

offf....düşününce benim de mideme kramplar giriyor kızlar....uykularım kaçıyor....hamileyken bazı huylarını öğrendim ,lohusalık döneminde kimbilir neler yaşayacağım....Bir de gelince bebeğin kırkını çıkarana kadar kalmazlar mı deli oluyorum...Kalın 10-15 gün gidin evinize.....Onların olması toparlanma ve bebeğe alışma sürecini geciktiriyor....

hiç gelmesinler daha iyi canım. benimki 20 gün kaldı her şeye yetti. ne süt kaldı, ne sinir ben de. sanki o doğurmuştu benden daha lohusa davrandı kadın. eşimde demezmi anneme surat asma, önemli olduğunu hissettir.ah ah..
emzirme konusunda hiç destek olmadı bana. emzirirken ağlıyordu bebeğim, kucağımdan alıp pışpışlıyordu bebeğimi. senin sütün yok, bu çocuk aç deyip durdu ve mamaya başladı. dediği gibi benimde sütüm gitti. sağıyorum zorla 10-20 cc çıkıyor. daha 22 günlük anneyim.
sallamaya kucağa, karanlığğa, istemediğim herşeye alıştırdı bebeğimi. eşimde ağzını açıp tek kelime etmedi. kendi çocuğu gibi her istediğini yaptı. ben de lohusa lohusa sofra hazırla, bulaşık, çamaşırla uğraştım. annemi de evimden göndermek için elinden geleni yaptı.zaten 2 anne aynı evde hiç olmuyor.
neyseki 2 gün oldu gideli. annemi çağırdım şimdi. ev işlerini o görüyor bende bebeğimle ilgileniyorum. sütümü sağıyorum çünkü bebişim biberona alıştı göğsümü almıyor. bende ne süt çıkarsa ilaç niyetine veriyorum. emziren anneleri görünce kırk kere nazar bozuyorum. içim gidiyor. halbuki ilk gün sütüm yetmişti. 2. gün hastanede kalıcam diye tutturdu, gece boyu uyudu, ben de gece boyu ağladım.. ve lohusalık günlerimin yarısı kabus oldu..
eşim çok anlayışlı ve yardımseverdir ama annesi konusunda hiç anlaşamıyorz.
Allah yardımcımız olsun. şimdi evimin her köşesinde kadını görüyorum sanki. çıkamadım bir türlü etkisinde. kafayı yedirtti bana. benden uzak Allaha yakın olsun

hiç gelmesinler daha iyi canım. benimki 20 gün kaldı her şeye yetti. ne süt kaldı, ne sinir ben de. sanki o doğurmuştu benden daha lohusa davrandı kadın. eşimde demezmi anneme surat asma, önemli olduğunu hissettir.ah ah..
emzirme konusunda hiç destek olmadı bana. emzirirken ağlıyordu bebeğim, kucağımdan alıp pışpışlıyordu bebeğimi. senin sütün yok, bu çocuk aç deyip durdu ve mamaya başladı. dediği gibi benimde sütüm gitti. sağıyorum zorla 10-20 cc çıkıyor. daha 22 günlük anneyim.
sallamaya kucağa, karanlığğa, istemediğim herşeye alıştırdı bebeğimi. eşimde ağzını açıp tek kelime etmedi. kendi çocuğu gibi her istediğini yaptı. ben de lohusa lohusa sofra hazırla, bulaşık, çamaşırla uğraştım. annemi de evimden göndermek için elinden geleni yaptı.zaten 2 anne aynı evde hiç olmuyor.
neyseki 2 gün oldu gideli. annemi çağırdım şimdi. ev işlerini o görüyor bende bebeğimle ilgileniyorum. sütümü sağıyorum çünkü bebişim biberona alıştı göğsümü almıyor. bende ne süt çıkarsa ilaç niyetine veriyorum. emziren anneleri görünce kırk kere nazar bozuyorum. içim gidiyor. halbuki ilk gün sütüm yetmişti. 2. gün hastanede kalıcam diye tutturdu, gece boyu uyudu, ben de gece boyu ağladım.. ve lohusalık günlerimin yarısı kabus oldu..
Allah yardımcımız olsun. şimdi evimin her köşesinde kadını görüyorum sanki. çıkamadım bir türlü etkisinde. kafayı yedirtti bana. benden uzak Allaha yakın olsun

offf..Ayşe...Yarama parmak bastın...tüm bunların benim de başıma geleceğini adım gibi biliyorum..Keşke gelmeseler...Yine senin ki 20 gün kalmış..Gerçi o bile yetmiş...Ben de eşimle o konuda anlaşamıyorum maalesef...Hamileliğimde sorun yaşattı bana..Beni çok üzdü..Ama eşim o gelince aynen senin eşin gibi sürekli güleryüzlü davranmamı istiyor.....Şimdi ikide bir arıyor görümcelerim ve kayınvalidem...37.haftadayım..Bebek erken olurmu ki gelsek mi diye..Gelse kesin şimdi doğururum...
Hamileliğimde 20 gün kaldı..Çok bulantılı kanamalı bir süreçti..Dinlenmem gereken süreci buna ayırarak daha bir stres olarak geçirdim..Mutfağa, pişene, tencerelerin yerine kadar herşeye karıştı...Sabahları eşim giderken hemen benden önce kalkıp ona birşeyler hazırlamalar, o giderken kapıda beklemeler, akşam ben kapıyı açmaya yöneldiğimde benden önce kapının önüne geçmeler...Bana laf çarpmalar, küsmeler, giderken ağlamalar ,zırlamalar.......Oğullarını kıskandıkları yetmiyormuş gibi şimdi bir de bebeklerimizi kıskanıyorlar bizden....Kendilerinin daha iyi bakacağına inanıyorlar ve düzenimizi altüst ediyorlar....Bana hamileliğin en başından beri bebeğe sen bişeyler alma ben alırım bebişime dedi...Aldığı yemin ederim üç zıbın..O da en kalitesizi......
Allah yardımcımız olsun bize sabır versin canım......Yine de bebeklerimizi düşünelim ki sinirlerimiz altüst olmasın onları düşündüğümüzde....

allahım yaa bu kadarolur aynı seylerı yasadım loğusayken annemkalıcakdedım ama kananam dururmu oda geldı hergu gecede kaldı.dolabmbomboş doğuma gttıbutunpara dolap duemedık annem elınden geldığınce yemek yaptı ama hanım efendı gunduzlerı calışıyo işteyken kocamı arıyo neymış ışı bırakıp bana bakcakmışceşıt çeşıt yemek yapcakmış yanı benım annem bana bakamıyomuş sen dolabı doldur bakalım kaççesıt yemekoluyo ustelıkışten cıktıkları gbı kocasyla bana geldı annemn hazrladığı sfrada onun yemeklerını yedıler ama bı teşekkr etmedıler sankı annem onlara bakmaya geldı.kayınpederım desen zaten sumsuk karısının dıbndenayrılmaz oda bı karı..kaynvalıdemarasıra meyve suyu alıp gelrdı kndını cokbışy almş sanrdı anneme dıo ben bu hafta işi bırakcam sen gdebılırsn ben kalırımdıo salak sankı ona sorcak annem ne zaman gtceğni inadına yollamadım 20 gun.bıde bışey oluyo daha bn anlatmadan bı şekılde sıkıştrmış kocamı kenara yalan yanlış dolduruyo...ayy ayy allah bnları bıldığı gbı yapsın..

evet aynı şeyleri yaşamışız neredeyse bende dünyada böyle insanlar varmı diyodum allah yardımcımız olsun cnm.ben allaha havale ettim onları konuşuyorum şimdi ama içimden atamıyorum yaptıklarını.hele o adamla konuşmak hiç içimden gelmiyo kimbilir daha neler söyledi arkamızdan sırf evimin huzuru kaçmasın diye konuşuyorum aslında o adamı eve almamak lazımda işte olmuyor evliliğim için dayanıyorum bilmiyorum belkide hata yapıyorum...

benimkide doğuma geldiğinde hafif cazgırlık yapmak istedei ama ben önlemimi almıştım . doğumumu tek yaptım. eşim vardı. 2 gün sonra kaynanam geldi. gelir gelmez afra tafra zaten dünya misafir vardı hem onlarla uğraştım hem onlara iftar yemeği vs. hazırladım. şap şup çoçuğu öpmeye başladı bende öpme anne cildi çok hassa dedim demez olsaydım eşimi güzel doldurmuş 4 günlük doğum yapmışken eşim bavulumu topladı aileme göndermeye kalktı. bende alttan almadım tabiki. bu evden gidicem banada kızınada hasret kalıcan dedim. bu arada kaynanam hep şekeri bahane eder olay sonrası ortalığı birbirine katar azına geleni sayar. sakinleşincde benim şekerim çıkmıştı der. sağolsun. neyse eşim biletimi aldırdı. ailemi aradım onlarada hemen gel dediler. çünkü bilityolar ben saygısıklık yapmam. neyse sadete geleyim. eşim özür üstüne özür diledi ve yine kaynanamın şeker bahanesi kazandı.

beni anlatmışsın...
ya arkadaşlar lütfen yanınıza almayın şu kadınları..
bizim yaptığımız hataya düşmeyin..
çocuğunuzu düşünün.
sütünüzü kesiyorlar işte..
keşke biride beni böyle uyarsaydı..
Allahlarından bulsunlar o kadın, kocası, kızı, kızının eşi

Henüz ne bebek sahibiyim, ne de hamile.
Ama bu ailelerin doğumdan sonr agelip günlerce haftalarca kalmalarına anlam veremiyorum.
Madem bakamıcaktık doğurmazdık değil mi?
Ayağa kalkana kadar kalmalrına bişey demiyorum.
Hem insan bebeği olduğunda eşi ve bebeğiyle başbaşa kalmak ister.
Şahsen ben böyle isterim.
Neden bu kadar düşüncesiz oluyorlar anlamıyorum.
Artık herşey onların zamanındaki gibi değil ki :sm_confused:

Ama bu ailelerin doğumdan sonr agelip günlerce haftalarca kalmalarına anlam veremiyorum.

onlar öyleler şekerim.
hastanede bebek geldiğind eilk olarak anne baba ve bebeği henşire aynı odada tutuyor..
onu bile kıskanıyor bu kadınlar..
sanki kendi bebekleri..
Zaten hastanede bebeğimi annem diye seviyordu.
Bana da anne kelimesinin başına adımı koyup al xxx annesi diyordu.
pes pes!!!

aynen seninle aynı şeyleri düşünüyorum!

Son düzenleme:
3 ekimde dogum yaptim..yani daha 5 gunluk bir kizim var..ve lohusa oluyorum herhalde..bende herhangi bir sey yok yani tam olarak oyle deprosyon da falan degilim..kayinvaldem ile ilgili hic bir problemim yok..melek gibi kadin..benim sorunum kendi annemle..benim annem 2. Evliligini yapti ve ben calismaya baslayinca kayinvaldem bakacak kizima..gelelim problemlere,annem nedense cok yapmacik gelio acaba bende mi sorun dedim ablamla konustum ablam bile ayni seyi diyo..kayinvaldem hastaneden geldigim 2 gun bende kaldi aksamlari problem oluyor bebek cok aglio diye..annem teklif bile etmiyor..kizim bisi olursa ara bile demiyor..dedim yaa esasinda sorun bende degil cnk ablam bile ayni seyi dusunuyor..veee eve gelen giden o kadar fazla ki vee o kadar ses oluo ki..bundan deli gibi rahatsiz oluyorum..hatta oluyoruz..zaten kari koca olarak hicc kalabalik sevmeyiz biz bize olalim..2 arkadas olsun yeter bize diyoruz..kalabaliga gelemioruz yani..bilmiyorum tavsiyesi olan varr sa yardim etsin..sadece bu sebeplerden dolayi kafayi yememek icten degil..

Back